Jump to content
FAS Goran
evilclown

Toyota Corolla / Corolla Cross

Recommended Posts

Corolla hibrid je u Srbiji (opet) poskupela (prethodni put „još“ u septembru ).

 

Sedan 1,8 hibrid sada ide „redovno“ do 40.400, a HB 2,0 do 41.500 (karavan do 42.600).

Share this post


Link to post
Share on other sites

mobilautotvyoutubelogonovi.jpg MobilAutoTV: Toyota Corolla Cross u Srbiji

 

Toyota Corolla Cross je SUV verzija najprodavanijeg automobila na svetu I konačno je predstavljena i kod nas u Srbiji. Potpuno nova Toyota Corolla Cross u najprodavaniju gamu modela na svetu donosi prostranost, praktičnost, kao i moćan i snažan dizajn SUV automobila C segmenta.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toyota GR Corolla krenula s prodajom u Japanu, novi vlasnici biće odabrani sistemom lutrije

 

toyota gr 003.jpg

 

Kada je GR Corolla RZ predstavljena 1. juna, Toyota Gazoo Racing je najavio da će model ići u prodaju preko Toyota prodavaca vozila širom Japana. Međutim, kontinuirana Covid-19 priča i nestašica poluprovodnika su podstakle prelazak na lutriju za online kupovinu za početnih 500 jedinica, uz dodatnu prodaju koju treba razmotriti tokom praćenja proizvodne situacije.

 

230287-toyota gr corolla 02.jpg

 

Za GR Corollu Morizo Edition, koji je model s dva sedišta sa poboljšanim voznim performansama, apliciranje za kupovinu putem sistema lutrije za 70 jedinica može da se napravi u GR Garage lokacijama širom zemlje.

 

toyota gr corolla 01.jpg

 

GR Corolla je razvijena uvođenjem u praksu koncepta pravljenja sve boljih automobila formiranih iz iskustva u motorsportu, s naglaskom na brušenje automobila da bi pobeđivali na trkama te ih učinili komercijalno dostupnim. TGR će nastaviti da razvija GR Corollu odražavajući znanje koje je stekao kontinuiranim učestvovanjem u motosportu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toyota Corolla 1.5 Valvematic Sol na testu Auto magazina

 

crl21.jpg

 

Toyota bazira gamu Corolla na hečbek varijanti modela. Ipak, za mali broj ljubitelja limuzina, tu je i verzija Corolla Sedan. Pre nekoliko godina, japanska kompanija napravila je nekoliko oštrih rezova u koncepciji svog popisa modela (donje) srednje klase. Najpre je vraćeno ime Corolla, koja je nepotrebno preimenovana u Auris 2006. godine, zatim je sa spiska izbrisan Avensis, a ponovo dodat Camry. Tako je klasična limuzina srednje klase nestala iz Tojotine ponude, pa tu prazninu popunjava pomalo Corolla Sedan, a delimično i reinkarnirani Camry. Iako je širom sveta, pa i kod nas, prodaja takvih automobila sve manja, još uvek postoje kupci koji vole klasičan izgled skladnog automobila sa repom. I, eto nas kod razloga zašto Corolla ima i svoju sedan varijantu.

 

crl 20.jpg

 

Istini za volju, Corolla Sedan (zvanično ''Corolla SD'') nema široku paletu verzija, motora i pogona. Automobil sa našeg testa ima novi, ili preciznije rečeno prilagođeni motor zapremine 1.490 kubika, poreklom iz Yarisa, dok je druga opcija hibridni pogon sa benzinskim motorom od 1.8 litara.

 

crl19.jpg

 

Obe verzije imaju manje-više istu snagu, oko 123 KS, ali su im koncepcije, naravno, drugačije. Za razliku od ''hečbeka'', sedan ima nešto duže međuosovinsko rastojanje, samim tim i više prostora u kabini; drugačijie su i prednji i zadnji svetlosni blokovi, pa automobil izgleda i nešto šire.

