Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Alfa Romeo SUV - Alfa Romeo Stelvio

Recommended Posts

motormouth.jpg Motormouth video: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

 

U prvom delu videa imate i prenešeno iskustvo o pouzdanosti automobila jednog lika iz Toronta koji je 2 godine imao Stelvio QV:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prodajna akcija u Srbiji za ograničeni broj automobila

 

stelvio akcija srb.jpg

 

- Stelvio Veloce 2.0 280KS Q4 AT
Paket opreme Veloce sa sledećom dodatnom opremom:

  • zatamnjena zadnja stakla
  • driver assistance paket + adaptivni tempomat
  • električni panoramski krov
  • kočiona klešta u boji
  • akustična stakla
  • rezervni točak
  • hands-free otvaranje prtljažnika
  • NAVI 8.8'' sa ekranom osetljivim na dodir
  • Wi-Fi punjač i još mnogo toga...

Regularna prodajna cena vozila: 68.000 evra.

Promo prodajna cena: 50.490 evra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio je ''Terenac godine''

 

rsz_arq.jpg

 

Moćni model sa najjačim paketom opreme pobedio je na takmičenju magazina Auto Zeitung. Stelvio Quadrifoglio za 2020. godinu osvojio je nagradu koju je ovaj italijanski terenac visokih performansi osvojio i pre dve godine. Ovog puta, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio prevagnuo je nad 11 konkurenata, među kojima su bili najmoćniji terenci velikih nemačkih, italijanskih i britanskih brendova.

 

fca_germany_ag_alfa_romeo_stelvio_quadrifoglio_my_2020_167-5ed6128d058af.jpeg fca_germany_ag_alfa_romeo_stelvio_quadrifoglio_my_2020_170-5ed612b4596fb.jpeg fca_germany_ag_alfa_romeo_stelvio_quadrifoglio_my_2020_215-5ed61319400ac.jpeg

200528_AR_FCAGermanyAGAlfaRomeoStelvioQuadrifoglioMY2020_1.jpg fca_germany_ag_alfa_romeo_stelvio_quadrifoglio_my_2020_070-5ed60ed08088c.jpeg fca_germany_ag_alfa_romeo_stelvio_quadrifoglio_my_2020_119-5ed611f3e2b7a.jpeg

 

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ima 2.9 V6 BiTurbo benzinski motor, razvijen oslanjajući se na znanja brenda Ferrari. Njegovih 510 konja omogućavaju ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3.8 sekundi, i maksimalnu brzinu od 283 km/h. Agilno upravljanje je moguće zbog aktivnog vešanja sa elektronskom kontrolom amortizera (AlfaTM Active Suspension), tu je i Alfa D.N.A. Pro Dynamic Driving Control sistem, koji je još bolji zahvaljujući novom trkačkom ''Race'' režimu.

 

fca_germany_ag_alfa_romeo_stelvio_quadrifoglio_my_2020_078-5ed60ef5dce79.jpeg

 

Na autu je kočioni sistem visokih performansi Brembo, Alfa Q4 pogon na četiri točka sa elektronskom kontrolom, idealan odnos težine od skoro 50/50 između prednje i zadnje osovine, i vrlo direktan upravljački prenos. Sportska sedišta sa presvlakama od kože i materijala Alcantara i osmostepeni automatski menjač koji omogućava menjanje brzine pomoću ručica na volanu dodatno unapređuju ugođaj vožnje.

 

fca_germany_ag_alfa_romeo_stelvio_quadrifoglio_my_2020_103-5ed6115865bba.jpeg fca_germany_ag_alfa_romeo_stelvio_quadrifoglio_my_2020_110-5ed611c7e44c5.jpeg fca_germany_ag_alfa_romeo_stelvio_quadrifoglio_my_2020_134-5ed61246d5fda.jpeg

 fca_germany_ag_alfa_romeo_stelvio_quadrifoglio_my_2020_087-5ed6106b0d4b8.jpeg fca_germany_ag_alfa_romeo_stelvio_quadrifoglio_my_2020_001-5ed60c7e9b93b.jpeg fca_germany_ag_alfa_romeo_stelvio_quadrifoglio_my_2020_004-5ed60cd620c18.jpeg

                                       

Nedugo nakon premijere, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio postavio je rekord za obilazak kruga u kategoriji terenaca serijske proizvodnje na legendarnoj stazi ''Nordšlajfe'' u okviru Nirburgringa. Glavne atrakcije na modelu za 2020. uključuju napredne sisteme za asistenciju pri vožnji, koji omogućavaju autonomnu vožnju 2. nivoa i novi sistem za informacije i zabavu, sa ekranom dijagonale od 8.8 inča (22.3 cm).

