ISV_01 5121 Posted September 5, 2023 To mi je sve jasno...kontam ja da su sedista u Bravu demBela podosta, iako imaju mali izrez pozadi kako bi povecali prostor za noge. Toyo znam iz loseg iskustva da je pozadi neudoban (Auris 2012-13) da mi kicma otpadala do Istre. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 7161 Posted September 5, 2023 Povećana ti je visina gepeka, kod svih tih mini suvova! Quote Share this post Link to post Share on other sites
ostoja 772 Posted September 5, 2023 (edited) Meni je jedan limar ispeglao, izvario, gitovao i ofarbao zadnju desnu polustranicu koju sam pocepao u duzini od 20ak cm tako dobro, da je, nakon 11 godina, to mesto bilo kao novo kad je auto otisao na otpad kao donator delova. I boju je bio ubo 100/100. Posto je Lada bila u pitanju, antikorozivna je bila na nivou fantastike (tj ne postoji, mozes samo da fantaziras o njoj, isto kao i kodirane boje) i sa 15 god (i 240000km) je bila trula u krug, cak i po pocetku krova, verujem da bi i stakla krenula da rdjaju da je jos malo vremena proslo, OSIM tog mesta sto je gorepomenuti limar radio. Sta zelim da kazem: ako je radjeno i farbano, ne mora da znaci da je lose, stavise. Ali ako je farbano, naj sigurnije je preskociti taj auto osim ako nemate slike stanja zasto je farban (npr izguljen kljucevima), a i tad ne znate kakav je kvalitet rada bio... Edited September 5, 2023 by ostoja 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 7161 Posted September 6, 2023 @ISV_01 Bravo ima veće međuosovinsko rastojanje za 4cm, a duži je za 15, znači razlika je 11 (odbiješ još dužinu "nosa" / haube). Bravo je niži za 9cm, ali (ako je verovati internetu) ima samo 1cm niži klirens, znači razlika je 8cm, tako da Yaris ima "dublji" i viši prostor u gepeku. Uračunaš u to i različit način merenja (mislim da je promenjen način pre par godina) i eto! 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 5121 Posted September 6, 2023 @bane1321 Hvala kolega, to sam sve video na carsized ali tu nema unutrasnjih mera. Dobro, kako su uspeli u nekim automobilima da od velikog auta sa dosta prostora naprave isto veliki sa manje prostora (npr Scenik III vs Scenik IV), verovatno moze i obratno. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 7161 Posted September 6, 2023 Scenic IV je dao danak fenseraju. "Tajna" Trojke je u tome što je građen/dizajniran kao kombi, te nije nešto atraktivan, posebno od pozadi, ali je zato veoma prostran. Dok se sa narednom generacijom želelo da se uhvati priključak sa SUVmanijom, a opet ostane u sferi MPV. Tu je i korporacijski Kopi/pejst sa glomaznim sedištima i onim avionskim stočićima koji oduzimaju puno, za razliku od onih "prostih" u trojci! 3 djomla, Siciliano and djunis82 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
djunis82 233 Posted September 6, 2023 5 hours ago, bane1321 said: Scenic IV je dao danak fenseraju. "Tajna" Trojke je u tome što je građen/dizajniran kao kombi, te nije nešto atraktivan, posebno od pozadi, ali je zato veoma prostran. Dok se sa narednom generacijom želelo da se uhvati priključak sa SUVmanijom, a opet ostane u sferi MPV. Tu je i korporacijski Kopi/pejst sa glomaznim sedištima i onim avionskim stočićima koji oduzimaju puno, za razliku od onih "prostih" u trojci! Scenicu IV je bespotrebno sabijen unutrašnji prostor. Podizanje klirensa i najniže tačke sedenja napravilo je i dodatni problem prostora za glavu, pride 1 djomla reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
djomla 8486 Posted September 6, 2023 Da li ima neki sajt za uporedno prikazivanje unutrasnjih dimenzija vozila ? Cisto me interesuje kako su upakovali Yaris Cross sa skoro 400L gepekom i koliki je uopste komfor unutra u odnosu na npr 500L i Bravo mk2 ? Nikako da odem do Toyota salona a nameracio sam se, iskreno.https://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/209587-boot-measurements-yaris-cross/Sent from my 3310 using Tapatalk 1 ISV_01 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 919 Posted September 21, 2023 Društvo. Drugar gleda nekog citroena c3 1.0 14god.Da li je za preporuku taj motor? Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4671 Posted September 21, 2023 sa 1.2 pure tech se nisu proslavili pretpostavljam da je i sa tim 1.0 ista prica, 3 cilindrasi biiip ko biiip jedino onaj toyotin sto isao u c1 je neunistiv Quote Share this post Link to post Share on other sites
