Jump to content
FAS Goran
Daki

VW Golf VIII / Golf 8

Recommended Posts

Golf 1.5 TSI by Barracuda Racing Wheels

 

barracuda golf 8 002.jpg

 

U Barracuda Racing Wheels paketu za VW Golf 8 je i kit za pojačanje 1.5 TSI turbo benzinskog motora (sa 150KS i 250 Nm na 192KS i 318 Nm), što je uradio RaceChip.

 

baracuda golf8 001.jpg

 

Tu su i Eibach sportske opruge, Barracuda Tzunamee Evo točkovi u dark gunmetal finišu, gume 235/35, kao i Schwabenfolia dekorativni elementi za eksterijer.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Golf je mrtav za američko tržište''

 

vw golf 8 1.jpg

 

Volkswagen Golf se više neće prodavati u Americi i to je zvanično potvrdio nemački proizvođač automobila.

Golf 8 GTI i Golf R će svakako biti u ponudi, to se neće promeniti, ali niti jedan budući njihov automobil neće biti u ponudi tamošnjim vozačima jer se jednostavno vrlo loše prodavao. Zbog toga, Volkswagen će biti fokusiran na model Jetta, kao i crossover Taos, mali SUV je dosta primamljiviji američkim kupcima od Golfa i to je sasvim logičan potez Volkswagena. U Sjedinjenim Američkim Državama, Golf se može naći po ceni od 24.190 dolara, a najviše 24.990 dolara. Što se tiče evrposkog tržišta, Golf neće prestati da se prodaje. Kako pišu američki mediji, Golf je mrtav za njihovo tržište.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carfectionyoutubelogonovi.jpg Carfection: VW Golf 8 GTI Clubsport

 

Dugo je Golf GTI bio svojevrsni zlatni standard u hothatch delu tržišta. Ali, sa godinama je postajao sve manje i manje ''hot'', a sve više samo eto tek malo brži hatch u odnosu na standardne varijante Golfa. Kao da je i VW postao svestan toga, pa je zato nikada brže tržištu ponudio i Clubsport varijantu GTI...a, to je već hothatch. To je ustvari pravi GTI Golf danas - ima 55 konja i 30Nm više od GTI, ''sedi'' 10 mm niže od običnog GTI, ima drugačiji zadnji spojler (veći, ali ne preterano veliki kao npr. kod Civica Type R), drugačiji prednji branik kako bi omogućio više vazduha većem interkuleru i....pogledajte video šta sve još:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen Golf GTI 45 edition

 

211631-vw gti 2021 02.jpg

 

Povodom 45-godišnjice sportskog Golfa GTI, Volkswagen priprema specijalno izdanje kojim će na pravi način obeležiti pojavljivanje originalnog Golfa I GTI na evropskom tržištu 1976. godine. Golf GTI 45 edition je dobio prednji deo kao i Golf GTI Clubsport (uz upadljiviji spojler), a tu su i crni alu točkovi sa crvenom ivicom, veći pragovi, bočna dekoracija sa brojem ''45'', doterani zadnjii branik, crni zadnji krovni spojler, tamne izduvne cevi...

 

211632-vw gti 2021 01.jpg

 

Takođe, očekuju se i izmene na oslanjanju i kočionom sistemu. Za unutrašnjost su po najavama između ostalog predviđena sportska sedišta sa ''45'' logom. Ostaje da se vidi da li će Golf GTI 45 edition raspolagati sa standardnih 245KS i 370 Nm ili sa 300KS i 400 Nm koliko ima Golf GTI Clubsport. Dakle, dodatni detalji tek slede.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl: 2021. Volkswagen Golf GTD

 

Najjača dizel varijanta Golfa - GTD sa 2.0 TDI motorom koji pravi 200KS/400Nm, pogon samo napred:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Osudjen na uspeh" ??? Što ?

Ne razumem kako ovaj auto novinar može toliko da bude zadivljen taktilnim komandama "svega i svačega" ? Kao da je neko malo dete "rodjeno u šumi", koje je prvi put došlo u grad i videlo sijalicu ... Strašno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Sminkerski detalj" i "Golf" u istoj recenici :D .

"San vecine Balkanaca", "njegova pojava", 66.888 KM i jos mnogo toga...

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: Golf GTI by RaceChip

 

Nije samo powerbox (2.0 TSI potpuno isti kao u Golfu 7.5 GTI samo sa drugim turbom, sa ovim box-om nema fabričkih 245KS/370Nm, nego okruglo 300KS/420Nm), tu su i drugi točkovi, Eibach opruge...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autocar.jpg Autocar: 2021. Volkswagen Golf GTI Clubsport

 

60KS i 30Nm više od običnog GTI, ali glavni posao VW-a kod ovog Golfa nije bio samo podizanje performansi, već i zadržavanje nivoa praktičnosti i komfora svakodnevne upotrebe.