 

potpis.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

testos.jpg Testosteeron video: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

 

Facelift, motor je kao i pre 2.9 V6 sa 510 konja/600 Nm, pogon na svim točkovima:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo Stelvio osvojio nagradu za dizajn magazina ''Auto Motor und Sport''

 

AR_Stelvio.jpg

 

Više od 16.000 čitalaca ovog automobilskog magazina učestvovalo je u ovogodišnjoj ''Autonis'' anketi. Birali su između otprilike 100 modela u deset kategorija. Alfa Romeo Stelvio je izabran kao najlepši ''Veliki terenac''. Dizajn modela Alfa Romeo Stelvio ubedio je čitaoce automobilskog magazina ''Auto, Motor und Sport''.

 

Stil i elegancija modela Stelvio, koji je takođe i jedan od najsportskijih modela u svom segmentu, plod su rada brenda Alfa Romeo tj. njegovog dizajnerskog centra Centro Stile.

''Počastvovani smo što su čitaoci magazina ''Auto, Motor und Sport'' dodelili ovu prestižnu ''Autonis'' nagradu modelu Alfa Romeo Stelvio, kao najlepšem terencu u svojoj klasi. Ova nagrada predstavlja priznanje italijanskom dizajnu i našem Alfa Romeo dizajnerskom potpisu koji predstavlja kombinaciju odličnih proporcija, osobenih elemenata i prelepih, ručno oblikovanih površina'', rekao je Klaus Buse (Busse), šef dizajna FCA grupe za region EMEA. Pored modela Stelvio, magazin ''Auto, Motor und Sport'' je prethodno modelima Giulia, MiTo i Giulietta dodelio nagrade za najlepši automobil u njihovim klasama, a već dve godine zaredom nagrada za ''Dizajnerski brend godine'' odlazi u ruke brenda Alfa Romeo.

 

Tačno 16.182 čitaoca magazina Auto, Motor und Sport, kao i korisnici digitalnih usluga, su glasali za oko 100 modela podeljenih u deset klasa u okviru Autonis takmičenja. Rezultat unutar kategorije je bilans odobravanja i negodovanja za svaki model. Svaki učesnik je imao četiri glasa po kategoriji, dva za posebno uspešan dizajn, i dva za manje ubedljive oblike. Negativni sudovi se stoga broje koliko i pozitivni. Ovi drugi su prevagnuli u slučaju modela Alfa Romeo Stelvio - prvog terenca u istoriji brenda koji je osvojio 20.4% glasova u kategoriji ''Veliki terenci''.

 

potpis.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL video: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

 

Mnogi proizvođači tvrde da su njihovi SUV modeli ustvari sportski automobili koji samo eto imaju veći klirens...i dok to mnogi tvrde, Max kaže da Stelvio QV bez sumnje jeste pravi sportski auto:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novitet na našem tržištu - Alfa Romeo Stelvio Serije 1, stil i elegancija u pokretu

 

alfa stelvio 2021 02.jpg

 

U godini obeležavanja jubileja 110 godina Brenda Alfa Romeo, velikih 110 godina obeleženih  tehnološkim inovacijama, sportskim uspesima i nezaboravnim kreacijama na četiri točka predstavljamo vam novitet na našem tržištu Alfa Romeo Stelvio Serije 1. Put od 110 godina postojanja Alfa Romeo (od 1910.-2020. godine), kombinacija je međunarodne popularnosti brenda, motora, tehnologije, adrenalina, istorije i zabave, a veliki broj zaljubljenika i pasioniranih vozača širom sveta najbolja su preporuka. Tokom ove godine priređene su mnogobrojne aktivnosti sa ciljem proslave rođendana, lansiran je i novi logo koji sažima snagu brenda, onu jedinstvenu sposobnost da spoji tehnologiju, užitak vožnje i lepotu.

 

alfa stelvio 2021 03.jpg

 

Velika nam je čast da ovaj novitet na tršištu predstavimo mi, Stojanov d.o.o., da podelimo sa vama sve detalje i lepote ovog modela i u Srbiji.

 

alfa stelvio 2021 01.jpg

 

Naša auto kuća apsolutni je lider na tržištu kada je u pitanja prodaja modela Alfa Romeo, sa ponosom ističemo da je poseban akcenat ovog uspeha na Quadrifoglio verziji koji predstavlja ekskluzivnu ponudu modela Giulia i Stelvio.

