Jump to content
FAS Goran
Viljuska

Večita dilema, koji auto kupiti?

Recommended Posts

On 6/15/2022 at 9:52 AM, Milutinac said:
[mention=20301]Flex[/mention] ---- Alfa GT?

Razmisljao sam i o njoj u trenutku ali ni ona me "ne radi".

 

On 6/15/2022 at 10:28 AM, dekirs said:
Kupi nekog punta 1.2 da se prevezes od tacke A do tacke B ili nemoj nista da kupujes.. Totalno nema logike kupovati nesto za 3 soma pritom dizel. Po meni je to tempirana bomba. Moze sve da te zakopa sa cenom kvarova posteno. Ako ti ne treba auto svakodnevno ne kupuj nista nego stekaj pare za nesto bolje/mladje.


Sve sam blizi toj odluci i ja. Ili Punto (ili nesto tako jeftino) ili nista dok ne odlucim da tresnem pare. Merak mi je A7 (onaj stariji 2012, 2013) ali opet, sa druge strane, dati 20k eura za auto star 10 godina....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dellas calling...   :rolleyes:

 

 

:innocent:

 

 

Ja Ne znam zašto kad te i ne poznajem lično, ali kakva si picajzla sve nešto mislim da je to pravi auto za tebe i da si ti pravi vlasnik za taj auto. Drugo je ako te stari e39 ne radi.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/14/2022 at 10:25 AM, PremieRacing said:

Ustvari ja bi bez razmišljanja kupio e39 od Dellasa i kraj! Vrh top mašina sređena da nema dalje...


prsc01.jpg

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/19628338/bmw-530-d-0pis?attp=p9_pv0_pc0_pl11_plv0

Steta sto je dizel inace bas lepo stanje auta... joj stao na invalida i ta zapremina uff , da je benzinac manual shaltung ne bi mi smetao odresio bih kesu ... ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam bas mislio na "mali" benzinac nista ispod 4.0 plafon 3.5 ne bi vozio u toj klasi - sve ispod toga je smesno za tu masu praznog vozila. Stim sto su retke serije automobila generalno velike zapremine sa manuelcem valjda tehnicki nemogu da izdrze obrtni moment ,opet sad je sve to tiptronic i sl. ima selektor pa je tu priblizno manuelcu manje vise danas i ne toliko bitna stavka. Ali ona stara americka kolica neki ford thunderbird upakovan sa manuelcem bi bio potaman, i da je crne boje onako ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Evo sad bas iskocila jedna interesantna: 
 
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/20078230/alfa-romeo-147-19-jtdm-ti
 
image.thumb.png.9c5e88cce864c0777d2b66b008f4790c.pngimage.thumb.png.44fe2791e044ce39f1079b050e22a69e.png
 
Crvena sedista jesu malo "love or hate", ali mislim da je ceo paket poprilicno fin za te pare... 

Sad bas videh ovu na oglasima i setih se da sam je negde video. Potpuno sam zaboravio da si mi je vec poslao. Ima li neko blizu da baci pogled na nju, da ne bijem put za dzabe ako nije bas kao sto je opisano?
Mada se i dalje lomim sta uzeti. Ovo mi lici da vredi ove pare kao neko prelazno resenje.

Sent from my M2103K19G using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozvah lika. Nadobudan, skrt na informacijama, klasika. Zapeo za cenu i kaze moze da koriguje 50e, svasta. Naravno, klapne nisu resene i odmah na prvu bi moralo to da se uradi plus mali servis (i verovatno jos nesto). A lik zacenio kao da dinar ulaganja nema. Strasni su prodavci, strasni.

P. S. Prodaje mi pricu kako je vadjenje klapni 20e i tako te nebuloze.

Sent from my M2103K19G using Tapatalk

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zvao sam i onog za Stila sto sam skoro rekao da je delovao normalno za komunikaciju. Lik je retard samo takav. Nadobudan, bezobrazan, zlo. Na moje pitanje ima li dokaz da je radjen veliki servis pocinje da pametuje kako to niko nema (cirkus) i da idem u Fiat da kupim nov auto. I da mu je sve jedno prodao ili ne i slicne gluposti. Palo je napusavanje odmah i kraj razgovora.

Inace, nudi mi poznanik neku 147-icu za 2500e. Nije bas neko idealno stanje (tapaciri popustili, aftermarket radio) ali je kvacilo novo, vibracija nema, plivajuci se ne cuje. Nesto lupka u tocku i zatrese menjac malo na paljenju. Registrovana je do aprila 2023 pa cu to malo bolje da pogledam jer mislim da za taj novac mozda i nije los izbor. 1.9 120 jtdm je unutra.

 

Sent from my M2103K19G using Tapatalk

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne brini se,znamo mi i jednog kom se nov pokvario posle 1000 km.

Takva karma. 

To je zato sto ocekujes nov auto od automobila od 2500€.  

Odes i vidis a takav top auto si vec uzeo za mnogo vise para sa poreklom i svim servisima pa ti se i taj pokvario. Zasto onda mislis da ce sa vozilom od 2500 biti bolje? 

Evo imam Merivu 1,6 2008 kojoj nije uradjen veliki servis ali ima odlicne gume,u trapu top,menjac top,kvacilo top,enterijer odlican,spolja samo na zadnjem braniku jedno malo nagnjecenje dok je sve ostalo odlicno,porodican auto sa dosta prostora,nema korozije,dva kljuca,na ime tako da nema poreza na prepis i dobijes je za 3000. Pricamo o 2008 a ne o 2004 jer lepse zvuci u Srbiji. 

I to sam ti rekao top cenu da bih ti skratio muke inace sam svima do sad rekao 3250 minimum. Eto ponekad moze i tako. 

