Jump to content
FAS Goran
exkarpisam

Lancia Thesis - saveti pri kupovini

Recommended Posts

Može da bude i verzija 99 ali ova boja enterijera ne ide na ovakvo vozilo ni pod tačkom razno. Verujem da će se većina složiti.

Naravno o ukusima ne treba raspravljati ali.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Greška u elektronskoj parkirnoj kočnici tj. EPB- čitaj trošak.

 

Mada deluje solidno i verovatno je malo korišćen, jer ni na jednom nisam video da valjaju mehanizmi  klapne kod CD-a i pepeljare, a ovde je dobro. 

 

E sad, zašto traži instalacioni CD ne znam, ali ponesi sa sobom neki original CD, stavi  gde i kako treba, ako proradi svirka, proradiće i instalacioni CD koji ćeš nabaviti, ako Lanciu  kupiš. Verovatno su čačkali sa akumulatorom pa je malo pobrljavio, ništa strašno. Lično mi se sviđa.

 

Mada ovo poslednje- lično mi se sviđa, primi sa rezervom, jer se meni svaka sviđa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nece mi to biti prvo ni glavno auto. Odavno trazim ocuvanu Thesis, jer mi se svidjela na prvi pogled. 

Nesto kao za hobi, da te muci, a ti da cackas.

Ova ima malu km, sto me je zainteresovalo i cini mi se da je ocuvana?

Idem da je pogledam, pa cu se oglasiti.

Vozio sam Temu i Deltu. Nevjerovatno koliko mrze Lance u CG, a ja sam ih zainat VW i Audiju, kupovao.

Manje sam troskovao imao sa njima nego sa Passatom!

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, pavlebo said:

Nesto kao za hobi, da te muci, a ti da cackas.

U jednoj rečenici opisano moje trogodišnje iskustvo.

Kolika bi bila cena registracije kod vas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledao danas jednog benzinca 2,4 motor deluje ok, blokirani mu tockovi,rucna ne popusta pa ga nisam vozio, menjac i kvacilo deluju ok, nece jedna vrata spolja da se otvore, gepek nece da otvori na dugme iz kabine i evo slike svih gresaka pa ako moze neki savet oko cene popravke istih

4572a155a32cc6b24bb3ce16be86ffff.jpgae2bd9524eb3363ecb5cc45727ec0028.jpgb3e14e6aa5685715c005e41c7aaba122.jpg7eed652a895975efe1d70bf3942c50cc.jpg

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao sto ti rekoh danas telefonom nista se ne moze znati dok se ne uradi dijagnostika. Najskuplja popravka od svega moze da bude rucna kocnica posto si rekao da ne popusta. Zuta od airbaga sija sto je prekidac za iskljucenje suvozacevog jastuka aktiviran. ESP moze da se desi da ugasi sam posle 5 metara voznje ukoliko je sve ispravno. Sto se tice nivelacije farova moze da bude neka prisutna greska ili da se jednostavnim brisanjem greske ukloni. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledao sam i ja taj auto, ali sem toga što si naveo, tu je i jedan lep veliki servis, pošto sve tandrče kad se upali, a pre paljenja, ulja nije bilo na šipki, tako da smo  usuli skoro dve litre. Limarija je odlična, ali nema parking senzora. Mislio sam da ga kupim supruzi, ali sam odustao. Šteta što nema automatik sa tim motorom. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad si gledao auto,pre ili posle mene to za ulje nisam provalio,prilikom potapanja gasa nije dimio ni malo niti se osecalo ulje na izduvu, a to za veliki servis se podrazumeva inace nije bas da tandrce sve, slusao sam i mnogo drasticnije primere :)

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ne otvaram novu temu...odlucio sam da kupim Thesisa,samo Thesis i nista drugo. E sad bih voleo da cujem vasa misljenja 2.0t ili 2.4jtd? Jeste da su dva sveta ova dva motora,jedan dizel,drugi benzin...neko kaze da je 2.4 jtd najbolji onaj najslabiji od 150 ks...e sad ja ne znam kako ide taj od 150ks,bio sam jednog da gledam ali je to bio neki dres koji nista nije isao i dimio je kao blesav,ispravan dizel nisam imao prilike da probam,gledao sam i jednog 2.0t odusevio me kako ide,koliko je tih sto ide u prilog jednoj ovakvoj limuzini. Sledece sto mene zanima je potrosnja ovog benzinca? Po nekim mojim proracunima obzirom da ne prelazim veliku kilometrazu godisnje, 10-15 hiljada,potrosio bih oko 30-ak hiljada dinara vise za gorivo na godisnjem nivou od dizela,ali kad dodje registracija onda se taman ta razlika pojavi i to izadje na isto.Ako bi mogao neko da mi kaze koje su im mane,koji su jeftini za odrzavanje itd...koja im je potrosnja...sve sto znate. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Driv3r

