Jump to content
FAS Goran
Bogi

Top Gear Season 16

Recommended Posts

Top Gear UK Season 16 Episode 1 — (Full Episode)

The Christmas episode known as S16E01 was actually a special episode. This is considered S16E01 because it is the start of the weekly season airings. The Ariel Atom, with a V8 engine, 900 bhp per tonne and a 0 - 60mph time under 2.3 seconds, is driven on the track by... James. Will it reach 60mph? Richard plays with Porsches - again and Jeremy drives the Skoda Yeti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahhaha, odlicna fora sa Tiff Needell-om, taman sam pomislio da ce BMW da odvali Cpt. Slow-a... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Top Gear UK Season 16 Episode 2 — (Full Episode)

Jeremy Clarkson, Richard Hammond and James May go head-to-head against their opposite numbers from Australian Top Gear in a car-based version of The Ashes. With disciplines including rallying, drifting and an Aussie version of double-decker car racing, it's an all-out grudge match that will almost certainly end in tears. Also in the show, Jeremy is on the test track in Ferrari's new 599 GTO and another celebrity guest takes their turn as the Star in a Reasonably Priced Car.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Top Gear UK Season 16 Episode 3 — (Full Episode)

Jeremy Clarkson, Richard Hammond and James May head to Albania to test the super luxurious Rolls-Royce Ghost, Bentley Mulsanne and Mercedes S65 AMG. Back on home soil, Jeremy is out on the track in a trio of high-powered hatchbacks, the Ford Focus RS500, the Prodrive Impreza CS400 and the one-off Volvo C30 PPC, whilst Jonathan Ross is the star in the reasonably priced car.

TopGear_limo_test_2.jpgTopGear_limo_test_1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Top Gear: Albanija leglo mafije kradljivaca automobila

top%20gear%202011.jpg

Samo nedelju dana nakon izvinjenja BBC-ja ambasadoru Meksika što su njegovu zemlju u emisiji Top Gear okarakterisali kao ''lenju i neodgovornu'', autori serijala o automobilima nastavili su sa uvredljivim nacionalnim stereotipima, potkačivši sada Albaniju. Voditelj Džeremi Klarkson je uz to u kolumni u tabloidu San odbio da se izvini u ime emisije i naveo da Meksikanci nemaju smisla za humor.

Klarkson i njegov kolega u epizodi snimljenoj u Albaniji ''našalili'' su se i na njen račun, nazvavši je leglom mafije kradljivaca automobila. Veran duhu svoje emisije - ali i preko volje datom izvinjenju BBC-ja u kojem su ovakva uopštavanja nazvana ''razigranim'' delom britanskog humora, Klarkson u jednom segmentu programa, u kom tri prezentera navodno u drumskoj vožnji testiraju automobile nekog mafijaškog bosa, objašnjava kako je uobičajena priča sledeća: Albanac ode u Englesku, dobije posao, kupi automobil i doveze ga sa sobom, a onda vozi unaokolo sa izvaljenim bravama i malim zarezima na zadnjem delu vrata - čime se nespretno ''duhovito'' aludira da će uvezeni automobil obavezno biti ukraden.

Na sreću po BBC, čini se da albanske diplomate na ovakve uvrede ne reaguju onako temperamentno kao njihove meksičke kolege. Izvori iz albanske ambasade, doduše, priznaju da stereotipi o Albaniji kao mafijaškoj zemlji nisu na mestu, ali konstatuju i da je sam ambasador odlučio da se na takve uvrede ne žali. Njegovo mišljenje o tome traženo je već ranije, kada je dvoje članova ambasade prisustvovalo segmentima emisije koji su snimani u studiju, pri čemu je jednoga od njih naljutio komentatorov ton.

Prethodna epizoda, u kojoj je Hamond tvrdio i da će meksički automobili biti ''lenji, nemarni, debeli'', da će ''ispuštati gasove i padati u san naslonjeni na ogradu i zagledani u kaktus'', izazvala je pravu buru protesta. Komičar Stiv Kugan u ''Obzerveru'' je napisao da su voditelji emisije ''trojica bogatih, sredovečnih muškaraca koji se smeju siromašnim Meksikancima''.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Top Gear UK Season 16 Episode 4 — (Full Episode)

Jeremy Clarkson, Richard Hammond and James May set out to buy second-hand convertibles and discover some of the unusual pitfalls to watch out for when picking up a used car bargain. Plus, Jeremy is on the test track in the powerful Pagani Zonda R, whilst Simon Pegg is the Star in a Reasonably Priced Car. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proverih ono što piše u komentarima i stvarno ovo nije best of 2010, nego je samo epizoda 3 iz tog serijala.

Klikni gore na epizodu 3 i videćeš da počinje isto....tako što Jeremy čita pismo... :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...