Jump to content
FAS Goran
Daki

VW Golf VIII / Golf 8

Recommended Posts

Volkswagen će 31. maja predstaviti Golf R 333 Limited Edition

 

r 333.jpg

 

Volkswagen će 31. maja predstaviti još jedno specijalno izdanje svog popularnog hatchback-a, a to je snažni Golf R 333 Limited Edition.

Koncept Golf R400 se pojavio 2014. godine, špekulisalo se da će R420 dobiti serijsku verziju, a onda je Dieslgate afera okončala planove o ultimativnom Golfu R. Godine 2022. je iz Wolfsburga stigla snažnija verzija Golfa u formi ''20 Years Edition'' kako bi se obežila dve decenije automobila sa R oznakom. Oni koji su želeli ovaj automobil, a nisu uspeli doći do njega, sada imaju priliku za nešto novo.

 

VW R je na YouTube objavio najavu modela Golf R 333 Limited Edition u žutoj boji uoči njegovog predstavljanja zakazanog za 31. maj. Broj ''333'' verovatno se odnosi na snagu PS (Pferdstarke), a to znači 333KS za najsnažnijeg Golfa dosad. Što se tiče obrtnog momenta, očekuje se 420 Nm. Video prikazuje crnu oznaku ''333'' u donjem delu vrata, vidljivi su crni bočni retrovizori, kao i Akrapovič izduvni sistem sa četiri završetka cevi. Uočljiv je i set 19-inčnih Estoril felni i plava kočiona kliješta. Baš kao i model iz 2022. godine, ovaj će biti ponuđen samo kao hatchback iako standardni Golf R ima i svoju praktičniju karavansku verziju.

Ispod haube se očekuje 2.0 benzinski motor koji omogućava ubrzanje snažnog Golfa R od 0 do 100 km/h za 4.6 sekundi i maksimalnu elektronski ograničenu brzinu od 270 km/h. Iz Volkswagena su rekli da će Golf restajling stići na tržište 2024. godine, tako da će nadolazeća specijalna verzija zapravo biti bazirana na postojećem modelu. Ipak, neće biti jeftina s obzirom na činjenicu da je Golf R 20 Years koštao nešto manje od 60.000 evra u Nemačkoj.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen Golf R 333 Limited Edition rasprodat za 8 minuta

 

Volkswagen Golf R 04.jpg

 

Volkswagen je Golf R 333 Limited Edition predstavio u sredu 31. maja, a njegova prodaja koja je startovala u petak 2. juna završena je posle samo 8 minuta. Toliko je naime bilo potrebno da se rasproda planirana serija od 333 primerka ovog specijalnog Golfa sa 333KS. I to uprkos ceni od 76.410 evra.

Isporuke će startovati u oktobru.

 

Volkswagen Golf R 03.jpg

 

Volkswagen Golf R 333 Limited Edition je novo specijalno izdanje ograničeno na samo 333 vozila, a bazirano je na Golfu R Performance i raspolaže sa snagom od 333KS i 420 Nm obrtnog momenta. Neophodnu stabilnost u vožnji i trakciju specijalnog izdanja ovog modela sa pogonom na sve točkove obezbeđuje mnoštvo visokokvalitetnih karakteristika opreme kao što je R-Performance Torque Vectoring, uključujući Vehicle Dynamics Manager. Golf R 333 dolazi iz fabrike sa privlačnom Lime Yellow metalik bojom, a crni akcenti dodatno naglašavaju izgled modela specijalnog izdanja, koji se lansira kao potencijalni kolekcionarski predmet.

