Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Super deka hoće i osmu titulu

Recommended Posts

schumacher%20f1.jpg

Mihael Šumaher, sedmostruki šampion sveta želi da postane osmostruki, ne znajući koje sve zamke krije magićni broj 8. na srpskom jeziku... :D Možda je glupo čoveka koji je rođen 1969. godine reći da je deka, ali da je među starijim vozačima F1...jeste.

I pored toga, on se ne predaje. Posle trogodišnje pauze, vratio se prošle sezone i odvozao relativno pristojnu sezonu u odnosu na to šta je njegov bolid mogao. Ipak, da je mogao da bude i bolji dokazuju rezultati sada već njegovog bivšeg klupskog kolege koji je u šampionatu završio ispred njega.

U svakom slučaju, Šumi veruje da može do još jedne titule pre nego što okači felne o klin. Prošle godine je imao pritužbe na Bridžston gume koje nisu odgovarale njegovom stilu vožnje, a ove se nada da će uz Pireli biti daleko konkurentniji. Uostalom, ugovor mu važi za ovu i za sledeću sezonu, pa preostaje da se vidi šta još može da ponudi super deka.

Upitan da li ima šanse za osvajanje titule u 2011. Šumi je odgovorio:

''Apsolutno, mi imamo trogodišnji projekat. Veoma jasno, u ovom trenutku nismo ono što želimo da budemo. Ipak, sa velikim optimizmom gledamo napred i verujemo da imamo velike šanse. Ipak, moramo da uzmemo u obzir i činjenicu da se niko nije vratio i za godinu dana napravio potpuni preokret i bum. Ja sam siguran da možemo da se borimo i da možemo čak i da osvojimo šampionat, što nam je i cilj. Nadam se, ja sam ovde u misijii, želim da uspem. Želim da učestvujem i da dam 100 odsto sebe. Ako ne budem uspeo ove godine, preostaje mi još jedna, poslednja godina u kojoj ću pokušati da osvojim titulu''.

Inače, Mercedes GP će svoj novi bolid W02 predstaviti sledećeg utorka u Valensiji tokom prvog dana testova koje će obavljati timovi F1.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko god mi se svidjao njegov stil voznje i njegovo znanje i iskustvo, moram da priznam da njegov optimizam "ne pije vodu". :sleeping:

Share this post


Link to post
Share on other sites

jeste kralj f1 :thumbsup: 7 puta je osvojio sampionat,ali nema sanse da uzme titulu,ako bude neki put na podijumu,to ce biti najveci uspeh 2011,pre ce se njegov kolega boriti za poene i titulu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sumi ocigledno nema vise tako jake igrace iza sebe a ni FIA mu nije naklonjena kao nekad. Da stvari budu jasne, nije on nikakav vanzeeee...

Bilo je i bice boljih vozaca koji nisu imali "prostora" da se razmahnu. Samo treba da se sloze kockice kao i u svemu.

Postujem njegov rad i smatram ga vrsnim vozacem ali malim kao ceveka ! To je i pokazao.

Ovo je samo medijska pompa i zivot na staroj slavi. Svestan je on da su stasali "novi" vozaci i novi uslovi a i pare se vrte na drugoj strani.

Sve je to u redu i drago mi je da je aktivan jer nije mala stvar imati 7 titula prvaka. Nastavice se ... :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uz svo poštovanje prema sedmostrukom svetskom šampionu.

Ovo je ipak vreme:

Fernanda, Luisa, Roberta, Nika i naravno najmlađeg Fetela :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naravno, u pravu ste ali kockice se retko slazu tako dobro kao kod Sumahera sto su se slozile. Bilo je i pre i posle njega dobrih vozaca kod kojih se kockice nisu slozile. Sumaher je odlicno iskoristio situaciju i sve sto mu se pruzalo okrenuvsi mnoge stvari u svoju korist. Mislim da to sada radi Fetel, onako skolski. Moram priznati da mi se takav mehanicki stil voznje ne svidja ali velika lova je u igri pa "cilj opravdava sredstva" kao i uvek. Ja sam vise za one koji nisu vozili samo glavom vec i srcem pa su ostali upamceni ne samo po pobedama... :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neke stvari koje se mogu sa 20, ne mogu se sa 30. neke koje se mogu sa 30, ne mogu nikako sa 40 i td.... Rutina ostaje, ali odluke se donose sasvim drukčije. Sklonost ka rizikovanju je daleko manja...(još plus refleksi koji su za 30% slabiji, vid, dubinska oštrina, sluh, centar za ravnotežu...sve je to potrošni materijal ljudskog organizma. Nažalost ona sfrera mozga uvek bude ugrožena seksualnim hormonima (podsticajnim), pa se dešavaju lakrdijaške stvari kao kod Berluskonija (mog omiljenog), neki se žene, neki razvode, a neki hoće da se trkaju sa decom... Ne biva to. On ima 42 godine (peta banka razmenjena uveliko), ima on pametnija posla, a ne da mu se smeju pod stare dane.

Share this post


Link to post
Share on other sites

samo neka vozi super deka :thumbsup: da mu daju bolju formulu svakako bi bio na podijumu :unworthy: ali ipak samo će vreme pokazati jesm li u pravu... :welcome:

logično čim Shumi napusti F1 sledi smak sveta 21.12.2012 :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

...Ja sam vise za one koji nisu vozili samo glavom vec i srcem pa su ostali upamceni ne samo po pobedama... :thumbsup:

Montoya, Kimi... :thumbsup:

Mislim da nije Schumacher još sve rekao u F1...setite se koliko godina su imali Fanđo i ostali u vreme kada su osvajali titule...ok, sada je to mnogo jači sport, veće sile, ubrzanja...ali se ipak današnji bolidi lakše kontrolišu od onih davnih vremena kada su tadašnji ''matorci'' bili još kako konkurentni... :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šumaher je prošle godine mnogo uradio na padu svog rejtinga najboljeg vozača F1 svih vremena.

Važio je čoveka koga je skoro nemoguće pobediti jer i kad nije bio najbrži pomerao je granice u vožnji i ponašanju.

Prošle godine osim što je bio lošiji od klupskog kolege pokazao je da nije zaboravio prljave poteze kojima je bio sklon i ranije.

Kao dugogodišnji njegov navijač ipak konstatujem da je njegov nastup u F1 jednostavno bio praćen srećnom zvezdom.

Dve titule u Benetonu koji je pomoću Flavija izigravao skoro sva moguća tadašnja pravila u F1, zatim 5 (malo ko se seća da je u šaci imao još 2) u tada prejakom Ferariju serije (Bara i GA) gde je šef tima bio Žan Tod, taktiku određivao Ros Braun, a drugi vozač bio samo puki pomagač.

Hoću reći da je on samo jedan od izvanrednih i da bi pod istim uslovima: Kimi, Montoja, Alonso, Hamilton, Kubica, Fetel pa i Niko postigli slične rezultate.

Ova zadnjih 5 su u naponu snage i takmiče se u F1 u Šumaher je već vremešan.

Ako ćemo po onoj narodnoj: Bez starca nema udarca, ali udaraju i ovi mladi i to iz sve snage. :thumbsup:

Edited by kole

Share this post


Link to post
Share on other sites

U istoriji F1 ce ostati zapisano da je sve pocelo propadati kada se Svaba vratio u cirkus....On ce biti sampion ponovo kada jednog dana bude Mercedes sampionat ili tako nesto slicno....A i detaljno radi na tome da za neko vreme se niko nece secati njega sem kao statisticki podatak ;) Zivi bili pa videli....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...