Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Pada taksa preko 2000 kubika?

Recommended Posts

Baciše nam kosku, i sad se opet narod deli... nekome je čaša do pola puna a nekome na pola prazna. 

 

Baš me interesuje šta misle oni koji misle da su objektivni   :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo je mnogo bolje ispalo nego sto sam ocekivao.

 

Koliko vidim nikog nisu urnisali, tipa da je sad skuplje novim autima ili starim ili malim kubikazama.

Dakle nikome nije losije, e sad sto mnogima nije ni bolje to je druga stvar, nerealno je bilo ocekivati da ce vecini pojeftiniti.

 

Ovako motori iznad 2.0 starosti 5-20g imaju neki popust u odnosu na ranije i njima je malo lakse, tako eto makar je nekome malo bolje, a nikom nije losije.

 

Naravno da je sve moglo biti mnogo bolje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sustina je da glup i zastareo model nisu promenili , model ostaje identican samo su umanjenja poreza u nekim starosnim granicama drugacija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je fenomenalno, jer da su promenili sustinu verujem da bi za vecinu ljudi bilo gore, pogotovo sto ima sve vise izuzetno mocnih auta niske cene registracije, neko zbog hibridnog sistema, neko zbog kubikaze, neko jer je elektro.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je tacno, ko ima pare za RS6 novi bice mu registracija kao nekom muceniku sa golf 4....samo se to ne zove pravedan sistem :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nazovi me pesimistom, ali verujem da ako ga budu menjali iz korena da moze biti samo jos nepravedniji, tako da bolje ne cackati nista, jer pravdu necemo dobiti :D  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podstiče li novi režim registracije vozila uvoz najvećih zagađivača iz EU?

 

porezi taksa.jpg

 

Najavljeni popusti za registraciju motornih vozila prema kubicima i godinama, obradovali su vozače. Međutim, uvoznici upozoravaju da bi to moglo da podstakne uvoz zagađivača, kojih u Evropskoj uniji žele da se oslobode. Tabela kaže da će oni koji imaju automobile između 10 i 20 godina starosti plaćati 65% manji porez (umesto dosadaŠnjih 40%) prilikom registracije. Ako je prosečna starost vozila u Srbiji oko 17 godina, izgleda da je zakonodavac obuhvatio najveću populaciju i baš njoj dao najveći popust.

 

''Veliki automobili jesu veliki luksuz i nose veći stepen sigurnosti, ali moramo da težimo da kupujemo nove automobile s obzirom na visoku prosečnu starost našeg sadašnjeg voznog parka'', kaže automobilski ekspert Milan Božović. Međutim, uvoznici smatraju da se ovim otvara pandorina kutija jer baš automobili od 10 do 20 godina starosti jesu i najveći zagađivači. ''Ova kategorija vozila spada u grupu najvećih zagađivača i u svetu se takvi zagađivači kažnjavaju, a u ovom slučaju ova mera je podržavajuća'', ističe Aleksandra Graovac iz Udruženja uvoznika novih vozila.

Međutim, u međuvremenu se situacija u autosvetu obrnula 100%. Prekinut je rad mnogih fabrika zbog čipova iz Kine, nedostatka magnezijuma i zbog prelaska sa dizel i benzinskih motora na struju, koje takođe ima za sada malo..

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alvirovic je doveo u emisiju , tj on gostovao u ministarstvu finansija i bas lepo napadao goscu da sistem i dalje nije pravedan i da je zastareo model po kubikazi i da nisu “ispravljene krive Drine” ovim umanjenjem ali oni se drze ovoga kao pijan plota , nisu ni razmislili o necemu drugom cak ni po cenu da uzmu vise para :) Tako da narode, ovo vam je za narednih 10 god.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...