Jump to content
FAS Goran
Viljuska

Večita dilema, koji auto kupiti?

Recommended Posts

@Dzimbo

Pa nije baš da nema, dvadesetak komada prosečno je uvek dostupno sa <150kkm..

Ima u Kg plac koji uvek ima 4-5 komada u ponudi (Auto Liga)

A ako si mislio na Focus, hteo sam da skoknem do njih pošto su mi blizu posla, ali videh Google recenzija, znači blaža verzija Kidija!

@Dule 021

Mašiš poentu priče, a to je da li se isplati dati još love za još jedan moj auto, da bi se, realno, dobilo samo manje km i par godina mlađe vozilo!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa naravno da se ne isplati a vidis da upravo pisem o tome koliko neki auto moze da sluzi tajo da nikako ne masim. 
Ako si zadovoljan sa svojim autom nema tu mnogo razmisljanja da ga zadrzis osim ako ne spadas u kategoriju onih sto vijaju nove modele i bacaju tako pare. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dule 021 Ne bavim se tim poslom ali znam par koji se bave, a i dobar prijatelj je limar koji se bavi uvozom, te price kako se uvoze sa originalnih 150k nisu bas realne. Desava se da se potrefi tako nesto ali uglavnom se vraca kilometraza i radi limarija.

@bane1321 Ja gledam sa manuelnim menjacem pa mi ne izlazi toliko, slazem se da ih ima ali mi nista nesto da mi je privuklo paznju. Meni je i dalje prvi pik QQ pa onda Scenic. I dalje sam u fazi razmisljanja i razgledanja, treba da vidim kako ce ici oko kredita, koliko mi treba za ucesce it ako dalje, necu jos par meseci da krenem u akciju. Da, na Focus mislim, mada realno bez provere u ovlascenom nema vajde koji god da je plac.

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, Dzimbo said:

se uvoze sa originalnih 150k nisu bas realne.

Itekako su realne ako gledate kola koja su na sredini sa cenom ili skuplja. 
Ako gledate najjeftinija na oglasu onda svakako nisu realne kilometraze a s obzirom da to vecina cini onda je normalno da vam te kilometraze nisu realne. 
I koliko je njih samo gledalo kola u ovlascenom i posle mesec dana naleti problem. Nema tu pravila jer su to polovna kola. Nijedan majstor i servis ti ne moze dati garanciju na motor jer ne ni sam u kakvom je stanju jer danas ne cini motor samo klip i karika nego i mnogo toga oko motora sto je potrosno a pravljeno da traje dok je garancija pa koliko jos vise izdrzi -super. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ono sto se meni cini da, kao sto rekoh negde gore, ljudi uglavnom kupuju kola, polovnjake, ne zato sto su toliko

nezadovoljni svojim vozilom, jer manje vise to su slicna vozila, nego jer neki auto dobro sluzi, ali gubi u njihovoj licnoj prizmi na atraktivnosti ili svezini.

 

I onda se cesto uzimaju vozila cak sa puno vise km nego predjasnje, ali se gleda bedz ili neka atrakivnost i doplacuje se i tako dalje.

 

No, ako idemo logikom da mozemo uzeti neko vozilo koje je mladje od naseg, i s manje kilometara, tih magicnih oko 100 hiljada, kada auto ako je normalno vozen nece jos neko vreme pokazati znake umora, i rasklimavanja koje prosto svaka masina oseti nakon neke eksploatacije, spojevi popustaju i tako redom, onda je ok gledati neko takvo vozilo i racionalno doplatiti za njega. Sto da ne.

 

A takvih vozila ima, ako je verovati placevima i njihovim kilometrazama.

 

Evo jednog takvog ;)

 

plac01.jpg
 
Samo ko ce ovo terati, mnogi ce vise ici logikom da se uzme neki Audi u upitnijem stanju, ali je ipak atraktivniji i drustveno pozeljniji.
I to je zez kod polovnjaka, i tu Dule ima pravo, razmimoilaze se zelje i mogucnosti kod polovnjaka jako i veoma cesto smo i mi u tim zeljama nerealni.
To, naravno, ne znaci da auto placevi smeju da rade to sto i dalje rade i da medju preprodavcima nema prevarantske bagre. Naprotiv. To ih ne amnestira.
 
