Jump to content
FAS Goran
space2703

ROC - Race of Champions

Recommended Posts

Filipe Albuquerque tujao je sjajnog Sebastijana Loeba u finalu trke šampiona. Šumaher je bio odličan u prvih par nastupa ali ga je dobio Fetel (za malo i to nakon šumijevog vođenja većinom trke) za prolazak dalje. Alen Prost je bio u slabom izdanju (izgubio od šumija, okretao se više puta), a Heiki Kovaleinen se gadno slupao još pri početku trke. Loeb je bio odličan ali je debitant Filipe nakon pobede nad Fetelom dobio i njega. Ovo je moje kratko viđenje dešavanja kroz dremež na motors tv i sa web sajta kasnije, pišite detaljnija zapažanja)

http://www.raceofchampions.com/index.aspx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Race of Cfampions je međunarodna trka koja se održava svake godine krajem trkačke se zone.

Na trci učestvuju renomirani vozači iz šampionata: F1, WRC (Rally), NASCAR, turingcar i ostalih.

Prva ovakva trka je održana 1988. Na samom početku to je bilo takmičenje Rally vozača, vremenom su se pridružili i drugi.

Na ovim trkama su se oprobali skoro svi najbolji vozači sveta: Prost, Piquet, McRae, Gronholm, Kankunen, Alesi, Sordo, Loeb, Shumaher, Ekstrom, Vettel ... :unworthy: :

Trke se uglavnom održavaju na poznatim stadionima (Wembley, Bejing ....)

Vozači voze u paru jedan protiv drugog na ispadanje. Voze se istim automobilima, unutrašnjim i spolašnjim krugom naizmenično. Finale se vozi na dve pobede.

Svake godine voze se 3 vrste automobija (svaki par izvlači vrstu vozila koji će se voziti). To je uvek ROC buggy, obično jedan Rally auto i kabrio dvosed.

 

800px-_Gr.jpg

 

Osim pojedinačnog takmičenja postoje u isto vreme e održava i nacionalno (dvojica zemljaka)

Ove godine takmičenje je održanu u Dusseldorfu, Espirit Arena 27-28 Nov.

Pobednik je Portugalac Felipe Albukerque vozač SUperstar Serie koji je u finalu savladao 2:1 Loeba, u konkurenciji nacija pobednici su Nemci Shumaher/Wettel.

Iako su vozili dosta finala, vozači F1 pobedili su samo jednom, Kovalainen. Najuspešniji su Rally vozači :unworthy:

Svi pobednici:

Didier Auriol 4

Sébastien Loeb 3

Mattias Ekström 3

Stig Blomqvist 2

Juha Kankkunen 2

Andrea Aghini 1

François Delecour 1

Carlos Sainz 1

Colin McRae 1

Tommi Mäkinen 1

Harri Rovanperä 1

Marcus Grönholm 1

Heikki Kovalainen 1

Filipe Albuquerque 1

više o ROC http://en.wikipedia.org/wiki/Race_of_Champions

Share this post


Link to post
Share on other sites

ove godine je trka sampiona odrzana u diseldorfu u nemackoj,a sampion u pojedinacnoj konkurenciji je sebastian ogier :clap:,a peti put zaredom sebastian vetell i mihael sumaher su sampioni u klasi drzava :unworthy:

 

Sebastien-_Ogier-_Race-of-_Champions-2011-fotoshow_I.jpg

 

A najveseliji medju njima je bio sebastian vetel,ovogodisnji sampion u F1,koji je bas uzivao dok je prskao sa sampanjcem :animier:

 

Sebastian-_Vettel-_Race-of-_Champions-2011-fotoshow.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zanimljivo je recimo da najviše pobeda imaju Rally voztači + sjajni Mattias Ekstrom, a ne vozači F1 koji sebe smatraju najboljima.

istina je međutim da su ovde učestvali samo neki F1 vozači.

