Jump to content
Goran
Sign in to follow this  
Dinno_Gti

Stilo - provlačenje kablova za pojačalo

Recommended Posts

danas sam rastavljao kod volana plastike i sve ali nigdje ne vidim kuda da provucem kabal od pojacala do akumulatora...da li neko zna kuda se moze provuci?

brate da ti izjavim saucesce odmah jer sam danas ja to radio jedno 3 sata , pa da ti pomognem imas pored akumulatora sa desne strane elipsastu rupu pa kroz nju da prodje u krilo , samo gledaj sve je dupli lim , a onda kod vrata imas rupu na stubu sa gumom i opet dupli lim i tako ulazis unutra pa pored vozacevih nogu teraj nazad, ako si iz bg javi se pa se nadjemo u gradu da ti pokazem ako nisi skapirao pozz

Stilo jeste svakako jedan od neprijatnijih za provlacenje kablova,ali nije ne resiv.Ja mojih 20mm2nisam mogao bas bilo gde da provucem.10mm2 moze da isprati raznu instalaciju na firewall-u,a za nesto deblje treba ce posebna rupa.Ja sam odah iznad akomulatora skinuo plastiku koja prekriva poluge brisaca i izbusio rupu blizu vozacevog A stuba,a nakon toga sam se spustio sa kablom levo od osiguraca i releja pa sve do sajtne,posle je pesma...

Kad se vec pominje 200mm2 moze li mi neko objasniti zasto se inace koristi toliki presek - to je ko prst debelo??

Edited by John

Postoji ja mislim negde na forumu proracun za koji setup treba koji presek kablova pretrazi malo teme. A ako ne nadjes ti reci da ti potrazim ja imam negde u kompu sliku tj specifikaciju. :thumbsup:

Ma,kazi samo koliko RMS-a pojacalo :)

Predpostavljam da pucas na neko do 400w. Tu ti 12 kvadrata zavrsava posao provereno :thumbup:

ako mislis na mene ja sam pitao cisto iz radoznalosti, a probleme sa bassevima i tuc-tuc zikom sam prevazisao jos pre 10godina.

Evo jos jedno pitanje, ima li smisla toliki presek kabla kad su onako jadne kleme na pojacalima i prateca oprema tipa buksni i osiguraca

Edited by John

Zavisi od samih pojacala,ali se najcesce stavlja kabl direktno,bez kleme u pojacalo(pod sraf)time je jos bolja veza.A Sto je veci presek kabla jaca je i struja :) neki od nas imaju potrebe za tim ;)

brate da ti izjavim saucesce odmah jer sam danas ja to radio jedno 3 sata , pa da ti pomognem imas pored akumulatora sa desne strane elipsastu rupu pa kroz nju da prodje u krilo , samo gledaj sve je dupli lim , a onda kod vrata imas rupu na stubu sa gumom i opet dupli lim i tako ulazis unutra pa pored vozacevih nogu teraj nazad, ako si iz bg javi se pa se nadjemo u gradu da ti pokazem ako nisi skapirao pozz

i meni treba pomoc oko provlacenja nasao sam te rupe sto si rekao al ne mogu nikako da provucem kroz to kao da te rupe u opste nisu povezane juce sam se zezao celo popodne,ako moze malo preciznije objasnjenje