Jump to content
FAS Goran
vazon

Lancia Ypsilon 2003. - 2011. - iskustva, saveti pre kupovine

Recommended Posts

Pa i ako bude nesto od toga i ako kupis pre tog roka - niko ne moze da ti zabrani da vozis auto koji je vec ranije registrovan, ispravan i zadovoljava svoje norme. Tj. to se odnosi iskljucivo na uvoz. Po toj logici, pola Srbije bi ostalo bez voznog parka, ljudi voze ono sto mogu da priuste. Sigurno nisu "zatucani" pa iz tog razloga ne bi kupili neki Euro 6 da mogu... Cak postoji "teorija" da ce posle te zabrane, ispravni domaci npr. Euro 3 polovnjaci i poskupeti, sto me uopste ne bi zacudilo. Jednostavni za odrzavanje, jeftini delovi, a sa ogranicenom ponudom...

Cela prica me neodoljivo podseca na nepotrebnu histeriju svakog 31.10. vezano za zimske gume (a u praksi dan kao i svaki drugi, ako su temperature po 20C kao zadnjih godina). Ili na pricu oko izduvnih gasova za iducu godinu, a sve uz obilnu podrsku FOTO+VIDEO medija.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od one tvoje prve ture od 4 komada, iako najstarija i islikana mokra i jeste delovala najkorektnije.

On 2/21/2020 at 11:09 AM, Ivan said:

Deluje spolja sacuvanije, korektan enterijer, digitalna klima, plasticni volan, najstarija 2003.

:whistle:

Mozda krece malo bolja ponuda sa lepsim danima, ali ako je to to i svidja ti se auto - srecno sa pregledom i da uzivas u novom ljubimcu. Koliko ovde obicno trazimo, ovo je ekspresno :D .

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

E pa, što se kaže, postala sam vlasnica jednog prelepog amdjela :D :D :D

Majstor Goran nam je rekao da je u ekstra stanju u odnosu na godište. Kilometraža se kaže poklapa sa motorom, što je super. Odlazi na poliranje, da je skockamo skroz. Možda joj i budemo odradili krov i vrata gepeka krem folijom, moramo da se raspitamo kolika površina sme zbog tehničkog.

 

 B6DAEBA4-51E9-4841-9AFE-DF93A4DA2732.thumb.jpeg.a001847b1a290c4fa73928ee99a10b81.jpeg

 

Hvala svima na savetima. Nadam se da ćemo ubuduće samo oko lepih stvari da se konsultujemo :wub: 

 

Edited by Ivan
Sredjena slika

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lepo izgleda :) Ako je Goran rekao da valja - onda valja. Sa srecom da se navozas Kada stignes, malo vise opisi sta si pazarila :)

Sent from my S10 PRO using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vidim da ostaje isto registraciono podrucje. Cisto savet - obavezno odradi prevod. Sitan trosak, a mirna glava. I ako si imala 1. premijski stepen osiguranja, obavezno prebaci na novi auto kod sledece registracije (sacuvaj kopiju prethodne polise i treba ti overen kupoprodajni ugovor prethodnog auta).

Sa srecom, puno bezbednih kilometara i da te lepo sluzi.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, neptunova said:

Možda joj i budemo odradili krov i vrata gepeka krem folijom, moramo da se raspitamo kolika površina sme zbog tehničkog

 

Čestitam na kupovini, i da te lepo posluži :) 

Što se tiče folije, smeš sigurno. Propisi kažu da mora biti preovlađujuća (51+% površine) boja ona iz saobraćajne, a već postoje Ypsiloni te generacije koji su fabrički bicolore i piše boja koja je na vratima, haubi i panelima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Društvo, ponovo se javljam. 

Ljubimica je sinoć išla na tehnički pregled, sve je prošlo kako treba. 

Nalickana je, ispolirana, farbana su joj vozačeva vrata jer je imala ulubljenje. 

Juče joj je završena folija. Sad čekamo odgovor od sup-a na mail, pošto zbog vanrednog stranja ide sve na zakazivanje. 