 
Edited by neshaoct
dodao printscreen

Share this post


Link to post
Share on other sites

@JugSamo sam se slatko nasmejao nakon posete linku koji si ostavio... @srdjosti je fino rekao, plus se na tom konkretnom primerku jasno vidi da je barem prepolovljena kilometraža. Shvatam poentu koju si hteo istaći napisanim ali malkice se samo-diskredituješ time što si odabrao kao primer ;) 

 

BTW, dodaj screenshotove, kad neko bude ovo čitao kasnije nakon što oglas ne bude više aktuelan, neće imati kompletan uvid u ono što je rečeno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja kupim i ne menjam dok se ne raspadne...prošla me volja "da sam u trendu", važnije mi je da je ispravan i da mogu ljudski da održavan.Sada trenutno u ovoj krizi,gde se lako gubi posao, auti sa dpf i zamajcima, nisu mi interesantni nimalo...
Ova Tojota Avensis je moj tip vozila
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ljudi, bre, pa je l skontao neko da sam bio ironican i zapravo ni nisam tvrdio, niti znam da l je to prava km na konkretnom autu, bio mi je vise bitan kao model koji je manje zanimljiv, i referisao se o pricu o km koja je bila i o prethdnim placevima sa navodnim automobilima sa 100k km.

 

Inace nemam pojma kakvu km ima ovaj plac, uzeo sam to vozilo kao primer modela koji nije zanimljiv i primer da nikada se placevima ne moze verovati.

 

Uostalom, samocitiram se:

 

"A takvih vozila ima, ako je verovati placevima i njihovim kilometrazama."  I posle podelio link.

 

Dakle, nigde nisam ni tvrdio da je taj auto s pravom km al nebitno. Auto s pravom km je kad ga kupis u salonu novog, to je poenta. 

 

 

Uostalom, tu recenicu "ako je verovati placevima i njihovim kilometrazama" bi kontekstualno primenio na bilo koji domaci plac, jer verujem da bilo kod od vas

ne moze sa sigurnoscu da kaze da postoji plac u nasoj zemlji koji ima 100% pouzdane km, a i ako ih ima da su takve na svim autima u njihovoj ponudi.

 

A Avensis ovaj model je meni bio dobar primer spram gornjeg konteksta price i prethodnom commenta, on nije popularan model, ali recimo je prilicno dobar auto. Nije to samo ovde Toyotu zadesilo, vozimo trenutno u porodici novog potpuno 500 L tracking napucan opremom, 1.6 motor, ali i on ne moze da stane na crtu po udobnosti jednoj Cromi, koju takodje posedujemo iz 2011. a 10 godina je mladji auto i to trenutno sa ispod 1.000 km na satu. A upravo je i Croma primer potcenjenog automobila recimo.

Edited by Jug
Dodatak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avensis je meni bolji izbor od Croma,za dužu eksploataciju u porodičnim uslovima,mada vidim da je sve više taxija u Croma

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, neshtry said:

Avensis je meni bolji izbor od Croma,za dužu eksploataciju u porodičnim uslovima,mada vidim da je sve više taxija u Croma

Sent from my motorola one macro using Tapatalk
 

Avensis je odlican auto, u datom godistu i modelu i nije danas vise ni skup toliko, jer je nesto kasnije izasao noviji model, pa je cena prilicno otisla dole prirodno. Lepo ide i udoban je prilicno.

 

Cak mi je i lep na oko, japanski lep na oko :) jedino mi se malo unutrasnjost ne svidja. Vozio sam ga nekoliko puta i secam se da mi je to onako bilo kao hm, bas spartanski nekako, skromno, iako je sve bilo dobro sklopljeno, ali ok nije to tema.