 

Volkswagen Golf R  02.jpg

 

''Golf R 333 je prvi R model sa specifikacijom koju smo mi unapred definisali i koja ne ostavlja neispunjene želje kupaca u pogledu performansi - zahvaljujući njegovoj obimnoj opremi'', kaže Hakim Halimi, šef marketinga proizvoda u Volkswagen R. Karakteristike uključuju R-Performance Torque Vectoring i Vehicle Dynamics Manager, koji raspoređuje pogonsku snagu ne samo između prednje i zadnje osovine već i između dva zadnja točka. Ovo nudi posebnu dimenziju sportskog duha, posebno u krivinama. Profili vožnje Drift i Special, dizajnirani za trkačku stazu Nirburgring, takođe nude dodatno zadovoljstvo u vožnji daleko od javnih puteva. R Performance izduvni sistem iz Akrapoviča i crni 19-inčni Estoril točkovi sa polu-slik gumama dodatno naglašavaju motosport karakter modela specijalnog izdanja. Maksimalna brzina je takođe povećana na 270 km/h. Sa ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 4.6 sekundi, Volkswagen Golf R 333 Limited Edition pruža najbolju vrednost u klasi (u poređenju sa ključnim konkurentima).

 

Lak u Lime Yellow metalik boji proširuje raspon boja za Golf R, koji se sastoji od Pure White, Lapiz Blue Metallic i Deep Black Pearl Effect boja. ''Sa specijalnom bojom eksterijera, crnim krovom i dizajnerskim nalepnicama sa 333 logom na bočnim stranama, ovaj Golf R će se nuditi u kombinaciji koja je do sada jedinstvena'', kaže Halimi. ''To je prvi Volkswagen R model sa striktnim ograničenjem na 333 jedinice.''

 

Volkswagen Golf R 8 01.jpg

 

Standardna oprema takođe uključuje vrhunska sportska sedišta sa Nappa kožom (sa integrisanim naslonom za glavu) i moćne IQ.LIGHT LED matrix farove (uključujući Light & Vision paket). Najsavremeniji sistemi pomoći vozaču su sadržani su paketu IQ.DRIVE. To uključuje Travel Assist, Lane Assist sistem zadržavanja trake, Emergency Assist i adaptivni tepomat sa funkcijom stop & go. Volkswagen Golf R 333 Limited Edition takođe dolazi sa centralnim vazdušnim jastukom (prednjim) i sistemom kamera za zadnji pogled. Harman Kardon sistem sa 8+1 zvučnicima i ukupnom izlaznom snagom od 480W daje savršen zvuk u unutrašnjosti. Golf R ima kultni status. Od 2002. godine, više od 250.000 porudžbina je primljeno za bestseler iz Volkswagena R.

 

''Golf R 333 Limited Edition je izuzetno važan za naš brend'', kaže Peter Jost, šef marketinga i prodaje u Volkswagen R. ''Upravo je takav Golf R 333 Limited Edstion, istinski privlačan i izuzetno atraktivan. Svaki kupac može biti siguran da ima izuzetno retko vozilo i potencijalni kolekcionarski predmet u svojoj garaži.'' Proizvodnja svih 333 vozila u Volfsburgu je zakazana za septembar, kako bi prvi modeli mogli da budu predati kupcima od oktobra ove godine. Pored toga, planiran je događaj za kupce u Autostadtu za sve kupce Golfa R 333 Limited Edition koji preuzmu svoje vozilo u Volfsburgu (Nemačka).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Delta4x4 Volkswagen Golf R kao moderni Golf Country

 

delta 4x4 golf 04.jpg

 

Nemačka tjuning kuća Delta4x4 najavljuje terenski Volkswagen Golf R, kao modernu interpretaciju nekadašnjeg Golfa Country.

 

delta 4x4 golf 03.jpg

 

Originalni Golf II Country je inače prikazan 1989. godine, a Steyr-Daimler-Puch je u Austriji ukupno proizveo 7.735 pirmeraka.

 

delta 4x4 golf 02.jpg

 

Delta4x4 izmene kod ovog Golfa R između ostalog podrazumevaju komplet za podizanje od 80 mm, Hanma točkove od 18 inča sa gumama za sve terene, dodatke za blatobrane, pet PIAA LED svetala na haubi i metalni krovni prljažnik koji može da primi sve vrste opreme plus rezervni točak. Vozilo ima 4Motion sistem pogona na sva četiri točka i 2.0 TSI motor.

