Jump to content
FAS Goran
kole

19. trka Abu Dhabi. Ko će biti šampion?

Recommended Posts

Ovog vikenda će se održati zadnja trka prvenstva F1 u Abu Dhabiu.

FLCS će imati svog reportera :thumbsup: Vili

Staza je jedna od najnovijih. Prva trka F1 je vožena peošle godine. Koštala je boga oca. Dizajnirao ju je Herman Tilke :realmad:

abu_dhabi_yas_marina_circuit.jpg f1_abu_dhabi.jpg abu_dhabi_f1_track_yas_island_11_6.jpg abu_dhabi_f1.jpg

Trka počinje u nedelju u 14h po našem vremenu, kvalifikacije su u subotu u 14h, nezvanični treninzi u petak 10 i 14h i subotu 11h

Ko će biti svetski šampion F1?

Konkurenti su ovi:

Untitled_2_1756125c.jpg

Stim da Hamilton ima samo male teoretske šanse, Vettel samo ako Alonso bude ispod 5. mesta.

Alonso: Ja ću biti svetski šampion. Kako? Pokušaću da budem prvi na trci ako ne biću drugi.

Jednostavno zar ne :w00t:

Cristian Horner: Moji vozači biće razumni na trci. Što znači Vettel će pomagati Webberu. Tako da poredak dva Red Bulla napred Alonsu ne ide u prilog :no , iako je Vettel izjavljivao da ako Vebberu treba pomoć neka ode u apoteku.

Brzim prolascima kroz krivine Red Bull demonstrira svoju nadmoćnu aerodinamiku. Najočitiji primer bila je Mađarska ove godine.

Inferiornost aerodinamike Ferrari kompenzuje neosporn jačim motorom Monzza. Alonso će za ovu trku dobiti skoro nov motor koji je vožen samo na treninzima i možda novu mapu koja je preko 20KS jača :evil: (ali to je tajna o kojoj se samo nagađa).

Kao i sve Tilkeove staze ova odgovara Red Bullu ali ima tu i pravaca :thumbup: . Alonso je pobeđivao ove godine i na stazama koje mu baš nisu odgovarale, Singapor.

Sve vreme F1 vikenda očekuje se lepo vreme bez kapi kiše, neverujem da će biti iznenađenja.

Edited by kole

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uh uh, kraj sezone dostojan ovakvog takmičenja, jedva čekam. Vili... zavidim ti! :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vettel udara u Alonsa, ili koči za dlaku ranije tamo gde ne bi trebalo, ili šta već...- Weber šampion.

Nije nemoguće...dešavalo se da se isceniraju udesi na stazi... :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

bilo bi lepo da borba bude fer i do poslednjeg kruga,godinama tacnije decenijama gledam formulu izmedju ostalog i zbog ovakve borbe do samog kraja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako bih se kladio, onda bi dao pare na Alonsa.

Verujem da zabari ne prepustaju stvari slucaju nego ipak spremaju neke adute sta god to bilo. Pa i ako Red Bull dvojac napravi razliku od starta opet postoje sanse da neko napravi gresku ili da bolid otkaze sto se desavalo tokom sezone. U svakom slucaju, da je Alonso sedeo u Red Bull-u mislim da bi odavno bio sampion mozda cak i prosle sezone. Vetel mi od njih najsimpaticniji, dobro vozi mada je dosta puta reagovao detinjasto i nezrelo.

Ne svidja mi se svo to dizanje prasine oko Alonsovih +6 bodova koje je dobio od Masse, jer sad je opet RedBull u situaciji da mora da kalkulise. Toliko puta se to desavalo i normalno je da je interes tima u prvom planu. Cak je i Vetel rekao novinarima direktno da platu dobijaju od tima za koga voze.

Bez obzira na sve kalkulacije mislim da ce ga svi stiskati do poda, a tada i nemoguce moze postati moguce, da Hamilton osvoji sampionat :thumbdown: .