Izgleda kao da je fabrički dvobojna. Ja oduševljena:wub:

D433F80C-30C5-4DFA-AF26-0EB1A71E8A65.jpeg D1D43579-4597-4627-8677-B67B91A766B1.jpeg

 

Edited by Ivan
Sredjene slike

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ja u stvari htela da se javim zbog štopki i zaboravila da pitam :lol: 

nisam uspela po netu da nadjem da li one sive štopke spadaju u dodatnu opremu. Moja Lancia je 2003. Ako kupim sive, moram li posle da se mlatim na tehničkom sledeće godine oko tih štopki? Jel menjao neko?

Na ove mislim

09BC2819-F200-48BD-8BCD-FF53ABD783D3.jpeg

Edited by neptunova

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bele stopke bi trebalo da su na restyle verzijama Mk2 Ypsilon. od kraja 2006. (secam se po tome da je grupacija odmah iza toga predstavila Nuova Bravo). A ne vidim zasto bi bile problem na tehnickom :) , OEM deo je u pitanju.

Folija na krovu, A stubovima i retrovizorima je stvarno super legla. Bas je ozivelo ceo autic i dalo mu dodatni zabarski smek, plus ide uz boju enterijera. Apropo registracije - obavezno odradi prevod i prebaci premijski stepen sa prethodnog vozila (ako je to uopste moguce u ovoj situaciji).

PS: Molba, posto je tema za savete pre kupovine Ypsilon (da ne bi ovde pravili temu "svastaru"). Ako zelis s vremena na vreme da napises nesto o autu, sredjivanju, procaskas i konsultujes se sa ostalima i sl. - slobodno otvori svoju temu u Predstavljanjima vozila clanova: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/forum/12-predstavljanje-automobila-članova-foruma/ . Ako ne zelis (opciono je, naravno) - za sva pitanja imamo odgovarajuce podforume (styling, registracija, tehnicka pitanja...). Cisto da bi nam forum bio pregledan ;) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav drustvo, 
Ima li neko misljenje o ovom autu i o placu BG Cars generalno. 
Prica je da prodaju auto sa uradjenim servisima i da nema nista da se ulaze posle kupovine... Neko kupovao kod njih? 
Sta treba da mi daju od papira za plin koji ce mi trebati za ubuduce? 
Neki savet generalno? 
Danas sam ga pogledao, nisam palio i probao. Pristojno izgleda, enterijer super. Sutra idem sa sestrom da vidimo i probamo, ona je kupac. 
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/16317310/lancia-ypsilon-14btng

 

image.thumb.png.8729a7995c3b680587edc9c5790f5bad.pngimage.thumb.png.5302fb23e845933cc6ba897da3fc1669.png
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dale

Pozdrav!

što se plina i papira tiče ne mogu da pomognem, ali što se saveta koje sam i ja dobijala tiče-mogu:lol:

Proverite da li rade podizači za prozore, kod nekih zna da bude problem sa elektrikom (što je rak rana fiatima)

proverite da li izbacuje airbag grešku, što njih 90% bar ja dok sam gledala je izbacivalo. Izbacuje i na mojoj. Skoro sam se raspitivala, koliko se sećam oko 50e je popravka.

Proverite nebo da nema fleke od vlage. Zna na anteni od spolja guma da se tokom zime ukruti i krene da pušta vodu. Javljaju se fleke iznutra na ivicama. Imala sam prilike da vidim, lepo se primete. 

Mogu da vidim na slikama da je volan malo odran, tako da ne znam koliko je za poverovati kilometraži, ali sve se to da proveriti. 

Ne znam kako ide kad se auto uzima s placa, moj savet je da auto pre kupovine oterate do majstora Gorana u Zemunu. Nudi besplatan “prvi pregled” pre kupovine. 

Glupa stvar, ali probajte tečnost za vetrobran da li motorčić radi. Neko mi je rekao da im to često rikava. Na mojoj nije radio, brat je menjao. Motorčić kao motorčić novi smo platili 300 dinara, tako da nije bog zna kakav kvar, ali može da spusti cenu ;)

Ja gledala ove stvari, Goran gledao motor i ostalo. Tako da toliko mogu da pomognem. Srećno! 

