Jump to content
FAS Goran
chela

Igrice

Recommended Posts

Preminuo Super Mario

 

Dq_2gcqXQAIkNmr.jpg

 

Mario Segal, čovek po kome je junak poznate video igre Super Mario dobio ime preminuo je početkom nedelje u Vašingtonu

 

Segal je bio uspešan italijansko-američki investitor nekretnina iz prestonice SAD. Osamdesetih godina je zakupio skladiše kompanije Nintendo u Americi, koja je odlučila da po njemu nazove svoju novu video igru. Prvobitna ideja je bila da se igra nazove ''Jumpman'', ali je Minoru Arakava, zadužen za poslovanje Nintenda u Americi, Segalu saopštio da će se igrica zvati po njemu. Segal je kasnije govorio da je video igra uspela da promeni ozloglašen imidž koji ga je pratio. Inače, Super Mario je jedna od najpopularnijih video igara svih vremena, a njena najnovija verzija Super Mario Odyssey prodata je u 12 miliona primereka i najprodavanija je video igra na Nintendo platformi.

 

855488875bdcf4d7176e1471752856_wide.jpg

 

preuzeto sa - b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari T. Racing Scuderia Edition slušalice

 

T. Racing Scuderia Edition

 

Ako ste zagrišeni “gejmer” vozačkih simulacija, onda vaša oprema neće biti kompletna bez jednog ovakvog seta slušalica sa mikrofonom. U saradnji sa kompanijom Thrustmaster, Ferrari je predstavio sportske T. Racing Scuderia Edition slušalice namenjene gejmerima. Lakirane u čuvenu Rosso Corsa boju, atraktivne slušalice nude trkački stil, ali i prepoznatljive performanse koje će pasioniranim gejmerima dizajnom i reprodukcijom zvuka dočarati svet F1 brzine i atmosfere. Opremljene i mikrofonom, Ferrari slušalice idealan su dodatak za komunikaciju prilikom višečasovnih igara, kada će dobro doći i memorijska pena koja garantuje udobnost. Ovaj model u prodaji će se naći početkom 2019. godine, po ceni od 95 evra.

 

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odlična: Project CARS 2

 

Sve na videu je kao u igrici, nije ništa ulepšano samo za promo video:

 

 

Ovo je samo deo kad su dodali Ferrarije, ali ima dooosta automobila.

Podržan je PC, tako da ne mora da se kupuje konzola:

https://store.steampowered.com/app/378860/Project_CARS_2/

 

Ne traži neki ultra mega giga komp da bi sve radilo kako treba, čak i sa grafikom koja ima 2 GB DDR5 radi sve na 50-60 FPS na High podešavanjima, sa nekim stavkama postavljenim i na Ultra.

Nije arkada, nije ni nešto između arkade i simulacije, već čista simulacija vožnje. :thumbup: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne znam da li ste igrali ovu vremešnu igru, ali i danas je sasvim izazovna. naravno ima da se nađe i bez đengi.

https://store.steampowered.com/app/263280/Spintires_The_Original_Game/

 

 

 

 

Edited by neshaoct
skinut YT link koji nije radio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiže novi Call of Duty, poznati detalji i datum izlaska

 

CoD.jpg

 

Nakon nekoliko nedelja ''curenja'' informacija, kampanje na društvenim mrežama i ''najave najave'', sinoć je konačno i zvanično otkriven Call of Duty 2019.

Kao što je bilo poznato od ranije, ovogodišnji CoD nosi ime Modern Warfare, i predstavlja neku vrstu tihog reboota ove podfranšize. Kao što je i očekivano, ove godine je bačen snažan akcenat na priču. Igra nas stavlja u ulogu Tier One jedinica sa kojom ćemo proživeti ''sagu od koje preskače srce'', u priči koja je ''provokativna i sirova'' i koja baca novo svetlo na moderne načine ratovanja. Lokacije na kojima će se igra odvijati su evropski gradovi i Bliski istok, ali ''se priča ne završava tu''. Iz svega što smo pročitali, jasno je želja da se singlplejer kampanji i narativu vrati zasluženo mesto u serijalu. To je nešto što je dosta falilo prethodne godine, a što je nešto što ljudi verovatno najviše i vole kod CoD igara. Nadamo se samo da nas očekuje kvalitetna priča i zabavan ''gejmplej''.

