Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Kartonske imitacije policajki u mini suknjama na raskrsnicama u Češkoj

Recommended Posts

karton%20policajka%20minic.jpg

Put do pakla, kažu, popločan je dobrim namerama. Češka saobraćajna policija ovu lekciju naučila je na teži način. Nastojeći da uspore saobraćaj i tako uštede na postavljanju semafora, Česi su na najprometnijim raskrsnicama bez saobraćajne signalizacije instalirali kartonske imitacije policajki u mini suknjama.

Plan se, nažalost, izjalovio, a broj saobraćajnih nesreća udvostručio, jer kartonske figure u prirodnoj veličini odvlače pažnju muškaraca sa puta.

Jedan od nesrećnika koji je nedaleko od jedne od instalacija izleteo sa puta, Petr Lederer, požalio se Ministarstvu saobraćaja: ''Kartonske figure zbunjuju. Žena u mini suknji? Po ovom vremenu?!''

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koji retardi.Bolje da su okacili natpis da je raskrsnica pod video nadzorom i slicno...wallbash.gif Ovo vise lici na onu temu sa znakom prostitucija na putu...rolleyes.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slicne zajebancije imaju i Hrvati samo oni nisu stavljali policajke,nego stoji parkiran policijski auto i unutra dve kartonske siluete.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To su bre čiste gluposti. Mene npr uvek u Maxiju uplaši ona kartonska slika Željka Joksimovića(u prirodnoj veličini) koji nešto reklamira :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je zato sto ste straight,pitajte Bokija cega se on plasi.rolleyes.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kartonski policajci postaju sve popularnije ''oružje'' u borbi protiv neposlušnih vozača
 

kartonska policija 02.jpg

 

Policija sve češće mora pronalaziti kreativne načine u borbi protiv saobraćajnih prekršaja i brojnih vozača koji ne poštuju ograničenje brzine. Nedavno je bila vest o tome kako policajci u Nemačkoj stavljaju kamere za merenje brzine u posebno izrađene kante za smeće kako bi lakše ulovili one kojima je ograničenje brzine samo nebitan broj na tamo nekoj aluminijskoj ploči uz put. Mnogi smatraju potez nemačke policije pomalo lukavim i podmuklim. Kamere za mjerenje brzine nisu jeftina oprema. One su poprilično skupa igračka puna raznih senzora koji određuju brzinu vozila. Ne mogu si svi poput Nijemaca priuštiti da kamere stavljaju čak i u kante za smeće, sve pod geslom sigurnosti u prometu. Države koje se ne mogu ugledati na Nemačku i moraju svoje finansijske resurse konzervativnije trošiti, pokušavaju doći do drugačijih metoda kojima će uvesti više reda na svojim putevima.

 

Kartonska-policija 01.jpg kartonska policija 03.jpg

 

Kartonski policajci
Neupadljiva kamera je možda dobar recept za punjenje državnog budžeta jer vozači nesluteći jure pored sakrivene kamere, a kasnije na kućnu adresu stižu kazne jedna za drugom. Tu neće pomoći ni razne aplikacije kojima možete drugima javiti poziciju kamere jer ako je niko ne primeti svi postaju njen plen. Turci su skoro uveli nove preventivne mere. Pokazuje se da je ta metoda prilično efikasna u uvođenju reda na putevima. Turska policija koristi kartonske makete policijskih automobila koje postavlja uz put. Dobar deo njih je opremljen i malim solarnim panelima koji osiguravaju struju za autentičnu crveno plavu rasvetu koja ima odličan psihološki efekat na vozače. Ko ne bi usporio pred policijskim patrolnim automobilom parkiranim uz put? Slične mere još ispituju i koriste neke druge države, poput Velike Britanije, određenih saveznih država u SAD-u i Kanađani. Odlična stvar kod kartonskih policajaca je njihova mala cena koja omogućava masovniju primenu bez udara na državni budžet.

 

preuzeto sa - vozim.hr

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/21/2020 at 11:16 PM, neshaoct said:

Kartonska-policija 01.jpg 

 

Turska policija koristi kartonske makete policijskih automobila koje postavlja uz put. Dobar deo njih je opremljen i malim solarnim panelima koji osiguravaju struju za autentičnu crveno plavu rasvetu koja ima odličan psihološki efekat na vozače.

Moram priznati da su mene uspeli da cimnu sa ovom forom :D . Iako sam zbog kamera uglavnom postovao ogranicenja i maltene od granice sa Bugarskom se u sam Istanbul ulazi autoputem (ogranicenje 120 km) - iz daljine me maketa sa svetlecim rotacijama cimnula da bacim pogled na brzinomer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...