buldozer 0 Posted October 18, 2023 Budžet: do 11k Tip: limuzina, SUV Menjač: automatski Potrebe: godišnja km oko 25k, često duža putovanja Stavke: udobnost, potrošnja Trenutna konkurencija: PUG 508, Ford Kuga, BMW 3 (možda i X1), Passat CC, Audi A5 Šta kažu forumaši? Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 21633 Posted October 19, 2023 BMW X1 ko vrata! Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4671 Posted October 19, 2023 sto se udobnosti tice verujem da je pezo najbolji izbor, kuga mi se najvise svidja od ponudjenih pa pasat cc iako ne vrujem da bih ista od toga kupio Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8576 Posted October 19, 2023 Dodaj jos malo i ako imas srece naci ces E klasu ili F10..ovo sto si naveo nije za duza putovanja Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока 2 mihajlovic11 and Nikola 1.6 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 6315 Posted October 19, 2023 (edited) 51 minutes ago, OMP said: sto se udobnosti tice verujem da je pezo najbolji izbor Sinoć sam baš vozio 508 GT Line, prelep, prelep auto unutra i spolja, frameless doors, sedišta top, ali od udobnosti nema ništa posebno i francusko kao nekad, i kao što očekujemo. Definitivno su danas svi isti. Apsolutno ne verujem da više ima razlike u 'udobnosti' iste klase Škode, Pug-a, nekog japanca, i/ili ostalih... Možda (tj. verovatno) ima razlike u zavisnosti od paketa opreme i sistema vešanja, ali odavno mi Pug ili Citroen nije merilo 'udobnosti'. 10 hours ago, buldozer said: ... Trenutna konkurencija: PUG 508, Ford Kuga, BMW 3 (možda i X1), Passat CC, Audi A5 Od pobrojanih samo i jedino lični afiniteti mogu i trebaju da odluče. I stanje primerka koji nađeš pošto kupuješ polovno. Baš je kupus/sarma ovo što si naveo a ja bi dodao Saab 9-5, onaj poslednji...u beloj boji... čisto da začinim i da se ljudi smeju šta predlažem Edited October 19, 2023 by PremieRacing 3 darkman14, MS PK and city reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikola 1.6 293 Posted October 19, 2023 bitno da nadjes auto da valja, bilo koji od navedenih 1 MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
djunis82 233 Posted October 19, 2023 (edited) 11 hours ago, buldozer said: Budžet: do 11k Tip: limuzina, SUV Menjač: automatski Potrebe: godišnja km oko 25k, često duža putovanja Stavke: udobnost, potrošnja Trenutna konkurencija: PUG 508, Ford Kuga, BMW 3 (možda i X1), Passat CC, Audi A5 Šta kažu forumaši? Mislim da bih od ponuđenih izbacio samo Ford Kuga. Ne iz nekog posebnog razloga, koliko nesviđanja. Ako treba neka regular SUV zamena za to, onda bih pre ubacio Kadjar. Što se tiče 508, on jeste privlačni izbor, ali lik kod kojeg sam radio OBD i imobilajzer, mi ispriča za 508 neke nezgodacije u pogledu održavanja, delova koji riknjavaju, mogućnosti nabavke i sl. Treba se raspitati kod PUG servisera kakvo je stanje zaista. Edited October 19, 2023 by djunis82 Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3711 Posted October 19, 2023 Ja sam vozio sve, vecinu kao rent a car doduse tako da me odrzavanje i dugovecnost nisu ic zanimali 508 druga klasa u odnosu na SUV, veliki auto bas. Dobra oprema, ali videlo se da svasta fali kod plastika. Meni je duzina automobila smetala jer nije praktican koliko je velik auto. Nije moj fazon pa sam ga verovatno odmah ishejtovao u startu. Slicno kao i 5008. Kuga - za njom sam bas odlepio 2019e kada sam u Berlinu dobio Titanium opremu automatik. Bas sam se slatko navozao i nauzivao sa grejacima sedista. 2.0 150ks mi nije bila nesto wau u poredjenju sa Leonom, ali je bas bila milina za voznju. Kao neko ko bas uziva u voznji bas mi je smetalo sto ima +/- dugmice na menjacu i nije mi bilo dovoljno kul da menjam brzine. Takodje iritira me ona njihova fora sa grejacima soferke jer uvek vidim grejace, ali su vrh X1 - ima kum, zadovoljan bas, generalno dobar auto i odlicna ponuda prostora i duzine automobila. Imaju problema neke verzije motora, ali ako ubodes dobru verziju i dobar ZF lepo ces da se navozas Passat / A5 - rage sa 2.0 TDI, avioni sa 2.0 TSI, ostale ne bih iskreno preterano zagledao zbog velicine kola. DSG je u novijma savrsen i mogu i da trose malo. A5 ima nesto kvalitetnije materijale 1 knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25475 Posted October 19, 2023 4 hours ago, PremieRacing said: ali odavno mi Pug ili Citroen nije merilo 'udobnosti'. Apsolutno se slazem. Zadnji trzaj su bile verzije C5 sa hidraulikom. 