Sad ponovo citam, kazem "kladio bi se na Alonsa" pa covek i ima najvise bodova, ne izgleda bas kao neka mudrolija :rolleyes: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od gore pomenutih najradije bih video Fetela kao sampiona, mada su za to male sanse. Moje predvidjanje je da pobedu na trci odnosi Fetel, ali da ce Alonso zavrsiti bolje od petog mesta i postati sampion :thumbdown:

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ne Alonso ne sme da dozvoli da bude čak ni treći, jer postoji mogućnost da će Vettel (ako bude prvi) pustiti Webbera pa je onda šampion Webber.

Alonso 246

Webber 238

Vettel 231

Hamilton 222

Realno je očekivati da će se borba za titulu voditi ipak samo između Webbera i Alonsa

Prošle godine titula je osvojena pre zadnje trke (dominacija Browna) ali 2008 i 2007 na zadnjoj trci vodila se voma fer borgba do samog kraja :thumbsup: .

U skorijoj istoriji je bilo pokušaja ometanja 2000 Coulthard Shumahera zbog Hakkinnena

od 3-7 min. Indijanopolis.

http://www.youtube.com/watch?v=oB_VNDehG_4

Edited by kole

Share this post


Link to post
Share on other sites

Biće guravo :blink:

ne zaboravimo da je Weber sirovina i po :veryangry: ,sto znaci da je spreman na sve :evil: da dodje do titule

a opet i Alonso nije od juče i tenutno vodi u gen.plasmanu :yes

Sad mi je jasno :yes zašto je Vili :welcome: otisao tamo :lol: ,

samo je pitanje kako je znao da će sezona imati ovako interesantnu završnicu :question:

Edited by mik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trka će biti veoma zanimljiva :thumbsup::thumbsup: . Ima novih momenata, koji su nastupili nakon kvalifikacija.

pozicije:

1 Vettel

2 Hamilton

3 Alonso

4 Button

5 Webber

6 Massa

komplet http://www.formula1.com/results/season/2010/841/6806/

Kvalifikacije nažalost nisam gledao, ali kako kažu sve se izdogađalo kada je vreme treće runde već isticalo.

Očekivalo se da će Webber biti bolji.

Tokom trke Alonso će sigurno dosta kalkulisati jer jedino on ne mora da pobedi.

Znam sigurno da će od Masse tražiti da startuje bolje od Webbera, a to i nije mnogo teško :harhar: . Startuju iz istog reda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dakle drugar Felipe (masa), mi se nije nešto proslavio uopšte. Alonso odličan, al je staza vijugava - više odgovara Fetelovoj mašini. Nek bude treći...taman!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kapa dole pobedniku! Čisto i pošteno. I zasluženo. Alonso ni Vitalija nije uspeo da prestigne. ( a da ne pričam o "zezu" koji im ne napravio Veber i praktično ih navukao na "ničim izazvanu" preranu zamenu guma.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da je Ferrari računao da će Red Bull da forsira Webbera zbog više poena, pa su gledali samo njega i zaboravili na Vettela. Pratili su Webbera i njegovu taktiku. Mislim da nije bilo razloga za Alonsov ulazak u boks u onom trenutku, jer je sasvim dobra vremena pravio u odnosu na Vettela. Mogli su toliko mudri da budu da izračunaju na kojoj će se poziciji pojaviti. Na žalost, mudro se pokazalo otići u boks kad je bio SC, ili kad su išli i svi ostali, nikako onda kad je otišao Webber. Moje neko mišljenje je da je Webber svesno žrtvovan da navuče Ferrari na glupost, što je odradio savršeno.

Što se Red Bulla tiče, imali su toliko nadmoćan auto cele sezone, da su samo glupošću vozača doveli titulu u pitanje. Doduše, napravili su sezonu zanimljivijom, što je u principu super.

