Jump to content
FAS Goran
oktopod

Povećan broj krađa?

Recommended Posts

Kad bi video nekog da mi se sunja oko auta znaci snajper bi radio

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo sta je meni ukradeno pre neki dan, danas prolazim sasvim slucajno kroz parking i vidim da je na 3 GPa koji su od komsija isto fali ova plastika, malo pre prolazim sa druge strane zgrade i isto jos jedan GP nema tu plastiku. Sto je najgore, na svakom je nestala plastika sa vozaceve strane. ako neko ima negde gde mogu da kupim neka mi javi, takodje ako neko cuje da se prodaju te plastike na vece neka mi i to javi da cisto proverim osobu :)

 

dbf2abc1d74b25e360083f753113ef5a.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

@statichawk

Ja se dosta krecem na tom potezu oko IMMO centra, Piramida, blok 70, Delta city.... I bas je povecan broj kradja.

Pricaju lokalci da se cuvaju svi.

Lupaju se stakla da se uzmu kese sa sa namirnicama sa sedista! Ono, pilicarski. Dotle je doslo.

Pre par godina je jedna ekipa navatala njih dvojicu, olesili ih od batina, pa je stalo na neko vreme.

 

Ja razmisljam da stavim neki alarm. Mislim, nece niko da krade Bravo, ne treba mi nista ozbiljno, nego bas to, da odvrati takve sitne.

Ne znam ni koliko kosta, ni koliko ima poente, ali eto...

Edited by Smireni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koji su to kreteni... A i život u bg vam donosi ovakva veselja.
Ne mogu da verujem da se to još radi, auto na klocnama, ja ne znam, ne mogu ni da zamislim kako se osećate u tom trenutku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovo bre gore no divlji zapad,ovo bas kriminalno,el svaki dan ubistva ,svaki dan kradje,a onaj ministrar policije:2guns: prica kao da smo najsigurnija zemlja na svetu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nivo bezbednosti jos mnogo sirok pojam.

Za neke zemlje je bezbedno ako smes u toku dana da izadjes na ulicu peske (ne mislim na ratne zone), a ima mesta gde i zaboravis novcanik i telefon i cekaju te zapakovani uredno (Nemacka sela nezahvacena talasima migracija).

Nije da smo nebezbedna zemlja, ali talas kriminala postaje ozbiljan, da ne kazem kao 90ih jer nije da sam imao uvida u zivot ban vrtica u tom periodu :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te sitne kradje kesa, telefona i dr sitnica sa razbijanjem stakla su uglavnom narkici koji hoce dop za sutra. A te gluposti tipa delovi retrovizora, poklopci alu felni... Narucuje se i drma po potrebi. Takve jedino uhvatiti i olesiti od batina jer pandure zaboli...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auto-lopovi zavladali u Bloku 23: Čerupaju kola svako veče, skidaju točkove, akumulatore i kradu vozila! Građani prave straže na parkingu!

 

1541505_8_ls.jpg

 

Lopovi su razvili odličan "biznis" u Bloku 23 i okolini ovog dela Novog Beograda! Od kraja prošle nedelje su u redovnim "akcijama", pa svako veče čerupaju vozila na lokalnom parkingu, razvaljuju i odnose krila i branike, skidaju točkove, ali i kradu automobile! Pre nekoliko dana su na parkingu skinuli sva četiri točka sa "škode superb", kao i sa još jednog vozila, a vlasniku "smarta" su očerupali auto i oteli akumulator, krilo i far... Građani su nemoćni, pa planiraju da se samoorganizuju i da postave straže na parkingu.

 

1541511_77_ff.jpg

 

- Jedan od oštećenih je u ponedeljak prijavio krađu, ali su se lopovi već sutra vratili. Poslednjih dana niko nije siguran šta će ostati od automobila kada zora svane. Sinoć sam dežurao do 2 sata noću, ali nismo videli nijednu patrolu policije ili Intervente. Planiramo da organizujemo dežurstva na parkingu i zaštitimo se sami - kaže jedan od stanara za Kurir!

 

1541499_5_ff.jpg

 

Sagovornik kaže da je u noći između srede i četvrtka kod lokalnog hipermarketa ukraden i "audi A3". Drski lopovi, po svemu sudeći se više i ne plaše da kradu iz večeri u veče. Građani će očigledno morati nešto sami da preduzmu.

 

preuzeto sa - kurir.rs

 

 

Edited by neshaoct
popravio formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas primetim da mi je oko zadnjeg znaka malo izgreban auto.

