Jump to content
FAS Goran
Woodoo

Poplava u Australiji / Americi / Rusiji

Recommended Posts

sprdamo se mi, pustice on i nama vodu pa nam onda nece biti toliko smesno :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

U, sad ce pasticene autmobila kod nas jer sve iz poplave ima ovi nasi lesinari da pokupuju!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

U, sad ce pasticene autmobila kod nas jer sve iz poplave ima ovi nasi lesinari da pokupuju!!!

U ovom postu se moze osetiti blaga IRONIJA...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledajte kako bujica nosi potpuno nove automobile sa lagera

 

182999-bujica.jpg

 

Poslednjih godina smo svedoci sve snažnijih oluja praćenih teškim pljuskovima koji stvaraju bujice i čine poplave, a jedan koncesionar Fiat Chryslerovih vozila u Nju Džersiju je proteklog vikenda imao priliku da iskusi sav gnev majčice prirode na vlastitom inventaru. Viralni video, koji možete pogledati u nastavku, prikazuje bujicu reke Pekman kako čisti desetine Dodgeovih, Jeepovih i Ramovih automobila s parkinga nesrećnog koncesionara u Litl Folsu, a zatim ih poput igračaka nosi prema reci Pasaik. Šlep služba je već izvukla 16-ak automobila iz reke, a svim vozilima predstoji otpis budući da su voda, blato i kamenje naneli previše štete da bi popravka bila isplativa. Gradonačelnik Litl Folsa je proglasio elementarnu nepogodu, a šteta na imovini i infrastrukturi će se verovatno meriti u milionima dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tajfun Džebi uništio 51 Ferrari: Skupoceni automobili odlaze pod presu

 

jebi 1.jpg

 

Japan leči rane od tajfuna Džebi koji je proteklih dana nosio sve pred sobom. Džebi, koji je formiran u Tihom okeanu, je najjači tajfun koji je pogodio Japan u poslednjih četvrt veka. Olujni vetar, poplave i odroni su odneli najmanje deset ljudskih života, povređeno je više od 340 osoba, a materijalnu štetu je teško utvrditi. Verovatno najbizarnija šteta je regostrovana na ostrvu Rokko, u sektoru Higashinada (Kobe, prefektura Hyogo). Tamo je morska voda prodrla u prodajni salon Ferrarija i potopila 51 skupoceni automobil. ''Mi smo jedan od retkih salona koji prodaju Ferrari u Japanu. Morska voda je ušla u motore i svi automobili moraju na recikliranje. Nisam očekivao ovako veliki gubitak. Gore je od prvobitnih procena. Stvarno ne znam šta da kažem'', rekao je vlasnik salona u kojem su se nalazila nova i polovna skupocena automobila. Vlasnik očekuje da će osiguranje podmiriti štetu na vozilima koja se procenjuje na više od milijardu jena.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malena Lada Oka koja se odvažno probija ulicama potopljenog ruskog Adlera izazvala buru oduševljenja

 

lada oka.jpg

 

Vozač Lade Oke koji se odvažio da u svom malom automobilu prođe poplavljenom ulicom grada Adlera stekao je ogromne simpatije na društvenim mrežama. Grupa ''i_love_sochi'' na Instagramu objavila je video snimak na kome se vidi kako se Lada Oka probija kroz reku vode na poplavljenoj ulici grada Adlera u Krasnodarskom kraju, na jugu Rusije. Očevici su vozaču koji je savladao vodu iz koje se povremeno jedva video vrh automobila upućivali aplauze i pozdrave, ne krijući oduševljenje njegovom hrabrošću i majstorstvom.

''Ispod mosta na Mišutki, tamo je vrlo duboko. Lepotan'', napisala je olgura.

''Oka, prava amfibija. E, to je bio master-klas'', oduševljen je agurasvet.

''Mercedes bi već na pola puta crk'o'', premećuje vaneishen.

Među komentatorima bilo je i onih koji su poželeli da nabave ovakav auto. ''To je to, kupujem Oku. To je reklama, nema diskusije. Hvala'', napisao je vladimir_mihali4_breus.

 

Lada Oka ili VAZ-1111 koji se proizvodio od 1988. do 2008. godine važi za najmanji ikad proizveden ruski automobil. Prvi modeli proizvodili su se sa dvocilindričnim motorom od 650 kubika, dok se kasnije prešlo na motor od 750 kubika koji je razvijao 40 konjskih snaga. Lade Oke sa motorom od 650 kubika nosile su oznaku VAZ 1111, a vozila sa jačim motorom VAZ 11113. Proizvodnja je iz fabrike VAZ ksnije prenesena u fabriku u gradiću Serpuhov kod Moskve. Ovaj mali gradski automobil dobio je ime po ruskoj reci Oki. Naslednik Lade Oke je Lada Kalina. U Krasnodarskom kraju zbog razornih poplava u devetnaest naseljenih mesta u Tuapsinskom i šest u Apšerinskom okrugu evakuisano je ukupno 360 ljudi. Iz administracije Apšerinskog okruga saopšteno je da je poginulo dvoje ljudi, dvoje je povređeno, a jedna osoba vodi se kao nestala. Na internetu su ranije objavljeni snimci na kojima se vidi kako reke vode posle silnih kiša na ulicama Tuapsea odnose, ne birajući, sve pred sobom. Vozila, frižidere iz maloprodajnih objekata, trošne zgrade. Voda parališe saobraćaj i prodire u kuće.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zašto su Rusi vozili ''kapsulu smrti'' VAZ-1111?

 

186946-vaz 1111.jpg

 

Vozači i putnici Oke su se igrali života i smrti. Maleno i lako vozilo je posle udesa ličilo na zgužvanu limenku piva. Automobil Vaz-1111 Oka se pojavio 1988. godine i bio je jedan od poslednjih modela sovjetske automobilske industrije.

 

vaz 1111 11.jpg

 

Dizajneri su u početku videli Oku kao prevozno sredstvo za osobe sa invaliditetom, ali vozili su je svi redom. Kao inspiracija za Vaz-1111 poslužili su minijaturni i laki japanski K-car automobili. Sa druge strane Vaz-1111 podseća i na italijansku peglicu - Fiat 126. U svakom slučaju, Oku su smatrali najsmrtonosnijim sovjetskim automobilom. Oka je posle sudara ličila na zgužvanu konzervu, a putnici nisu imali velike šanse da prežive udes. Zato su joj i nadenuli nadimak ''kapsula smrti''. Vaz-1111 je imao i svoje prednosti. Na prvom mestu teških 90-ih godina bila je naravno niska cena. I kao minijaturni autimobil Oka nije trošila puno goriva. Lada Oka se proizvodila tačno 20 godina, do 2008.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...