Jump to content
FAS Goran
mojito

Plazma ili LCD / LED, OLED, QLED

Recommended Posts

Smart TV Alliance su osnovali LG, TPV (bivši Philips sad kinezi) navodno Sharp (Loewe se negde izgubio) rade na novoj TV platformi koja će biti tzv Open source (recimo slično Androidu). Svako će moći da razvija aplikacije za TV i isti prilagođava svojim potrebama

Edited by ivan.ik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima li neko iskustva sa ovim ili sličnim TV, jurim za burazera Edge LED LCD 32. U pitanju je LG 32LM611S , Full HD ,3d itd. http://www.lg.com/rs/televizori/lg-32LM611S-3d-televizori , http://www.tehnomanija.rs/lcd-i-led--televizori/lg-3d-televizor-led-lcd-32lm611s.html.

Da li je neko nabavljao TV od ovih što dovoze iz mađarske i iskustva

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam Sony led tv 42'', iako mnogo ne gledam televiziju nervira me sto nemam digitalni signal.

Planiram da uzmem iptv a interesuje me da li doticna televizija moze da se prati preko tunera ugradjenog u tv jer me nervira da koristim onaj daljinski pored lepog Sonijevog. Ako neko ima iskustva bilo bi lepo da ih podeli samnom :help:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moji roditelji, a i sestra i zet, imaju Open (Telekom) IPTV i mora preko zasebnog daljinskog, tj. trebaju ti oba daljinca. Tako bi trebalo da bude i kod mene sa D3 kablovskom, bar u teoriji. Međutim, kod mene se daljinac od SBB risivera odmah i potpuno skapirao sa TV-om, pa mi je za sve funkcije dovoljan samo jedan daljinski (od risivera). Ali, ostatak familije nije bio te sreće :hrhr:

Verovatno i kod tebe postoji šansa da se TV kontroliše preko IPTV daljinca, ali to ne možeš da znaš dok ne probaš.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Možda ako ide preko HDMI pa imaju tuda komunikaciju. Gledao sam IPTV kod ortaka i kanali su jako loši, slabiji od SBB-a.

Ovi obični preko SBB digitalni kanali nisu ništa spektakularno, malo oštrija i kontrasnija slika. HD kanale nisam probao pa ne znam ali običan D3 ne vredi para (samo za MIX paket onda vredi-niža cena na 12/24 meseca).

Kupili smo TV LG 32LM611S i sutra krećem sa igranjem, koliko sam video ima DVB-T2 tjuner kao i satelitski. Što je najgore sve sam antene pobacao, pa ću da vidim sa ortakom za tanjir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja imam MIX paket sa D3 i iskreno ni ne vidim neku razliku, lepa je slika, ali ništa bolje od kvalitetnijeg dvd formata(tj original filma sa dvd-ja). Jedino je dobra stvar što baš često podižu brzinu interneta bez povećavanja cene, sada je čini mi se oko 10Mb/s, Speedtest.net kaže Download: 9,89Mb/s Upload:0,99Mb/s

Share this post


Link to post
Share on other sites

D3 jeste u DVD rezoluciji (800x600 ili 720x576, mrzi me sad da tražim), tako da to je to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

720x576

D3 je samo princip prenosa signala (digitalni) i nema nikakve veze sa rezolucijom. Daje nesto bolji kvalitet signala od analognog i time nesto lepsu sliku, ali rezolucija ostaje ista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@chikavilli, to bi značilo da se i analogni kanali isporučuju u 720x576? Mislim, ono kad ubodeš koaksijalni kabl direkt u TV, bez risivera?

Edited by Zvukoljub

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vecina domacih kanala na tom D3 je digitalizovan analogni signal (isto sr@nje, drugo pakovanje)

A ovde imas o PAL rezoluciji

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zar nije fora da signal putuje analognim putem,a da posle D3 "pretvori" taj signal u digialni? Naravno, to pretvaranje nema veze sa digitalnim signalom, ali ajde, bar je net jeftiniji :laughing: . Prava stvar bi bila dovesti Internet i tv optičkim kablovima, brzina neverovatno dobra, pa bi i kvalitet bio savršen, a i imaju neku malu mogućnost "samoiscelenja" pa ne bi bilo toliko prekida kao sad, mada kada ga putari prekopaju ništa ne pomaže :laughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja kod mene imam i kablovsku,RADIUS VEKTOR,a imam i satelitsku antenu sa 2 lnb na tanjiru,naravni risiver je digitalni,e sad slika na satelitskoj je dosta bolja nego nego na kablovskoj,iako ni na satelitskoj nemam digitalne kanale,jedini digitalni kanal kod mene je RTS HD i zaista je slika fantasticna

a sad u vektoru nude neki cam modul sto se ubacuje u tv koji ima to,taj slot,i kad se to stavi svi kanali postaji digitalni,za to se mesecno doplacuje nekih 200 dinara,pa ne znam dal se isplati tako nesto