Edited by nidza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da nije problem u odlasku Alonsa u boks odmah posle Webera, jer je taj odlazak bio neophodan imajući u vidu koliko je bolje vreme imao Weber sa tvrđim gumama...Postojala je opasnost da obiđe Alonsa kroz boks na taj način...pa i kada je Alonso otišao u boks vratio se tik ispred Webera. Jedan krug kasniji odlazak u boks Alonsa i vratio bi se iza Webera i tako izgubio poziciju.

Ne može tim da bude kriv što njihov prvi vozač nije u stanju da obiđe drugog vozača (slabijeg) Renault tima...ne postoji taktika koja može da nadokandi vozački neuspeh.

Ne može taktika tima da bude kriva za loš start Alonsa...to je sve do vozača.

Od Mase se i očekivalo da bude kilav...i da ga zadržava neko, ali od Alonsa sigurno ne...još se čovek bori za titulu...pa bori se, a ne čekaš da ti neko nešto pokloni...

Zasluženo Vettel. I pobeda u trci i titula. :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moje neko mišljenje je da je Webber svesno žrtvovan da navuče Ferrari na glupost, što je odradio savršeno.

Posle svega što se dogodilo to je i moje mišljenje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da nije problem u odlasku Alonsa u boks odmah posle Webera, jer je taj odlazak bio neophodan imajući u vidu koliko je bolje vreme imao Weber sa tvrđim gumama...

To je sa stanovišta nas koji vidimo samo life timing tj. vreme po krugu koje vozači prave, ali ima nešto bitnije šef tima mora da zna gde će mu vozač izaći posle boksa: na čistinu i iza 5-6 sporijih vozača koje treba obilaziti.

S obzirom da su posle izlaza iz boksa Alonso i Weber vrlo brzo naleteli na vozić sporijih sklon sam da pomislim da je to bila taktički dobro smišljena navlaka Red Bulla za Ferrari na koju su ovi naseli, tj Domenikali :thumbdown: .

Da to nije bila dobra odliuka vidi se i po tome što je Nutton na istim gumama odvezao još 20 krugova i pravio za 1s bolja vremena od Alonsa i Webbera koji su se mućili u saobraćaju.

Renoe je bilo skoro nemoguće obići to su iskusili Alonso i Hamilton zato što su bili setovani na visoku maksimalnu brzinu na pravcu Petrov 317, Alonso 314. To nije naidealniji setup za ovu stazu jer Renoi nisu beležili dobra vremena ali ih je bilo nemoguće obići. Kada je Kubica ušao u box Hamilton je pravio skoro 3s bolja vremena a nije bio u stanju da ga obiđe.

Da su shvatili u koje su se govno uvalili vidi se po porukama iz tim radija Alonso - box kada su mu poručivali da treba da iskoristi sav svoj talenat, a Alonso ćuti smrklo mu se (inače preko radija brblja sve vreme trke).

Vettel je zasluženo pobedio i postao najmlađi svetski prvak, ali pomogla mu je brilijantna taktika tima gde su u šahovskom nadmudrivanju pnadmudrili Ferrari :rolleyes: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bravo za nemackog junfera :thumbsup:,potpuno zasluzeno :unworthy:

a nesto mi govori da ovo nije sve sto je imao da pokaze :rolleyes: ,pred njim je sjajna karijera :yes ...

na timovima je da naprave jos bolje bolide,naprave cistke u stabovima,otarase se nesposobnjakovica :thumbdown: i da se bore za ovakve vozace kao sto je Vettel :clap:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da nije problem u odlasku Alonsa u boks odmah posle Webera, jer je taj odlazak bio neophodan imajući u vidu koliko je bolje vreme imao Weber sa tvrđim gumama...

To je sa stanovišta nas koji vidimo samo life timing tj. vreme po krugu koje vozači prave, ali ima nešto bitnije šef tima mora da zna gde će mu vozač izaći posle boksa: na čistinu i iza 5-6 sporijih vozača koje treba obilaziti.

Grupa vozača je odmah po izlasku SC otišla u boks, videli smo to. Kada god da je Alonso otišao u boks imao bi problem:

- ako ode ranije (kao što je i uradio) ostaće ispred Webera, ali će imati te ostale vozače ispred sebe jer su oni već bili u boksu.