Shumaher je 3 puta bio u finalu i gubio od Ekstroma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i ponovo su ove godine na trci sampiona u ekipnom takmicenjiu,ova dvojica pobedila,ova dva cudesna nemca zajedno imaju 10 sampionskih titula u Formuli1, a u pojedinacnom takmicenju najbrzi od svih je bio roman grozan vozac lotusa. Takmicenje se odrzavalo u bankongu u tajlandu

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Otkazan ovogodišnji Race of Champions

 

roc.jpg

 

 

Organizatori ovogodišnjeg izdanja poznate ''trke šampiona'' objavili su loše vesti za sve ljubitelje nadmetanja između najboljih automobilista, motociklista i ostalih -ista. Zbog političkih nemira na Tajlandu, a posebno u prestonici Bangkoku, trka Race of Champions otkazana je, prvi put u 25-godišnjoj istoriji. Za sada je teško proniknuti u pravo stanje stvari, jer su organizatori objavili da se trka neće održati u originalnom terminu (14. i 15. decembra). Isto tako, dodali su da rade na pronalaženju opcija za ''ponavljanje uspeha prošlogodišnjeg RoC'' u drugom terminu. Da li to znači da još uvek postoje šanse da se RoC za 2013. održi, makar i 2014. ili je trka za ovu godinu definitivno otkazana? Vremena je veoma malo, jer između sredine decembra i početka nove WRC sezone preostalo je oko mesec dana, u šta valja uračunati i božićne i novogodišnje praznike.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vettel protiv svih, Montoya sjajan

 

160708-roc%201.jpg

 

Juan Pablo Montoya osvojio je svoju prvu Race of Champions titulu u subotu, dok je u nedelju, u Nations Cup, briljirao Sebastian Vettel i samostalno doneo Nemačkoj sedmu titulu!

Tradicionalno revijalno godišnje takmičenje najboljih vozača sveta, Race of Champions (RoC), koje je 2013. otkazano, a 2016. nije održano, ovaj put je pomereno na sam početak godine, a veliki broj gledalaca koji su se okupili u Marlins Parku u Majamiju, imali su itekako šta da vide!

 

160709-roc%2011.jpg

 

Pre svega, ljubimac američke publike, poznat kako iz Indycar i NASCAR takmičenja, tako i Formule 1, Kolumbijac Juan Pablo Montoya, domogao se svoje prve titule ''šampiona nad šampionima'', i to na zaista spektakularan način, pobedivši u finalu legendu auto-sporta, popularnog Mister Le Mans - Tom Kristensena, kojem je to bilo čak peto finale u 15. nastupu na RoC!

 

160710-roc%20111.jpg

 

Kolumbijac je u polufinalu pobedio Felipea Massu, dok je Kristensen bio bolji od Davida Coultharda. Jedan od favorita tokom subotnjeg Race of Champions, Sebastian Vettel, eliminisan je još u grupnom takmičenju, nakon što je izgubio i od Castronevesa, i od Pastrane.


roc%201111.jpg

 

No, pravi trenutak slave, Vettel je imao narednog dana, u nedelju, kada se tradicionalno vozi Nations Cup (Kup nacija). Do sada, Vettel je, zajedno sa legendarnim Michaelom Schumacherom, bio neprikosnoven po broju pobeda, šest uzastopnih, a na ovogodišnjem Kupu nacija, boje Nemačke trebao je da brani sa mladim Pascal Wehrleinom.

No, Pascal je u subotu napravio jedan kiks koji se pretvorio u ozbiljan udes, u kojem, na svu sreću, niko nije stradao, ali je Wehrleinu od strane lekara preporučeno da se u nedelju ne takmiči, čime je celokupan ''teret'' pao na Vettelova leđa. To, kao da je prijalo nemačkom šampionu, koji je u Kupu nacija, bukvalno počistio sve konkurente, počevši od Jensona Buttona, preko Davida Coultharda, Toma Kristensena i Pettera Solberga, pa do Chavesa, Montoye i u samom finalu, Kurta i Kyle Buscha! Time je Vettel ponovo doveo Nemačku na sam vrh, nakon zajedničkih nastupa sa Schumacherom, koja sada ima čak sedam pobeda, dok su na drugom mestu Francuska i Finska sa ''samo'' dva trijumfa!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Race of Champions 2018: Nemačka i Coulthard najbolji

