Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Gumball 3000

Recommended Posts

a nije valjda,znam da su ih prebacivali za englesku,a video sam ovo cudoviste,al ovaj pored je prava mera

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poslednja etapa najuzbudljivije trke u Evropi

 

Gumball 3000 je i ove godine podigao lestvicu zabave i kul automobila koji su uzeli učešća. Govorili smo već o modifikovanom Betmobilu sa Lamborghinijevim motorom, a tu su još bili i drugi super-brendovi kao što su Ferrari, Porsche, Bentley. Poslednjeg dana trke koja je išla od Dablina do Bukurešta, ove sjajne mašine borile su se sa lošim rumunskim putevima...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

150 drumskih aždaja prošlo kroz Dubrovnik i Tivat

 

 

Popularni reli superautomobila ovaj put se održava od Rige do Mikonosa, a povorka drumskih aždaja je pre neki dan bila u Tivtu, nakon što je napustila Dubrovnik. Superautomobili, od kojih mnogi u vlasništvu poznatih ličnosti iz sveta muzike i filma, privukli su veliku pažnju na Jadranu. Paganiji, Bugatiji, Ferariji, Poršei, Aston Martini, Jaguari, Mercedesi...poklonili su okupljenima dan za pamćenje. Devetnaesti po redu ovakav reli krenuo je iz Rige sa 150 superautomobila.

 

 

Prvi na redu na Jadranu bio je Dubrovnik, a onda i Tivat. Nakon zabave u Tivtu, učesnici su bili na bazenu jahting kluba ''Porto Montenegro''. Tu su uživali u luksuznom ambijentu sa sjajnim pogledom na marinu i akvatorijum Bokokotorskog zaliva. Na čelu relija nalazi se osnivač manifestacije Maksimilijan Kuper, a u povorci su mnoge poznate ličnosti, poput di-džej superzvezde Afrodžeka i pevača Si Lo Grina.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Početak 2019. Gumball 3000 Rally u Atini

 

21. po redu, vozi se od Grčke do Španije... ''Mič Bjukenon'' (David Hasselhoff) je podizao startnu zastavu za preko 100 superautomobila, prva je krenula Pagani Huayra:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oduvek sam voleo ovakve pristojne igrice na autoputu... Brzina uz poštovanje okolnih vozača i bez ikakvog cimanja...

Šteta samo što ih je kiša zadesila...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo na 21. izdanju relija Gumball 3000

 

AR_21-Gumball.jpg

  • Epsko putovanje kroz 11 zemalja za volanom modela Stelvio Quadrifoglio sa veoma upečatljivim dizajnom eksterijera, posebno osmišljenim za ovu priliku u Alfa Romeo dizajn centru.
  • Ova drumska avantura uključuje više od stotinu superautomobila, prototipova i unikatnih modela i okuplja mnoštvo poznatih ličnosti iz celog sveta, koji vrlo rado podržavaju humanitarni karakter ovog događaja.
  • Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio nastupao je u saradnji sa poznatim brendom ultra modernih naočara Carrera, zvaničnim partnerom Gumball relija, kao i sponzorom F1 tima.

Gumball 3000 je automobilski događaj koji nije takmičarskog karaktera i u kom učesnici prelaze 3.000 milja, tj. skoro 5.000 kilometara po putevima otvorenim za javni saobraćaj, a svako izdanje ovog događaja posećuje mesta poznata po svetskom džet setu. Slavne ličnosti iz celog sveta redovno učestvuju na ovom reliju: umetnici, privrednici, trendseteri i filantropi, i svi oni pomažu da se prikupe sredstva i podigne medijska eksponiranost humanitarnih projekata Gumball fondacije. Ova fondacija podržava projekte namenjene mladima, edukativne projekte, kao i sportske, infrastrukturne i ekološke programe širom sveta. Zato je humanost uvek pravi pobednik.
 
Ove godine, Gumball reli je išao Evropom počevši od Mikonosa, i završno sa Ibicom. Između te dve tačke kroz Atinu i Solun na svom putu za jahting raj Porto Montenegro u Tivtu. Automobili su potom išli kroz Hrvatsku, da bi stigli u Veneciju. Zatim su svi timovi prodefilovali test stazom Balocco (okrug Verčeli u Italiji), tako pružajući priliku kompaniji Alfa Romeo da u svom domu ugosti jedinstveni spoj fantastičnih automobila, zabave i poznatih ličnosti. Ova test staza je jedna od najznačajnijih lokacija za ovaj brend; ona predstavlja mesto na kom su nastali modeli koji su bili deo Alfa Romeo trkačkih timova i koji su pobeđivali na najpoznatijim trkačkim stazama širom sveta. Povorka potom nastavlja put do Monaka, a sledećeg dana stići će u Barselonu, i na kraju stiže se do poslednje destinacije na Balearima.

 

AR_Gumball-3000-Balocco.jpg

 

Međutim, vožnja na test stazi nije jedini omaž brenda Alfa Romeo dvadesetogodišnjoj istoriji Gumball relija: na početku relija, svi obožavatelji bili su očarani veličanstvenim, posebno dizajniranim terencem Stelvio Quadrifoglio sa jedinstvenim izgledom za koji se pobrinuo Alfa Romeo dizajn centar. Ovo se nadovezuje na posebni dizajn eksterijera koji smo videli 14. februara na stazi Fiorano, tokom testiranja bolida Alfa Romeo Racing tima pod nazivom C38, kada je Kimi Raikonen (Kimi Räikkönen) učestvovao u test vožnji za volanom trkačkog bolida sa jedinstvenom bojom San Valentino na kojoj se smenjuju deteline i srca. Za ovaj posebni model Stelvio Quadrifoglio na Gumball reliju, dizajneri iz Alfa Romeo radionice su odabrali temu koja odražava luksuzni sportski imidž brenda, sa akcentom na posebnim bojama i atraktivnim karakteristikama tipičnim za izgled luksuznih automobila, superautomobila, prototipova, trkačkih automobila i unikatnih modela koji čine ovaj događaj tako posebnim.

 

Štaviše, Volcano Black boja karoserije je protkana sivim motivom deteline, čime je legendarni logo postavljen po celoj površini karoserije. Ta osnovna šara naglašena je fluorescentnim zelenim elementima, čime se dočaravaju najprepoznatljiviji detalji ikonografije brenda Alfa Romeo. To uključuje veliku zmiju na bočnim panelima, Alfa Romeo natpis na zadnjem staklu u najklasičnijem fontu i logo brenda preko celog krova. Aluminijumske felne od 20 inča su u istoj toj boji, kao i Alfa Romeo logo koji se posebno ističe na crnim kočionim čeljustima, posebno dizajniranim za stil koji garantovano privlači pažnju, potpomognut poliranim klasterom zadnjih svetala: ovaj Alfa Romeo Stelvio je oduševio posmatrače u 11 evropskih zemalja, i to ne samo zbog svojih performansi ili prepoznatljivog Quadrifoglio zvuka koji proizvodi 2.9-litarski V6 Bi-Turbo motor sa ogromnih 510 KS.

 

potpis.png

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...