Jump to content
FAS Goran
evilclown

Toyota Corolla / Corolla Cross

Recommended Posts

polovniautomobili.jpg PolovniAutomobili video: Test Toyota Corolla hatchback

 

Testirali smo najnoviju generaciju Toyote Corolle i to u hatchback izdanju. Da li su japanski dizajneri konačno napravili pomak u odnosu na prethodne generacije? Sa ovim imenom, do sada je proizvedeno više od 45.000.000 automobila, proverite zašto je to tako u našem najnovijem testu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dmotion test: Toyota Corolla sedan

 

wqwqa302.jpg

 

Automobil sa imenom Corolla približava se 50 milionitom prodatom komadu, a titulu najprodavanijeg na planeti ima odavno. To što se model pod imenom Toyota približava neverovatnom podatku da će uskoro biti prodat u 50 miliona komada može i ne mora mnogo da znači. Kao prvo, to znači da postoji jako dugo, još od 1966. godine. Kao drugo, Toyota je u proteklih 53 godine izbacila 12 generacija Corolle, pa je imala više nego dovoljno prilika da proda ogroman broj vozila. Kao treće, uprkos tome što je Corolla i službeno najprodavaniji automobil na planeti, ne znači da su mu uvek cvetale ruže. Naprotiv. Nije tako daleka 2006. kada je model Corolla (osim kao limuzina) ugašen da bi napravio mesto Aurisu, koji će čak dve generacije zauzimati mesto Corolle, sa obrazloženjem kompanije da je promena imena modelne porodice nastala zbog toga što je ime izgubilo vrednost kod kupaca.

 

wqwqa303.jpg

 

Drugim rečima, Corolla je bila u fazi pada popularnosti, popularnosti stečene pre svega po osnovi pouzdanosti, ali ne i svih drugih zadovoljenja koje kupci traže. Auris je to, dosta uspešno, ispravljao 13 godina, ali je Toyota odlučila da je vreme za povratak tradicionalnog imena. Samo, previše tradicionalizma je skoro upropastilo Corollu, pa je nova porodica morala biti stvarno nešto novo, ako je već staro ime trebalo da se vrati na velika vrata.

 

wqwqa304.jpg

 

Corolla se vratila po receptu koji su neki napustili - sa tri karoserijske verzije odjednom. A po svom običaju, Toyota tera po svom, pa ni u jednoj jedinoj karoserijskoj verziji ne nudi dizel, nego hibrid kao alternativu. A uz to, smatra da trozapreminska limuzina ima svoje prednosti i svoje kupce. Uslovno rečeno, Toyota je sebi olakšala posao taktikom koji su mnogi veliki usvojili. Jedna modularna platforma koristi se u brojnim modelima. Sa spuštenim težištem, i multilink zadnjom osovinom Corolla je trebala dobiti znatno bolju voznu dinamiku, odnosno, povratak pomenutih vrednosti koje je vremenom izgubila. I još nešto važno je trebalo da bi se pariralo konkurenciji i vratilo u srca kupaca. Stil dizajna, toplina u enterijeru, jednostavno - privlačnost, a ne dosadnost.

 

wqwqa301.jpg

 

Toyota Corolla sedan se gabaritima uklapa u klasičnu limuzinu. Dužinom od 4.63 metra uz relativno velik međuosovinski razmak od 2.7 metara i visinom od 1.43 gotovo da je dobila proporcije kupea sa četvoro vrata. Pomenuta nova TNGA platforma ''potopila'' je agregat niže, što je dozvolilo nizak poklopac motora, i izrazito klinast nos. A sve zajedno, uz malo egzibicija led svetlima, dominantno velikim uvodnikom vazduha na donjem delu odbojnika, ali i bočnim sprovodnicima vazduha, i malo hroma na poklopcu prtljažnika, Corolla više definitivno nije dosadna. Naprotiv, postala je poprilično atraktivna limuzina C segmenta.

 

wqwqa300.jpg

 

I u enterijer su stigli neki novi vetrovi. Japanskim automobilima nikad nije nedostajalo osnovne funkcionalnosti, ali im je nedostajala finoća, preciznost izrade, osećaj kvaliteta koji se postiže izborom materijala i preciznošću uklapanja. Za početak, Sedan verzija Corolle donosi odličnu ponudu prostora, a pogotovo na zadnjoj klupi...

