Jump to content
FAS Goran
Mik

Kućni ljubimci

Recommended Posts

Ko će nego Ford...

 

B92: Olakšanje za pse - Kućica koja štiti od buke vatrometa

 

Kompanija Ford je napravila kućicu za pse da ih zaštiti od buke vatrometa. Koristeći tehnologiju koja se ugrađuje u slušalice ili u automobile kako bi putnike zaštitili od spoljašnje buke, Ford je izradio kućicu za pse koja bi u novogodišnjoj noći mogla da bude mirno utočište od buke vatrometa:

 

 

Bleštavi vatromet u novogodišnjoj noći mnogima od nas možda izgleda kao prekrasna kulisa kojom ćemo ispratiti godinu, ali u isto vreme to proizvodi strahovitu buku koja je posebno bolna kućnim ljubimcima sa mnogo osetljivijim sluhom od našeg. Ford navodi da otprilike 45 odsto pasa pokazuje znakove straha kad čuju buku vatrometa, a njihov odgovor na to mogla bi da bude kućica za pse koja koristi tehnologiju poništavanja buke - sličnu onoj koje imaju slušalice za muziku ili u automobilima. Na taj način žele da smanje agoniju koju osećaju ljubimci. Pojasnili su i kako kućica radi. Jednom kad mikrofon u prototipu njihove kućice prepozna zvuk vatrometa, ugrađeni audio-sistem emituje frekvencije kojima poništava tu buku ili je dramatično smanjuje. Iz Forda ističu da se trenutno radi samo o konceptu. Naravno, kućice za pse nisu Fordov osnovni posao, ali nije teško zamisliti da bi ovakva kućica postala stvarna u bliskoj budućnosti.

 

 

Edited by neshaoct
dodao sadržaj sa linka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford razvio specijalni boks za transport kućnih ljubimaca

 

ford dog 1.jpg

 

Mnogi smatraju pse delom porodice, ali istovremeno zanemaruju bezbednost kućnih ljubimaca u autu. Psi koji nisu vezani u vozilu u slučaju nesreće pri brzini od samo 40 km/h mogu da postanu projektil sa 40 puta uvećanom telesnom težinom. Zato je u mnogim evropskim zemljama zakonski obavezno da se životinje koje putuju u automobilu obezbede što je moguće bolje.

 

Istraživanje koje je Ford sproveo među 5.000 evropskih vlasnika pasa pokazalo je da njih 32 posto ne obezbeđuje dovoljno kućne ljubimce u automobilu, pogotovo zato što ni životinje ne vole da budu vezane. Njih 31 odsto je reklo da im nije potrebno osiguranje na kratkim relacijama, dok je 14 posto odgovorilo da njihovo vozilo nije dovoljno veliko za transport kućnog ljubimca. Neki anketirani vlasnici pasa su čak priznali da su im životinje iskočile kroz prozor automobila tokom vožnje, što je u nekim slučajevima dovelo do toga da je pas povriđen ili čak uginuo. Ispitanici su takođe rekli da su već doživeli nesreće na putu jer su ih psi ometali tokom vožnje. ''Ako posedujete kućnog ljubimca, vodite računa o njegovoj bezbednosti kao da je bilo koji drugi član porodice'', kaže britanski trener pasa Graeme Hall, poznat i po nadimku ''The Dogfather'' i dodaje: ''Uvek nosim svog psa Lily u posebnom boksu u prtljažniku, u kome može da se udobno kreće, a svi putnici su bezbedni.''

 

Rene Berns, inženjer Forda, odlučio je da pomogne vlasnicima pasa. Zajedno sa svojim saradnicima je razvio poseban boks za pse po merama prtljažnog prostora karavanskog Ford Focus Turniera. Pošto je vlasnik 3-godišnjeg australijskog ovčara po imenu Emil, Berns je želeo da kreira bezbedan prostor i za veće pse. Emil je bio i izvor inspiracije i pravi kandidat za testiranje.