 

delta 4x4 golf 01.jpg

 

Delta4×4 bi mogao da proizvede ograničen broj od 25 jedinica ako bude dovoljno interesovanja. Takva konverzija bi po sadašnjim procenama koštala oko 35.000 evra (pored cene donatorskog vozila Golf R), i zahtevala bi između 6 do 9 meseci rada.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Golf Black Edition

 

vw golf 3.jpg

 

Volkswagen u Velikoj Britaniji sada kupcima nudi i specijalni Golf Black Edition. Uz crnu temu, ovakav Golf ima jedinstvenu opremu i kupcima nudi jedinstvenu kombinaciju pogona.

 

vw golf 2.jpg

 

Sve je u crnoj boji zahvaljujući Black Style paketu, dok su branici u boji karoserije pozajmljeni iz paketa R-Line. Pored toga, automobil dobija 18-inčne Bergamo aluminijumske felne, koje se ne nude ni na jednom drugom Golfu u Velikoj Britaniji.

 

237156-vw golf 1.jpg

 

U paleti su i LED Plus farovi sa osvetljenom trakom koja prolazi između njih. Kvake na vratima su osvetljene, a crna kućišta retrovizora zaokružuju spoljašnji izgled.

U unutrašnjosti, Golf Black Edition dobija prednja sportska sedišta, zatamnjena stakla pozadi i ambijentalno osvetljenje u 30 boja. Automobil dolazi opremljen Winter Paketom i svim ostalim što dolazi sa R-Line opremom. U ponudi su 1.5 TSI motor sa 150 KS, uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem, pa 1.5 eTSI blagi hibrid (sa takođe 150 KS, ali je opremljen sedmostepenim DSG menjačem), kao i 2.0 TSI motor koji razvija 190 KS, u kombinaciji sa sedmostepenim DSG menjačem koji šalje snagu na sva četiri točka.

 

Golf Black Edition na britanskom tržištu startuje od 31.985 funti (37.375 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

VW organizovao specijalnu isporuku svog najskupljeg Golfa

 

238416-vw 333 04.jpg

 

Volkswagen je specijalni Golf R 333 Limited Edition predstavio u sredu 31. maja, a njegova prodaja koja je startovala u petak 2. juna završena je posle samo 8 minuta. Toliko je naime bilo potrebno da se rasproda planirana serija od 333 primerka ovog specijalnog Golfa sa 333KS. I to uprkos ceni od 76.410 evra. Nedavno su kupci konačno pozvani u Autostadt u Volfsburgu da preuzmu svoje automobile. Autostadt je služio kao privremeni dom za više od 20 Golfa R 333 sa identičnim specifikacijama.

 

 

Golf R 333 dolazi iz fabrike sa privlačnom Lime Yellow metalik bojom, a crni akcenti dodatno naglašavaju izgled modela specijalnog izdanja, koji se lansira kao potencijalni kolekcionarski predmet.

''Golf R 333 je prvi R model sa specifikacijom koju smo mi unapred definisali i koja ne ostavlja neispunjene želje kupaca u pogledu performansi - zahvaljujući njegovoj obimnoj opremi'', kaže Hakim Halimi, šef marketinga proizvoda u Volkswagen R. Karakteristike uključuju R-Performance Torque Vectoring i Vehicle Dynamics Manager, koji raspoređuje pogonsku snagu ne samo između prednje i zadnje osovine već i između dva zadnja točka. Ovo nudi posebnu dimenziju sportskog duha, posebno u krivinama. Profili vožnje Drift i Special, dizajnirani za trkačku stazu Nirburgring, takođe nude dodatno zadovoljstvo u vožnji daleko od javnih puteva.

 

Volkswagen Golf R 333 03.jpg

 

R Performance izduvni sistem iz Akrapoviča i crni 19-inčni Estoril točkovi sa polu-slik gumama dodatno naglašavaju motosport karakter modela specijalnog izdanja. Maksimalna brzina je takođe povećana na 270 km/h. Sa ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 4.6 sekundi, Volkswagen Golf R 333 Limited Edition pruža najbolju vrednost u klasi (u poređenju sa ključnim konkurentima).