 

Edited by Ivan
Skinut nepotreban citat prethodnog posta, dodat tag, sredjen format

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala! 
Sestra je vozila godinu dana ypsilon 2005, a i ja neretko pa znam za neke boljke. Ako je pristojan, moracemo da placamo probne i vozimo na kontrolu. Cekam da li ce neko da kaze nesto lose o placu ili konkretnom autu pa da odustanem... Ako primetim nesto lose sutra, pisacu ovde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaki auto na nekom placu je prica za sebe, tako da to sto je neko mozda kupio los primerak kod njih ne znaci da je i taj tvoj isti takav. Gledaj kola a ne plac ili vlasnika placa i to je to :)

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvali se gazda da njegov brat drzi firmu na severu IT i da otkupljuju automobile tamo pa salju ovde, ali nema sliku ili br tablica da bih mogao da pitam ovde kolege da provere Km. 
Ovaj konkretno auto ima tapacire koji nisu odlepljeni i vise kao kod mnogih ipsiona, volan je plastican, ali uzivo izgleda bolje nego na slikama. Sedista rade lepo, a cesto su sajle ili mehanizmi pokvareni pa ne rade pomeranja i preklopi. Gume su GY  vector4season, napred 2018, pozadi 2016, pravilno trosene i u fabrickoj dimenziji 195 55 15, fabricke ratkapne sto bi trebalo da znaci da je tako i dosao. Hladnjak nije nov, sve izgleda adekvatno "prljavo", nije pran oko motora. Deluje da nije kupljen udaran pa sredjivan...

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, neptunova said:

Ne znam kako ide kad se auto uzima s placa, moj savet je da auto pre kupovine oterate do majstora Gorana u Zemunu. Nudi besplatan “prvi pregled” pre kupovine.

+1, @Dale posto si ti i auto u BG zvrcni Gorana za dogovor. Ali verujem da ce ti sigurno izaci em jeftinije, em manje cimanje nego vadjenje probnih tablica. Pogotovo ako auto bude aminovan u servisu, pa da ne mora da se vraca nazad, a vlasnik moze ranije da odradi tehnicki koji ces mu nadoknaditi. O probi u voznji ne bih ovim putem :) .

Deluje poprilicno sacuvano, mana je jedino bas tanka oprema... Ako i fabricki ide sa policom umesto fabrickog radija, onda je to najnizi nivo u svakom modelu. U ovom slucaju plasticni volan bez komandi, manuelna klima, aftermarket radio, celicne felne itd... Ako sve to vrsi posao + TNG, ne deluje lose.

@neptunova

Od nekoga ko je dosao po savete, izverzirala si se do nivoa da ih delis i trudis se da pripomognes, svaka cast ;) .

 

10 hours ago, MS PK said:

Gledaj kola a ne plac ili vlasnika placa i to je to

Apsolutno se slazem :thumbup: , na vecini placeva na kojima vecinom gledamo "narodna" kola, ponuda je od-do.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odlozio sam do ponedeljka, idem u Smederevsku palanku da vidim neku fiestu. Jutros sam provozao po placu, onako, solidno. Klima slabo duva, ali ce to da rese jer "auto izlazi sa placa ispravan i bez ulaganja..." Dopunice i onda, kada iscuri moram da se zezam sa reklamacijama, natezanjem... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala za pomoc i savete! Kupljen beli ypsilon slican gore pomenutom, ali ne sa tog placa. Nema plin, ali je u boljoj opremi. 
Posebno hvala @integralac za pomoc pri kupovini! Ako kupujete auto, preporucujem da ga kontaktirate za vozila iz Svajcarske, vise nego korektna saradnja! 

 

y1.jpg y2.jpg y4.jpg

 

Edited by Ivan
Sredjene slike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zahvaljujem kolega

Vec posle najobicnijeg pranja je zasijala, malo joj treba da bude super autic.

Nadam se da ce sestra biti zadovoljna i da ce je sluziti bez problema

IMG_20200712_195637_Darkroom_20200712.thumb.jpg.2c580eb159e70440fa4816382a7ec296.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...