 

crl18.jpg

 

Nos je spušten, što omogućava bolji pregled, a uz mogućnost podešavanja sedišta daju vozaču dobru poziciju i ulivaju mu samopouzdanje u vožnji. Unutrašnjost je na nivou standardnog kvaliteta Toyotinih modela. Prednja tabla je celom širinom (ne i celom površinom) presvučena kožom, baš kao i volan i ručica menjača, sa elegantnim štepovima i urednim detaljima.

 

crl17.jpg

 

Sedišta su pravilnog, odličnog ergonomskog dizajna, sa dobrom potporom i mogućnošću elektro podešavanja. Tapacirana su izdržljivom tkaninom, koja je našla mesto i na osloncu laktova na vratima, kao i na preklopnoj kaseti smeštenoj između prednjih sedišta, a srednji naslon za ruke obezbeđen je i za zadnje sedište.

 

crl16.jpg

 

Instrumentarijum je postavljen na isti način kao u hečbek verziji. Iza volana je manji digitalni displej koji prikazuje osnovne parametre vožnje i podatke o potrošnji, spoljnoj temperaturi, tu je još i čitač saobraćajnih znakova, ali i brojne kontrole bezbednosti do kojih se dolazi prolaskom kroz stranice menija.

 

crl15.jpg

 

Desno od vozača, na vrhu srednje konzole, smešten je veliki multimedijalni ekran osetljiv na dodir, dijagonale 8 inča, koji je centar za povezivanje, o čemu Toyota posebno vodi računa. Od mapa i navigacije, do povezivanje telefona, audio sistema i glavnog menija za podešavanje funkcija vozila, vozač se lako snalazi u brojnim mogućnostima.

 

crl14.jpg

 

Jedna od značajnijih prednosti limuzine od hečbeka jeste veći prtljažnik: u sedanu on ima kapacitet od preko 470 litara, pravilnog je oblika, upotrebljiv i zgodan za uredno slaganje dosta stvari.

 

crl13.jpg

 

Ispod poda smešten je rezervni točak, kao i komplet alata, pa je gepek onaj tas na vagi koji će prevagnuti kod nekih kupaca.

 

crl12.jpg crl11.jpg

 

Paket opreme pod imenom ''sol'' zaista je više nego dovoljan čak i za one koji uvek žele više. Aluminijumske felne od 17 inča, samopreklopivi retrovizori, pametan ulazak u vozilo, prednji i zadnji parking senzori, elektro podešavanje podrške za leđa, samo su neke od opcija koje ima ova verzija.

 

crl10.jpg

 

Naravno, ne smemo zaboraviti ni ceo skup bezbednosnih funkcija koje su upakovane u sistem pod imenom Toyota Safety Sense. Praktično, to je inteligentna, kompjuterizovana pomoć vozaču u raznim situacijama, od prepoznavanja i upozorenja na pešake i bicikliste, automatskog kočenja u slučaju neizbežnog sudara, do adaptivnog tempomata i kontrole održavanja putanje u kolovoznoj traci.

 

crl09.jpg

 

Bezbednost je, uz ekologiju, jedan od prioriteta japanskog proizvođača, i najveći broj osvojenih tehnologija je i primenjen u Cprplli. Toyota Corolla Sedan je do skoro bila dostupna sa 1.6 atmosferskim benzincem koji je predstavljao osnovnu ponudu najprodavanijeg automobila na svetu.

 

crl08.jpg

 

Umesto njega, sada je stigao novi, takođe atmosferski motor. Ima tri cilindra i radnu zapreminu od 1.5 litra. U odnosu na 1.6 motor, ima nižu potrošnju i emisiju ugljen-dioksida. Zašto je došlo do ove promene? Proizvođačima automobila je važan svaki gram koji uštede na emisiji CO2  i ostalim izduvnim gasovima.