 

By Aleksandar Uglješić

 

pročitajte kompletan tekst na - dmotion.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoservisEmisija.jpg AutoservisEmisija video: Test Toyota Corolla TS Hybrid

 

Karavan sa jednom od jačih hibridnih varijanti u ponudi. Skuplji od ''hatchback'' verzija za skoro 1.000 evra (zavisno od paketa opreme). Dizajn je još agresivniji nego ''hatch''...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Test: Toyota Corolla 1.8 Hybrid

 

wqwqs99.jpg

 

Toyota Corolla je živa legenda. Prodaje se od 1966. godine i kumulativno u svim generacijama, predstavlja najprodavaniji automobil u istoriji automobilske industrije. Ove godine na tržište je stigla dvanaesta generacija ovog kvalitetnog automobila, koju smo isprobali na srpskim putevima. Nakon što je model Auris na određeni period od deset godina, preuzeo štafetu u kompakt klasi, početkom 2019. godine Auris odlazi u penziju, a u ponudi ga menja nova generacija modela Corolla. Uvođenje novog naziva, poklapa se sa usvajanjem zajedničke Toyotine nove globalne arhitektonske platforme (TNGA), koja će zameniti tri platforme trenutno u upotrebi. Iz Toyote poručuju da nova platforma obezbeđuje nižu masu i bolju stabilnost, što smo isprobali i na srpskim putevima.

 

wqwqs98.jpg

 

Nakon što je model Auris na određeni period od deset godina, preuzeo štafetu ovog japanskog proizvođača u srednjoj nižoj klasi, početkom 2019. godine Auris odlazi u penziju, a u ponudi ga menja nova generacija modela Corolla. Uvođenje novog naziva, poklapa se sa usvajanjem zajedničke Toyotine nove globalne arhitektonske platforme (TNGA), koja će zameniti tri platforme trenutno u upotrebi. Iz Toyote poručuju da nova platforma obezbeđuje nižu masu i bolju stabilnost, što smo isprobali i na srpskim putevima. Nova Corolla dostupna je u tri karoserijske varijante. Kompaktni hatschback meri 4.370 mm dužine, sedan je dugačak 4.630 mm, a karavan 4.650 mm.

 

wqwqs97.jpg

 

Sedan se od ostalih verzija razlikuje po dizajnu, koji je po meri konzervativne klijentele. Na našem testu smo imali hatchback verziju, koja privlači pažnju mlađih vozača. I već na prvi pogled je jasno, da su dizajneri pogodili pravo u metu. Automobil krasi dinamičan, možemo slobodno reći agresivan dizajn, što je u skladu sa obećanjem predsednika Toyote, Akia Toyade, koji je 2014. godine rekao da Toyota više nikada neće praviti dosadne automobile. U odnosu na odlazeći Auris, karakter nove Corolle je dinamičniji, zahvaljujući široj i nižoj karoseriji.

Kao što smo istakli, kod Corolle hatchback su dizajneri najveću pažnju usmerili na dinamičan izgled, sa ciljem da privuku mlađe kupce, tačnije mlade porodice. Automobil izgleda skladno, sportski i kompaktno iz svakod ugla, a visina je smanjena za čak 25 milimetara. Pogled spreda otkiva nam agresivnu masku hladnjaka i široka svetla koja zadiru duboko u masku, ali sa jednim pasom LED dioda duboko u branik. Dinamički izraz podržan je i dizajnom branika, inspirisan katamaranom. Dizajnerska filozofija ''Under Priority Catamaran'' naslanja se i izgled zadnjed dela, sa branikom ukrašenim dubokim prorezima. U svakom slučaju, zadnji deo je prepoznatljivo dizajniran i sigurno ga nećete pomešati sa bilo kojim drugim automobilom. Što se dizajna tiče, Toyoti možemo dati palac nagore.

 

wqwqs96.jpg

 