Otvorim gepek i kad mi je bio u liniji ociju vidim da je izmedju znaka i lima zaglavljen deo noza.

Da li je pokusao da odlomi znak, ili otvori gepek, nemam pojma, ali ocigledno da ni alarm (koji sam pre dve nedelje bas zbog tih maloumnika stavio!!) ne znaci puno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pazi nije isključeno, sve je moguće. :D

Mada vrlo lako može da se desi da kupi novi retrovizor i da ga rasparča na 3-4 dela i proda ga po 3x većoj ceni nego što ga je kupio :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Nikola 1.6 said:

@Pluto Imas lika na KP prodaje te cepove za retrovizore. Meni su digli oba al hocu prvo neke druge stvari da sredim pa onda da se zezam sa estetikom. :)

Da video sam, ali ga prodaje za 1200? Čemu tolika cena za običnu plastiku, verovatno na otpadu može da se uzme za smešne pare nego nikako da nađem vremena da odem. Svakako, pošto ja znam već 8 automobila na kojima je skidano, mora u nekom trenutku da se pojave na oglasima

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja uopste ne kapiram sta je u glavi idiotu koji je ovo pokusao. Da li da ukrade znak, ili da obije gepek?

U oba slucaja, to su nikakve pare. Gepek prazan, a znak....

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minutes ago, Pluto said:

Da video sam, ali ga prodaje za 1200? Čemu tolika cena za običnu plastiku, verovatno na otpadu može da se uzme za smešne pare nego nikako da nađem vremena da odem. Svakako, pošto ja znam već 8 automobila na kojima je skidano, mora u nekom trenutku da se pojave na oglasima

Da 1200, mnogo je za 2 plastikee al nemas gde da nadjes.  Neki lik na tehnickom rece da je negde platio 3 I nesto I opet su mu ukrali na parkingu. To jedino da zalepis kad kupis. Mislim da je to ciganija kao I sa ratkapnama, ti meni ja nekom drugom I tako u krug. Pokusaovao sam po otpadima niko nece da da samo plastiku nego ceo retrovizor. Za zakacku za pojas traze ili 50e ili ne daju bez sedita, vrhunac obloge za pedale 500 po komadu al to je vecbdruga tema :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Video iz Rusije: Vozač kamiona spavao u kabini, a lopov pokušao da ukrade gorivo

 

kradja goriva.jpg

 

U ruskom Jaroslavlju se desio neobičan pokušaj krađe. Lopov je odlučio da ''iscedi'' gorivo iz parkiranog malog kamiona GAZella. Ali, bio je toliko nepažljiv da nije primetio da vozač spava u kabini! Zanimljivo je da ni prolaznici ni drugi vozači nisu posumnjali u osobu pored kamiona. Ruski mediji otkrivaju šaljiv razlog: ''Čačkanje'' rezervoara za gorivo često se dešava vozačima GAZella. Srećom, naišli su pripadnici policije kojima su se činili sumnjivim postupci muškarca sa kanisterom. Lopov je po kratkom postupku završio na zadnjem sedištu policijskog automobila nakon što su čuvari reda probudili vozača GAZelle i objasnili mu šta se desilo.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pokušali da ukradu motocikl, a onda je došao pravednik u Fiesti

 

fiesta kradja.jpg

 

Lopovi na skuteru nisu ni sanjali da je ruka pravde ipak dostižna.

Incident se desio u Londonu kada su dva kradljivca na skuteru uočila motocikl parkiran između dva vozila. Zaklonjen od pogleda je bio idealna žrtva koja bi mogla da im donese dobru zaradu ili bar vožnju na značajno pristojnijem dvotočkašu. Ali, njihov plan je pokušao da osujeti, kasnije će se pokazati, veoma hrabar i odlučan vozač stare Fieste. Kada je uočio pokušaj krađe, zaustavio je vozilo i izašao iz njega očigledno ne razmišljajući koliko je to opasna situacija. Naravno, jedan od kradljivaca je ohrabren čekićem koji je imao u rukama poterao vozača nazad u auto. A pritom je udarivši po poklopcu motora usput sasvim slučajno ''popravio'' i jedno oboreno svetlo. Nažalost, kasnije je okinuo i po retrovizoru. Fiesta beži, ali već koju sekundu kasnije totalni preokret. Vozač Fieste vožnjom unazad se vraća na mesto incidenta i zaleće se u skuter. Kradljivci odmah beže, a ostaju i bez skutera.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krađa katalizatora unosan biznis

 

Catalytic Converter.jpg

 

Pre nešto više od mesec dana među najprodavanijim plemenitim metalima dogodila se smena na vrhu: zlato je sa vrha potražnje ''skinuo'' paladijum, a uz to ga je preskočio i cenom. Taj trend je nastavljen, pa tako sada unca paladijuma iznosi 1.388 dolara, dok unca zlata prema iznosi 1.310 dolara. Kakve to veze ima sa krađama katalizatora? Pa veza je prilično jasna.

