Jump to content
FAS Goran
Viljuska

Večita dilema, koji auto kupiti?

Recommended Posts

To mi je sve jasno...kontam ja da su sedista u Bravu demBela podosta, iako imaju mali izrez pozadi kako bi povecali prostor za noge. Toyo znam iz loseg iskustva da je pozadi neudoban (Auris 2012-13) da mi kicma otpadala do Istre.

Povećana ti je visina gepeka, kod svih tih mini suvova!

Meni je jedan limar ispeglao, izvario, gitovao i ofarbao zadnju desnu polustranicu koju sam pocepao u duzini od 20ak cm tako dobro, da je, nakon 11 godina, to mesto bilo kao novo kad je auto otisao na otpad kao donator delova. I boju je bio ubo 100/100.

Posto je Lada bila u pitanju, antikorozivna je bila na nivou fantastike (tj ne postoji, mozes samo da fantaziras o njoj, isto kao i kodirane boje) i sa 15 god (i 240000km) je bila trula u krug, cak i po pocetku krova, verujem da bi i stakla krenula da rdjaju da je jos malo vremena proslo, OSIM tog mesta sto je gorepomenuti limar radio.

Sta zelim da kazem: ako je radjeno i  farbano, ne mora da znaci da je lose, stavise.

Ali ako je farbano, naj sigurnije je preskociti taj auto osim ako nemate slike stanja zasto je farban (npr izguljen kljucevima), a i tad ne znate kakav je kvalitet rada bio...

Edited by ostoja

@ISV_01

Bravo ima veće međuosovinsko rastojanje za 4cm, a duži je za 15, znači razlika je 11 (odbiješ još dužinu "nosa" / haube).

Bravo je niži za 9cm, ali (ako je verovati internetu) ima samo 1cm niži klirens, znači razlika je 8cm, tako da Yaris ima "dublji" i viši prostor u gepeku. Uračunaš u to i različit način merenja (mislim da je promenjen način pre par godina) i eto!

@bane1321

Hvala kolega, to sam sve video na carsized ali tu nema unutrasnjih mera. Dobro, kako su uspeli u nekim automobilima da od velikog auta sa dosta prostora naprave isto veliki sa manje prostora (npr Scenik III vs Scenik IV), verovatno moze i obratno. 

Scenic IV je dao danak fenseraju. "Tajna" Trojke je u tome što je građen/dizajniran kao kombi, te nije nešto atraktivan, posebno od pozadi, ali je zato veoma prostran. Dok se sa narednom generacijom želelo da se uhvati priključak sa SUVmanijom, a opet ostane u sferi MPV. Tu je i korporacijski Kopi/pejst sa glomaznim sedištima i onim avionskim stočićima koji oduzimaju puno, za razliku od onih "prostih" u trojci!

5 hours ago, bane1321 said:

Scenic IV je dao danak fenseraju. "Tajna" Trojke je u tome što je građen/dizajniran kao kombi, te nije nešto atraktivan, posebno od pozadi, ali je zato veoma prostran. Dok se sa narednom generacijom želelo da se uhvati priključak sa SUVmanijom, a opet ostane u sferi MPV. Tu je i korporacijski Kopi/pejst sa glomaznim sedištima i onim avionskim stočićima koji oduzimaju puno, za razliku od onih "prostih" u trojci!

Scenicu IV je bespotrebno sabijen unutrašnji prostor.

Podizanje klirensa i najniže tačke sedenja napravilo je i dodatni problem prostora za glavu, pride

Da li ima neki sajt za uporedno prikazivanje unutrasnjih dimenzija vozila ?
Cisto me interesuje kako su upakovali Yaris Cross sa skoro 400L gepekom i koliki je uopste komfor unutra u odnosu na npr 500L i Bravo mk2 ?

Nikako da odem do Toyota salona a nameracio sam se, iskreno.
https://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/209587-boot-measurements-yaris-cross/

Sent from my 3310 using Tapatalk

sa 1.2 pure tech se nisu proslavili pretpostavljam da je i sa tim 1.0 ista prica, 3 cilindrasi biiip ko biiip jedino onaj toyotin sto isao u c1 je neunistiv