Sličan utisak na nas je ostavio i enterijer. Nova Corolla je potpuno novi automobil sa najmodernijom tehnikom. Ipak, kako je Corolla najprodavaniji automobil na svetu, Toyota nije želela nikog da šokira dizajnom unutrašnjosti. Armaturna tabla je skladno dizajnirana, sa veoma kvalitetnim materijalima, što se odnosi i na sedišta, koja su ergonomski oblikovana i odlično drže telo u krivinama. U automobili se sedi niže od proseka i segmentu, što dodatno ističe sportsku notu automobila. Položaj za volanom veoma lako je pronašao i vozač visine preko 190 centimetara. Instrument tabla je kreirana iz nekoliko oblasti, a našu prethodnu tvrdnju da Toyota nije želela da pretera sa tehnologijom u svom najprodavanijem automobilu u istoriji, potvrđuje i činjenica da su pokazivači broja obrtaja, nivoa goriva i temperature rashladne tečnosti analogni. Pokazivač brzine i board kompjuter emituju se na TFT displeju. Na središnjem panelu armaturne table nalaze se komande za klima uređaj i ventilaciju, a levo i desno od displeja se nalaze analogne komande za audio sistem, navigaciju i prečice za mnogobrojne funkcije Toyota Touch 2 multimedijalnog sistema. Za svaku pohvalu je i činjenica, da nova Corolla već u serijskoj opremi nudi kompletan paket sistema asistencije - Toyota Safety Sense. Centralni displej ima dijagonalu od 8 inča, grafika bi mogla biti modernija, ali je intuitivnost na visokom nivou. Posebnu pohvalu moramo da uputimo na head-up displej dijagonale 10 inča, što je možda i najbolji razultat u srednjoj nižoj klasi.

 

wqwqs95.jpg

 

I putnici na zadnjim sedištima sede relativno nisko, čime se dobio dodatni prostor za glavu putnika. Ako nešto moramo zameriti, onda je to nešto kraći sedalni deo sedišta, što je rezultiralo nešto lošijom podrškom za butni deo nogu, a sve za posledicu može imati zamor u oblasti nogu na dugim putovanjima. Naravno, ovo se ne odnosi na gore pomenute porodice sa decom. Corolla hatchback ima međuosovinsko rastojanje od 2.640 mm, što je obezbedilo dovoljno prostora za kolena putnika na zadnjim sedištima i prtljažnik zapremine 361 litar. Uobičajeno je, da hibridne verzije imaju nešto manji prtljažnik, jer baterije uzimaju svoj ''danak prostoru'', ali se kod Corolle ovaj ''hendikep'' odnosi samo na verziju 2.0 Hybrid, koji ima zapreminu od 313 litara. Praktičnost prtljažnika je odlična, jer su dizajneri prostora uspeli da izvuku maksimum u bočnim oblastima oko obloga točkova. Za situacije kada transportujemo prtljag većih dimenzija, moguće je oboriti naslone zadnjih sedišta, koja su deljiva u razmeri 60:40.

 

wqwqs94.jpg

 

Nova Toyota Corolla nam dolazi sa tri motorizacije. Osnovni pogon predstavlja benzinski 1.2 Turbo motor, koji razvija maksimalnih 116 konjskih snaga. Ispod haube je definitivno nestao dizel motor, a umesto toga Corolla nam dolazi sa dve hibridne verzije. Slabija je 1.8 Hybrid (90 kW), a snažniji hibridni pogon predstavlja verzija 2.0 Hybrid (132 kW). Ispod haube našeg test automobila nalazio se slabiji hibridni sistem 1.8 Hybrid - to je četvrta generacija hibridnog pogona, koji razvija kumulativnu snagu od 90 kW (122 KS). Benzinski atmosferski 4-cilindarski agregat, koji radi po Atkinsonovom principu, razvija maksimalnih 72 kW pri 5.200 o/min i maksimalni obrtni moment od 142 Nm, a ''pomaže'' mu elektromotor snage 53 kW i maksimalnog obrtnog momenta od 163 Nm. Važno je istaći, da je obrtni moment elektromotora dostupan od samog starta, što znači od 0 o/min, što se itekako oseti prilikom kretanja. Osećaj kretanja je snažan kao u tramvaju i zato nas je najprijatnije iznenadilo ubzranje od 60 km/h, koje je zaista ubedljivo. Iz stanja mirovanja do 100 km/h potrebno mu je 10.9 sekundi i postiže maksimalnih 180 km/h.

 

wqwqs93.jpg

 

Ovaj motor pruža zaista ono što se od jednog hibridnog pogona i očekuje: tih, intuitivan i agilan pogon, čemu posebno moramo da zahvalimo odlično podešenom kontinualnom CVT menjaču sa šest zamišljenih prenosnih odnosa. Benzinski motor ima manje dimenzije i masu, namenjen je za ugradnju u novu GA-C arhitekturu. Konstruktori su uspeli dodatno da smanje trenje ovog agregata i unaprede sistem recirkulacije izduvnih gasova (EGR). Moramo da pohvalimo njegovu mirnoću rada i njegov izuzetno tih rad. I na kraju, ali ne manje važno, korišćenje Li-Ion akumularskog modula odrazilo se na dodatno smanjenje potrošnje goriva. Zanimljivo je, da se baterije razlikuju u odnosu na karoserijsku verziju - hatchback i karavan koriste litijum-jonske, a sedan nikl-metalhidrid baterije. 

