neshtry 18774 Posted January 29 Zadnjih par godina imaju mogućnost da skroz ugase punjenje kada im je dovoljno napunjena ....moj gasi na 80% Quote Share this post Link to post Share on other sites
Flex 1824 Posted January 29 Ovo za ostavljanje cele noci na punjacu veze nema. Kad dodje do 100% prekida punjenje pa krece ponovo kada se isprazni do odredjene mere. Godinama punim telefone u toku noci i na jednom baterija nije degradirala brze od normalnog i ocekivanog. Uostalom, telefon je tu da sluzi nama a ne mi njemu. Sent from my SM-A725F using Tapatalk 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18774 Posted January 30 iPhone 17 Air Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18774 Posted January 31 Nothing je službeno potvrdio lansiranje svoje dugo očekivane serije Phone (3a) na Mobile World Congressu (MWC) 2025, 4. marta Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18774 Posted February 4 Priča o Xiaomi telefonima Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18774 Posted February 12 Da li ste ažurirali firmver baterije na svom Xiaomi telefonu za bolje performanse?Ova funkcija omogućava korisnicima da pretraže i instaliraju najnovija ažuriranja firmvera baterije, što može poboljšati efikasnost punjenja i opšte zdravlje baterije.Kako pristupiti ažuriranju firmvera baterije: Otvorite Settings na svom Xiaomi telefonu. Idite na opciju Battery. Izaberite Additional Features. Tu ćete pronaći opciju Firmware Update. 1 silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18774 Posted February 13 Procurile slike koje prikazuju nadolazeći Samsung Galaxy A56 5G, otkrivajući dizajn gotovo identičan svom prethodniku,s ključnom razlikom u jedinstvenom kućištu kamere na stražnjoj strani Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18774 Posted February 13 Za korisnike Yettel i SBB Kome je SBB prodat? „Emirates Telecommunication Group Company“ (e&) jeste jedna od najmoćnijih telekomunikacionih kompanija u svetu, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je ranije preuzela većinsko vlasništvo u kompanijama „PPF Telecom Groupa“ u Bugarskoj, Mađarskoj, Srbiji i Slovačkoj. Ideja ove kompanije bila je da ima 50 odsto, plus jednu akciju, u bivšim PPF-ovim firmama, pisao je ranije Blumberg Adria. PPF je, prema tome, za 50 odsto udela dobio 2,15 milijardi evra, a preostalu jednu akciju e& trebalo je da kupi od isplata u vrednosti od 350 miliona evra u naredne tri godine ukoliko PPF Telekom bude ispunio finansijske ciljeve, naveli su iz kompanije. Noviji telekomunikacioni brend kompanije PPF Telekom jeste i Jetel, koji je predstavljen 2022. godine u Bugarskoj, Mađarskoj i Srbiji. Jetel je do marta 2022. godine poslovao pod imenom Telenor Srbija. Kompanija je prisutna na tržištu još od 2006. godine i nudi digitalne i fiksne usluge, mobilnu i dodatnu opremu. eograd Novi Sad Kragujevac Niš Novi Pazar Zaječar Početna» Vesti» Ekonomija» Kome je prodat SBB: Kupac jedna od najmoćnijih telekomunikacionih kompanija na svetu Ekonomija Kome je prodat SBB: Kupac jedna od najmoćnijih telekomunikacionih kompanija na svetu Danas Online 12.02.2025. 20:30 Kome je prodat SBB: Kupac jedna od najmoćnijih telekomunikacionih kompanija na svetu 1 foto FoNet/Fusion Telekomunikaciona i medijska kompanija „United Group“, koja je u većinskom vlasništvu BC Partners, saopštila je danas da je postignut dogovor o prodaji SBB-a kompaniji „e& PPF Telecom Group“. U saopštenju se navodi da je SBB vodeći alternativni provajder plaćene televizije, širokopojasnog interneta i fiksnih telefonskih usluga u Srbiji. U okviru „United Group“ posluju i brojni mediji u Srbiji, od kojih se neki poput N1 i Nova S emituju upravo na SBB-u, što će ostati nepromenjeno, tvrdi se u obaveštenju javnosti. Kome je SBB prodat? „Emirates