Jump to content
FAS Goran
chela

Igrice

Recommended Posts

Mercedes SMNR produkt koji filozofiju crpi iz igrice

 

mercedes smnr 03..jpg

 

Na ovogodišnjem finalu Svetskog šampionata u igri League of Legends (LoL) 5. novembra u San Francisku, Mercedes će po prvi put predstaviti detalje svog čisto virtuelnog izložbenog automobila. Projekat Mercedes‑Benz SMNR (Summoner) pokreće energija svetske zajednice obožavaoca: svaki igrač i njegov avatar, nazvan ''Summoner'', predstavljeni su česticom energije u vozilu.

 

mercedes smnr 02.jpg

 

Mercedes kombinuje dve stvari u projektu SMNR: strast za League of Legends Esports i izvanrednu stručnost u dizajnu. Rezultat je jedinstveni virtuelni showcar - stvoren u zajedničkom procesu stvaranja s Riot Gamesom, razvojnim programerskim odeljenjem globalne igre League of Legends.

 

mercedes smnr 01.jpg

 

Inspirisani dinamičnim svetom League of Legends, dizajneri Mercedesa stvorili su vozilo koje redefiniše granicu između stvarnosti i fikcije u procesu bez presedana. ''Prvi put smo uspeli da pomerimo granice materijalnog i fizike i damo na volju svojoj kreativnosti. Zbog virtuelnog prostora, nema ograničenja za ono što možemo da stvorimo'', kaže Gorden Wagener, glavni direktor dizajna Mercedes‑Benz Group AG.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Nikola031 said:

Ko se seca :D

 

 

 

 

Imala 100 i nesto nivoa ako se ne varam , sound blaster muzicki mod u to vreme lepo zvucalo ,super je bila dok je  karijera zapoceta  formulicom :rolleyes:

grand_prix_circuit.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zato sto nema za pc verzija ... ili ako ima to je najverovatnije lose odradjen port u svakom slucaju slazem se da je gt serijal najbolja trkacka igra ikada bolja od forze po nekim dizajnersko grafickim sitnicama i fizici ali to je sto je.

Share this post


Link to post
Share on other sites

GT je mnogo vise sminka nego prava simulacija, nisam je probao ali po prici i onom sto vidim Aseto Corsa i Rfactor 2 su bolje simulacije ali je GT mnogo bliza sirem krugu javnosti jer ima mnogo vise kola, bolja grafika, veci izbor opcija dok su ove dve klasicne trkacke simulacije.

Ja sam se zaustavio na Rfactoru 1 i GTR2 simulacijama jer nemam bolju masinu a doduse i ovo sam batalio da igram davno kako sam sjebao volan, sad planiram malo da se vratim sa pojacanom masinom i boljim volanom ali iskljucivo u offline varijantu za razliku od vremena kad sam se aktivno bavio online varijantama i ligama.

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas pristojnu masinu teska prica , rtx2070tka minimum da poteras ovaj need for speed unbound :D Sto znaci da sve sto je novije izaslo pici fluidno i sa detaljima racunaj jedno 1.5 - 2 somica za komp bez monitora i periferije ... mnogo je to. Izmislili pricu da su pokrali magacine grafickih u kini i odjednom duplirane cene. Kinezi su krivi za sve :D Ja moj uzeo specijalno zbog jedne igre  GTA 5 :D

Edited by nemanja84bg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma ne zanimaju me te nove igre niti imam nameru da kupujem komp u te svrhe, Rf i GTR2 su mi skroz ok za ponekad da se obrne neki krug, ima mnogo modova i staza da se skinu i nema potrebe za boljim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari Vision Gran Turismo Concept

 

Ferrari Vision 07.jpg

 

Jednosed Ferrari Vision Gran Turismo je prvi Ferrari koncept automobil kreiran posebno za svet virtuelnog moto sporta. Dizajn automobila ima svoje korene u Maranelovoj trkačkoj tradiciji, sa brojem 75 na bokovima koji odražava to plemenito nasleđe. Lansiranje Ferrari Vision Gran Turismo u stvari dovodi do zvaničnog zatvaranja proslave 75. godišnjice od kada je prvi trkački automobil ove marke, 125 S, izašao iz fabrike 1947. godine.

