Jump to content
Goran
milanpazova

Bravo - farovi trepere prilikom pojačavanja tona

Recommended Posts

E pa ovako...stavio sam ozvucenje u kola (fiat bravo) bazuku od 250w i pojacalo sal 200w i sve radi super,ne probija ili tome slicno,lep zvuk... samo me buni,kad pojacam malo vise,nocu svetla kao da mi trepere kao je velik napon,ili sta je vec... pa ako znate mozda sta moze da bude,recite pa da resavam to... Hvala :)

Pa booster ti malo lapa struju.Mozda bi neki kondenzator resio problem.

Zasto da znas kad nisi pitao koliko kosta...rofl.gifrofl.gifrofl.gifStavlja se na woofer.

Pa na aukcijama idu od tri do deset iljada zavisi da li je 1 ili 2 Farada.

Ne treba mu drugi akumulator...sve rešava kondezator... :thumbup:

Uvek se setim ''košarkaša'' koji nije imao gepek u svom Stilu jer je ceo bio pretvoren u kutiju za dva velika zvučnika...i nije imao dva akumulatora već kondezator...

Nešto ne verujem da je ovo jača muzika od te... :thumbup:

Samo navodim opciju, ja kad bih za mene kupovao novi kondenzator koštao bi oko 8000, a nov akumulator je manje od 4000...i imaš dva akumulatora :)

Ima i mana, zato rekoh posebna priča :thumbup:

A, neko treba da puni ta dva akumulatora... :whistle: Misliš da postojeći alternator to može da izdrži...

Da dopunim, shvatam da ovo navodiš samo kao još jednu opciju, ali mislim da bi u konkretnom slučaju daleko optimalnije bilo rešenje sa kondezatorom jer to rešenje pokriva i mnogo jače muzike od ove. Treba ugraditi još mnogo šta da bi trebao još jedan poseban akumulator za sve to... :thumbup:

Hvala vam ljudi na savetima i na svemu... ali kad sam bio ubacio muziku u kola nista nije treperilo sve je radilo super... evo ima dve nedelje kako mi treperu farovi... a sto kad sam bio ubacio muziku,auto se ceo treso al bukvalno,a sad kao da je izgubilo pola snage? koji mu je sad? :)

...evo ima dve nedelje kako mi treperu farovi...

I taman ima 15-20 dana kako je počelo hladnije vreme...koje muči akumulator, pa se pokazuju svi nedostaci i problemi... :thumbup:

Nije sada na pola snage, nego si se ti navikao pa ti se čini

Stavi akumulator negde malo na punjac (ako ga nemas) ili se provozaj negde sa ugasenom muzikom...Aku ti se ispraznio...Zimsko vreme je ubistveno za akumulatore,pogotovo sad sa ovim nasim zakonom da se vozi sa upaljenim svetlima...Dok sam vozio Pandu i isao na takmicenja,sa obicnim alternatorom,serijskim na motoru od 750 ccm,sam punio ovakva 2 akumulatora..I to uspesno punio..

http://shop.soundpressure.com/vpasp/shopexd.asp?id=96

Sto se tice toga da ti je oslabila muzika,kao sto je neko i rekao,moguce je i da si se naucio na ovu jacinu,pa ti je sad sve slabo..Probaj sa kondenzatorom,ali budi spreman na kojekakve zezancije sa njim...Znam dosta ljudi kojima je pravio problem..

A, da ti prodas tu muziku?! :)

pa i prodajem,sta ce mi... smorila me :D

Sto se tice toga da ti je oslabila muzika,kao sto je neko i rekao,moguce je i da si se naucio na ovu jacinu,pa ti je sad sve slabo..Probaj sa kondenzatorom,ali budi spreman na kojekakve zezancije sa njim...Znam dosta ljudi kojima je pravio problem..

na koji problem mislis? za kondenzator?

Pa ne bi trebalo da izvuče ako se pre toga napunio, znači ako smanjiš ili ugasiš muziku pre nego ga ugasiš, ne bi trebalo da ima ovaj problem ili grešim?

Ako i ne uradiš tako, ne može ceo aku da izvuče već samo dok se ne dopuni i to je to? Mislim 1 do 2 farada nije malo, cela zemaljska kugla ima par farada , al opet... :D

pa uglavnom dok ne upalim kola ne palim ni svetla ni muziku i pojacalo... kad upalim auto onda sve palim... al opet,izvadicu ja muziku pa cu ponovo ubaciti... :D :D :D