Telecommunication Group Company“ (e&) jeste jedna od najmoćnijih telekomunikacionih kompanija u svetu, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je ranije preuzela većinsko vlasništvo u kompanijama „PPF Telecom Groupa“ u Bugarskoj, Mađarskoj, Srbiji i Slovačkoj. Ideja ove kompanije bila je da ima 50 odsto, plus jednu akciju, u bivšim PPF-ovim firmama, pisao je ranije Blumberg Adria. PPF je, prema tome, za 50 odsto udela dobio 2,15 milijardi evra, a preostalu jednu akciju e& trebalo je da kupi od isplata u vrednosti od 350 miliona evra u naredne tri godine ukoliko PPF Telekom bude ispunio finansijske ciljeve, naveli su iz kompanije. Noviji telekomunikacioni brend kompanije PPF Telekom jeste i Jetel, koji je predstavljen 2022. godine u Bugarskoj, Mađarskoj i Srbiji. Jetel je do marta 2022. godine poslovao pod imenom Telenor Srbija. Kompanija je prisutna na tržištu još od 2006. godine i nudi digitalne i fiksne usluge, mobilnu i dodatnu opremu. Kako iz same kompanije navode, Jetel je prvi operator koji je pokrenuo 5G testno okruženje u Srbiji. Takođe, prema tim navodima, mreža Jetel Srbija ima najširu pokrivenost u našoj zemlji. PPF Grupa je međunarodna investiciona grupa osnovana u Češkoj 1991. godine. U 2018. godini je odlučila da kupi imovinu Jetela u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Nakon dobijanja neophodnog regulatornog odobrenja, transakcija je sprovedena krajem jula 2018. Kompanija „e& PPF Telecom Group“ sada ima 100 odsto udela u Jetelu, s obzirom da su nakon zatvaranja navedene transakcije, postali jedini vlasnik Jetelove imovine u zemljama Balkana. Jetel je aktivan u Centralnoj i Istočnoj Evropi već 25 godina, a svoj domet proširio je na Srbiju 2006. godine, kupovinom kompanije „Mobi63“. Prema navodima sa sajta „e& PPF Telecom Group“, kompanija je aktivna na tržištima Bugarske, Mađarske, Srbije i Slovačke, a pružaju mobilne, fiksne, data i usluge internet televizije, ali i usluge telekomunikacijske infrastrukture. Takođe, imaju oko 12,3 miliona moblnih pretplatnika u ove četiri zemlje i 6.800 zaposlenih. Dakle, PPF Grupa je telekomunikacioni operater iz Češke, koji posluje i u Bugarskoj, Mađarskoj i Srbiji kao Jetel i Slovačkoj, gde posluje kao O2. Kako piše list Vreme, PPF je 2018. godine od državne norveške firme kupio srpski Telenor. Oni su u Srbiji „sedeli“ mirno, pet godina i nisu pravili gotovo nikakve drastične poteze. Mnogi potrošači godinama nisu ni znali da Telenor više ne drže Norvežani, a ribrending su uradili tek 2022. godine, kada su promenili ime u Jetel. Promene su išle sporo do 2023. godine, piše Vreme. Tada su Česi prodali više od 50 odsto akcija svoje kompanije u Srbiji firmi Emirates Telecommunication Group Company („e&“) iz Abu Dabija. Prodaja je ipak finiširana nešto više od godinu dana kasnije. Značajno je i da češki PPF nije hteo da se odrekne poslovanja u Češkoj, već je prodao samo akcije na Balkanu. Kompanija „Etisalat“ (e&), jedna je od vodećih u polju telekomunikacija u svom regionu i 18. najveći operator na svetu po broju pretplatnika i nivou prihoda, piše Nova Ekonomija. Šesta je najveća kompanija na Bliskom istoku i posluje na tržištu Istočne Azije, Bliskog istoka i Afrike. Firma je prvo osnovana kao akcionarsko društvo britanske kompanije International e-radio limited i lokalnih partnera. Potom se 1983. godine vlasnička struktura promenila – Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) je imala 60 odsto udela u kompaniji, a sa preostalih 40 odsto se javno trgovalo. Iz lista"Danas" 1 silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15018 Posted February 13 mene danas zvali iz MTSa, jer su mi originalno brojevi u 064,ali sam već nekoliko godina u A1, pitaju i nude 6mes besplatno da se prenese br u MTS moj xiaomi nema