Nisu hteli da odu na teren nepraktičnosti gde je su npr. Honda Civic Type R ili Renault Sport Megane:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

HGP-turbo Golf R sa 444KS

 

hgp r 1.jpg

 

Pod haubom fabričkog VW Golfa R je 2.0 turbo benzinac koji raspolaže sa 320KS i 420 Nm obrtnog momenta, ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 4.7 sekundi, dok je najveća brzina el. ograničena na 250 km/h (opciono 270 km/h). Kome to nije dovoljno, nemački HGP-turbo nudi Stage 1 kit koji podrazumeva pojačanje na 444KS i 564 Nm obrtnog momenta. Ubrzanje do 100 km/h sada iznosi oko 4.0 sekunde, dok je najveća brzina 298 km/h. Klijentima su na raspolaganju i OZ točkovi i modifikovano oslanjanje, a treba reći da je paket dostupan i za neke modele Audija (SQ2, S3, TT S), Cupre (Leon, Formentor i Ateca), Volkswagena (Arteon, Tiguan R, T-Roc R i Passat), kao i za Škodu Superb.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoservisEmisija.jpg AutoservisEmisija: Volkswagen Golf GTE

 

GTE je plug-in hibrid, ''narodni auto''...ali ovaj GTE je sa cenom od skoro 50.000 evra. I dalje je narodni plug-in hibrid?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: Volkswagen Golf GTD

 

200KS/400Nm iz 2.0 motora, pogon samo napred, do stotke za 7.1 sekundu, maksimum na 245 km/h:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: Volkswagen Golf GTE

 

Volkswagen Golf dolazi u nekoliko ''pojačanih'' varijanti - R, GTI, GTD i hibridni GTE.

Najnoviji GTE je plug-in hibrid koji samo na struju može da pređe do 62 kilometara, a osnova mu je 1.4 turbo-benzinac sa 150 konja, uz elektromotor sa još 109KS. Auto ukupno ima 245KS/400Nm:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

yesautouklogoyoutube.jpg YesAutoUK: 2021. Volkswagen Golf karavan

 

Golf 8 u karavan varijanti svakako nudi više prostora unutra, a zadržava sve prednosti tehnologije kojom inače raspolaže. Ovaj na testu ima 2.0 TDI sa 160KS/360Nm. Gepek mu je 611 litara, odnosno 1.642 kad se obore zadnja sedišta. Skuplji je od običnog Golfa...i...i tu počinju tržišni problemi za ovaj auto.

Naime, u okviru VW grupacije već postoji Golf sa više mesta, sa većim gepekom - Škoda Octavia karavan. Ona ima malo veći gepek od ovog karavana, ima iste kombinacije motora/menjača i jeftinija je od Golfa:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manhart Volkswagen Golf GTI

 

manhart gti 02.jpg

 

I tjuning kuća Manhart je ponudila paket za pojačanje 2.0 turbo motora najnovijeg VW Golfa GTI koji serijski raspolaže sa 245KS i 370 Nm. Manhart Volkswagen Golf GTI sada ima 290KS i 425 Nm obrtnog momenta.

 

manhrat gti 01.jpg

 

Takođe, tu su i komplet 19-inčnih Venturi Style alu točkova u Silk crnoj boji, zadnji difuzor, H&R sportske opruge, sportski izduvni sistem, jače kočnice i crveni kontrastni detalji, kao i opcioni detalji za doterivanje unutrašnjosti.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oettinger Volkswagen Golf GTI

 

oettinger 02.jpg

 

Oettinger je bio među prvima koji su ponudili kompletan aero body kit za najnoviju, osmu generaciju Golfa, dok je sada ponudu dopunio i njihov paket za sportski Golf GTI. Paket obuhvata novi prednji spojler, zadnji krovni spojler i zadnji difuzor, i svi ti elementi su uspešno testirani u vazdušnom tunelu.

 

oettinger 01.jpg

 

Osim toga, automobil je i nešto niži od fabričkog primerka (nove sportske opruge su H&R), a tu je i komplet 19-inčnih alu točkova u Red Edition boji sa vozačeve strane odnosno u Silver/Glossy Black boji sa suvozačeve strane. Nemački tjuner za sada nije ponudio kit za pojačanje 2.0 TSI motora (i dalje ima standardnih 245KS i 370 Nm), a najavljuje i da je u pripremi njihov paket za Golf R.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...