 

Croma je takodje jako dobar izbor za nekog ko zeli da ima veliki i udoban auto ako se nadje dobar primerak, a narocito je pouzdana u tom izlaznom godistu, kada su bubice ispravljene, ali i to je neka druga tema iako spada u dileme oko automobila :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odličan možda i jeste, ali ko jednom sedne u njega i makar ga upali - brzo izgubi zainteresovanost.

 

Em poprilično bučan, em enterijer na nivou automobila sa sredine '90-ih . I baš ima neki vrljav zvuk, verovatno zbog Densa

 

I još jedna stvar vezana za Avensis... ko uspe da resetuje upozorenje za pritisak u gumama, a bez gledanja po netu, ima od mene na poklon 15 dana Španije

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slazem se, bas dosadan auto. Vozikao sam par puta Avensis 2008.godiste karavan i bas se iznenadio sto je tako “mlad”.

 

Utisak je bio da auto ima barem generaciju ili 5 godina vise. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bas, neverovatan mediokritet od auta, ajde sto deluje zastarelo, ali nije "old skul" tj stara skola u pozitivnom, vec u negativnom smislu.

 

Avensis je auto za ljude koji ne vole automobile, verovatno ima smisla u americi ili aziji gde je to jeftin i ekonomican automobil u odnosu na prosek i gde ima mnogo majstora i otpada za toyotu, ali kod nas gde je pomalo egzotika je teski promasaj.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, totti said:

Odličan možda i jeste, ali ko jednom sedne u njega i makar ga upali - brzo izgubi zainteresovanost.

 

Em poprilično bučan, em enterijer na nivou automobila sa sredine '90-ih emoji846.png. I baš ima neki vrljav zvuk, verovatno zbog Densa emoji846.png

 

I još jedna stvar vezana za Avensis... ko uspe da resetuje upozorenje za pritisak u gumama, a bez gledanja po netu, ima od mene na poklon 15 dana Španije emoji3.png

Slazem se, vec sam i gore rekao da mu je enterijer stvarno siromasan, svaki put kad bi ga vozio bio mi je taj osecaj.

 

Buku ipak nisam primecivao, doduse vozio sam ga autoput uglavnom 120-130 km na cas u verziji 2.0 dizel, auto je bio iz 2013 godine. Kasnije je usledio novi Avensis, u kom je

enterijer popravljen u tom smislu, da ipak deluje znatno bolje na dodir i na oko, nesto poput prelaska QQ iz onog groznog enterijera u nesto ipak znacajnije bolji na modelima iz 2014 pa nadalje. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dzimbo

Da, duže vremena već stoji na oglasima... nisam išao lično da gledam. Šta znam, ima oko desetak sličnih na oglasima, ovog izdvaja "prvi vlasnik", što često može da bude "prvi vlasnik u Srbiji", a auto uvežen. Svakako, ako budeš hteo da gledaš i ustreba ti društvo, tu sam!:thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, totti said:
Odličan možda i jeste, ali ko jednom sedne u njega i makar ga upali - brzo izgubi zainteresovanost.
 
Em poprilično bučan, em enterijer na nivou automobila sa sredine '90-ih . I baš ima neki vrljav zvuk, verovatno zbog Densa
 
I još jedna stvar vezana za Avensis... ko uspe da resetuje upozorenje za pritisak u gumama, a bez gledanja po netu, ima od mene na poklon 15 dana Španije

Nadji Avensisa i spremi pare za letovanje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bez neta, časna pionirska, od Avensisa sam samo vid'o ovaj oglas i par komada po gradu.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, djomla said:

Bez neta, časna pionirska, od Avensisa sam samo vid'o ovaj oglas i par komada po gradu.

Pa ajd reci onda kako

 

Inženjer što je pravio ne zna, a ne neko ovako

 

Gle 'de su ga zavukli, ebo ih otac

 

 

A zvuk motora kao Golf dvica

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svi koji voze Avesisa kod mene u mestu,voze ga bar deceniju već... pravi traktor
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...