- ako ode kasnije (kao što nije uradio) Alonso bi imao vremena da napravi brže krugove od grupe vozača koji su iza njega jer su već bili u boksu, i onda bi nakon njegovog pit stop-a opet izašao ispred njih...ili bar najvećeg broja njih, ali bi i Weber bio ispred njega. Jedno je Weber koji vozi iza Alonsa celu trku i ne pokušava ništa...a, drugo je Weber koji juri Alonsa koji je ostao na stazi duže od njega. Verujem da je Weber danas bio sposobniji da obiđe Petrova i ostale...ima i bolju formulu u odnosu na Alonsa.

Mrak je brzo padao i mekše gume nisu imale života. Buton jeste najduže ostao sa njima, ali je gubio i po 1-1.5s po krugu u odnosu na Vetela. Kada Buton odlazi u boks imao je samo oko 5 sekundi prednosti, iako je Vetel koji je bio iza njega već bio u boksu.

Šta znam...lako nam je sada pričati, ali i ja sam očekivao odmah odlazak Alonsa u boks čim je Weber otišao i počeo da pravi za 1s bolje vreme od njega.

Ponovo kažem...previše dajemo prednost taktici. Ne može se tako žuditi za titulom...mora se preticati. Mora se imati tempo. Alonso nije imao ništa od toga.

Tačno, postoji pravac od 1.2 Km i tu Ferari nije mogao da uhvati Renault. Ali, postoji još nekoliko puta duža distanca (tj. ostatak kruga) koja nije pravac...a Alonso je imao samo jedan polu pokušaj da obiđe Petrova.

Nije jednako teško obići Kubicu i Petrova...a, Alonso nije mogao ni ono lakše, tj. da obiđe Petrova.

Ne može tako da se postane šampion. Da gubiš pozicije celu trku...da od samog starta kreneš sa gubljenjem pozicija i da nikoga ne pretekneš.

Nije Ferari bio najbolja formula ove godine, to nema spora. Ali...ipak je bio bolji od fabričkog Renault bolida...a, danas od toga nismo ništa videli. Kad je već bio setovan Renault za brzinu na pravcima, to je samo značilo da ga u krivinama nigde nema...i da tu treba iskoristiti prednost, ali Alonso nije bio sposoban za bilo šta.

Ipak bih pre okrivio vozača, nego taktiku.

Idi, grizi, forsiraj, obilazi...pokušavaj...a, ne onako...do sutra je mogao da vozi iza Petrova...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alonso je doktor za f1 i odradio je 120 posto posla u okviru mogućeg. Do bodovnog stanja plus 10 pre trke došao je najviše svojom mudrošću ala Prost i u pravim trenucima eksplozivnošću, brzinom i genijalnim preticanjima (setite se samo dva obilaženja hamiltona na prethodnim trkama). Čovek je zamalo postao šampion u ne najboljem autu, u timu koji predvodi retardirani Domenicali (x pogrešnih taktika u sezoni, nespremni mehaničari, gomila propusta) i sa drugim vozačem koji ga je na nekoliko trka usporavao i oduzimao mu bodove (i nijednom mu nije pomogao, zadržao nekoga itd).

Ima istine i što Neša reče, nijedna varijanta ulaska u pit osim za vreme safety cara ne bi donela sreću. To je izjavio i Alonso u svojoj analizi nakon trke. Jedino je šteta što nije više rizikovao na kvalifikacijama i bio možda na drugoj poziciji na startu.

Nisam fan fetela pošto je razmaženi durljivi klinac kome je nameštana cela sezona. Nije pokazao mudrost, nismo videli posebna obilaženja u teškim situacijama od njega. Podseća me na dejmona hila i masu, najbrži auto, prvi na kvalifikacijama i samo to donosi bodove. U problematičnim situacijama nije sjajan.

