Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Alfa Romeo SUV - Alfa Romeo Stelvio

Recommended Posts

@dekirs

Prebaceno u temu o Stelviu ;) .

4 hours ago, dekirs said:

I da imas osecaj da sedis za racunarom

I pokazatelj koji je pravac autoindustrije: sto vise tehnike, sto manje duse.

Apsolutno se slazem cija god da je misao, a upravo ovo i ja pre neki dan pisem (kada mi generacija okaci slike onih infotainment-a sa dvocifrenom dijagonalom i digitalnim cajgerima)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veliko priznanje za Alfa Romeo Stelvio od Nemaca

 

172436-alfa stelvio.jpg

 

Nemci nisu poznati kao preterano veliki ljubitelji italijanskih automobila, ali znaju biti vrlo objektivni kada je u pitanju dobar proizvod. Zato Alfa Romeo može da bude ponosan na izbor njegovog SUV-a Stelvio Quadrifoglio za sportski automobil godine od strane prestižnog magazina ''Auto Bild''. Kako piše B92, Stelvio Quadrifoglio je trijumfovao u izuzetno jakoj kategoriji imeđu 110 modela podeljenih u deset potkategorija. Ponos Alfa Romea pokreće Ferrarijev moćni 2.9 V6 turbo-benzinac koji raspolaže sa 510 KS i 600 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Uz pogon na sva četiri točka Stelvio Quadrifoglio ubrzava 0-100 km/h za 3.8 sekundi uz maksimalnu brzinu od 283 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

thefastlanecar.jpg TheFastLaneCar video: Alfa Romeo Stelvio, BMW X3 M i Tesla Model X

 

Dva predstavnika ''stare škole'' Stelvio QV i X3 M Competition, protiv ovog novog skroz na struju :), pa još drag trkanje...već se unapred može pretpostaviti ko će biti najbrži od ova tri automobila kada je ta disciplina u pitanju...ali, da li je baš tako bilo:

 

 

Da, bilo je tako. :D 

Prvo je Stelvio dobio X3, a onda je za isto toliko Tesla dobila Alfu...ali, kažu da je bilo baš na 402 metra da bi onda Alfa dobila i Teslu jer je ovo bilo ''potezanje'' na kraćoj deonici od toga.

Mada, ovo je najsporija verzija modela X koji se pravi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stelvio, konacni rezultati prodaje za 2019., Evropa: 26.866 komada.

 

s.thumb.png.9243c6d9d165422229a60ec764becde8.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

chasingcars.jpg ChasingCars video: Test 2020. Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

 

Najbrža verzija modela Stelvio - pogledajte gde je u odnosu na npr. BMW X3 M Competition, ili na Mercedes AMG GLC63:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carscoza.jpg Cars.co.za video: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio vs BMW X4 M Competition

 

Ovaj video je najbolji primer šta tupan/glupan za volanom može da uradi čak i na jednom prostom potezanju. :D 

Ova dva auta imaju isto KS, isto Nm, ali Stelvio brže ide jer je dosta lakši od X4 M Competition. Ali, kada pomenuti tupan/glupan sedne za volan Stelvia i sam krene da menja brzine umesto da prepusti sve automatiku (kao što je to uradio vozač BMW-a), dogodi se da sporiji auto ipak pobedi za dlaku. Ima ovakvih potezanja između Stelvia i X3 M Competition (koji ima istu snagu kao X4 M Competition, ali je lakši od njega i zato ima bolje performanse), i Stelvio je brži...ali tu nije bilo tupana/glupana...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motortrend.jpg MotorTrend video: Alfa Romeo Stelvio

 

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio je doneo u SUV svet performanse koje su do tada bile rezervisane samo za sportske automobile - ovo je SUV koji se vozi kao pravi sportski auto:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evropa, januar 2020. :

 

s.thumb.png.2d7fe374df68f22da07ca422e8187200.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Quadrifoglio Verde said:

Ja bih npr. uvek pre izabrao limo nego SUV

Znaci ima nas jos, malobrojne vrste u izumiranju :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zbog toga nas uskoro ceka Alfa Romeo koji ce u ponudi imati 3 SUV-a i 1 sedan, bez C hecbeka kojeg su imali u kontinuitetu jos od '70 ih :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

April 2020. Evropa:

 

s1.thumb.png.08ed6e240315f69fe8a315ff62b49f37.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Nikako da sklope auto bez mane, da se dodatno približe premiumu (detalj na 13:00, naslon za ruku...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Elra

 

A, ono jeste...premium auto čini šav na naslonu za ruku. To je to.