Na našem testu, zabeležili smo potrošnju od 4.9 litra benzina na 100 pređenih kilometara. U otvorenom saobraćaju, na relaciji Beograd - Valjevo, uz maksimalnu brzinu od 80 km/h, naša Corolla je trošila neverovatnih 2.7 l/100 km! Vozeći dalje preko planine Povlen i prevoja Debelo brdo, koje se nalazi na preko 1.000 metara nadmorske visine, nakon što smo stigli u Bajinu Baštu, kompjuter je pokazao potrošnju od 4.6 L/100 km, što je rezultat za svako poštovanje. Ovo je najjednostavniji odgovor zašto se Toyota odlučila da izbaci dizel motor iz Corolle. Sjajnom tehnologijom uspela je da nadmaši dizel motore po potrošnji, ali uz značajno manje operativne troškove korišćenja vozila i bez potrebe za eksternim punjenjem baterija. Hibridna Corolla je sposobna da čak 50% trase pređe na čistu električnu energiju. U gradskoj, tačnije beogradskoj vožnji, potrošnja je iznosila 5.2 l/100 km.

 

wqwqs92.jpg

 

Dinamički karakter nove Corolle nije postignut samo dizajnom, već i odličnim voznim karakteristikama. Automobil je dobio standardno zadnje oslanjanje tipa Multilink, a na izabranim tržištima dostupan je i sa opcionim adaptivnim amortizerima. koriščenje platforme TNGA (verzija GA-C) obezbedilo je niže težište automobila i revidiranu geometriju prednjih točkove. Sistem oslanjanja koristi novu konstrukciju ventila amortizera, što je rezultiralo smanjenjem sile trenja za 40% i udobnijom vožnjom. U praksi to znači, da je automobil čak i na točkovima prečnika 18 inča veoma udoban, a udari na rupe su maksimalno prigušeni. Takođe, nivo buke oslanjanje je iznad proseka u ovoj kategoriji. Automobil je veoma precizan i čak kada pomislimo da smo preterali u krivini, Corolla se čvrsto držala zadate putanje kretanja. Inženjeri Toyote su u ovoj oblasti napravili odličan balans.

 

wqwqa91.jpg

 

Corolla na hibridni pogon ima sve što očekujemo od modernog automobila. Posebno moramo da istaknemo odlične vozne osobine, koje će zadovoljiti i najzahtevnije vozače, što se ne može reći za sve hibridne automobile. Kako će Corolla proći na srpskom tržištu bez dizel motora u ponudi? Teško je davati procene, ali prema našem uverenju, svi argumenti su na strani hibrida. Performanse su odlične, potrošnja mala, operativni troškovi niži, a na kraju dolazi i ono što normalno ne bi trebalo biti na kraju - ekologija. Slabiji hibrid emituje samo 76 grama ugljendioksida po pređenom kilometru. Možda će neki od vas sada reći: 'Baš me briga šta mi izlazi iz auspuha.'' Ako malo bolje razmislimo, to što izlazi iz auspuha našeg automobila, značajno utiče na to kakvu planetu ostavljamo budućim generacijama. Mislite o tome.

 

I na kraju, cena. Nova Corolla na srpskom tržištu dostupna je po ceni od 18.490 evra, koliko je potrebno izdvojiti za model Corolla 1.2 Turbo Luna. Hibridna verzija - Corolla 1.8 Hybrid (122 KS) Terra dostupna je po ceni već od 19.900 evra. Testirani primerak može se pohvaliti Sport Hybrid nivoom opreme, što cenu podiže na nivo od 27.950 evra. Ako uporedimo cenu hibridne Corolle sa konkurentskim dizelskim verzijama, možemo zaključiti da je i na ovom polju konkurentna.

 

wqwqs90.jpg

 

Fotografije: Milomir Bošković

 

preuzeto sa - automagazin.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg MotorWeek video: Test 2020. Toyota Corolla

 

Nema mnogo automobila koji se mogu pohvaliti da su ''dogurali'' do 12. generacije:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoservisEmisija.jpg AutoservisEmisija video: Test Toyota Corolla Sedan Hybrid

 

Kada je Toyota uvela ime Auris, ipak je Corolla ostala zvanični naziv za limuzinu (sedan).