Mislim da je Webber već na kvalifikacijama setovan da bude žrtva i da klinac pobedi. Setite se kad je weber bio toliko sporiji od fetela na nekim kvalifikacijama? Razlika je uvek bila 0,1 - 0,2 maksimalno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da nije problem u odlasku Alonsa u boks odmah posle Webera, jer je taj odlazak bio neophodan imajući u vidu koliko je bolje vreme imao Weber sa tvrđim gumama...

To je sa stanovišta nas koji vidimo samo life timing tj. vreme po krugu koje vozači prave, ali ima nešto bitnije šef tima mora da zna gde će mu vozač izaći posle boksa: na čistinu i iza 5-6 sporijih vozača koje treba obilaziti.

S obzirom da su posle izlaza iz boksa Alonso i Weber vrlo brzo naleteli na vozić sporijih sklon sam da pomislim da je to bila taktički dobro smišljena navlaka Red Bulla za Ferrari na koju su ovi naseli, tj Domenikali :thumbdown: .

Da to nije bila dobra odliuka vidi se i po tome što je Nutton na istim gumama odvezao još 20 krugova i pravio za 1s bolja vremena od Alonsa i Webbera koji su se mućili u saobraćaju.

Renoe je bilo skoro nemoguće obići to su iskusili Alonso i Hamilton zato što su bili setovani na visoku maksimalnu brzinu na pravcu Petrov 317, Alonso 314. To nije naidealniji setup za ovu stazu jer Renoi nisu beležili dobra vremena ali ih je bilo nemoguće obići. Kada je Kubica ušao u box Hamilton je pravio skoro 3s bolja vremena a nije bio u stanju da ga obiđe.

Da su shvatili u koje su se govno uvalili vidi se po porukama iz tim radija Alonso - box kada su mu poručivali da treba da iskoristi sav svoj talenat, a Alonso ćuti smrklo mu se (inače preko radija brblja sve vreme trke).

Vettel je zasluženo pobedio i postao najmlađi svetski prvak, ali pomogla mu je brilijantna taktika tima gde su u šahovskom nadmudrivanju pnadmudrili Ferrari :rolleyes: .

Vettel je bio ubedljivo najbolji vozac ove sezone i jako mi je drago sto je na kraju dosao do titule. Ne bih se slozio s tobom da je u pitanju bila briljantna taktika kako ti kazes vec je njegova voznja dosla do izrazaja, kao sto je dolazila i mnogo puta u toku ove sezone, kada ga je upropastavao jedan od 2 bolida s kojima je morao da se nosi: 1.red bull - kome puca motor i 2. Webber - bolid sam po sebi.

E sad Alonso... kazes navlaka Red Bulla za Ferrari... pa ne mozes da budes svetski sampion tako sto ne obidjes nikoga u trci za titulu. Apsolutno je nebitno kako je bio setovan bolid Petrova... Alonso nije bio ni blizu da ga obidje, svaki put kad je pokusao pravio je greske... po meni covek se nije ni borio za titulu... Naravno ima opravdanje... reci ce zajebo me tim sa taktikom... ha ha.

Jos jednom bravo za Fetela... Webber standardno kreten... Alonso pickica... Masa retard koji ne moze da obidje onog Algusarija ili kako god da se zove... Hamilton odradio sve sto je mogao

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po tebi ispadne da su svi neke pičkice, retardi, kreteni, samo Vettel dobar, a to je daleko od istine.

Ja nisam rekao da Vettel nije zaslužio titulu, ali daleko od toga da je bio dominantan.

Titulu je osvojio na zadnjoj trci pobedom, ali sama pobeda nije bila dovoljna jer su trebali da se ostvare još neki uslovi, Alonso je morao da bude najmanje 5. zato što je imao toliko više bodova i pobedu više.

Da ne izostavim nepravedno Webera i Hamiltona koji je pre Monze imao sasvim realme šanse ( to je prokockao sa dva sudara on u Masu, Weber u njega na naredne dve trke).

Nemojte izvlačiti zaključke samo na osnovu zadnje trke. Šampionat ima 19 VN.

