Jump to content
Goran
boki

Mobilni telefoni - pitanja, problemi, iskustva (+ Tips and Tricks)

Glasanje :)  

248 members have voted

1. 1. Koji je po vama najbolji proizvođač mobilnih telefona?

Recommended Posts

Probajte da Siri pitate koji je trenutno mesec ili da vam pronađe ili prerutira neku rutu u navigaciji i to sve na srpskom, može i engleski.
Ili pitajte Siri da uključi kameru i snimi selfi. Baš me zanima rezultat.

Evo jednog ličnog primera kako radi Android AI, iliti Gemini, bogami na iPhone 16 pro. Siri se poprilično mučio sa nekim stvarima a neke opcije ni.ne postoje na iPhone. Tako da kad već dam 1000€ za twlefon, vrlo je bitno šta dobijam sa tim telefonom.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

I pre nego što meko nađe zamerku da.me Gemini poslao u NS po filter, to je originalni broj filtera koji se sve teže nalazi i nema ga u BGu. Postoji zamenski, tj novi model pod drugim brojem i njega ima u BGu, što i Gemini kaže , ali nisam snimao i taj deo.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

mrzim telefon :angry:

nemam viber, vocap, instagram, fejsbuk, snepčet... ma ništa i opet mi ide na q

uvek mogu da me nađu svi koji imaju moj broj. I to je uvek kada baš ne treba da me nađu ... jee...be...no užasna sprava koja je uništila svaku moju privatnost koju sam imao i živeo kao slobodan čovek.

A ne mogu da nemam glupi telefon, ubili bi me u kući, na poslu, mama, tata ...

uzgred, imam xiaomi i radi super 4 godine lagano.

slika-297033-6341d8064664a-velika.jpg

Ja danas našao ćerin stari Huawei Y6 2018 i debelo se razočarao,a oni pišu kako im treba telefon od pre 25 godina....
Ne možeš protiv vremena, danas moraš da imaš aplikaciju ako misliš struju da očitaš i platiš,a kamoli za drugo...

Sent from my SM-A175F using Tapatalk

Možda nije za ovde,ali nije ne važno,pa ajde...

Ovaj članak govori o novim propisima Evropske unije koji se tiču ujednačavanja standarda za punjenje elektronskih uređaja, sa fokusom na obavezne USB-C portove i kablove za širi spektar uređaja.
Ključne tačke su:
 * Proširenje regulative na eksterna napajanja (EPS): Pored telefona, tableta (od 2024.) i laptopova (od 2026.), EU sada obavezuje i proizvođače punjača za konzole, monitore, rutere, bežične punjače, set-top box uređaje i druge male potrošače.
 * Obavezni USB-C port i poseban kabl: Svi EPS uređaji snage do 240 W moraju imati bar jedan USB-C port i poseban, odvojen kabl najkasnije od 2028. godine.
 * Ciljevi: Povećanje održivosti i praktičnosti za kupce (jedan punjač/kabl za više uređaja) i smanjenje elektronskog otpada.
 * Obeležavanje snage: Zakon zahteva da svi kablovi i punjači jasno prikazuju predviđenu snagu (W) za stalno punjenje bez pada napona, kako bi se sprečilo prikazivanje nerealnih vrednosti.
 * Jedinstveni logotip: Biće uveden logotip "Common Charger" za lakše prepoznavanje usklađenih proizvoda.
 * Energetska efikasnost: Punjači jači od 10 W moraju zadovoljiti minimalne standarde pri 10% opterećenja, kao i strože prosečne i "no-load" zahteve.
 * Bežične stanice za punjenje: Moraju imati manju potrošnju u stanju mirovanja i koristiti odvojeno napajanje koje se može zameniti ili ponovo upotrebiti.
Ukratko, radi se o daljem koraku EU ka potpunoj standardizaciji konektora za punjenje na USB-C, čime se obuhvata skoro sva elektronika i njihova eksterna napajanja, radi smanjenja otpada i povećanja korisničke pogodnosti.

Screenshot_20251022_082059_Photos~2.jpg