GajA 0 Posted December 11, 2010 Interesuje me da li za Lancu Lybru za prednje amortizere odgovara neka zamena tj. amortizeri koje koriste Fiat vozila? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mik 3 Posted December 11, 2010 (edited) A sto bi trazio zamenu Ja prosli put kada sam zvao ovde http://www.euroauto.rs/imali su bas odgovarajuce prednje za Lybru,pojacane po fabrickoj specifikacijitako mi rece covek da pise u katalogu,cena je bila oko 65 E komad,2 god garancije.Verujem da i drugi proizvodjaci amortizera imaju odgovarajuce za Lybru. Edited December 11, 2010 by mik Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dule 021 715 Posted December 12, 2010 Najjeftiniji amortizeri su u Novom Sadu kod Zdravka a on ugradjuje razne marke ali Monroe su mu bas jeftini i to sa dve ili cak tri godine garancije.Broj telefona je 021-6414-357. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kele1975 0 Posted February 5, 2011 Pitanjce. Da li se na Lybru koja ima samopodešujuće zadnje amortizere mogu naknadno ugraditi obični amortizeri? Quote Share this post Link to post Share on other sites
jozovac 0 Posted March 18, 2015 Da se prikljucim na temu.da limi neko moze dati informaciju koja firma proizvodi original amortizeri za Lybru gde se mogu naci i koja je cena.Pitam zbog toga jer ima razne proizvodjace koje imaju amortizere za razlicite tipove auta.Konkretno Lybra mora da nosi neke original amortizere koje proizvodi neka firma.Mene interesuje kako se zove ta firma posto imamo razne dobavljace za razlicite delove auta.Ili mozda su original Lancia amortizeri ne znam.Imam u planu u skorije vreme i ja da zamenim prednje i zadnje pa treba mi info jer obicno zelim da budu original. Pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites
kele1975 0 Posted March 18, 2015 Koliko znam, originalni su BOGE. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mihailovic 31 Posted March 19, 2015 Ne postoji "original" rezervni deo. Postoji samo "deo za prvu ugradnju", ali i to se menja.Na primer do neke godine za prvu ugranju su korišćeni delovi jednog dobavljača, zatim nekog drugog dobavljača, pa onda nekog trećeg ... Ne mora da znači da su delovi za prvu u gradnju jedini dobri i najbolji. Postoje zamenski, mnogo bolji, ali postoje i zamenski mnogo lošiji. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jozovac 0 Posted March 19, 2015 Hvala na info ali ipak me cudi onaj momenat da ima deo za prvu ugradnju,u slucaju kad taj deo za prvu ugradnju traje recimo 100 000 km.Treba da se vidi koji je taj dobavljac za prvu ugradnju zasto dokazano je da je najbolji.Ali ipak na kraju mislim da sve vodi da se uzme neki zamenski odnosno nesto kao Monro ili drugo. Pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites
BaneJ 323 Posted March 20, 2015 Mora da valjaju ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
jozovac 0 Posted March 20, 2015 Sa ovim tipom amortizera sa slike voznja je uvek mekana. Quote Share this post Link to post Share on other sites
amelonix 0 Posted August 17, 2015 Planiram mjenjati amortizere na lybri pa me zanima koje je najbolje staviti mislim na proizvodzaca,kod nas u BiH su najcesce monroe i sachs u ponudi,da liima nekih kvalitetnijih za lybru da bih dobio na mehkoci i udobnosti... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Atko92 0 Posted November 16, 2018 Dali neko zna za amortizere Kayaba i koja je cena za zadnje amortizere?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sedla 2844 Posted November 17, 2018 Nisu nesto bog zna sta, po meni. Pa nisu dzabe jeftini... I ako ih budes kupovao, dooobro obrati paznju na dimenzije zadnjih amortizera. Desava se da su duzi za par santimetara, i zbog toga se Lybra propne pozadi kao da si stavio opruge sa nekog teretnjaka. Quote Share this post Link to post Share on other sites