 

ford dog 11.jpg

 

Bernsov tim je optimizovao sloj pene na krovu boksa i promenio dužinu šarki. Na kraju je stvoren boks koji omogućava transport i najvećih pasmina pasa poput, recimo, irskog vučeg hrta. ''Mnogo mi znači što mogu da vodim Emil svuda u automobilu, i ponosan sam što je pomogao drugim vlasnicima pasa da bezbedno i udobno prevoze svoje ljubimce u Ford Focus Turnieru'', rekao je Berns.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

imam i ja dvojicu momaka...

kain's golden pei william- aka kriksus

i domaci nadjen u supi mozda je imao 2 nedelje kada smo ga nasli, zvani cicko, punsiher, zle oci, gladni...

 

viber image 2019-02-06 , 13.19.44.jpgviber image 2019-02-06 , 13.19.45.jpg

viber image 2019-02-06 , 13.19.53.jpgviber image 2019-02-06 , 13.19.54.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bio mlad, sam i odmalena zeleo da imam psa ali majka branila. I onda posle nekog vremena promenilo se sve i odlucim da imam psa. I napravim najvecu gresku u zivotu. Jer sad pored zene i deteta nemam vremena za njega. A kod mene je evo 6-ta godina. Zivi sa nama u stanu ljubomoran na malu do zla Boga, trazim mu smestaj drugi bas iz ovog razloga, jer ce se kad tad desiti ono sto ne treba. Oglasio sam ga svuda da ga poklanjam pa evo koristim i ovde priliku. Ker se samo muci sa nama. I ja vise nemam srca da ga gledam takvog. Inace se zove Arci i haski kao haski hiperaktivan pas od rodjenja.

 

20181217_192441.jpg20181215_221053_Night.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

@aNGRY razumem sta pise, ali...

kada ga neko bude uzeo, sta mislis da li ce to biti isti pas tamo negde gde nema tebe i tvoje porodice?
da li poziveti i koliko od tuge?
na kraju, kako ce tebi biti...

 

inace mi se bas svidja, lep je strasno...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naravno da nece biti isti pas. I 90 posto da ce umreti od tuge. Ker je ceo dan u depresiji, lezi na jednom nepomicnom mestu ne mrda se. Ne mogu da ga animiram, nista. Kad dodjem sa posla on pridje polako mase repom pozdravlja se skace, cim mi dete dodje u susret on se povuce i zavuce u neku rupu. Znam ja da on mene voli mnogo vidim to i osecam ali ne mogu da dozvolim da rezi na dete, kezi se i trza. Sve sam probao da ih spojim. Ne prihvata je, jedva je i zenu prihvatio jedva sam je i ja prihvatio. :D:D Dete mi je na prvom mestu. Svega sam ja svestan. I znam kako se i sad osecam dok pisem ovo. Ali jednostavno, nemam resenja za njega osim ovog. Ili da menjam stan za kucu u Beogradu da bi pas imao dvoriste.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za haskija je i veliko dvorište malo!

Ne razumem kako opstaju u stanu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad spomenu to da nije prihvatio dete, ja sam oduvek mislio da ti veliki psi imaju neki zastitnicki odnos prema manjem stvorenju.. Sit sam se nagledao klipova na netu gde oni cuvaju jedno drugo, igraju se itd.. Iskreno ne bih imao toliko poverenja da stavim ogromnog psa pored deteta, ma koliko oni zajedno bili.. Iskreno bas se smorim kad cujem tako nesto, na njih gledam kao na ljude mozda cak i nesto vise od toga. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaka rasa je specifična za sebe, nije džabe jedno od pravila da se pas uzima kad su deca mala ili kad je oformljena porodica tj ima više članova jer se tada pas drugačije socijalizuje! Pa čak i tada pas bira alfu porodice, problem je ako pas postane alfa porodice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baset kod mene 3meseca, naspram irskog setera, kog sam imao davni ovaj je totalni penzioner, nisam skoro slikao, biće koja 2bdf196c1773c37b505dcb5939f93f91.jpg

 

Послато уз помоћ Тапатока

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...