 

Ferrari Vision 06.jpg

 

Da bi obeležio tu priliku, ovaj model ne samo da označava važan korak za Ferrari u virtuelnom okruženju, gde će inspirisati nove generacije strastvenih vozača i entuzijasta, već i redefiniše stilski jezik kompanije. Predstavlja futuristički manifest dizajna za Ferrarijeve drumske i trkačke automobile, otelotvorujući maksimalan izraz formalne lepote i inovacije, i pružajući podsticaj i inženjerima i vozačima (stvarnim i virtuelnim) sutrašnjice.

 

Ferrari Vision 05.jpg

 

Dizajn Ferrarija Vision Gran Turismo je kreirao Ferrari Centro Stile pod upravom Flavija Manzonija, a inspiraciju je dobio direktno iz legendarnih Ferrari sportskih prototipova iz 1960-ih i 70-ih, koji su ostvarili ogroman uspeh u trkama izdržljivosti kao što je 24 sata Le Mana i 24 sata Dejtone. Sa dramatičnim proporcijama i futurističkim linijama, automobil uspeva u svojoj stilskoj misiji tako što bez napora otelotvoruje DNK remek dela kao što su 330 P3 i 512 S, istovremeno odajući počast slavnoj istoriji kompanije i pružajući pogled na budućnost trkačkih automobili sa zatvorenim točkovima.

 

Ferrari Vision 04.jpg

 

Dizajn Vision Gran Turisma je zamišljen oko ideje o brzinskoj formi sa veoma geometrijskim, oštrim, ugaonim linijama koje ipak leže u osnovi veoma organskog oblika. Ovaj kontrast ima remetilački efekat, jer se plastičnost spoljašnjih i unutrašnjih površina povezuje sa geometrijskom preciznošću linija, stvarajući automobil sa odmah prepoznatljivim karakterom, čija se arhitektura usredsređuje oko naprednog aerodinamičkog koncepta. Zadnja aerodinamika je razvijena korišćenjem koncepata inspirisanih Ferarijem 499P, posebno u pogledu difuzora i zadnjeg krila.

 

Ferrari Vision 03.jpg

 

Ferrari Vision Gran Turismo ima istu 3.0 turbo V6 arhitekturu koja je usvojena na 296 GTB, 296 GTS i 296 GT3 i koja takođe pokreće novi 499P. Međutim, u ovoj instalaciji nije bilo tehničkih ograničenja koja bi trebalo da se ispoštuju, tako da je dodatno usavršavana kako bi se oslobodile zaista ekstremne performanse. U ovoj konkretnoj konfiguraciji, motor je podešen da isporučuje 1.030KS pri 9000 obrtaja, sa dodatnih 326KS dostupnih od tri elektromotora, jednog na zadnjoj osovini i jednog na svakom od prednjih točkova. Ferrari je sarađivao sa Gran Turismom kako bi osigurao da uzbudljiv zvuk motora ovog inovativnog pogonskog sklopa bude verno reprodukovan.

 

Ferrari Vision 02.jpg

 

Raspored pogonskog sklopa garantuje optimalni balans težine i izuzetno nisko težište u korist AWD-a. Elasto-kinematička postavka oslanjanja je razvijena oko karakteristika guma korišćenih u Gran Turismo zajedno sa aerodinamičkom ravnotežom automobila, sa ciljem da se garantuju vrhunske performanse kako na mukotrpnim gradskim stazama tako i na tradicionalnim trkačkim stazama.