 

Volkswagen Golf R 333 02.jpg

 

Lak u Lime Yellow metalik boji proširuje raspon boja za Golf R, koji se sastoji od Pure White, Lapiz Blue Metallic i Deep Black Pearl Effect boja. ''Sa specijalnom bojom eksterijera, crnim krovom i dizajnerskim nalepnicama sa 333 logom na bočnim stranama, ovaj Golf R će se nuditi u kombinaciji koja je do sada jedinstvena'', kaže Halimi. ''To je prvi Volkswagen R model sa striktnim ograničenjem na 333 jedinice.''

Standardna oprema takođe uključuje vrhunska sportska sedišta sa Nappa kožom (sa integrisanim naslonom za glavu) i moćne IQ.LIGHT LED matrix farove (uključujući Light & Vision paket). Najsavremeniji sistemi pomoći vozaču su sadržani su paketu IQ.DRIVE. To uključuje Travel Assist, Lane Assist sistem zadržavanja trake, Emergency Assist i adaptivni tepomat sa funkcijom stop&go.

 

Volkswagen Golf R 333 01.jpg

 

Volkswagen Golf R 333 Limited Edition takođe dolazi sa centralnim vazdušnim jastukom (prednjim) i sistemom kamera za zadnji pogled. Harman Kardon sistem sa 8+1 zvučnicima i ukupnom izlaznom snagom od 480W daje savršen zvuk u unutrašnjosti.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen Golf 8 R restajling

 

Video pokazuje Volkswagen Golf 8 R restajling tokom krugova na Nirburgringu.

Oba automobila, Golf 8 R hatchback i karavan, sada su manje maskirani (samo na prednjem braniku) i otkrivaju nova prednja svetla i grafiku zadnjih svetala:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Golf 8 facelift pre vremena

 

vw golf 8 11.jpg

 

Volkswagen tek treba da održi zvaničnu promociju obnovljenog Golfa 8 (neki izvori pominju 24. januar), ali komplet prvih fotografija je već sada pred nama.

 

240043-vw golf 8 10.jpg

 

Na fotografijama se izdvaja više detalja. S jedne strane, VW logo je osvetljen, sa druge strane, farovi su sada uži. Na sve to treba dodati i izmenjeni prednji branik sa drugačijim otvorima za vazduh.

 

vw golf 8 09.jpg

 

Pozadi je automobil dobio doterana svetla, promenjeni branik i nove izduvne cevi.

 

240040-vw golf 8 08.jpg vw golf 8 07.jpg

 

Što se unutrašnjosti tiče, tu bi Volkswagen pre svega trebalo da uvede kvalitetnije materijale, uz unapređeni infotainment i digitalnu instrument tablu.

 

240041-vw golf 8 06.jpg vw golf 8 05.jpg

 

Volkswagen je za Golf facelift predvideo paletu najsavremenijih pogonskih jedinica, ali ostaje da se sačekaju konkretniji detalji.

 

240042-vw golf 8 04.jpg

 

Predviđena su ažuriranja za plug-in hibridni Golf GTE. Ne može se isključiti da će Volkswagen ovde obezbediti nove baterije ili ažuriranja softvera. To bi moglo da ima pozitivan efekat i na domet i na performanse. Golf facelift će verovatno biti malo skuplji. Kompaktni model u liniji opreme Life trenutno u Nemačkoj počinje od 29.275 evra, a cifra od 30.000 evra će verovatno biti probijena na početnom nivou. Osim ako Volkswagen sa faceliftom ponovo ne uvede pravi osnovni model.

 

240044-vw golf 8 03.jpg 240045-vw golf 8 02.jpg

 

U gami ostaje i Golf GTI koji dobija veći ekran u stilu tableta, a ističe se i povratak fizičkih dugmadi na volan.

 

239651-vw golf 8 01.jpg

 

VW nije precizirao promene koje se tiču motora Golfa GTI, ali se očekuje da će 2.0 turbo četvorocilindraš dobiti nešto više snage (sada ima 245 KS). Još ranije je inače saopšteno da kod GTI i R verzija Golfa neće biti manuelnog menjača.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...