ažuriranje firmvera baterije a još ne dobih nadogradnju HOs 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18774 Posted February 13 Za taj update promeni region na Argentinu napr pa vrati na Srbiju posle update Za ovo drugo probaj ovde:Sent from my SM-A155F using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18774 Posted February 14 Februarsko bezbednosno ažuriranje donosi efikasniju zaštitu Pixel telefonima, nalik Apple-ovom modelu, dok drugi Android proizvođači kasne Google je svojim februarskim ažuriranjem za Android telefone uneo značajnu promenu koja bi mogla da promeni dinamiku pametnih telefona. Pixel uređaji sada dobijaju brze bezbednosne ispravke, nalik onima koje Apple pruža za iPhone, dok drugi Android OEM proizvođači zaostaju zbog složenosti sopstvenih sistema.Početkom februara, Google je objavio ažuriranje koje rešava CVE-2024-53104 ranjivost, naglašavajući da je možda već iskorišćena u ciljanim napadima. Nedelju dana kasnije, Apple je izdao slično upozorenje za CVE-2025-24200, navodeći da je iskorišćena u sofisticiranom fizičkom napadu koji zaobilazi USB Restricted Mode – zaštitu protiv forenzičkih alata poput Graykey i Cellebrite. Šta ovo znači za korisnike? Pixel korisnici su odmah dobili zaštitu, slično kao vlasnici iPhone uređaja, dok mnogi drugi Android telefoni čekaju da njihovi proizvođači prilagode i isporuče zakrpe. Na primer, Samsung još uvek nije objavio ispravku za ovu kritičnu ranjivost, osim za najnoviji Galaxy S25 i ograničenu beta verziju za Galaxy S24. Ovo ukazuje na sve veći jaz između Google Pixel i drugih Android uređaja. Kao što Apple ima potpunu kontrolu nad iOS i svojim uređajima, tako i Google sada osigurava da Pixel korisnici budu među prvima koji dobijaju Android 15, Android 16 i važne bezbednosne funkcije.U eri kada flegšip telefoni koštaju basnoslovno skupih 1.000 i 2.000 dolara, čekanje nedeljama ili mesecima na kritične ispravke postaje neprihvatljivo. Google i Apple su sada jedini koji mogu odmah da zaštite svoje korisnike, što pokreće pitanje kako će širi Android ekosistem dugoročno rešavati ovaj problem, piše Forbes. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18774 Posted February 14 Ujka Spurt predstavlja novi Samsung A56 5G Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2258 Posted February 15 Android chajniz shit, kaze sledece. Temperatura beograd 12 stepeni pa kako? lazovcine ko i ovi nasi, sve same lazovcine i lopurde Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 215 Posted February 16 Mozda vuku podatke sa nekog mesta koje ima politicke odluke/naredbe a ne merne . (recimo rhmzs sajt tu i tamo laze temperature - zimi/u grejnoj sezoni kad je oko granicne vrednosti palimo/ne palimo grejanje, a leti kada je preko granicne temperature "pustamo radnike d'idu kuci") - vise je nego jasno, ko duze prati i taj sajt (ja da, svaki dan zbog vodostaja, pa pogledam i prognozu i temperaturu) da postoji taj pattern podataka (koji odstupaju na taj nacin od realnosti). 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18774 Posted February 16 (edited) 17 hours ago, nemanja84bg said: Android chajniz shit, kaze sledece. Temperatura beograd 12 stepeni pa kako? lazovcine ko i ovi nasi, sve same lazovcine i lopurde Android trenutno, fabrika, whether channel Norveški institut za vreme ,YR aplikacija iPhone, fabrička ,ne znam sa kog je severa Edited February 16 by neshtry 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8305 Posted February 16 Unazad 10 godina, otprilike, sam koristio svakakave app za prognoze. Jedina koja se izdvojila po tačnosti je ova sa slike. Najveći stepen preciznosti ima, čak i kad idem na pecanje planiram po njoj, pogotovo kad treba kiša da pada. Bukvalno pljuskove od pola sata ubada vrlo preciznoSent from my SM-S926B