Jump to content
FAS Goran
Smederevac

Stilo JTD - kada se menja antifriz?

Recommended Posts

Pozdrav za forumaše , pratio sam teme vezane za antifriz ali nigde nisam naišao na konkretan savet šta uraditi kada je STILO , kao kod mene uvežen pre nekih par meseci i po savetu majstora koji je kontrolisao tečnost za hlađenje ok , tj može da trpi t.-25 i jake je crvene boje ali šta vredi kad ja nemam informaciju i podatak koliko je ta tečnost stara i da li je u sistemu duže od dve godine ...? Šta uraditi ? Pozdrav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otvoris novcanik kupis crveni paraflu i resio si problem! To je mozda surov odgovor,ali tako je,znas 100% na cemu si!Pozz :welcome::thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na svake 4-i do 5 godina,bez obzira koliko trpi :whistle:

Oce da pocne da gricka creva i hladnjake,ukiseli se :X posle nekog vremena i postaje agresivan :veryangry:

ko tursija :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

a i da kupiš i zameniš za svaki slučaj, 1500 dinara paraflu, 100 dinara destilovana voda, i majstoru za ruke 500tinak dinara, ali si zato miran. sve ukupno 20 eura, ali znaš sa čim imaš posla .

Share this post


Link to post
Share on other sites

ajde da se nadovezem . . . juce sam bio da proverim , i majstor mi rece da tripi -40 C , e sad posto se ovde radi o -25 C i vasa neka preporuka je da decko promeni antifriz - da li ja imam potrebe za tim ?! Inace , auto je Fiat Bravo :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne znam koji antifriz ide u bravo (verovatno misilš stari bravo), pa ne znam ni koji je rok upotrebe.

u svakom slučaju, stvar je prosta, paraflu up (ultra protect valjda) je najviše pet godina. ovaj drugi, plavi je navodno 3 godine. a obično se poklapa - rok upotrebe sa trenutkom kada počne da pada izdrživost na temperaturu...

dakle zavisno koja tečnost, zavisno koliko je dugo u sistemu, treba promeniti u skladu sa rokom upotrebe i/ili ako je izdrživost manja od željene...

prema mojim podacima, u mom autu nije nikad menjan antifriz, pet godina upravo ističe za koji dan, premerio sam ga i trpi do -20, zato ću i oterati kola da mi zamene, prošle godine meren i govorio je cca -40 (nešto malo ispod -40, možda -38 do -39).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja danas sa prvim snegom proverih i boja je zelena a pise da trpi izmedju 25-30 ne mogu tacno da ocenim na onom meracu.Znam da se sipa PARAFLU UP i da je crvene boje pa rekoh da li da menjam ovaj ili ne?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...