Jump to content
FAS Goran
DJOKSA

Fiat Stilo - loose connection, ne mogu da upalim

Recommended Posts

pozdrav. a sve sam procitao i sve odradio, zamenio senzor radilice, senzor bregaste, stavio nov akumulator, ocistio sve kontakte, pregledao ga 168 puta na dijagnostici i ono opet isto, ugasi se pod punim gasom i ispise      loose conection,ali zavergla i upali normalno......nema leka

 

fiat stilo 1.6,16 v, 2002....5 vrata, 76 kw

Edited by neshaoct
isključi CAPS LOCK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prima li gas tada, ili stisneš papučicu a ono mrtvo, ništa...?

Na dijagnostici mora da napiše šta ga muči ako je izbacio grešku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meni stilo 1.6 2001 god, dva puta ispisao loose conectio u toku voznje,obrtomer prestane da radi i upali zuti trougao i fault engine,ali posle nekoliko verglanja ugasi fault engine, sve do juce ujutro vise nece da upali oseti se gorivo ali ko da nema struje na bobinama zamenio svecice i nista corak  kanta  imali li pomoci ili da se zap...... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na dijagnostici ces videti sto je palio check engine (fault). Mozda neces lako doci do resenja ali odatle se pocinje posto ti je vec upalio lampicu.

Posto je ugasio lampicu posle par paljenja, to znaci da greska vise nije prisutna ali je zapamcena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ne duzim, isti problem. Stilo 1.6, 2001-o godiste. Vozio ga danas normalno, parkirao ga u 17:10, u 20:30 otprilike loose connection, upalio se zuti trougao, lampica za ulje, i svasta nesto... Imam akumulator jos u garanciji.

Ono sto mi je jos cudno - zakljucavam auto rucno, ne na dugme, ali imam centralnu koja sada ne radi. Kad zakljucam ne cuje se ono "cak", znate na sta mislim, to je valjda zato sto ne zakljuca ostale brave, nego moram da pritisnem ostala 3 prekidaca iznutra.

 

I jos jedna stvar, ugradjen je Zeder pre 2 meseca, mada verujem da nema neke veze.

 

Hvala unapred svima!

 

edit: ne radi radio, ne radi svetlo unutar automobila

Edited by pantelia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa dozom opreza: skini kleme sa akumulatora na bar pola sata, pa vidi da li ista pomaze.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proveri osigurače.

Ne znam kako je na Stilu ali na Lybri je recimo zajednička centrala za: centralnu bravu (isto se ponaša kao kod tebe kad nema napajanje), osvetljenje unutar kabine, podizače prednjih prozora....

Možda je nešto do njenog napajanja...

Edited by Markobgd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proveri kleme na akumulatoru. Imao sam isti proble,

Ako ne radi ni centralna do znači da verovatno nema struje.

Ako je aku nov onda je verovatno do klema.

Skini kleme, uzmi šmirglu i očisti ih malo i dobro nabij na one pipke od aku-a i zatim dobro stegni.

Ako neće da idu lagano uzmi šrafciger i čekić i polako čukaj da naiću na pipak skroz do kraja.

+ klema na Stilu je iz dva dela tj. nije puna  i često se dešava da baš gornji prsten kleme ne naleže

lepo na pipa od aku-a.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zdravo svima   ;)

pre 10-ak dana kupio sam Fiat Stilo 1.9 JTD (karavan),85kW...  :thumbsup: S' obzirom da se prvi put susrecem sa ovim autom imam par pitanja.Neki dan mi se desilo da se u toku voznje auto ugasilo a na displeju je popalio sledece kontrole: Car security,failure,loose connection?  :question: Zna li neko o cemu se radi?Majstor je sumnjao na udarni prekidač-kupio sam taj dio al nije bilo do njega ,kasnije je rekao da je do elektronike motora-i to sam kupio al nije ni do toga...i dalje je auto kod majstora  :rant:

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gubi kod zato se gasi,a taj majstor te dere i lupa gluposti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima! Moje iskustvo sa ovim kvarom gde piše "lose connection" je ukratko rečeno ovakvo:

