Jump to content
FAS Goran
boki

Mobilni telefoni - pitanja, problemi, iskustva (+ Tips and Tricks)

Glasanje :)  

242 members have voted

  1. 1. Koji je po vama najbolji proizvođač mobilnih telefona?



Recommended Posts

Ja vec preko 4 godine koristim Ipad 4 mini i odlican je. Zanimljiva stvar je da je ugasen samo za updatee tokom te 4 godine i ni da stucne.

 

Takodje novi MacBook Pro je ubica. Bukvalno ne moram da znam sta ima od procesa i memorije slobodno, uvek se sve jednako brzo izvrsaca

Share this post


Link to post
Share on other sites

To ti pričam…

Ne mogu baš da se toliko iskesim za macbook,možda za neki stariji ,možda…

koji je ios na ipad ?Na iPad2 je 9.3.4, a ograničenje za aplikacije je ios10

 

Edited by neshtry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovde je i dalje najnovija verzija - 14.

Ja se lomim da li da prodam MacBook Air. Ima oko 100 punjenja, ali ga bas ne koristim od kad je Pro stigao

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koja mu je vrednost danas?
Koja je generacija?

Sent from my moto e(6) plus using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Procedura ubacivanja esim u Apple uredjaje,tako da postane dual sim(a može i single sim ako je takva potreba)

postoji i neki aplov servis nazvan redtea go ako nećeta da se cimate u inostranstvu,po dosta višoj ceni

A7D9D0F2-9EA6-481C-83CC-C739CFA987C0.jpeg

EFF1C834-B48A-4E28-B6DA-0C1B902AF2CE.jpeg

7D004D33-7AA7-4F06-BB10-BFABD362C3DC.jpeg

C9B73246-DC23-4BAB-9E5E-D8723A202F62.png

CC5BEF02-DC2E-4FC9-9238-DA2CEB0B31AA.png

2E1D345E-9299-489B-9A59-CC50D25D408A.png

EEF9832D-90A9-4389-B2E7-C2AD0AD19AAF.png

38EC3AAF-A360-472A-A866-AC94114FE7D0.png

A20B8152-8D2D-451F-9F39-228BE4EC6721.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prodaje li neko windows tablet ili telefon sa malo više " da nije baš mali?
Ili imate neku preporuku da trazim? Do nekih 100e, moze i manje :D

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema to za manje od 500€ čak i polovno...

iPad može, Android može...

Ali ima laptopova za 200 kinti sa windows

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Predstavljena nova iPhone serija

 

apple 03.jpg

 

Apple je danas je na ''Far Out'' događaju predstavio novi iPhone 14 koji dolazi u četiri verzije, Apple Watch, slušalice, ali i novi operativni sistem za svoje pametne telefone iOS 16, koji nakon beta verzije oficijelno izlazi kroz nekoliko dana. Appleov događaj je bio u centru svetske javnosti, uglavnom zbog predstavljanja najnovije iPhone serije pametnih telefona. Na ''Far Out'' događaju predstavljene su četiri verzije iPhonea i to: standardni iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro,  iPhone 14 Pro Max. Standardna verzija iPhona 14 dolazi sa 6.1 inčnim displejem, novim iOS 16 operativnim sistemom, minimalnim izmenama na dizajnu, i XDR OLED ekranom. Uređaj pokreće A15 Chipset, a poboljšanje se zbog iOS 16 funkcija ogleda i u većoj bateriji koja traje ceo dan sa samo jednim punjenjem.

 

apple 02.jpg

 

Kada govorimo o kamerama, primarna kamera je veličine 12 megapiksela i dolazi sa poboljšanim funkcijama fotografisanja u noćnim uslovima, i poboljšanom video stabilizacijom sa novim Action modom. Prednja kamera od 12 megapiksela po prvi put dolazi sa opcijom autofokusa. Sve fotografije prolaze kroz softversku obradu zahvaljujući Photonic enginu koji nudi poboljšane fotografije nastale u slabijim uslovima osvetljenja. Kada govorimo o komunikaciji, iPhone 14 po prvi put dolazi sa Crash detection opcijom koja omogućava hitne pozive u slučaju saobraćajne nesreće i to zahvaljujući poboljšanom žiroskopu i akcelometru, ali i sa opcijom satelitske poruke tokom hitnog slučaja koja će za početak biti dostupna u Americi i Kanadi.