 

crl07.jpg

 

Tako je došlo do razvoja trocilindarskih motora koji, između ostalog, imaju manje pokretnih delova. Samim tim, manje je gubitaka koji nastaju trenjem, a motor je efikasniji. Otuda i strategija da se u Corollu sedan ugrađuju atmosferski motori, kod kojih ne samo da nema šta da se pokvari, već su i manje osetljivi na vrućinu, prašinu, lošije gorivo i ulje… Na svu sreću!

 

crl06.jpg

 

Performanse ove limuzine nisu za potcenjivanje. Ne očekujte energična ubrzanja i brze prolaske kroz krivine, ali budite sigurni da ćete dobiti udobnu vožnju, dovoljno snage i bezbedan automobil koji neće morati na benzinsku pumpu svakog časa. Mi smo zabeležili prosečnu potrošnju od oko 6.5 litara, nešto veću od deklarisane, ali imajte u vidu da je poslednji deo pređene kilometraže zabeležen u beogradskom saobraćajnom haosu.

 

crl05.jpg

 

Na otvorenom, pri brzini od oko 80 km/h, potrošnja je pri konstantnoj brzini bila oko 4.5 litara, na auto-putu, u tempu po propisima, do oko 5.5 litara. Trocilindarski motor je već poznata, prihvaćena i osvojena tehnologija, i od toga nemojte zazirati. Automobil ide lako, precizno i mirno, stvoren je za opuštenu vožnju, bez žurbe, trke i forsiranja. Dakle, krstarica, a ne sportista, provereno, a ne po poslednjoj modi. Stara škola, u kojoj bi i novokomponovani kupci mogli nešto da nauče. I iznenade se....

 

crl04.jpg

 

U ponudi su tri paketa opreme. Svi oni su na akciji. Najniži paket košta 19.990, dok najviši može da se nabavi za 3.500 evra više.

Inače, svaka Corolla, pa i najjeftinija, standardno ima većinu modernih bezbednosnih sistema, među kojima su automatsko kočenje, adaptivni tempomat, automatska korekcija upravljačem u slučaju nenamernog napuštanja saobraćajne trake… Dodatne informacije i detaljan cenovnik sa spiskom opreme možete pronaći na sajtu Toyota Srbija.

 

crl03.jpg

 

Tojota nije štedela na Corolli sedan, koja je konstruisana na identičnoj mehaničkoj platformi sa hečbekom i karavanom. Ipak, limuzina nema neke od motora koje imaju ova dva oblika karoserije: nema novog dvolitarskoh hibrida, a nema ni 1.2 turbo-benzinca.

 

crl02.jpg

 

Ovo je inače prva generacija Corolle sedan koja je dobila hibridnu tehnologiju, pa osim atmosferskog benzinca, kupci mogu da se odluče i za poslednju reč tehnike u vidu hibrida koji čine benzinac zapremine 1,8 litara i elektro-motor, ukupne snage sistema 122 KS. Ovaj motor odlikuje vrlo niska potrošnja, ali i viša cena u odnosu na klasični atmosferski motor kakav je u test primerku. Dakle, ako ne prelazite veliku kilometražu, ili često vozite auto na otvorenom, gde hibrid nema maksimalnu efikasnost kao što je ima po gradu, novi 1.5 benzinac je za preporuku.

 

crl 01.jpg

 

Autor: Dejan Danilović

 

preuzeto sa - magazinauto.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

vrelegume.jpg VreleGume: Toyota Corolla Cross

 

Kome se dopada Corolla u osnovnom obliku, biće oduševljen njenim SUV izdanjem. ''Hejteri'' Corolle ostaće uskraćeni za doživljaj ovog istinski solidnog vozila:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: Toyota Corolla Cross

 

Jura je ove nedelje jurcao potpuno novim modelom Corolle Cross, čime je Toyota zaokružila ponudu SUV modela. Japanac ima 200 konja i okrenut je porodici:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rivai Toyota Corolla Cross

 

rivai 01.jpg

 

Japanski tjuner Rivai predstavlja Toyota Corollu Cross sa brojnim terenskim dodacima. Takozvani RAVCross je dobio redizajnirani prednji branik po uzoru na robusnu Adventure opremu modela RAV4. Ima takođe i veću šestougaonu masku sa Toyota natpisom, plastične delove koji pokrivaju deo farova i zaštitnu ploču u stilu aluminijuma ispod branika.