Pre 3 meseca mi se prvi put ugasio u vožnji, vratio sam ključ na nulti položaj, zaverglao ponovo, auto je upalio bez problema i nastavio sam vožnju bez daljih problema. Narednih 7 dana se to ponavljalo stalno i uvek po istom šablonu. Kod majstora popravka je bila kratka, prosta i efikasna. Naime, pre tri meseca mi se ispraznio akumulator i auto je tako stajao dva dana. Kada sam promenio akumulator tada su počeli i problemi. Po rečima mog majstora to je i bilo presudno za nastanak problema. Očistiio je komp na dijagnostici od grešaka, skinuo činčeve sa kompa, naprskao ih kontakt sprejem, sve vratio na svoje mesto, a ja od tada nemam problema sa "lose connection". Nadam se da će ovo moje iskustvo nekome da pomogne!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima, nov sam ovde, pretražio sam forum, ali nisam našao ni jedan konkretan odgovor na moje muke sa stildžom :-(

Naime, pre nekih dve nedelje odvezao sam auto na pranje u auto perionicu sa jednom greskom brke. Lamp fail, čitao sam ma forumu o tome, elem to mi je sada najmanji problem, u auto perionici su zavrsili sa pranjem auta, ja usao u auto upalio ga i krenuo lagano ka drugoj destinaciji, a onda kreće horor. Stajem ja na semafor na jednom cujem pi pi pi famozno prijavljivanje greske, pogledam u instrument tablu kad ima sta i da vidim, auto mi popalio sve greske spistio obrtaje na 0, spustio mi skalu za gorivo i za temperaturu na 0, i ispisuje mi brda grešaka. Ali auto radi i dalje, odem kod elektricara proveri mi aku i punjenje i kaže da je auto Okej ali mi je aku u katastrofalnom stanju, ništa odem ja kupim novi aku 8000 din.

 

Sednem u auto upalim ga, prijavljuje mi samo onu staru grešku Brke. Lamp fail, kažem ja, eh kako ke lepo kada prijavi samo jednu grešku i osmehnem se sa zadovoljstvom. Prođe nedelju dana bez loose connection, nisam ga vozio jedan dan. Zatreba mi auto udjem ja upalim auto i opet počne da vileni, popali mi sve lampice izbaci loose connection i engine fault check engine. Nisam primetio da je sporiji ili da gubi snagu, auto isto ide kao i pre pranja..

 

P.S. Zaboravio sam da kažem da mi je pre menjanja akumulatora loose connection izbacivao retko ali se brzo unormali i onda se neko vreme ne pali, posle zamene akua, skoro da se ne gasi, na svakih sekund mi pišti, dodje mi da ga zapalim.. Nadam se da mi možete pomoći. Hvala u napred.

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

@neshaoct Hvala što si mi prebacio temu, ja se izvninjavam sto sam otvarao novu temu :-)

Jedina razlika je to što ja mogu da upalim auto i da ga vozim i ako mi konstantno izbacuje loose connection.

P.S. Malopre sam izvalio da kada mi izbaci to loose connection ja zaljuljam auto i nema greske na kratko.. Da mi se ne dešava to možda zbog labavog nosača akua? :-\

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima.Imam problem sa autom,nece da upali.Vergla al bez rezultata.Kad dam kontakt pojavi se zuti katanac i zuti trougao i pise loss coneksion ili kako se vec pise ne znam.A uz sve to vuce struju negde.Pa sam skidao klemu od akumulatora...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav, imam fiat stila 2004 1.9 jtd 85 kw.pojavio mi se problem kad je vruc auto nece da upali pise loose connection.mjenjao sam senzor radilice,bregaste,prikljucivao na dijagnostiku nista ne pokazuje.da li neko zna mozda sta bi moglo biti?

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav. Nov sam ali sa stilom imam problem vec 2 meseca. 1.6 16v 2002. Problem nece da upali prijavljuje kod kljuca ali mi ne sija lampica motora pri davanju kontakta. Menjan senzor radilice i elektronski deo brave, jednom radjen kompjuter i nije bilo problema pola godine. Sta raditi i kome se obratiti. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravo svima. Da li se možda nekom desio sledeći problem i moze da pomogne. U toku vožnje auto je zakucao kao da sam naglo stisnuo kočnicu i nastavio posle toga normalno da ide. Posle nekih pola sata ukljucila se lampica za pumpu a na displeju se pojavio trougao sa znakom uzvika i poruka loose connection, počeo da koči motorom i samo se ugasio. Kada sam ponovo pokušao da ga uključim ne izbacuje nikakvu grešku i samo vergla. U pitanju je Fiat Stilo 1.9 JTD.

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

@culibrk29

Naravno da nema situacije koja nije obrađena kada je Stilo u pitanju.

Preporučujem pretragu foruma kako bi smo izbegli dupliranje tema.

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/search/&q="Loose"&quick=1

Admiri @neshaoct ili neko već će spojiti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...