 

Alfa Romeo Stelvio Serije 1

Konstruisanje i način izrade, u kombinaciji sa vrhunskom tehnologijom, doveli su do redizajnirane i reorganizovane centralne konzole. Redizajnirana, centralna konzola ima novu ručicu menjača obloženu kožom koji pruža udobnost i daje snagu dok menjate brzine. Navi 8.8 inča touchscreen i 7 inča displej putnog računara Vam omogućavaju da vidite važne podatke u vezi vožnje, kao i sva upozorenja - obavešenja koja će se brzo i lako prikazati, bez potrebe da skrećete pogled. U korak sa tehnologijom - novi bežični punjač je zgodan i dostupan za one koji su uvek u pokretu. Nema še žica i kablova. Samo postavite Vaš pametni mobilni telefon na postolje za punjenje i za tren ćete biti na 100%. Pažljivo odabrani detalji i vrhunski materijali rade zajedno kako bi spojili čoveka i mašinu kao nikada ranije.

 

Serija 1 - nudi vam 2 Nova paketa opreme:

  • Veloce za motore 2.0 benzinski 280 KS AT8 I 2.2 dizel 210 KS AT8
  • Sprint za motore 2.0 benzinski 200 KS AT8 2.2 dizel 190 KS AT8,

...na već postojeće pakete opreme.

 

Stelvio Serije1 nudi Vam autonomnu vožnju nivoa 2. U doba tehnologije, novi Alfa Romeo Stelvio je usavršio umetnost pronalaska balansa između strasnog uživanja u vožnji sa rukama na volanu i vrhunskih sistema automatizovane vožnje postizanjem drugog nivoa autonomne vožnje. Uvek sa vama, sa posebnom pažnjom na svoje putnike na raspolaganju su Vam:

  • Aktivni sensor mrtvnog ugla
  • Senzor prometne trake
  • Aktivni adaptivni tempomat
  • Pomoć pri dugim vožnjama
  • Sistem za čitanje saobraćajnih znakova
  • Pomoć prilikom gužvi u saobraćaju

PR Saopštenje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo Stelvio Veloce Ti

 

Stelvio Veloce Ti (''Turismo Internazionale'') za modelsku godinu 2021. odlikuje se efikasnijim motorima (u skladu sa E6d-final propisima) i doteranim stajlingom. Stelvio Veloce Ti ima nove 21-inče alu točkove, novi zadnji branik sa difuzorom, aero body kit u boji vozila, kožu, alkantaru i ugljenična vlakna u unutrašnjosti. Pokreće ga 2.0 turbo-benzinac sa 280 konja, ili 2.2 dizelaš sa 210KS, oba u paru sa 8-stepenim automatikom i Q4 pogonom na sva četiri točka. U paketu su i Nivo 2 sistem autonomne vožnje, održavanje vozila u kolovoznoj traci, adaptivni tempomat, sistem nadgledanja mrtvog ugla, sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

U sredu sam imao priliku da se nekih par sati druzim sa jednim Veloce Stelviom :)

 

2.0turbo sa 280ks. O opremi i stanju automobila ne treba trositi reci. Presao je nekih 18.000km ako se dobro secam.

 

Auto je fantastican, bukvalno da ga imas i zaista ne znam sta vise traziti od jednih kola. Ono bas bas sam odusevljen.

 

Vozio sam se i u brzim automobilima, ali ovo (280ks) u toj, takvoj karoseriji, takva unutrasnjost, oprema, kako sve funkcionise i kako je sve upakovano - je sasvim dovoljno i upotpunjuje celu pricu. Ima lep zvuk, menjac salta samo tak tak, gore, dole, kao na igrici...

Imao sam priliku i da ga vozim, a i da ga slikam...pa evo koja...