 

rivai 02.jpg

 

Takođe dobija plastične dodatke za blatobrane za avanturističkiji izgled, kao i novi set Delta Force 16-inčnih aluminijumskih felni sa gumama za sve terene.

 

rivai 03.jpg

 

Terenske karakteristike su poboljšane AgeMaxxi lift kit paketom koji povećava klirens. U opremi su i Rhino-Rack Pioneer platforma za dodatno skladištenje, KC HiLiTES LED svetla i Rhino-Rack Sunseeker tenda na uvlačenje. Cena branika je 1.475 evra, dodaci za krila koštaju 360 evra, krovni nosač ima cenu od 1.810 evra, LED svetla na krovu su 1.586 evra, tenda košta 446 evra...

Cene uključuju porez, ali ne uključuju troškove slanja, farbanja i ugradnje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/18/2019 at 9:53 PM, bane1321 said:

Obzirom na dosadašnje cene hibrida, što sam vozio Toyotu, vozio sam!

Rek'o i porek'o! :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toyota Corolla Cross facelift

 

toyota cc 05.jpg

 

Toyota je na Tajlandu održala promociju restilizovane Corolle Cross, nešto više od tri godine nakon pojavljivanja ovog modela. Vizuelne promene sadrže redizajnirane full-LED farove, novu masku i drugačije branike, uz set novih boja i novi dizajn alu točkova od 18 inča.

 

toyota cc 04.jpg

 

Obnovljena Corolla Cross na Taljandu i dalje ima 1.8 atmosferski benzinski motor sa 140 KS i 177 Nm, a tu je i hibridna verzija (benzinac od 98 KS + elektromotor od 72 KS).

 

toyota cc 03.jpg

 

Osnovna varijanta 1.8 Sport Plus dobija sistem nadzora mrtvog ugla i upozorenje o saobraćaju pozadi (RCTA), dok HEV Luxury varijanta dobija i Toyotin Safety Sense paket (radarski cruise control, upozorenje o napuštanju trake, asistencija za praćenje trake...).

 

toyota cc 02.jpg

 

HEV Premium Luxury varijanta u opemi ima i 12.3-inčnu digitalnu instrument tablu, a sve varijante dobijaju ekran osetljiv na dodir od 10.1 inča, uz bežični Apple CarPlay i Android Auto.

 

toyota cc 01.jpg

 

Na Tajlandu, Toyota Corolla Cross je dostupna u Celestile Gray Metallic, Metal Stream Metallic, Platinum White Pearl, Attitude Black Mica i Cement Gray Metallic bojama, a HEV GR Sport varijanta dobija boje Platinum White Pearl sa crnim krovom, Red Mica Metallic sa crnim krovom i Attitude Black Mica.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
54 minutes ago, bane1321 said:

Ne daj Bože da apdejtuju užasnu multimediju...

 

To ide protiv svake moje logike, ali generalno kola sa azijskog trzista imaju lose multimedije. Ne kontam zasto kada sami sve prave, ali tako je.

Cak i Mazda koju svi hvale meni izgleda kao bleda kopija BMW-a. Nazalost za sve njih je VW izmislio pojam jednostavnog koriscenja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislio sam da od moje TT2 nema gore, ali pročitah post lika koji ima ovu od 10 inča i žali se na konstantno bagovanje.

 

Mislim, ova radi odlično, ali nedostaje malo mašte, brzo dosadi i smeta. Pored nedostatka personalizacije, kroz delove menija mora da se upravlja tač skrinom, a ne komandama na volanu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...