 

Naime, paladijum je jedan od plemenitih metala koji je trenutno najtraženiji u autoindustriji, budući da ga primjenjuju u katalizatorima koji regulišu nivo izduvnih gasova automobila. Paladijumski katalizatori koriste se kod benzinaca koji su sve popularniji, a uz to su norme sve strože, pa proizvođačima ovo predstavlja neizostavnu stavku prilikom proizvodnje automobila. Jasno, rastom potražnje raste i cena. Kina stvara zalihe paladijuma pa je ujedno i najveći kupac u autoindustriji. Potražnja je veća od ponude već 7 godina pa je to rezultiralo ovakvim povećanjem cena. Dakle, u vašem automobilu (ili bolje rečeno, ispod automobila) nalazi se itekako vredna stavka, a to su nažalost sada već naveliko prepoznali i lopovi.

 

Kako piše ''The Wall Street Journal'', visoke cene paladijuma inspirisale su lopove koji sada u tome vide svoju priliku za zaradu. Policija u Čikagu objasnila je kako su lopovi usavršili tehniku krađe. ''Celi proces događa se noću. Grupa lopova dolazi sa kamionetom i testerom sa kojom seku katalizator koji se nalazi između motora i srednjeg lonca. Brzo svoj plen bacaju u kamionet i nastavljaju svoj pohod'', objasnio je novinarima Hauard Ludvig, portparol policije u Čikagu. Slučajevi su zabeleženi u Virdžiniji, Sent Luisu (gde je u jednoj večeri svih 20 parkiranih automobila na jednom parkiralištu ostalo bez katalizatora), ali i u Engleskoj. Lopovi najčešće biraju modele poput BMW-a, Audija i VW, a često su meta džipovi i kamioneti budući da imaju više materijala pa lopovi mogu postići bolju cenu prilikom prodaje. Sve to vlasnicima naravno zadaje velike glavobolje. Lopovi za ukradeni plemeniti metal mogu dobiti oko 400 dolara, ali vlasnike čeka puno skuplji proces budući da naručivanje novog originalnog katalizatora košta znatno više.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dakle, neko mi isčačkao Ford znak sa jedne felne, verovatno najočuvaniji, pošto su ostali izbledeli ili izgrebani. I sad razmišljam koliki paćenik moraš biti u životu da bi čačkao jedan znak, sa jedne felne i otišao

 

20190427-143855.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma dečurlija ko bi krao jedan znak. Pre par meseci vidim dva mamlaza oko 10-12 godina u trgovačkoj idu od kola do kola i skidaju kapice sa ventila,dreknem i pobegnu. Sad mora od nečeg da počnu prvo kapice i znakove dok neporastu a onda će da kradu ceo auto... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

U jednoj noći skinuli 124 točka sa automobila

 

192153-kradja 1.jpg

 

U policiji procenjuju da su posao odradili profesionalci. Nimalo čudno s obzirom na to da je u jednoj noći čak 31 automobil ostavljen na klocnama. I to ne bilo koji, već novi Chevroleti parkirani na otvorenom prostoru lokalnog distributera u mestu Slidell u Louisiani. Krađa se dogodila preko noći, a prvi je krađu ujutro uočio menadžer Chevroletovog salona koji je došao da otvori salon. Nažalost, tog dana, a ni sledećih nekoliko od prodaje nije bilo ništa. Kradljivci, naime, nisu birali pa su točkove poskidali sa gotovo svih automobila. Da se radi o delu profesionalaca, potvrdili su iz policije. Kradljivci su u potpunosti uspeli da zaobiđu sve sisteme zaštite, a nisu ih snimile ni nadzorne kamere. Za sada se zna da su oko 3 sata ujutro ušli u ograđeni parking, a zatim je stigao i kamion koji je nakon 40 minuta nakrcan točkovima napustio lokaciju. Vlasnik salona je ponudio nagradu od 25.000 dolara za informaciju o kradljivcima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Quote

Pronasao sam preprodavca, koji mi je videvsi slike vratio ukradeno. Inace servis koji prodaje felne. Snimak je prosledjen policiji. Taj “smeker” maltretira pola kraja.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...