Danas, Corolla bi mogla najpre da se poredi sa Octaviom, kraća je od nje samo 4 cm...ali ima veći međuosovinski razmak od pomenute Škode:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

osv.jpg OSV video: Test Toyota Corolla

 

Znamo već svi kako je Toyota vratila ime Corolla, međutim manje se zna da je čak i ova sadašnja Corolla bila predstavljena kao Auris na salonu automobila u Ženevi 2018. godine. Ali, tri meseca kasnije kada je auto stigao do prodajnih salona, nosio je ime staro ime Corolla:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

osv.jpg OSV video: Test Toyota Corolla

 

Svi koji su poslednjih godina, zbog Aurisa, potpuno sklonili Toyotu sa izbora automobila u ovom segmentu, treba da revidiraju taj svoj stav....sad kad je tu nova Corolla i to nikada modernija kad je hibrid u pitanju:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toyota Corolla Nightshade Edition

 

Razni ''black'' paketi su popularni u autoindustriji, pa tako i Toyota ima svog predstavnika kad je Corolla u pitanju.

Njen ''Nightshade'' trim obuhvata crne oznake, crnu masku, crne retrovizore sa žmigavcima u njima, crne kvake na vratima i 18-ce felne, spojler na krovu (kačket) i antena su takođe crni...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

redlinereviews.jpg RedlineReviews video: Test 2020. Toyota Corolla Hybrid

 

Toyota kaže da auto prelazi oko 1.100 km sa jednim rezervoarom...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

cargurus.jpg CarGurus video: Test 2019. Toyota Corolla Hybrid

 

Corolla se oduvek dobro prodavala, ali bila doživljavana kao kvalitetan i dosadan automobil. Sada je Toyota ne samo vratila ime za tržišta gde je koristila u poslednje vreme naziv Auris, nego je napravila jedan veoma dinamičan, atraktivan auto:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako je Toyota Corolla postala najprodavaniji automobil?

 

Toyota_Corolla 004.jpg

 

Do polovine šezdesetih države širom sveta su se već navikle na posleratni mir i počele osetno da uživaju u komforu života. Posedovanje automobila je postalo deo tog komfora. Zato je kompanija Toyota tokom 1966. godine predstavila novi model Corolla i tu sred ''auto-boomers'' perioda. Naziv Corolla prevodi se kao mala kruna, odnosno kruna cveća i simbolizuje nadu da će Corolla cvetati u srcima kupaca. To ime je i vrlo brzo opravdala odgovarajući na potrebe velikog broja japanskih porodica tog vremena, posebno zbog njene ekonomične potrošnje, prostrane i udobne kabine, kompaktnih dimenzija i pouzdanosti. Vrlo brzo je postala najprodavaniji automobil u Japanu i do 1974. osvojila je istu tu titulu i na svetskom nivou. Čak i danas, Corolla je među najprodavanijih pet modela u svetu, a ne treba zaboraviti i podatak da je do jula 2013. godine Toyota prodala više od 40 miliona komada ovog modela i to bez tendencije opadanja buduće prodaje.

 

Toyota_Corolla 003.jpg

 

Sve je počelo predstavljanjem Corolle E10 u isto vreme kada su Datsun i Subaru predstavili svoje konkurentne modele, oba sa oznakom 1000. I jedan i drugi nosili su motore zapremine manje od 1000 ccm da bi kupcima omogućili poreske olakšice. Isto je planirano i za Corollu ali je tim ove kompanije odlučio da spakuje redni četvorocilindrični motor od 1077 ccm snage 60 konja. Caka je bila u marketinškoj kampanji ''Prednost u dodatnih 100 ccm'' koja je brzo podigla prodaju. Bazni menjač je bio četvorostepeni manuelni ali je i dvostepeni automatik takođe bio dostupan. Sa ukupnom dužinom od 3,848 mm i sa međuosovinskim rastojanjem od 2.286 mm, Corolla je upala u subcompact klasu. Rana Corolla je pravljena u formi jednodelne karoserije sa amortizerima napred i lisnatim oprugama pozadi, što je predstavljalo minimalistički dizajn koji nije ostavio mnogo prostora za kvarove.

