Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Fiat i Opel potpisali ugovor o nasledniku Combo-a

Recommended Posts

opel%20combo_tour_gal_01_b.jpg

Fiat Group Automobiles SpA i Adam Opel GmbH, potpisali su ugovor kojim se Fiat obavezao da snadbeva vozila sastavljena od nekoliko varijanti Opela od početka decembra 2011. godine. Ovaj model će zameniti Opel Combo light model komercijalnog vozila čije se proizvodnja završava u četvrtom kvartalu 2011 godine. Novi model, baziran na istoj platformi kao i Fiat Doblo modeli, biće proizveden u fabrici u Tofasu, u Bursi u Turskoj gde se trenutno odvija proizvodnja Dobla. Početkom januara 2012. godine novi modeli će biti prodavani kod Opel i Vokshol dilera širom Evrope i na drugim tržištima širom Severne Amerike .

Opel i Vokshol će zadržati ime modela "Combo" a za ovaj model se planira i još nekoliko izvedbi, uključujući teretne kombije, putnička vozila i manja teretna komercijalna vozila (chassis cab). Dizajnerski tim iz Vokshola/Opela u Riselhajmu u Nemačkoj je aktivno uključen u razvoj novih modela i radi zajedno sa grupom inženjera i dizajnera pri Fiat Grupi stacioniranih u Turinu u Italiji.

Projekat zahteva početnu nabavku od 6,000 modela u 2011. godini. Programom je planirano da bude pokrivena nabavka od najmanje 250,000 vozila. Ovo ce povećati ukupnu proizvodnju platforme vozila u fabrici u Tofasu na 1,3 miliona vozila. Tofas je zajednički poduhvat izmedu Fiat Grupe i Kok Holdinga (Koc Holding) iz Turske koji je uspostavljen 1968. godine.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

S obzirom da je novi Fiat Doblo proglasen za dostavno vozilo godine :yes ,

Opel je napravio dobar potez :D

koji ce koristiti i Fiatu,naravno B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opel Combo Cargo 4x4

 

Opel-Combo-Cargo-4x4 003.jpg

 

Opel je svoju ponudu proširio i 4x4 verzijom novog Comba Cargo. Ukratko, Combo Cargo ima 4x4 sistem francuske kompanije Dangel, a u Nemačkoj je ovakva varijanta za 6.400 evra skuplja od uporedivog regularnog modela.

 

Opel-Combo-Cargo-4x4 002.jpg

 

Combo Cargo 4x4 dolazi samo u kombinaciji sa 1.5 litarskim dizel motorom od 96 kW/130KS i 6-stepenim manuelnim menjačem, a treba napomenuti da su vozaču na raspolaganju modovi vožnje nazvani ''ECO 2WD'' i ''AUTO 4WD''. Takođe, kao opcija se nudi i LSD zadnji diferencijal.

 

Opel-Combo-Cargo-4x4 001.jpg

 

Potrošnja goriva u kombinovanom ciklusu po fabričkim podacima (po NEDC-u) iznosi 5.4 l/100 km, a emisija CO2 je 144 gram po km. Ovakav Combo Cargo 4x4 sa nosivošću od 880 kg je dobio i dodatne zaštitne elemente kao i viši klirens, a deo opreme mogu da čine i automatski tempomat, sistem automatskog kočenja, detekcija pešaka, Head-up Dislej, sistem za upozorenja na vozilo u mrtvom uglu, 8.0-inčni kolor ekran osetljiv na dodir...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...