 

Ono što je takođe potvrđeno je da će igra imati potpuni krosplej između PS4, Xbox One i PC platformi, kao i da neće imati Season Pass. Datum izlaska igre CoD Modern Warfare je 25. oktobar ove godine.

 

preuzeto sa - b92.net

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rimac C_Two sada možete voziti u igrici Forza Horizon 4

 

rimac forza 4.jpg

 

U kontekstu najveće svetske gejming konferencije XBOX E3 Rimac i Microsoft su objavili partnerstvo. Rimac C_Two je predstavljen u open-world trkačkoj igri Forza Horizon 4 kao prvi potpuno električni hiperautomobil, objavljeno je na sajtu Rimac Automobila. Najmoćniji superautomobil na svetu može da se pohvali sa neverovatnih 1.914 konjskih snaga, a iz mesta do 100 km/h mu je potrebno tek 1.97 sekundi. To iskustvo je sada dostupno i u virtuelnom svetu, piše Index. Pre nego C_Two ugleda svetlo dana 2020. godine, gejmeri su tako dobili ekskluzivu. Inače, Forza Horizon 4 je izašao početkom oktobra 2018. godine i dobio je brojne nagrade za najbolju trkačku igru godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaguar Vision Gran Turismo Coupe concept

 

jaguar_vision 006.jpg

 

Jaguar je prikazao električno koncept vozilo specijalno dizajnirano za Gran Turismo video igricu (Playstation 4 Gran Turismo), uz najavu da će igračima biti dostupan od kraja decembra.

 

jaguar_vision 005.jpg

 

Što se dizajna tiče, Jaguar je za virtuelni Vision Gran Turismo Coupe concept inspiraciju između ostalog pronašao u aktuelnom modelu F-Type, ali i u linijama C-X75 konceptu iz 2013. godine.

 

jaguar_vision 004.jpg

 

Za pogon su ovde predviđena tri elektromotora (jedan napred i dva pozadi), sa ukupno 750 kW/1020KS i 1200 Nm.

 

jaguar_vision 003.jpg

 

Ubrzanje od 0 do 100 km/h je procenjeno na ispod dve sekunde, najveća brzina iznosi više od 320 km/h, dok se u vesti ne pomoinje kolika bi bila njegova hipotetička autonomija.

 

jaguar_vision 002.jpg

 

Zahvaljujući laganim materijalima njegova težina je 1400 kg, a raspored mase iznosi 50:50.

 

jaguar_vision 001.jpg

 

Gran Turismo Coupe concept je takođe dobio i sistem veštačke inteligencije nazvan Kitt-E, koji korsiti hologramsku tehnologiju za prezentovanje trodimenzionalnih mapa i telemetrije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Lambo V12 Vision Gran Turismo Concept

 

Lamborghini igrica 005.jpg

 

Lamborghini je u Monaku prikazao električni Lambo V12 Vision Gran Turismo Concept, specijalno dizajniran za Gran Turismo Sport video igricu (Sony PlayStation 4), uz najavu da će igračima biti dostupan od proleća sledeće godine. Za dizajn se pobrinuo Lamborghini Centro Stile.

 

Lamborghini igrica 004.jpg

 

Lamborghini igrica 003.jpg Lamborghini igrica 002.jpg

 

Za pogon je predviđen elektrifikovani pogonski sistem poznat iz modela Sian (ima 819KS), što je kombinacija 6.5 V12 benzinca i 48V mild hybrid sistema sa elektromotorom od 34KS, uz pogon na sva četiri točka i 7-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom.

 

Lamborghini igrica 001.jpg

 

Ističe se i futuristički volan, dok se sve informacije projektuju virtuelno ispred vozača.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mazda RX-Vision GT3 Concept

 

mazda-rx-vision-gt3 001.jpg

 

Pored Lamborghinija sa Lambo V12 Vision Gran Turismo Conceptom, i Mazda je sada najavila novi automobil kreiran za Gran Turismo Sport video igricu (Sony PlayStation 4).