1 igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 5121 Posted October 19, 2023 5 hours ago, PremieRacing said: Saab 9-5 Po mogucstvu Aero. Malo bolji smek. Mozda Talisman od franca za putovanja ? Nije nista posebno startan ako gledas 1.5 verziju ali sto se tice potrosnje, smejurija. 2.0dci je vec druga prica. Sa druge strane opet veliki auto. X1 nam ima kuma, doduse noviji je (tipa 2015+ godite) i dobro bas izgleda. Zadovoljna. Da ubacis Volvo, kad je kolega vec naveo Saab ? U kvalitet materijala ne bih zalazio. Quote Share this post Link to post Share on other sites
buldozer 0 Posted October 19, 2023 (edited) 13 hours ago, Nikola 1.6 said: bitno da nadjes auto da valja, bilo koji od navedenih Tako nekako i ja trenutno razmišljam. 508 - probao 1.6hdi 120 KS - dosta prostora, sasvim fino ide za tu kubikažu, po bordu i internet podacima smešna potrošnja (mada bi radije 2.0 varijantu). Nedostatak prilično velika dužina za gradske uslove. Verovatno za dati novac može da se nađe sa najmanje godina i kilometraže. Kuga - probao model pre restajlinga. Odličan za vožnju, okretan, pregledan. Dosta prostora, a nije prevelik. Spoljašnost mi se sviđa, unutrašnjost dosta zastarela. Mislim da je i potrošnja malo veća zbog težine od 1.7 tona. CC - malo tvrđi sa većim felgama, ali stabilan i lak za vožnju. Kažu da su DSG menjači jako dobri. Potrošnja bi po podacima trebalo da je dosta niska, čak i za 170 KS. X1 - probao jedan, ali nije bio u baš sjajnom stanju, pa je i utisak lošiji. Dobar sa prostorom, doba izbor dizel motora, po podacima jako niska potrošnja. Sa nekom dobrom opremom zna da izgleda jako dobro. Ne znam da li beše važi da su modeli posle 2011 dosta pouzdaniji od prethodnih N47 (može preporuka oko motora - meni se nekako najviše sviđa verzija sa 184 KS) A5 - nisam probao (vozio A4). Spoljašnjost mi je jako dobra, unutra malo manje. Dužina prilično velika, pa je malo nezgodniji za gradske uslove. Edited October 19, 2023 by buldozer Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 6315 Posted October 20, 2023 Sve u svemu, i ti nemaš pojma Suština je u stanju konretnog primerka...Gledaj sve što si pobrojao, gledaj sve što ti se sviđa, i kupi onda kad naleti neko odlično stanje. Ne gledaj deklarisanu potrošnju - to može vrlo lako da se kompenzuje većim kvarom, ne gledaj dužinu auta - na sve se čovek navikne, ne slušaj priče o daljoj prodaji i ne dozvoli neke velike kompromise zbog rekla-kazala informacija na internetu. Kupuješ za sebe drug, ne za tamo nekog posle tebe... 4 MiloshBg, shuxx, Grafit and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9793 Posted October 20, 2023 Kuga i CCKuga zanimljiv i sve što je već navedeno, jeste malo unutrašnjost zastarela ali izdržljiva i zahvalna, Ford generalno zahvalan ako se izabere dobar motor, nije ni skupo za održavanje u odnosu na ostale navedene modeleCC lep auto, možda može da se nađe novije godište za iste pare kao A5Послато са 2203129G помоћу Тапатока 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
oktopod 463 Posted October 21, 2023 Misljenja sam da navedena auta za naveden novac ne mogu da se nadju da nisu prevalili puno km i dostojno odrzavani, skupi su za odrzavanje i mogu da imaju kvar koji kosta pola te cifre za koju bi ih kupio tipa crkne menjac. Ja sam kupio 500L (nije to sto ti trazis samo navodim) fabricki nov za 16k eur iako mi mnogi odmah kazu a znam i sam "znas kakav si Audi ili BMW mogao za te pare", znam ja vrlo dobro i ne bi bio toliki problem novac za popravke vec mi suludo da dajem toliki novac za popravke i da se zezam sa majstorima.Samo 8 guma za BMW je 2000 evra. Koliko bi davao za popravke mozda bolje da dajes na ratu kredita ako si u mogucnosti za nov auto, tesko automatik al imas sad Fordove na solidnim akcijama mozda Focus ili Citroen C3-C4 dosta su pristupacni a bas udobni mada plastikaneri a Fordovi su isključivo 1.0 tri cilindra turbina tako da tezak izbor znam i sam samo predlazem. Sent from my VOG-L29 using Tapatalk 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6876 Posted October 22, 2023 Sad je Kompas na akciji, 1.6 mjet sa 130ks ispod 30k i imaju finansiranje 30% sad, 40% na rate i 30% za 4 godine kad istekne kredit/lizing sta vec. Koliko mi se cini, ukljucena su 4 servisa. Quote Share this post Link to post Share on other sites