 

apple 01.jpg

 

iPhone 14 Plus dolazi sa većim displejom od 6.7 inča i boljom baterijom kako bi se osiguralo celodnevno korišćenje uređaja sa jednim punjenjem. Oba uređaja dolaze u pet boja. Početna cena iPhone 14 standardne verzije je 799 dolara, a iPhone 14 Plus 899 dolara. Pro verzija iPhone 14 serije dolazi sa brojnim poboljšanjima, a prva koju će korisnici primetiti je ta da više nema tradicionalnog notch-a. Na prednjoj strani je ''tabletica'' sa jedinstvenim Apple nazivom Dynamic Island u kojoj je smeštena prednja kamera, senzor se nalazi ispod ekrana, a sa prikazom nekih notifikacija i aktivnosti ''ostrvo'' se povećava ili smanjuje.

 

Pro verzija dolazi sa 6.1 inčnim displejem, a Pro Max sa 6.7 inčnim displejem, a oba uređaja imaju bolje osvetljenje ekrana, manje ivice oko displeja, a sa iOS-om 16 dolaze s Always-on display opcijom. Veći kapacitet baterije za celodnevno korišćenje traži veći displej, ali i novim mogućnostima iOS-a i novim A16 bionic chipsetom koji za ove uređaje osigurava nesmetan i stabilan rad. Kamere su jedan od najjačih aduta novog iPhone 14 Pro i Pro Max. Nazad su smeštene tri kamere, primarna od 48 megapiksela sa 65% većim senzorom, telefoto kamera od 12 megapiksela i ultraširoka kamera takođe od 12 megapiksela. Photonic engine osigurao je bolji kvalitet fotografija u noćnim uslovima, kako je to slučaj i u standardnim iPhone 14 i iPhone 14 Plus verzije sa ProRAW mogućnošću snimaka za totalnu kontrolu osvetljenja, kontrasta i drugih opcija. Kao i standardna i Plus verzija, Pro i Pro Max dolaze sa 5G i eSIM tehnologijom, Crash detection opcijom i mogućnošću satelitskih poruka u hitnim slučajevima. Početna cena iPhone 14 Pro uređaja iznosiće 999 dolara, a početna cena Pro Max uređaja se kreće od 1.099 dolara. Cena iPhone SE mobilnog telefona biće 429 dolara.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobra fora

kamere su zlo i naopako i svidelo mi se što ima stelitski tracking

 

 

 

 

Edited by neshaoct
dodao YT link embedovanje

Share this post


Link to post
Share on other sites

iOS 16 premijerno je prikazan, tradicionalno, na Appleovoj developerskoj konferenciji WWDC 2022 u junu. Od tada je doživio poneku manju izmjenu i nekoliko testnih beta verzija, a s predstavljanjem nove serije iPhonea vrijeme je i da njegova prva stabilna verzija završi u javnoj distribuciji, javlja Bug. Novi Appleov mobilni operacijski sustav može se preuzeti od danas (12. septembra).
Najvažnije promjene Novi će iOS donijeti nekoliko važnih vizualnih promjena u korisničko sučelje, od kojih se najviše ističe personalizacija početnog ekrana. Prvi će puta s ovom inačicom biti moguće potpuno prilagoditi pogled na ekran koji se prikazuje dok je iPhone zaključan, dodati na njega widgete, promijeniti fontove ili odrediti različite početne ekrane za svaki način rada (kod kuće, u uredu, u autu, itd…). Osvježen će biti i prikaz notifikacija, koje će se po novome pokazivati s dna prema gore, kako bi se sučelje prilagodilo sve većim ekranima mobitela.
Manje nadogradnje dobit će gotovo sve Appleove stock aplikacije, pa će tako iMessage poruke biti moguće uređivati nakon što su poslane, Safari će omogućavati prijavu bez lozinke na mnoge internetske servise, Apple Pay će nuditi podjelu plaćanja na rate i slično. Podržani uređaji Apple će ovom nadogradnjom dozvoliti ažuriranje operacijskih sustava na svim aktivnim uređajima, predstavljenima od rujna 2017. godine na ovamo.
Modeli koji će moći dobiti iOS 16 su: iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus te iPhone SE (2. i 3. generacije). Serija iPhone 14 dolazi s predinstaliranim najnovijim OS-om. Zastarijevanje će, dakle, zahvatiti iPhoneSE,iPhone 6s I 6s plus,iPhone 7 i iPhone 7 plus.

iPadOs 16 dolazi na jesen

D6436F15-6088-4988-8732-43B7717CA815.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nikad nisam ušao u ovu temu ali već danima tražim konkretan odgovor i ne ide mi...pa da pitam ovde, možda mi pomognete (molim vas):

 

Kako prebacujete sve sa starog telefona na novi, ali tako da sigurno sve bude prebačeno i poređano kao što je bilo na starom telefonu...?