Prosle godine vidim drugar se pati i ja mu dam auto po nabavnoj ceni i eno ga uziva a sad moze da dobije 1000€ vise za taj auto jer su cene otisle gore a platio ga je 3600. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

A sta ocekujes za 3000?

Mercedes E? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Dule 021 said:

To je zato sto ocekujes nov auto od automobila od 2500€.  

Moguće da samo očekuje od prodavca da dokaže to što je napisao! A gomila njih napiše urađen veliki servis pre 500km, garažiran, svi servisi redovno rađeni, bla, bla truć, a onda povilene kad im samo tražiš dokaz za te tvrdnje... Ako za nešto nisi siguran, pa jednostavno nemoj da navodiš u oglasu.

Isto je i za top top top, to što je meni top, tebi mož' da bude krš neopevani i obratno!  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad sam rekao nov mislio sam da ocekuje da ne ulaze nista. ;)

A to sta pise za servise manite se jer to je najmanji trosak pa cak i na tako jeftinim automobilima. 

Meni je evo na mom Sportingu urađen veliki servis i ja to znam jer sam lično kupio delove a majstor na sve to sipao Seleniu 10-W50 Abarth i ko ce da mi veruje? 

Zato odradis taj servis od 150€ i ne razmisljas. Uopste je i glupo pitati jel urađen veliki servis jer se zna da se on odradi ma sta ko pricao. 

Jedino ako kupujes bas od nekog koga znas. Pa varaju vas za kilometre a ne bi i za sve ostalo. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja se ne slazem da je meriva los auto, nisam ih posedovao licno niti bih jer nemam potrebu za takvim autom i generalno opel ne gotivim i ne svidjau mi se ali  za one koje sam imao za prodaju sam malo vozikao i uopste nije los auto i svako ko je kupio je bio zadovoljan ili namenski bas nju trazio, dobri benz. motori, komforan auto, nije los kvalitet izrade fino se vozi, pricam za A model, sto se tice merive B cuo sam dosta pohvala ali nisam imao prilike ni da sednem u nju a sigurno je mnogo bolja od A

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma to su predrasude.

Ja sam ih vozio i odličan je auto. 

Problem je sto se porede sa drugim automobilima iz vise klase i onda kao ne valja. Za te pare je odlican i auto i dobra kupovina. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ma to su predrasude.
Ja sam ih vozio i odličan je auto. 
Problem je sto se porede sa drugim automobilima iz vise klase i onda kao ne valja. Za te pare je odlican i auto i dobra kupovina. 
S kojim pravom ti tvrdiš da je moje iskustvo sa nekim modelom predrasuda a tvoje iskustvo je jedino validno?

Što se tiče dokazivanja o servisima, od 27 automobila koje su prošle kroz moju užu familiju, ni jedna nismo kupili bez dokaza o održavanju. Ima sasvim dovoljno majstora koji vam lupe u knjižicu pečat nakon servisa i vrlo lako se to može proveriti kod njih. Svaki auto koji smo prodali je imao servisnu istoriju koja je mogla da se dokaže.
To što Dule i njemu slični rade servise u svojoj radinosti i frljaju se ovde kako su radili servise vrhunskim delovima, uljima itd a nigde dokaza, je isto kao i kvotovana izjava sa početka posta. Njemu se treba verovati na reč jer on zna i on tvrdi i on.....i on....i on.....
Svakog kupca kome je stalo do svog novca treba da zanima servisna istorija koja se može i dokazati, sve ostalo je rekla kazala. Ako neko hoće da uštedi 1500 dinara za ruke na malom servisu, umesto da ima pečat u servisnoj, onda nema šta da se ljuti kad bude prodavao auto i kad ga kupac pita gde je dokaz rođo o tome što pričaš? A te fore evo imam račune, sam sam radio, može da bude a i ne mora, ko garantuje?
Lično polazim od sebe i tako očekujem od drugih, ako sam radio servise za auto star dvadeset i kusur godina, plaćen 600€ i imao urednu servisnu knjižicu (od kad je prešao u moje ruke) sa validnim pečatima koje svako može da proveri, šta je problem uraditi isto na višestruko mlađim i višestruko skupljim automobilima?
Ok, uvezao si auto, ima XX zaradu na njemu, pošten si preprodavac, ne skidaš kilometražu, u sve se razumeš, tvoj auto je najbolji, najlepši, sve naj, šta je problem imati crno na belo da je servis u koji se kuneš da je urađen i stvarno urađen da se kupac kad proveri u servisu ne oseća prevareno?

Ja znam šta je problem al ne bih dalje ulazio u tu tematiku jer onda kreće priča u krug.

PS
Izvinjavam se za merivu, nije Kanta već kontejner i to onaj novi sa papučicom da se ne prljaju ruke!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti si zatupljen lik koji ne cita sta ja pisem. Prevashodno kad procitas i shvatis sta sam ja napisao onda piskaraj. 

A sad ponovo procitaj sta sam napisao i shvatices neke stvari. 

Samo ti veruj servisnim knjizicama i pecatima. 

Zato sam i napisao da se servis radi ma sta ti prodavac napisao kao sto sam napisao ko ce meni verovati da sam ja uradio servis na ovom autu iako ja znam licno sta sam menjao i kako sam menjao. 

A sto se tice Merive ti pojma onda o kolima nemas. 

 

47 minutes ago, jevta said:

A kako se dokaže veliki, mali servis ako nije rađen kod ovlašćenog ili ga radimo sami?

Koliko samo kolega znam koji pecatiraju servisne kako su uradjeni servisi. Zato sam i napisao da nema tu sta da se misli nego odradis servis i ne razmisljas. 

Ali neki to nisu ocigledno shvatili sto sam napisao. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...