 

@ns alex ima ovaj Thesis:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/56151-lancia-thesis-24-benzina/

 

Bio je sa njim i pre 20-tak dana na Klupskom skupu u Sremskim Karlovcima, videće sada notifikaciju pa će najviše i najbolje moći da napiše o tom modelu. :thumbup: 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, neshaoct said:

@Driv3r

 

@ns alex ima ovaj Thesis:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/56151-lancia-thesis-24-benzina/

 

Bio je sa njim i pre 20-tak dana na Klupskom skupu u Sremskim Karlovcima, videće sada notifikaciju pa će najviše i najbolje moći da napiše o tom modelu. :thumbup: 

 

Najzad sam , uz pomoć Neše, rešio problem zaboravljenog pasworda ( ah te godine). A što se tiče kola, zaista mogu o njima da kažem sve najbolje- Jeste da je pršla svega 44.000 km, ali, obzirom na godine, mislim da je kvalitet izrade zaista vrhunski. Ne verujem da bi bilo koji nemac premium klase u tim godinama i sa tom kilometražom bolje izgledao. To se posebno odnosi na kožni ebterijer, ali i sve ostalo izgleda kao u fabričkom stanju. Do sada , sem redovnih malih i dva velika servisa nisam imao bilo kakvih problema. Ono što savetujem je da vlasnici Thesisa vode računa da imaju uvek akumulator u besprekornom stanju. Puno bagova i kvazi grešaka koje se prikažu na displeju potiču od slabog napona. I sam sam imao to iskustvo dok nisam promenio akumulator koji me je služio dobrih 7 god. Isto važi i za akumulator EPB, koji nije baš dugovečan. sve ostalo je besprekorno. U vožnji po gradu ne znam koliko troši, jer ga vozim , uglavnom,  do perionice ili ređe ako mi je potreban " prestižan" auto.

 

Na autoputu, od moje zgrade u NS kod Štranda pa do specijalnog suda na Voždovcu ( znači ima dosta i gradske vožnje), troši oko 8,5 l, stim da mu je tempomat podešen na 120 km. Znao sam da joj pustim kajase i na 220 km/h ali tada se ne gleda na potrošnju. Savet onima koji žele da kupe Thesisa : 1. Izbegavajte kupovinu iz Italije !!! Italijani su divan naod ali im je briga o kolima na poslednjem mestu. 2. Bolje dajte ( ako možete ) više novca za manju kilometražu ili auto koji je stvarno održavan ( a to nije teško primetiti), to će vam se brzo vratiti. Ako nemate bar 6-7.000 EVRA nemojte ni pokušavati da ga kupite. Te varijante kod nas za 3.000-3.500 EVRA samo će vas, posle kratkotrajnog osećaja sreće i zadovoljstav, dovesti do očajanja. Pogledajte strane sajtove, pa ćete videti kolike su cene primeraka sa manjom kilometražom ( pod manjom kilometražom podrazumevam primerke od 50.000-100-000 km). Cene se kreču od 10.000 - 15.000 pa i više. D li se i prodaju po tim cenama, ne znam. Ali mislim da će ovaj auto sa godinama biti tražen medju kolekcionarima. Za sada od mene toliko.

 

Inače, započeo sam prepisku sa Vladom koji ima radionicu za Thesise u Bratislavi i vidim da zaista puno ima posla i iskustava, pa ako nekome treba e-mail može da mi se javi. Da, kad je reč o majstorima u Srbiji. Preskočiću loeše, koji nemaju pojma ni gde se nalazi filter za klimu a rade u ovlašćenom servisu. Veoma lepo iskustvo imam sa Servisom Goran iz Zemuna. Pre svega zato što cenim ineligentne majstore, a drugo i sam je imao Thesisa, pa sam po preporuci došao kod njega iz Novog Sada i nisam pogrešio. Žao mi je što se sve manje bavi Thesisima, ali ako mi ustreba ja ču mu se javiti. Ovo nije reklama, već moje lično iskustvo. Da vas ne davim više, od mene toliko.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...