Japanci su sa ovim zvaničnim crtežom najavili RX-Vision GT3 Concept, sportski automobil čiji izgled predstavlja evoluciju dizajna atraktivne Mazde RX-Vision. U kratkom saopštenju se ne navode tehnički detalji o ovom virtuelnom sportisti (sem da je raspored težine 52% napred i 48% nazad)), a sa crteža se vidi da je u pitanju prilično niski automobil sa dugačkom haubom. U svakom slučuju, iz fabrike poručuju da automobil ima karakterističan Mazdin duh, kao i da više detalja tek sledi. 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

GTA 5 Premium Edition možete preuzeti besplatno na Epic Games Store

 

GTA-V-cover.jpg

 

Na Epic Games Store je za ovih godinu i nekoliko meseci, koliko traje nedeljno besplatno darivanje, podeljeno dosta vrednih naslova među kojima se nalazi ''Just Cause 4'' i čitava ''Batman trilogija'', ali je GTA V pravo iznenađenje u ponudi kao igra koja je do sada prodata u preko 115 miliona primeraka.

 

Do besplatne kopije igre Grand Theft Auto V se dolazi sa velikom lakoćom, potrebno je da posedujete Epic Games nalog, i onda putem ovog linka prolazite kroz besplatni proces kupovine, i voila ovaj naslov je vaš zauvek. Verzija koja se deli za džabe je Premium Edition tako da vas očekuje još dodatnih pogodnosti. Promocija će trajati nedelju dana, odnosno sve do 21. maja u 17 časova kada će u ponudu doći neki drugi naslov, koji je ponovo misteriozan, tako da možete očekivati nešto većeg kalibra.

 

Iako je igra stara gotovo 7 godina, GTA 5 je i dalje neverovatno ''živ'' kada je populacija igrača u pitanju, zahvaljujući GTA Online dodatku koji dolazi besplatno uz ovaj naslov. Rockstar Games redovno održava multiplejer komponentu kroz dodavanje raznog sadržaja u vidu automobila, pljački i sličnog, a on će sada postati dostupan široj publici. Pored GTA Online, GTA 5 poseduje odličnu priču koja govori o avanturama Trevora, Majkla i Frenklina, a u ''singl plejer'' svetu se možete zabavljati sa mnogobrojnim modovima koji se mogu preuzeti i lako dodati u igru. Deljenje igre GTA 5 besplatno je mudra taktika Rockstar Gamesa, pošto će novi igrači verovatno uložiti dodatni novac tokom igranja GTA Online dodatka čime će zarada postati još veća, a ovo je ujedno i odlično pripremanje terena za predstojeći Grand Theft Auto VI.

 

preuzeto sa - play.co.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sony predstavio novi PlayStation 5

 

Sony je napokon odlučio da pokaže više od kontrolera za novi PlayStation 5. Nakon što su najavili neke od igara koje će se u naredne dve godine pojaviti za novu konzolu, došlo je vreme i za ono što su svi čekali. Sony je predstavio PS5, a osim standardne verzije, predstavili su i digitalnu verziju koja će, kao što i pretpostavljate, biti uređaj bez disk drivea i zvaće se PS5 Digital Edition. Zakrivljeni dizajn sa belom spoljašnjom stranom oduševiće ljubitelje minimalističkog dizajna, a radi se i o velikom odmaku u odnosu na prethodne uređaje. Što se digitalne konzole tiče, ona je jednostavno bila nužnost, a neki su to i najavili jer postoji velik broj onih koji već odavno ne kupuju fizičke kopije, a to će se svakako odraziti i na samu cenu digitalnim kopijama namenjenog uređaja.

To nas dovodi i do onoga najbitnijeg, a to je cena koja tokom ove najave nije otkrivena. Ipak, na Twitteru se pojavila informacija da se na Amazonu prodaje po ceni od 599.99 funti (669 evra).

 

preuzeto sa - b92.net

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi trejler za Forza Motorsport pokazuje zadivljujuću grafiku

 

 

Nova generacija igračke konzole od Microsofta obično znači i novu Forza igru, bilo da je to Motorsport ili Horizon. Osma generacija u Motorsport seriji izazvala je dosta pažnje među ostalim najavljenim naslovima za Xbox, uključujući i unapređenu verziju Forza Horizon 4 koja koristi dodatnu hardversku snagu konzole.