Share this post


Link to post
Share on other sites

Digitalne sa satelita OK, samo koliko ga osakate. Ali šta je digitalno u prvim D3 risiverima, osim zvuka skoro ništa. Digitalan signal prebacuje u analogni D/A pa onda preko SCART-a ili chinch-a u TV ( i ako je LCD-plazma) opet A/D konverzija i rezultat bude ono biiip od slike. Ima par kanala preko SBB-a koji nisu zaštićeni (nahvatao ih TV) i slika nije ništa spektakularno. Kada bi davali kartice koje bi se gurale u onaj CI slot i puštali gomilu HD kanala, e to bi bio doživljaj. Ovako samo preko risevera koji se HDMI kablom veže na LCD/plazmu pa ko preživi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kupio samsung 32eh5000, LED, full HD, 1080P, bas pre par dana...vijao neku akciju :D

Slika preko D3, jos i moze da prodje, ali me jako mrzi da koristim dva daljinska, pogotovo sto je upravljanje preko D3 na ovoj mojoj verziji uzasno naporno i sporo...gledam preko njega iskljucivo kada bas ima nesto pa ukljucim na 2-3 sata, tipa utakmica, PGS sad sto je bio ili tako nesto...

Slika preko analognog, uzas...ja ne znam o cemu se radi, jako lose, zar je moguce da to bas toliko kaska za TV-om? Negde snega, negde tackice, negde linije koje setaju, onako nije bas da smeta gledanju ali bezveze...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kakav ti je ulaz u tv i onaj koji izlazi iz zida? Jel onaj plastični konektor, ne znam baš kako se zove, u koji ulazi žica i posle je on prenosi preko nekog metala? Ja sam imao ogromne probleme sa kablovskom i gubljenjem signala zbog toga i na kraju sam to isekao na zidu i stavio metalni prelaz i kablovksa od tad ne gubi signal kod mene u kući, a ni internet

Share this post


Link to post
Share on other sites

U zidu stoji dobro...stoji onako kako ga je deckonja iz SBB povezao, to je ok...

U TV ide iz D3, i to kada pomeram nista se ne desava, nema prekidanja i tako to...

E sad imam razdelnik na 3...jedan za TV u jednoj sobi, jedan za TV u drugoj sobi, i net...ali tu kada pomeram zice pomera se slika ali nikako na bolje, ne mogu da ga namestim da bude bolje od ovoga sada nikako...a net mi radi odlicno, kao i uvek...moram izvesti za ovaj TV izgleda sve iz pocetka, ali mi nesto ne obecava da ce biti mnogo bolje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za početak smanji oštrinu na TV-u, a za kraj pretresi sve kablove i džekove. Hoće žene prilikom usisavanja da mlate po kablovima. Kod mene je 42 plazma na 23. metru kabla , na četvrtom razdelniku i slika je puno bolja i mekša nego bilo kojem LCD-u. Burazer je uzeo sinoć LCD i već sam izgubio živce podešavajući sliku. Sada ću da uzmem kalibraciski disk i da se igram dok nešto ne pukne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

LG LM615s

Nije smart TV pa me zanima da li postoji opcija za net, da se nakaci na njega android box ili sta vec pa da dobijem mogucnost surfa, youtube i slicno...

Da li dobijam nesto ako prikacim TV preko LAN kabla? Cemu sluzi LAN dzek na TVu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lan na tv-u a nema smart znaci da mozes da mozes preko kompa da sherujes filmove.

Kod LG-a je caka da skines neki Nero program, napravis folder tu roknes filmove, prikacis TV na ruter i mozes da gledas filmove a da nista ne radis sa kompom.

Neko moze da igra igrice, ide na net a ti da gledas filmove na miru.

Ja sam uzo sebi LM670 fin TV, poprilicno sam zadovoljan.

A za ono sto je neko napisao da su Plazme losije od LCD/LED televizora, to se bas izmenilo sad. Videh da je mator post, ali u danasnje vreme jedino sto moze da se meri za Plazmom su full LED, Oled televizori.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taj LAN se jos koristi da TV apdejtuje firmware kao i kodeke za media plejer koji je ugradjen u TV. Neki televizori imaju vec ubacen web pretrazivac u sebi a neki ne. Mozes da nakacis android box,nije skup a koristan je. Inace imas i raznih hakovanja televizora kojima se ukljucuju dodatne opcije sakrivene u meniju koje imaju skuplji modeli. Kao recimo i direktno snimanje programa na USB flash ili eksterni HDD. Naravno to treba pazljivo raditi jer se ulazi u service meni (hotelski mod) pa ako se nesto omasi moze da se uzjebe TV pa mora ponovo da se ubacuje firmware.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa plazmom još ništa ne može da se meri. Nažalost tako je. Čekamo OLED ekrane.

Za deljenje može da se koristi program Nero Media Home 4, mada jednostavnije povezati direktno na komp, HDMI kablom. Brže i jednostavnije. Po meni jedino wireless u kućnoj mreži ima smisla (DNLA).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...