 

To sam pre xy godina bez problema uradio tako što sam upalio novi telefon, pitao me za nekakvu sinhronizaciju i rekao da stavim leđa uz leđa sa starim telefonom na par minuta i sve je bilo kako treba. Od onda sam menjao telefon nekoliko puta i svaki put muka. Ručno, pa fali, pa lozinke, pa aplikacije, pa ku*ac-palac... Mudni otok!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa ŠaoMi RedMi Note 8 Pro

 

na novi Samsung A22 5G 

 

 

I jedno podpitanje: Ako je ovaj Samsung slabiji da l' uopšte vredi prelaziti na novi telefon...

Edited by PremieRacing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa dobro, bolji na papiru, ali je star i koristi se već treća ili četvrta godina. Da ne zvekne kad ne treba, toga se plašim...

 

Ovaj je nov, dobio ga neki dan i sad razmišljam šta mi je činiti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joooj, pa gde nadje tu najskuplju proceduru...

Note 8 Pro je dobar uredjaj ali već star.
Ako je verzija sa 64GB interne memorije, svakako podržavam prelazak. Dobiješ nov uredjaj, sa garancijom i 5g tehnologijom.

Ali ćeš se namučiti... Nisu kompatibilni. Na Samsungu Mi Mover zna da ne funkcioniše kako treba, a Samsungov Smart Switch velo verovatno neće regularno raditi na Šaomiju.

Moraćeš da koristiš neke aplikacije a nešto ćeš morati pomoću laptop-a.

Šifre za mail, fb I sl. svakako spremi.

VRLO BITNO - ne vraćaj stari telefon na fabrički dok sve ne legne na novom. I nekoliko dana nakon toga.

Ako i dalje želiš da prebacuješ napisaću ti detalje.

Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nece zveknuti telefon koliko hoce baterija, i onda dzaba telefon ako baterija traje pola dana. 
Ako je takva situacija, onda menjaj.

Ako dozvoljava situacija, ja bih udomio oba i uzeo nov Redmi 10 u mi srbija

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, Bokesh said:

...


Ako i dalje želiš da prebacuješ napisaću ti detalje.

 

Ne. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

:rofl:

 

 

 

Sad počinjem da razmišljam u pravcu ove ideje...: 

 

10 minutes ago, andreja.micovic said:

...Ako dozvoljava situacija, ja bih udomio oba i uzeo nov Redmi 10... 

 

Da li je sa Redmi na Redmi lakša (prosta) procedura?

Edited by PremieRacing

Share this post


Link to post
Share on other sites

jeste, mi mover

cak i ova opcija da backupujes na cloud preko mi accounta i da restorujes na novom tel radi bez problema.
Ovo sa cloudom mi je prebacio i wifi konekcije. 

E sad, kad ti reinstalira aplikacije na drugi telefon, te aplikacije ako traze da se ulogujes, to ces morati, ali ce ti bez problema instalirati sve aplikacije.

 

 

off topic, od ove godine planiram da predjem na Realme :D zenu sam pocastio prosle godine sa GT Master Edition i skroz dobar telefon, cak i jako dobra kamera. Meni je u planu da za NG akciju uzmem neki GT2. A ako ne bude to bice neki Poco verovatno. 

A licno sam bio vlasnik jedno 4 xiaomi telefona (bili mi ili Poco), supruga je jedno 2 xiaomi promenila, a uza familija svi bar po 1. Skroz ok telefoni, kao skoda... :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja tako davno zamenio matori Honor 8 za nov neki Samsung sa dna ponude (dali u firmi)

 

Proklinjao dan kada sam prebacio sve podatke...

 

Na kraju sam izdrzao do isteka ugovora i uzeo Redmi koji je bio kao zmaj u odnosu na taj Samsung.

I onda pao sluzbeni A52s 5G  koji je za moje potrebe skroz ok, a Redmi zavrsio kod zene....

 

Inace jos placem za Honorom 8, plavi, ona ful verzija, ne Lite, vr' telefon samo bio vec mator

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...