 

175926-roc 1.jpg

 

U Rijadu je proteklog vikenda održan tradicionalni Race of Champions, na kojem je po osmi put u Kupu nacija pobedila Nemačka, dok je David Coulthard trijumfovao u konkurenciji vozača. ''Trka šampiona'' (Race of Champions) se uz manje prekide vozi još od 1988. godine, a u sadašnjem formatu takmičenja nacija i pojedinačnih vozača znamo je od 1999. godine. U prvoj noći takmičenja, koja je bila rezervisana za Kup nacija, po rekordni osmi trijumf zabeležila je Nemačka, čije su boje ovaj branili Timo Bernhard i Rene Rast i ujedno odbranili prošlogodišnju titulu iz Majamija, kada je Sebastian Vettel, usled povrede Pascala Wehrleina, sam došao do ''krune'' za Nemačku! U samom finalu, Nemci su ''snage odmerili'' sa timom Latinske Amerike, kojeg su činili Juan Pablo Montoya i Helio Castroneves. U formatu neophodne dve pobede, Rene Rast se pokazao u najboljem svetlu i eliminisao prvo Kolumbijca, a zatim i Brazilca. Inače, latino-američki tim je do finala stigao nakon pobede nad uvek nezgodnim Nordijcima, čiji tim su ove godine činili višestruki pobednik ovog takmičenja, popularni Mr. Le Mans, Danac Tom Kristensen i jednako simpatični Norvežanin Petter Solberg.

 

175927-roc 11.jpg

 

Dan kasnije, na King Fahd International Stadiumu u Rijadu, održana je i Trka šampiona, odnosno takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji vozača, gde je po drugi put u karijeri pobedio David Coulthard, i to u direktnom duelu protiv pomenutog Solberga. Iako je Race of Champions, sam po sebi, spektakularan događaj, mora se priznati da bi ovogodišnja manifestacija bila još atraktivnija ''srećnijim'' odabirom lokacije, ali i prisustvom nekih od aktuelnih F1 ili MotoGP vozača, koji su godinama unazad uveličavali ovaj događaj.    

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hakinen učestvuje u Trci šampiona u Švedskoj

 

Mika-Häkkinen.jpg

 

Mika Hakinen je potvrdio učešće u Trci šampiona u švedskom Pit Havsbadu 5. i 6. februara naredne godine. Voziće se po snegu i ledu. Dvostruki šampion sveta u Formuli 1 zajedno sa Valterijem Botasom, sadašnjim vozačem Mercedesa, činiće tim Finske. Bodovaće se individualni, kao i timski plasman.

 

''Volim da se takmičim. Biće to potpuno drugačije iskustvo u odnosu na formulu, ali ću se potruditi da se spremim u Finskoj za sneg. Drago mi što ću biti i deo tima sa Valterijem. Učinićemo sve da pobedimo, a očekujem i mnogo navijača iz domovine da nas podrže'', istakao je Hakinen. Učešće pored Hakinena i Botasa, već su potvrdili Peter i Oliver Solberg, Johan Kristoferson, trostruki šampion sveta u reli krosu, Tom Kristensen, koji je devet puta slavio na Le Manu, kao i višestruki šampion u reliju Sebastijan Loeb i Amerikanac Trevis Pastrana.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loeb najbrži u ''Trci šampiona''

 

Sebastijan Loeb ostvario je svoju četvrtu pobedu u egzibicionom takmičenju ''Trka šampiona'', koje je prvi put ove godine održano u Švedskoj. Vlasnik devet titula u reli šampionatu u finalu trke po snegu bio je bolji od Sebastijana Fetela, četvorostrukog šampiona u Formuli 1.

Vožene su ukupno četiri trke. Loeb je dobio prve dve, Fetel je trijumfom u trećoj smaniio na 2:1, ali je Francuz sve dileme oko konačnog pobednika rešio u četvrtoj vožnji. U polufinalu Leb je bio brži od Ekstroma, dok je Fetel bio bolji od devetostrukog pobednika Le Mana Toma Kristensena:

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...