GajA 0 Posted May 5, 2011 (edited) A zasto ne povadis osigurace i od kocnice i od papucice gasa.Tako resavas dosta potencijalnih problema. Edited May 5, 2011 by GajA Quote Share this post Link to post Share on other sites
BigG 0 Posted May 5, 2011 dobra ideja. to bi resilo puno toga Quote Share this post Link to post Share on other sites
BigG 0 Posted May 7, 2011 I, goranar, ima li novosti? Dokle se stiglo sa ugradnjom i pronalazenjem kvara oko papuce kvacila?Podeli svoja iskustva sa nama, moze jos nekom zapeti gde i tebi Quote Share this post Link to post Share on other sites
marija12 1 Posted May 7, 2011 Naljutili ste čoveka, neće da priča više sa nama Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimyou 1 Posted May 17, 2011 Evo me i ja sa rucicom i odlukom da ugradim tempomat. Nasao sam ispod volana sakriven bijeli dzek sa 6 zica, kao sto je na pocetku teme prikazano.Nabavio sam rucicu od Alfe 147. Pripremio se da ugradim, ali naidjoh na problem...dzekovi nijesu kompatibilni? Cak od Alfe ima samo 5 zica! Nije mi jasno o cemu se radi, da li ste i vi dobijali ovakvu rucicu? Da li postoji mogucnost da je rucica od benzinca, da li onda postoji razlika u dzekovima? Ili da radim neku prepravku...? Quote Share this post Link to post Share on other sites
marija12 1 Posted May 17, 2011 Moraš da isečeš te džakove i da nalemiš te žice direktno to ti je jedino rešenje. Nema veze od čega ti je ručica ako ti odgovara da možeš da je postaviš tamo gde treba da stoji. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimyou 1 Posted May 18, 2011 E, da, nego ja na Libry imam 6 zica, a na rucici od alfe 5. PA mi nije jasno kako su ostali ugradjivali bez problema, a dodatno, svakako ne znam koje bih zice povezao. Bilo bi dobro da se javi neko ko je radio sa alfom 147, jer cak ne znam ni kako je fiksirao rucicu, posto ima mjesta za 2 sarafa. Ima onaj veliki zglob na rucici, koji ne znam gdje se fiksira, nesto mi se sinoc na prvi pogled nije ucinilo da moze... Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimyou 1 Posted June 16, 2011 Da li neko ima semu za ovaj tempomat od Alfe 147 kao sa mojih slika?Posto je vrijeme da ga ugradim, ali ne znam kako povezati zice bez neke seme? Quote Share this post Link to post Share on other sites
petricz 0 Posted July 3, 2011 Da li je neko povezivao tempomant na Lybri 20 20v?Pronasao sam djek pa me zanima da li moze pokusao sam prespajanjem zica po upustvu ali nista. Quote Share this post Link to post Share on other sites
BigG 0 Posted July 4, 2011 Isto bih i tebe savetovao da,ukoliko si sve povezao po shemi, odradis dijagnostiku i proveris polozaje papuca kocnice i kvacila, kao sto smo savetovali i nekoga pre tebe. Sve ti pise u ovoj temi, detaljno. nema teorije da proradi ako komp misli da je neka papucica stisnuta. Pozz Quote Share this post Link to post Share on other sites
petricz 0 Posted July 4, 2011 Nisam jos nista povezao tek mi je stigla od 147-ce rucica.Zanima me sta je koja zica po bojama. Ako ne proradi idem na diagnostiku. Quote Share this post Link to post Share on other sites
marija12 1 Posted July 4, 2011 (edited) Šta te briga čemu žice služe ako već imaš džekove i ako radi? Nabodi i vozi Edited July 4, 2011 by Bravo JTD Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimyou 1 Posted July 5, 2011 @Bravo JTD Problem je u tome to je kod Lybre dzek drugaciji u odnosu na Alfu.@petriczE, sa istom stvari sam i ja muku mucio, imao sam dzek (ali je moj funkcionisao kada se poveze zica 1 i 3 i u toku voznje sa brojem 5), ali nije mogla rucica od Alfe. Ne samo to, nego nije uopste mogla da se mehanicki postavi ispod volana. Ne znam da li si probao, da li ce moci tebi, ali meni nije mogla. Sto se tice zica, kada provjeris da li ti je dzek povezan i da li ti je sve ispravno, poslacu ti semu za tu rucicu, koju sam jedva nasao negdje na italijnskim forumima. Ali, prvo moras da utvrdis da li su ti instalacije ispravne, jer moras posle povezivanja rucice biti siguran da ce raditi! Quote Share this post Link to post Share on other sites
petricz 0 Posted July 5, 2011 Hvala za boje proba sutra. Quote Share this post Link to post Share on other sites