 

Još u ovom ranom periodu Corolla istorije, Toyota se obavezala pred sobom na šablon ''fejslifta'' svake dve godine i na predstavljanje novog modela svake četvrte godine. Druga generacija E 20 stigla je tokom 1970. i donela je dupli karburator uz istu zapreminu motora što je snagu podiglo do 73 konja. Međuosovinsko rastojanje povećano je na 2.334 mm što ne deluje puno ali je značajno unapredilo komor putnika na zadnjoj klupi. Godinu dana kasnije stigao je i napredniji motor zapremine 1.588 ccm sa 102 konjske snage, a što se menjača tiče u ponudi su bili petostepeni manuelac i trostepeni automatik i to na svim tržištima gde se ovaj auto prodavao.

 

Toyota_Corolla 002.jpg

 

Treća generacija donela je logički sled oznake E 30 ali su po prvi put varijacije karoserija ove generacije označene sa E 40, E 50 i E 60 od kojih je jedna uključivala i hečbek sa troja vrata nazvan Liftback. Opcije motora i menjača nasleđene su kompletno od prethodne generacije ali je Toyota tada predstavila TTC system, odnosno Toyota Total Clean System kontrole emisije izduvnih gasova, uz koji je došao jedan od prvih svetskih katalizatora. Dodatne promene na ovoj generaciji odrazile su se na novo uvećanje međuosovinskog rastojanja, ukupne dužine i širine kao i dodavanja uvlačećih pojaseva na prednjim sedištima kao standard. Četvrta E 70 generacija postala je sve za svakoga! Značka ovog modela kačena je na sve od sedana s dvoja vrata do karavana sa petora, te su prodaje dodatno otišle u nebesa. Do 1980. godine dnevna proizvodnja dostigla je rekordnih 2436 primeraka te je prodato milion komada do februara 1983. godine. Novo uvećanje međusovinskog rastojanja, novo vešanje, direktno ubrizgavanje goriva sa različitim trim nivoima i opcionim četvorostepenim automatikom su uz servo volan bile novine koje su stigle uz E70.

 

Ovoga puta ćemo se zaustaviti na četvrtoj, ali ćemo spomenuti da i posle predstavljanja dvanaeste generacije Corolla i dalje ostaje najprodavanija linija automobila u svetu. Tokom pola veka filozofija je ostala ista i Corolle su uvek bile ekonomične i auto za svakog čoveka kao što je i prva verzija zamišljena. Na četvrtoj generaciji smo se zaustavili jer smo upravo jedan primerak iz tog doba sa zanimljivom ''Liftback'' karoserijom pronašli među našim oglasima. Auto je proizveden 1981. godine sa motorom od 1600 kubika i 82 konjske snage, a do danas je prešao 115.000 kilometara. Auto ima domaće poreklo i vodi se na prodavca, ali nema previše podataka.

 

Toyota_Corolla 001.jpg

 

Po fotografijama možemo da zaključimo da je auto u solidnom stanju ali odmah je jasno da ima limarskog posla obzirom na tragove korozije na rubovima i oko desnih vrata. Ostatak auta deluje pristojno uz blago ulubljenje prednjeg desnog krila i izostanak bočnih krajeva prednjeg branika. Enterijeru ne bismo mogli da nađemo zamerku jer sve što se vidi deluje odlično sačuvano te je možda potrebno samo jedno blaže čišćenje. Što se motora i mehanike tiče, informacija o stanju nema, pa se nadamo da automobil pali, radi, ide, a iako nema tablice, verovatno nije dugo stajao jer se na šoferšajbni nazire registraciona nalepnica. Sve u svemu, uz malo ulaganja i utrošenog vremena, ovo može da postane perfektan klasik za svakodnevnu i istrajnu vožnju.

 

Autor: Miloš Nikodijević - Autoslavia

 

preuzeto sa - polovniautomobili.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas prođoh pored ove nove Corolle hatch hybrid i meni ono bolesno dobro izgleda spolja

 

 

Edited by neshaoct
prebačeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

@totti

Spolja da, ali je unutra njesra... Jedino su sedišta unapredili... Tabla kvazi-elektronska (to je imao i Tipo pre 100godina), naslon manji i fixni, ostavili istu multimediju (naravno bez CP i AA), komande klime podigli...

Share this post


Link to post
Share on other sites

mobilautotv.jpg MobilAutoTV video: Test Toyota Corolla SD 1.8 HSD Executive

 

Nova, 12. generacija Corolla game će snažno napasti evropski C segment. Savremena Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C platforma obezbedila je vozilima superiornu dinamiku u vožnji i povišen nivo bezbednosti. Po prvi put Sedan verzija je dostupna sa samonapajajućim hibridnim agregatom od 1.8 litara. Corolla koju smo vozili je u paketu opreme Executive:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...