Detalji o sledećoj generaciji Forza Motorsport za sada su retki, uglavnom zato što je još u ranoj fazi razvoja. Još nema datum izlaska, ali trebalo bi biti vredno čekati je s obzirom na zadivljujuću grafiku koju vidimo u ovom najavnom videu. Vidimo i gomilu hyper automobila na stazi Laguna Seca u fenomenalnoj 4K grafici pri 60 frejmova (slika) u sekundi. Čini se da će nova generacija nositi jednostavniji naziv Forza Motorsport poput originala iz 2005. godine, a ne Forza Motorsport 8. Možda programeri igru više vide kao ponovno pokretanje, nego kao samo nastavak Forza 7 lansiranog krajem 2017. godine.

 

rsz_flcs_logo.png

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Team Fordzilla P1

 

fordzilla 01.jpg

 

Ford je na 2020. Gamescomu prikazao vozilo nastalo saradnjom između tog proizvođača automobila i gejmera. Team Fordzilla P1 concept je ultimativni virtuelni trkački auto, a biće u budućoj trkačkoj igrici za 2021. godinu.

 

fordzilla 02.jpg

 

Ford je već najavio da će do kraja godine napraviti i model u prirodnoj veličini, nastavljući tako svoje istraživanje paralela između virtuelnog i stvarnog sveta.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin AMR-C01 trkački simulator

 

aston martin amr-c01 3.jpg

 

Simulator ima osnovu napravljenu od ugljeničnih vlakana, poziciju sedenja insipirisanu modelom Valkyrie i karakteristični Aston Martin prednji gril.

 

aston martin amr-c01 2.jpg

 

AMR-C01 trkački simulator je razvijen u saradnji sa kompanijim Curv Racing Simulators, košta 62.300 evra (plus lokalni porezi), dok je serija ograničena na samo 150 primeraka.

 

aston martin amr-c01 1.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cyberpunk 2077: Vintage vozila za put u mračnu budućnost

 

cyberpunk porsche.jpg

 

Nedavno se pojavio video koji prikazuje različite tipove vozila koja će se pojavljivati u igri Cyberpunk 2077 - od jeftinih putničkih automobila, do luksuznih vozila i onih koja su opremljena teškom artiljerijom. Automobili se ne razlikuju samo po spoljašnjem izgledu, već nude i drugačiji ''osećaj'' tokom vožnje, a iz studija CD Projekt kažu da je tako zbog različitih brzina, zvukova i funkcija. Individualna vozila će se razlikovati i u zavisnosti od toga gde ih je igrač nabavio, pa će onima koja se kupuju od sumnjivih prodavaca verovatno faliti poneki deo. Najviše pažnje je privukao Porsche 911 iz 1977. godine - vozilo koje u vremenskoj ravni u kojoj se odvija radnja igre ima čak sto godina.

 

Cyberpunk 2077 - RPG iz CD Projekt Red - stiže 19. novembra, pa se marketinška kampanja već zahuktala. Do sada je moglo da se čuje da će biti ''vrlo sličan, ali i vrlo različit'' od popularne i voljene igre The Witcher 3, i da će ponuditi veliki svet prepun likova, samo što će glavna kampanja biti kraća od one koju nudi The Witcher. Sada se priča i o vozilima, ali i o tome da igra stiže i na cloud gejming servis Stadia, takođe 19. novembra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uz kupovinu stana u Njujorku, Aston Martin trkački simulator gratis

 

208444-stan 03.jpg

 

Britanski proizvođač automobila i poznati arhitekta Sir David Adjaye su udružili snage u svom novom projektu koji je vezan uz 5 luksuznih stanova u Njujorku koji se nalaze u neboderu 130 Wilijem na Menhetnu. Ipak, kao što možete zaključiti po saradnji, ovde nije reč o ''običnim'' stanovima, već su u pitanju posebno uređena izdanja, a najbolje od svega je što u ceni (koja je doduše paprena) novopečeni vlasnici dobijaju i Aston Martin DBX, i to posebnu verziju ''130 William Adjaye Special Edition'' koja je uređena u istom stilu kao i stan.