 

 

 

DSC_0007.thumb.JPG.465bee7605c7db716a6fdff66e85d79b.JPG   DSC_0013.thumb.JPG.6b85ee7f2713e651b6e772b61c08cf1d.JPG   DSC_0020.thumb.JPG.8e6de69be4f920c1bd2d2c79dfd8ac5a.JPG

 

 

DSC_0021.thumb.JPG.68929a8060c67ce3e3aae6d9f79fd1ca.JPG   DSC_0024.thumb.JPG.2aeddb6d191b79fd2f039100343d65cd.JPG   DSC_0030.thumb.JPG.3015b4ccd4b1e83bece739140db418f2.JPG

 

 

DSC_0037.thumb.JPG.59d1a45fc3b0299dfeca80bb92f3e733.JPG   DSC_0046.thumb.JPG.b6ea322887f4dcedf2ee9c9ee1aa42d7.JPG   DSC_0047.thumb.JPG.6afcf79c1105251e8cd960c4780745aa.JPG

 

 

DSC_0006.thumb.JPG.f060c37b50b28f030fa6e04f83294d4b.JPG   20201209_111631.thumb.jpg.942810a0c90077ecf8a551cc3baa1f33.jpg   DSC_0052.JPG

 

 

PS - ovaj tamniji je 2.2mjet i bogami nije se postideo pored ovog jaceg, sto se tice motorizacije. A drugih stvari sto se tice, iako najmanje na spoljasnjosti ima dosta razlike posto je sivi FaceLift, a tamno-plavi je Pre-FL. Onako, zategli su ga prilicno, infotainment je dosta bolji, sedista, rucica menjaca itd. vidi se rad...

 

@neshaoct - moze i ona "Djenka" slika :D

 

Edited by Milutinac

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odlican auto neverovatan balans u krivinama za tu vrstu vozila. Materijali i dobri i losi u njemu, to je zamerka, ali najveca zamerka je dalja prodaja. Brat ima auto vec 2 godine i resio je da ga proda ali je to nemoguca misija, a auto je presao 40ak k i kao nov je potpuno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kimi Raikonen je odabrao model Stelvio za svoj život van staze

 

rsz_03.jpg

  • Kako se i Božić približava, Alfa Romeo je finskom šampionu isporučio model Stelvio 2.0 Turbo Petrol AT8 Q4 u Rossa Alfa boji, koji je on lično odabrao i konfigurisao u Veloce paketu opreme.
  • Svetski šampion u Formuli 1 je odabrao Stelvio kao svoj Q4 pogonski sistem na sva četiri točka, čime je sebi zagarantovao užitak u vožnji čak i u surovim vremenskim uslovima u skandinavskim zemljama.

Čak i nakon završetka takmičarske sezone, Alfa Romeo nastavlja da podržava Kimija Raikonena. Naime, italijanski brend je finskom šampionu isporučio automobil Stelvio Veloce 2.0 Turbo Petrol AT8 Q4. Obojen u Rosso Alfa boju (crvena) i lično konfigurisan od strane šampiona, ovaj automobil će biti njegov saputnik dok svetski šampion u Formuli 1 bude daleko od staze, i pružiće mu najbolju sigurnost pomoću svoje Alfa Q4 tehnologije pogona na svim točkovima.

 

02.jpeg 04.jpeg

 

Arno Lekler (Arnaud Leclerc), direktor Alfa Romeo brenda za region EMEA: ''Na kraju veoma intenzivne sportske sezone vreme je da se odmorimo i posvetimo našim najbližima i našim porodicama. Kimi i Antonio su još jednom uspeli da pobude snažne emocije. Mi smo Kimiju pružali podršku tokom svake trke i nastavljamo u istom ritmu sa modelom Stelvio koji je Kimi lično konfigurisao. Dok čekamo sledeću uzbudljivu sezonu Formule 1, ovo nas može samo još više zbližiti.''

 

06.jpeg

 

Kimi Rikonen: ''Nakon ove naporne sezone 2020. lep je osećaj vratiti se redovnom životu sa mojom porodicom. Ipak i dalje ne želim da se odreknem uživanja koje pruža vožnja, a izbor modela Stelvio Veloce 2.0 sa 280 konja i Alfa Q4 pogonom na sva četiri točka znači da mogu da uživam u vožnji i apsolutnoj sigurnosti, čak i u snegom prekrivenoj Finskoj.''

 

05.jpeg

 

Kamenita, zemljana staza, snežni pravac ili krivina mokra od kiše. Sve su to ''svakodnevni izazovi'' u skandinavskim zemljama, situacije koje će testirati agilnost i snagu modela Alfa Romeo Stelvio. Kako bi ih savladao na najbolji način, svetski šampion Raikonen može da računa na inovativni, efikasni Alfa Romeo Q4 sistem pogona na sva četiri točka sa Q4 tehnologijom, koji pruža sve prednosti vožnje sa pogonom na svim točkovima. Isto tako, ovaj sistem omogućava smanjenu potrošnju, bolji odziv i sav užitak u vožnji koji imate i u automobilima sa pogonom na zadnjim točkovima.

 

StelvioMY20_04.jpg

 

Srce ovog sistema predstavlja aktivni sistem za distribuciju obrtnog momenta (ATC), koji u realnom vremenu prati uslove prianjanja kako bi osigurao performanse koje su konstantno na najvišem nivou. Ukoliko je potrebno, sistem prebacuje do 50% obrtnog momenta motora na zadnje točkove za manje od 150 ms, koristeći izuzetno kompaktni i lagani prednji diferencijal. Distribucija obrtnog momenta između prednje i zadnje osovine se dakle konstantno menja uz ekstremnu preciznost u skladu sa uslovima prianjanja u realnom svetu i u skladu sa komandama vozača. Rezultat je automobil sa najboljom kontrolom u klasi, po pitanju prianjanja i stabilnosti u krivinama.

 

Kimi Raikonen stoga može da povede svoj Stelvio Veloce 2.0 turbo-benzinac AT8 Q4 u sve moguće avanture po snežnom terenu u Finskoj. Da ne pominjemo da paket opreme Veloce predstavlja otelotvorenje sportskog duha, kako spolja - sa posebnim branicima, ''Dark Miron'' bojom, ekskluzivnim alu-felnama - tako i iznutra gde se ističu kožna sportska sedišta sa podesivim bočnim panelima i kožni sportski volan sa aluminijumskim papučicama za menjanje brzina. Ceo utisak dodatno pojačava novi Alfa Connect MultiTouch ekran od 8.8 inča, nova instrument tabla na TFT ekranu od 7 inča, novi napredni sistemi za pomoć pri vožnji i drugi nivo autonomne vožnje, za povišene emocije prilikom vožnje i fokus na vozača.

 

potpis.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

osv.jpg OSV: Test Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

 

Kako bi izgledao najbrži SUV na tržištu? Alfa Romeo kaže da takav SUV izgleda kao njihov Stelvio QV. Rivali daju iste tvrdnje za svoje SUV modele.

Ali, ono što ide u koristi Stelvia su njegove performanse i ponašanje na putu. 2.9 V6 BiTurbo sa 510 konja ispod karbonske haube ovog Stelvia napravio je Ferrari inženjer - Gianluca Pivetti. Njegov kolega, takođe Ferrari inženjer, Philippe Krief, bio je zadužen za ponašanje ovog SUV-a na putu sa ciljem da ga naprave jednako okretnim, agilnim kao što je to već bila Giulia QV....iako je Stelvio SUV i teži je za oko 200 kilograma.

Ovo je faktički prvi nezvanični Ferrari SUV:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes: 2020. Alfa Romeo Stelvio Ti Nero Edizione

 

280 konja iz 2.0 motora...i nema adaptivnog vešanja i još ponešto što ima QV...ali zato ima dosta dizajnerskih detalja.

Ubrzanje do stotke mu je 5.5 sekundi i mnogo je jeftiniji od QV:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stelvio, Evropa:

- decembar 2020. : 2.181 prodatih jedinica;

- kompletna 2020. godina: 17.438 jedinica;

 

s11.thumb.png.b10ab59e13a9f32e13d32347ee07fa8c.png s13.thumb.png.224a4dbefe753d74fc79f08d6d2322b5.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

carwow.jpg CarWOW: 2021. Alfa Romeo Stelvio QV

 

Stelvio Quadrifoglio prošao je kroz facelift u kojem mu je najmanje promenjeno lice. :) Ali, zašto bi ga i menjali kad je ionako bio i ostao lep auto.

Tako]e mu ništa nije dirano ni oko motora, pod haubom je i dalje 2.9 V6 twinturbo sa 510 konjskih snaga i 600 Nm obrtnog momenta. Iako je SUV, može do maksimalne brzine od 285 km/h, a istovremeno stotku uhvati za samo 3.8 sekundi. Toliko je brz zahvaljujući i relativno maloj težini od 1830 kilograma.

Dakle, performanse su i dalje sjajne, ali kakva su ažuriranja napravili na automobilu? Da biste to saznali pogledajte video:

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoservisEmisija.jpg AutoservisEmisija: 2021. Alfa Romeo Stelvio

 

2.0 GME sa 200KS, u Sprint paketu opreme (i još nekoliko doplata):

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

petrolped.jpg PetrolPed: Stelvio Quadrifoglio by Deranged

 

Tim iz Deranged-a je opremio Stelvio QV, između ostalog, velikim proširenjima karoserije i ogromnim Vossen točkovima od 22 inča:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...