using Tapatalk 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2258 Posted February 16 Kod mene je default valjda sto ide uz sistem bas kao na prvoj slici stim sto danas nisam obratio paznju mozda se ispravila, pre toga na a5 2017 je isto fabrika bila ali ona accuweather ... a o ovoj nigde ne mogu videti nikakav info sta je i kakva je, meni kao samo zbog widget-a odgovara. Nesto je zabagovala, moguce da vuce sa google aplikacije koja je trenutno na deep sleep valjda automatika ga stavila. A za domace izvore se zna odavno da lazu ... da bi robotici isli da robuju a ne vise po bolovanjima, i kad su ekstremi da ne proglase vanredno stanje opet da bi masina stancala od 00 do 24. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18774 Posted February 16 (edited) Oprez! Android 15 ažuriranje ubija Motorola telefone! Android Oprez! Android 15 ažuriranje ubija Motorola telefone! Korisnici određenih Motorola telefona, koji su požurili da instaliraju ažuriranje za Android 15, sada se suočavaju sa značajnim problemima, pri čemu su telefoni za mnoge nakon ažuriranja postali neupotrebljivi. Greška, koja pogađa modele kao što su ThinkPhone 25, Razr+ (2023), Edge 50 Neo i Edge 50 Fusion, čini početne ekrane i pristup aplikacijama gotovo nemogućim, a neki korisnici prijavljuju da se pokretač ruši svake dvije sekunde. Problem proizilazi iz Motorola-inog zadanog pokretačkog programa, koji, čak i kada korisnici pokušaju da se prebace na pokretače treće strane, nastavlja da prepisuje i uzrokuje nestabilnost. Dodatni prijavljeni problemi uključuju poništavanje teme, promjene rasporeda uštede baterije i zadane promjene SIM kartice za pozive nakon ponovnog pokretanja uređaja. Edited February 16 by neshtry 1 sokratbg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18774 Posted February 18 (edited) Skupi Android modeli sve popularniji, sustižu iPhone: Objavljena najnovija rang lista 5 najvećih brendova. Android flegšip modeli sve popularniji i polako ali sigurno prete da naruše Apple iPhone dominaciju. Prema izveštaju Counterpoint Research-a, u 2024. godini tržište skupih mobilnih telefona nastavlja da raste, a Android flegšip modeli postaju sve popularniji, smanjujući razliku u prodaji u odnosu na iPhone. Gledajući globalnu statistiku, kupci sve više kupuju skupe mobilne telefone, a izbor se ne ograničava samo na iPhone, već su i Android flegšip modeli sve popularniji. Najnoviji izveštaj istraživačke agencije Counterpoint Research objavio je najnovije stanje na tržištu skupih telefona i rang listu pet vodećih brendova u 2024. godini. Prema statistici Counterpoint Research-a, u 2024. godini globalna prodaja mobilnih telefona sa cenom iznad 600 dolara dostigla je 25% ukupnog tržišnog udela, što je rast u odnosu na 15% u 2020. godini. Zo ukazuje na snažan trend rasta potražnje za skupim telefonima. Čak 40% potrošača iz ove grupe se odlučilo za telefone sa cenom iznad 1.000 dolara. Posmatrajući brendove, iPhone ostaje lider na tržištu skupih telefona sa 66% tržišnog udela u cenovnom rangu iznad 600 dolara. Iako je to povećanje od 2% u odnosu na 2020. godinu, podaci iz prethodne dve godine (2022. i 2023.) pokazuju da je prošle godine Apple zabeležio pad od 6%, nakon što je u 2022. godini imao čak 75% tržišnog udela u ovom segmentu. Android telefoni su u međuvremenu povratili gotovo 10% tržišta. Mada, najprodavaniji android telefon je i dalje jeftini Samsung A16 Edited February 18 by neshtry Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3352 Posted February 18 Takav clanak ja citam vec godinama, ali nikako da se desi da iko ugrozi Apple 1 knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18774 Posted February 18 Tako je... sutra bi trebalo da predstave novi iPhone SE4,sa cenom od 500$, videćemo šta će biti.... 