 

208445-stan 02.jpg

 

Tu su tako slični detalji i materijali, pa će se vozač uvek osećati ''kao kod kuće''. A priča tu ne staje, budući da se osim potpuno nameštenog stana sa vizuelnim detaljima istim kao kod luksuznog terenca vlasnicima u ceni nudi i trkački simulator. I to kakav... Kada dođete sa vašim Astonom DBX u garažu, po povratku u stan možete uživati u sportskoj vožnji na simulatoru, a kada vam to dosadi tu je uvek pogled na celi Njujork sa terase koja se nalazi ispred simulatora. Pogled na ostale sobe takođe otkriva posvećenom detaljima i maksimalni luksuz, ali znamo naravno da sve to ima svoju cenu.

 

stan 01.jpg

 

A ona u ovom slučaju iznosi od 3.4 do 9.8 miliona evra! U prodaji je 5 stanova, najskuplji je penthaus sa pomenutom cenom od 9.8 miliona, a svi vlasnici dobiće pomenute Aston Martin modele, što znači da će u garaži svoje modele razlikovati samo po registarskim tablicama.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/25/2019 at 9:32 PM, neshaoct said:

Lamborghini Lambo V12 Vision Gran Turismo Concept

 

Lamborghini je u Monaku prikazao električni Lambo V12 Vision Gran Turismo Concept, specijalno dizajniran za Gran Turismo Sport video igricu (Sony PlayStation 4), uz najavu da će igračima biti dostupan od proleća sledeće godine. Za dizajn se pobrinuo Lamborghini Centro Stile.

 

Lamborghini igrica 004.jpg

 

Lamborghini igrica 003.jpg Lamborghini igrica 002.jpg

 

Za pogon je predviđen elektrifikovani pogonski sistem poznat iz modela Sian (ima 819KS), što je kombinacija 6.5 V12 benzinca i 48V mild hybrid sistema sa elektromotorom od 34KS, uz pogon na sva četiri točka i 7-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom. Ističe se i futuristički volan, dok se sve informacije projektuju virtuelno ispred vozača.

 

Samo u igrici 2019. godine, a 2020. su ga i stvarno napravili. :) U videu je i razgovor sa šefom Lamborghini dizajna.

Auto ipak ne može da se vozi u realnosti...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaguar Vision Gran Turismo SV

 

jaguar_vision 06.jpg

 

Jaguar je prikazao još jedno električno koncept vozilo specijalno dizajnirano za Gran Turismo video igricu, uz najavu da će igračima biti dostupan sledeće godine.

 

209748-jaguar_vision 05.jpg

 

Automobil odaje i počast Jaguarovom trkačkom nasleđu i kombinuje dizajnerske elemente sa modela C-type, D-type, XJR-9 i XJR-14.

 

209747-jaguar_vision 04.jpg 209750-jaguar_vision 03.jpg

 

Za pogon su ovde predviđena četiri elektromotora sa ukupno 1.903KS i 3.360 Nm, dok je pogon na sva četiri točka.

 

209749-jaguar_vision 02.jpg

 

Ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) traje 1.65 sekundi a najveća brzina iznosi 410 km/h.

 

209751-jaguar_vision 01.jpg

 

Što se dimenzija tiče, Jaguar Vision Gran Turismo SV je dugačak 5.540 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2.721 mm.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Team Fordzilla P1

 

fordzilla-p1 023.jpg

 

Ford je ranije ove godine na 2020 Gamescomu prikazao vozilo nastalo saradnjom između tog proizvođača automobila i gejmera. Team Fordzilla P1 concept je tada predstavljen kao ultimativni virtuelni trkački auto, uz najavu da će se naći i u budućoj trkačkoj igrici za 2021. godinu.

 

fordzilla-p1 01.jpg

 

Kao što je najavio pre nekoliko meseci, Ford je ovaj model sada napravio i u prirodnoj veličini, nastavljući tako svoje istraživanje paralela između virtuelnog i stvarnog sveta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...