petricz 0 Posted July 12, 2011 Tempomat proradio na Lybri 2.0 20v od Alfe 147 uz malu prepravku. Imao sam problem sa prekidacem papucice kvacila koji je zaglavio,rastavio sam ga na pola sredio oprugu koja malo zapekla. Par slika kako izgleda Quote Share this post Link to post Share on other sites
MISHONNIUM 15 Posted January 7, 2012 Evo, u nekoliko reči, da pokažem kako sam za manje od 1000 dinara ugradio tempomat.Pre svega, potrebno je da imate ovakav džek sakriven ispod volanaRučica koja se originalno kači na taj konektor, (na otpadu su je prodavali za 100EUR) nema u sebi nikakve elektronike i sl, nego je samo kombinacija više prekidača.Bitno je samo pravilno povezati žice. Evo i šeme:Ili, jednostavnije:Po meni, najbolja lokacija za prekidače jeste deo centralnog tunela iza ručice menjača gde fabrički stoji gumeni deo za držanje novčića... taj deo se lako skida, potrebno je samo pozadi lagano ubaciti šarafciger i podići.I evo kako na kraju sve izgleda:Prekidač "klackalica" vrši funkciju ubrzavanja i usporavanja, iza njega sam namestio taster za RECALL a iza prekidač ON/OFF koji i nije neophodan pošto tempomat može uvek da stoji uključen.Ako nađete slobodan konektor ispod volana uvek možete nekom žicom da proverite da li tempomat radi: spojite pinove 1 i 3 i onda u vožnji dodirnete žicom sa br. 5, auto bi trebalo da počne da ubrzava. Brzina se resetuje pritiskanjem kvačila ili kočnice, tempomat radi od 30km/h u 2,3,4 i 5. brziniSjajno odradjeno, cestitam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MISHONNIUM 15 Posted January 17, 2012 (edited) Evo pripreme za moj tempomat: Odlucio sam se za ovo resenje jer sam dugo trazio tu rucicu bezuspesno. Sada, kada sam video o cemu se radi, smatram da je traziti 80-100€ za tu prostu rucicu cist i nepatvoren bezobrazluk.Ovo je kostalo 400 din.Ostaje mi da uradim instalaciju kada vreme dozvoli. Edited January 17, 2012 by MISHONNIUM Quote Share this post Link to post Share on other sites
srkiv 1 Posted February 7, 2012 ^^^ Jel' moze to na punta da se nabudzi? Quote Share this post Link to post Share on other sites
gogytrivic81 0 Posted February 8, 2012 Da li je isti postupak ugradnje tempomata i kod stila i da li neko zna kako se ugrađuje? Konektor imam kod volana. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9704 Posted February 8, 2012 Ima posebna tema za Stila:http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=36072 Quote Share this post Link to post Share on other sites
gogytrivic81 0 Posted February 8, 2012 Hvala, video sam tek kad sam postavio pitanje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
edinko 5 Posted July 3, 2012 @Bravo JTD Problem je u tome to je kod Lybre dzek drugaciji u odnosu na Alfu.@petriczE, sa istom stvari sam i ja muku mucio, imao sam dzek (ali je moj funkcionisao kada se poveze zica 1 i 3 i u toku voznje sa brojem 5), ali nije mogla rucica od Alfe. Ne samo to, nego nije uopste mogla da se mehanicki postavi ispod volana. Ne znam da li si probao, da li ce moci tebi, ali meni nije mogla. Sto se tice zica, kada provjeris da li ti je dzek povezan i da li ti je sve ispravno, poslacu ti semu za tu rucicu, koju sam jedva nasao negdje na italijnskim forumima. Ali, prvo moras da utvrdis da li su ti instalacije ispravne, jer moras posle povezivanja rucice biti siguran da ce raditi!Moguce, ali ja sam uzeo od alfe 156 (Ne znam da li je dizel ili benzin) rucicu i sve je bilo plug and play (skini plastiku zasarafi povezi zice i isjeci plastiku da se moze vratiti), cca20minuta posla.Cijena za rucicu 25Eura. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gremlin 0 Posted July 3, 2012 Svaka cast na obavljenom zahvatu:)Regoli, gde si nasao tu rucicu za 25e? Quote Share this post Link to post Share on other sites
edinko 5 Posted July 3, 2012 Edinko mi je username "regoli" je kao status na forumu. Rucicu sam nasao na otpadu, a trazio je 50eura. Prvo je htio da kupim sve i ruckice za zmigavce i brisace, pa sam mu rekao da semoze odvoiti samo rucica tempomata, a da nece stetiti ostatku. Pa je trazio onda 50 eura za nju i rekao sam mu da nije normalan za glupu rucicu da mu dam 50eura, pa pita da lije puno 25eura, reko to je prihvatljio. Quote Share this post Link to post Share on other sites