1 igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18774 Posted February 18 Android 16 novosti Nova zaštita u Android 16 sistemu sprečava telefonske prevare Android 16 Beta 2 donosi nekoliko novih funkcija i izmena u podešavanjima poziva. Ove promene čine boljim korisničko iskustvo i pružaju bolju zaštitu od prevaranata. Jedna od novih funkcija naziva se „zaštita od prevara tokom poziva.” Ova funkcija štiti privatnost i poverljive podatke korisnika tokom važnih telefonskih razgovora. Telefonske prevare postale su česta pojava. Iako veštačka inteligencija donosi brojne koristi, neki je zloupotrebljavaju za prevare. Jedna od prevara uključuje instaliranje zlonamernih aplikacija i dobijanje osetljivih dozvola. Android 16 sprečava ovu opasnost tako što sprečava promenu osetljivih podešavanja, poput dozvole za instalaciju aplikacija sa nepoznatih izvora, dok je poziv aktivan. Tako se ometa pokušaj prevare i korisnik se upozorava na potencijalnu opasnost. „Prevaranti često traže ovakve radnje tokom telefonskih razgovora. Zato su ove opcije blokirane radi vaše zaštite. Ako vas neko koga ne poznajete navodi na ove radnje, moguće je da je u pitanju prevara.” Ako je aplikacija prevaranta dostupna u Google Play prodavnici, Android 16 će blokirati njeno korišćenje tokom poziva. Na taj način sprečava se automatsko izvođenje radnji, poput čitanja ekrana. Ova zaštitna funkcija smanjiće broj prevara tokom poziva. Upozoriće korisnike i blokirati sumnjive aplikacije. Funkcija je dostupna u Android 16 Beta 2 verziji i očekuje se da će biti deo stabilne verzije u budućnosti. Ovo je odličan način da se zaštitite i sačuvate svoje podatke od prevaranata. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jackkk 132 Posted February 19 Planiram uskoro da zamenim telefon, trenutno koristim Xiaomi Redmi Note 13 Pro + i nisam zadovoljan, nije baš fluidan koliko sam očekivao, ima tu i tamo seckanja koje me ubija, brzo se troši baterija itd. (Probao sam sve i svašta, neću više ništa pokušavati), imam kome da poklonim a sebi da uzmem novi. Obzirom da sam rešio da pređem na nešto manju dijagonalu, neko vreme pratim iPhone 16Pro, međutim izađe S25 (običan) i zapao mi je za oko. Oba sam probao i malo više naginjem ka S25 obzirom da je cena na KP oko 750e a iPhone 16 Pro oko 1.000e. Dosadašnja iskustva sa Samsungom su mi pozitivna, imao sam A52S, ćale ima A35 i oba rade perfektno. Supruga ima iPhone 14 pro max tako da sam upoznat i sa IOS-om. Kapiram da sam sam sebi odgovorio i da idem na S25 ali da čujem još neko mišljenje: Samsung S25 i iPhone 16Pro? 2 darkman14 and neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8305 Posted February 19 Onaj OS koji ti više leži, taj uzmi. Sent from my SM-S926B using Tapatalk 2 igor0511 and Jackkk reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18774 Posted February 19 2 hours ago, Jackkk said: Planiram uskoro da zamenim telefon, trenutno koristim Xiaomi Redmi Note 13 Pro + i nisam zadovoljan, nije baš fluidan koliko sam očekivao, ima tu i tamo seckanja koje me ubija, brzo se troši baterija itd. (Probao sam sve i svašta, neću više ništa pokušavati), imam kome da poklonim a sebi da uzmem novi. Obzirom da sam rešio da pređem na nešto manju dijagonalu, neko vreme pratim iPhone 16Pro, međutim izađe S25 (običan) i zapao mi je za oko. Oba sam probao i malo više naginjem ka S25 obzirom da je cena na KP oko 750e a iPhone 16 Pro oko 1.000e. Dosadašnja iskustva sa Samsungom su mi pozitivna, imao sam A52S, ćale ima A35 i oba rade perfektno. Supruga ima iPhone 14 pro max tako da sam upoznat i sa IOS-om. Kapiram da sam sam sebi odgovorio i da idem na S25 ali da čujem još neko mišljenje: Samsung S25 i iPhone 16Pro? Razmislii i o ovome 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites