Jump to content
FAS Goran
Mirko_NS

Nuova Bravo, 1.9MJT/120HP - na leru se čuje metalni zvuk

Recommended Posts

Predsednice sve znam, ali i ti kao predsednik kluba bi popi.deo :thumbsup:

Ne cuje se zvuk unutra, samo napolju - nije mi bitno da li neko drugi primecuje, ja primecujem, to je dovoljno :)

K'o je rekao Steva Žigon...i majstorska radionica... :D

Razumem 120% šta hoćeš da kažeš...mi uvek sve primetimo, svaki novi zvuk ili promenu i para nam uši...

Jedina je razlika što nismo svi baš toliko isključivi da bi odmah prodali auto zbog toga... :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stvarno se čuje ko traktor, bar ovo sa klipa.

Ne znam dal i si primetio ali NS je tako jako loš sa majstorima, a ti si krenuo sa jednim od najgorih, Stojanova su svi koji drže do sebe napustili, ja pre 3 god. kad ovaj forum nije ni postojao. Sa starim Stilom žalio sam se na vibracije a on hteo da mi zakazao menjanje zamajca bez provere, kao mora da je to. Sreća pa nisam pristao. Tamo u servisu nisu ni znali za tako poznat problematičan levi nosač motora Stila jtd tog godišta.

Pokušaj sa nekim prepupučenim na forumu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma, Stojanov je bio poslednji - samo je zamenjen nosac, a zamajac sam ja trazio da usput provere. Ostaje mi da skocim do BGa, ali trenutno nemam ni vremena, a ni zivaca.

Fazon je sto zvuk nije neki u stilu "Majstorske radionice", jasno se cuje kuckanje, ali je lociranje istog kanda nemoguce ili bar nije moguce u NSu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stvarno se čuje ko traktor, bar ovo sa klipa.

Sa starim Stilom žalio sam se na vibracije a on hteo da mi zakazao menjanje zamajca bez provere, kao mora da je to. Sreća pa nisam pristao. Tamo u servisu nisu ni znali za tako poznat problematičan levi nosač motora Stila jtd tog godišta.

Pokušaj s nekim prepupučenim na forumu.

snimak ne može da nam prenese pravi zvuk "ama ič",jer je snimljen telefonom i to kao video zapis + razna konvertovanja za upload na net, tako da kapiram da niko od nas nema predstavu o kakvom se zvuku u stvari radi, verujem Mirku da se čuje i da iritira al neki konkretan savet nemam bolji od ovog zadnjeg u tvom postu, tj. da proba sa nekim majstorom koji je imao prilike da vidi/radi više NB-a.

Ja inače nikako ne bih prodavao auto (bilo o kom da je reč) da sam već toliko uložio...malo strpljenja i naći će se rešenej i za taj zvuk u međuvremenu uključi loudness na radiu i vozi.

A ovo za zamajac klasična "naša posla", nemaju pojma o čemu se radi, pa koji će mjastor da kaže : jbg. ne znam! (čast izuzecima!) i bilo je ono kupi novo da menjamo (uzmemo masne pare za ruke), sa novim zamajcem osetiće neko poboljšanje na kvačilu, a ako vibracije ostanu menjaće i dalje, redom...pa kad nalete na uzrok (kao što sam kažeš sumnjao si na nosač, a i većina nas zna već tu "boljku") i odklone ga, onda će i da porastu za 5 cm. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

snimak ne može da nam prenese pravi zvuk "ama ič",jer je snimljen telefonom i to kao video zapis + razna konvertovanja za upload na net, tako da kapiram da niko od nas nema predstavu o kakvom se zvuku u stvari radi,

To je samo delimično tačno. Vozio sam 2 god. Uno 1.4TD. Čim sam čuo zvuk neodoljivo me je podsetio na taj auto, a to nije slučajno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

da se jasnije izrazim: nekoliko puta sam pustio snimak i jedino je jasan deo gde Mirko pomera tel. od znaka ka suvozačevoj strani (jasno se slabije čuje u tom trenutku, pa se vraća na deo sa početka snimka), a "metalan zvuk" se čuje, znači ne kažem da ga na snimku nema,ali tek uživo može da se stvori utisak o kakvom je tačno zvuku reč,pa tek onda neki iskusniji majstor ili neko ko je imao identičan ili sličan problem može sa nekim većim procentom sigurnosti da kaže šta sve može da bude uzrok istog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evil je u pravu, zvuk na snimku je znatno "dizelskiji" i grublji nego sto je inace, ali ono sto se jasno cuje (pored dizel zvuka u pozadini) je taj visi zvuk zvonjenja, kao da metal udara o metal u ritmu rada motora. Probacu da napravim snimak po danu uz mozda poneki komentar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mirko, jesi li ti promenio onaj nosač na menjaču (51811543)što je kao viljuška zbog lupanja kod prvog paljenja? Jel baš prestalo ili se malo smanjilo?

Imam isti problem, pa da vidim isplati li se da menjam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Promenio i taj koji spominjes i onaj ispod posude za vodu. Izmenom ovog koji si ti pomenuo + cekanjem da se ugasi pumpa goriva uspeo sam znacajno da smanjim taj udar pri hladnom startu - nije potpuno nestao, ali nije vise tako bucno i auto se ne trese toliko (moze se reci da je ok). Dakle, isplati se. Generalno, za ovaj problem jos uvek nema pravog resenja - na egleskom forumu ima dosta zalbi, ali sve se svodi na taj nosac i cekanje da se ugasi pumpa goriva. Inace, od neke serije Fiat je zamenio kompletan elektropokretac na 1.9 MJT bas zbog tog bucnog starta.

Edited by Mirko_NS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo baš čitam temu i sve ovo se poslednjih par dana čuje i kod mene,sve više.S'tim što se kod mene čuje i u vožnji.Najviše pri nižim obrtajima.Isto na levoj strani i isto se brzina lupkanja povećava sa brzinom(obrtajima).

Čitam temu i vidim da se pominje zamajac..kod mene je verovatno on jer je loš...ok,to je to.Bitno mi je bilo da potvrdim da je on u pitanju.Zamena je u planu,izdržace valjda jos koju hiljadu dok skupim novac za ceo set.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mozda je i kod mena zamajac - ali nema drugih dokaza za to, sem tog zvuka. Na kraju sam bio i u BGu, kod Gorana - covek mi rekao da je sve ok: "Takav je zvuk..."...Ide tako vec 15tak hiljada...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma i ja sam prešao već oko 6k km ovako.

Meni danas jedan drug reče da je možda i remenica radilice.Ona je za Stila oko 6k dinara manje bolna varijanta u odnosu na zamajac sigurno...mada bih ja rekao da je kod mene i jedno i drugo :)

Svejedno,kad skupim pare menjam.

Napisi ako rešiš problem šta je bilo u pitanju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod mene zamenjena i remenica (bila je ispucala guma) - zvuk ostao. Majstori tvrde da je "obican zvuk dizela". Trenutno gledam auto za roditelje - na par Astri H sa 1.7CDTI (ISUZU) motor su cuo slicno lupkanje, ali znatno tise...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma mi se previše opterećujemo,osluškujemo,čitamo ove postove i pronalazimo probleme.Danas dao drugu,majstoru da provoza malo moj auto i vidi šta je problem.

I dečko mi za ovo lupkanje kaže da je to normalan rad,kad je motor malo više opterećen(recimo ubaciš u 4-tu i voziš 30) to se tako čuje a za ono lupkanje kad pustiš/dodaš gas kaže da je ili poluosovina ili nosač motora ili menjača.Zamajac nije.

Tako da opušteno...menjaj ulje kad treba,sipaj gorivo,pojačaj muziku ako lupka i uživaj ;)

Manje se cimaj ili će majstori da te šišaju redovno..Pozz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...