Nije sporno da to treba da bude kako treba (jer je to jedna od milion sitnica koja na gomili sa ostalima baš daje premium osećaj), ali kao što postojanje jedne, dve ili tri takve sitnice nisu dovoljne da neki auto postane premium, tako ni izostanak jedne, dve ili tri nisu dovoljne da neki auto odmah ne bude premium.

 

Npr. karbon svuda unutra (uključujući i tapacir vrata), karbonska sedišta, karbonska hauba, karbonski kardan, Ferrari motor...to mu sve izgleda dođu neke nepremium sitnice i gluposti :D jbg-a, ipak je šav na naslonu za ruku (koji je kod ovog konkretnog primerka takav, nešto ne verujem da je kod svih tih 5 cm isto urađeno) važnija osobina premium automobila. Lično, mnogo mi je značajnija zamerka za kvalitet zadnje kamere jer to sigurno svaki Stelvio ima tako (za razliku od tih 5cm na naslonu kod ovog sa klipa), tj. to je sistemski tako urađeno.

 

Ali, postoje modeli automobila kod kojih se primarno gleda prostor pozadi, ili rezolucija kamere, ili šav na naslonu za ruku...i svako ko to gleda na Alfi (u smislu da mu je to najbitnija stvar na autu) je ludak, kao što davno reče Chris Harris. Usput, rekao je Thomas svašta nešto u klipu, ima stvari koje je pohvalio i stvari koje nije pohvalio...pa slobodno možeš da spomeneš ponešto sa obe strane njegovih utisaka ako već kačiš i komentarišeš klip, čisto da bude barem privid objektivnosti u tvojim postovima. ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Talijani nikako da se oslobode svog šlamperaja pa i u automobilima od 100k eura.

Edited by Elra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ukraden 1 od samo 10 primeraka AR Stelvio Racing

 

190225_Alfa-Romeo_Tributo-Piloti_02.jpg

 

U Italiji je misteriozno ukraden Alfa Romeo Stelvio Racing. Scena krađe je stvarno filmska.

Lopovi su razbili veliko staklo salona automobila Pieve Modolena da bi uopšte ušli u salon, a s obzirom na to da je Stelvio bio zagrađen sa dva automobila kradljivci su prvo premestili njih. Tek tada je ovaj prelepi sportski SUV bio ''spreman'' za krađu. Ova krađa je prilično zanimljiva i misteriozna jer policija nije pronašla baš nikakve tragove. Nadzorne kamere nisu snimile ništa specijalno što bi moglo da oda kradljivce, a ni u jednom automobilu koji su vozili policija nije pronašla otiske ili nešto slično. Osim toga, kradljivci su očigledno koristili rute koje inače nisu snimane nadzornim kamerama jer policija ni ne zna u kom smeru je automobil odvezen. Pretpostavlja se da je Stelvio ubrzo nakon krađe završio u nekoj garaži ili u teretnom kamionu kako bi nestao bez traga.

 

Podsetimo, reč je o specijalnom izdanju ovog sportskog SUV-a, koji je predstavljen prošle godine u čast povratka Alfe Romeo u Formulu 1. Alfa Romeo i Sauber su tada udružili snage kako bi napravili ultimativne verzije Giulije i Stelvia, a i jedan i drugi model su izuzetno limitirani u proizvodnim brojkama.

 

Alfa-Romeo_Quadrifoglio 01.jpg

 

Stelvio Racing pokreće standardni 2.9 BiTurbo V6, ali je opremljen sa titanijumskim izduvnim sistemom od Akrapoviča koji donosi još 10-ak konjskih snaga. Osim toga, Sauber je za ovih deset primeraka pripremio posebnu prednju masku, pragove i veći zadnji spojler koji doprinose aerodinamici. Spolja i Stelvio i Giulia Racing su prepoznatljivi po dvobojnoj karoseriji crvene i bele po uzoru na izgled bolida Formule 1. Uz takve karakteristike i još brojne druge detalje, cena ovakvog Stelvia se kretala oko 150 hiljada evra. S obzirom na to da je jedan od deset primeraka već nestao, vrlo je moguće da će mu cena samo rasti.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ali gde sakriti taj auto? Jedino ga ofarbati, skinuti plocicu da se sakrije da je limitirana serija, ali onda nema ni kolekcionarsku vrednost da stoji u garazi, mogli su ukrasti bilo koji Stelvio QV. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

H1 2020, Stelvio je na 6.357 prodatih primeraka u Evropi. Po mesecima to izgleda ovako:

 

Untitled56.thumb.png.4012d73490474c6773f0c2b0d121d876.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...