Rezultat? Performanse bez premca. Najsavremenije elektronske kontrole vozila daju automobilu nenadmašnu agilnost u krivinama i ravnotežu upravljanja po kojoj su Ferrarijevi drumski i trkački automobili dugo bili poznati. Iskustvo u igri je stoga dizajnirano da verno replicira uzbuđenje u vožnji Ferrarija, prenoseći tačan osećaj granica koje se mogu postići i poboljšavajući performanse automobila. Automobil se takođe može pohvaliti hibridnom tehnologijom koju  je Ferrari razvio u Formuli 1.

 

Ferrari Vision 01.jpg

 

Dizajn enterijera je produžetak eksterijera, sa purističkim, minimalističkim pristupom koji pruža optimalnu funkcionalnost i ergonomiju vozača. Linije kontrolne table su čiste i jednostavne i, baš kao i providni poklopac motora koji uokviruje hibridni V6 pogonski sklop, sadrže providne materijale visoke tehnologije kako bi otkrili mehaničke komponente sofisticiranog modernog volana. HMI je dizajniran za neposrednost i jednostavnu upotrebu, tako da vozač uvek može da se u potpunosti koncentriše na put ispred sebe. Predstavljen tokom svetskog finala Gran Turismo u Monte Karlu, Ferrari Vision Gran Turismo će postati dostupan svim korisnicima GT7 od 23. decembra 2022. 15. decembra 2022. godine, studija u punoj veličini će se prvi put pojaviti u javnosti u Ferrari muzeju u Maranelu, gde će biti izložena uz aktuelnu izložbu posvećenu ekskluzivnim unikatnim modelima ove marke do marta 2023.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Igra F1 23 izlazi 16. juna: Vraća se mod Braking Point, ubačena i staza u Las Vegasu

 

f1 2023 game01.jpg

 

F1 23 će biti dostupna do 16. juna ove godine na konzolama PlayStation i Xbox, kao i na PC-u, a vraća se Braking Point, melodramatičan mod priče koji se prvi put pojavio u igri za 2021. godinu. Međutim, ovog puta je reč o potpuno novi tim Konnersport. Vraća se i ''heroj'' Aiden Jackson, kao i njegov glavni rival Devon Butler, al' ovog puta im se pridužuje Butlerova sestra Callie Mayer, F2 šampionka koja traži mesto u F1 ekipi uvodeći porodičnu politiku u sportsku akciju.

 

Iako će Braking Point 2 verovatno privući najviše pažnje, biće promena i poboljšanja na drugim mestima. U igri je i nova staza u Las Vegasu, koju će igrači moći iskusiti mesecima pre prave trke Formule 1. Njoj se pridužuje staza Qatari Losail. Obećana su i ažuriranja fizike i korak ka sistemu koji će smanjiti haos u prvoj krivini tokom online trka. Igračima će biti dostupan i F1 World mod, koji će im omogućiti na naprave bolid i trkački tim za online takmičenje otvaranjem ''paketa'' zarađenih u igri ili plaćenih novcem. To je zapravo F1 verzija FIFA-inog Ultimate Team stila sistema napredovanja. Konačno, tu su i dodatne funkcije koje je tražila gaming zajednica, a među njima su crvene zastave tokom trka, zajedno sa svim taktičkim mogućnostima koje one uključuju.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Genesis Vision Gran Turismo početkom decembra

 

genesis gt 03.jpg

 

Genesis je potvrdio da će 2. decembra predstaviti svoj Vision Gran Turismo Concept, koji će se pojaviti u sedmom delu franšize video igrica.

 

genesis gt 02.jpg

 

Vision Gran Turismo je program u kojem proizvođači i Polyphony Digital sarađuju na kreiranju specijalnih koncept vozila. Ponekad ovi digitalni koncepti signaliziraju dizajnerski jezik koji će brend koristiti na serijskim automobilima.

 

genesis gt 01.jpg

 

Šta proizilazi iz ovog novog koncepta Genesisa nije poznato. Više ćemo saznati 2. decembra.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...