Malo o preticanju

Alonso je imao sa samo 2 pol pozicije od toga je jednu izgubio odmah na startu a ima 6 pobeda.

Vettel 10 pol pozicija, isto 6 pobeda.

Ispada da Alonso malo bolje pretoče.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogresno si me razumeo... ja sam komentarisao samo poslednju trku i moje vidjenje voznje pojedinih vozaca na istoj.

Webber mi je ispao kreten zato sto ni u jednom trenutku nije ni probao da napadne Alonsa dok su vozili iza Petrova... narocito u onoj situaciji kad je Alonso malo promasio stazu

Ujedno mislim i da je to razlog sto je Alonso odustao od daljih napada na Petrova i zato sam rekao da je pickica ispao u ovoj poslednjoj trci.

Fetelu je 3 puta puko motor dok je bio na vodecoj poziciji u trci (citaj: sigurna pobeda) a da ne pominjem ono kad ga je weber puko... to je realnih 100 bodova... ova sezona je trebalo da bude gotova mnogo pre ove poslednje trke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da nije bilo nikakve šanse Alonsu da prestigne Petrova, sem u slučaju da je ovaj napravio neku grešku - a vozio je perfektno. Staza je specifična i omogućila je da razlike u vremenima u prvih 10tak budu stvarno male (u odnosu na prosek ove sezone). Uopšte nije lako prestići nekog od koga si brži 2 ili 3 desetinke na celoj stazi od minut i 45 sekundi! To je 2 centimetra prednosti na svakom mestu za preticanje i bez greške oponenta, nema šanse da se nešto napravi sem da se pokuša napraviti sudar. Reno je očigledno dobro pripremio bolid, a Reno je u konkurenciji proizvođača motora osvojio i konstruktorsku i šampionsku titulu - da se ne zaboravi. :)

Red Bull - što se mene tiče, toliko su nadmoćan bolid imali ove sezone da je pravo čudo kako su uspeli da sami sebi naprave foto-finiš na kraju, bez bilo kakve potrebe. Ne bih da umanjujem kvalitete Vettela i Webbera, ali koliko je bolid doprineo, a koliko su sami zaslužni, može se videti u vremenima koje su pravili na stazi kad se posmatraju međusobno. U lošijem bolidu, siguran sam, Vettel bi bio daleko bolji od Webbera. Da nije bilo ovoliko kišnih trka, ja sam nešto ubeđen da bi na kraju Webber osvojio svetski šampionat. Razlog za to je prost - jednodimenzionalan prosečan vozač u izuzetnom automobilu je obično po suvom vrlo brz, ne i kad se sve te prednosti malo anuliraju kišom na stazi.

I da se vratimo na Alonsa - ja sam ubeđen da je tim napravio opasnu grešku što je zaboravio na Vettela. Ova trka je maestralna pobeda Red Bulla, pre svega, taktički. S obzirom da su do poslednje trke uspeli da prokockaju sve što su mogli da prokockaju i dovedu sebe u situaciju da rizikuju vozačku šampionsku titulu, bila im je neophodna greška Alonsa, ili greška njegovog tima. Laganom vožnjom i dobrim vremenima koje je pravio sa opcionim pneumaticima, apsolutno je pratio prvu grupu. Razlog više da ne ode u boks su vrlo zgusnuta vremena nakon odlaska SC-a i laik bi mogao da pretpostavi da će upasti u gužvu. E, sad, ja mislim da su se oni primili na Webberov trik jer je vrištao u radio kako mora da menja gume, a pri tome sve vreme pravi vremena tu negde kao i svi ostali. Šta se dešava: ulazi Webber u boks, za njim momentalno i Alonso, a onda dugo dugo niko ne ulazi u boks??? Koliko je loša taktika vidi se po tome da je po izlasku iz boksa završio iza Petrova, koji je menjao gume dok je bio SC na stazi (ili je tad trebalo promeniti gume, kada su krugovi čitav minut duži, ili je trebalo izdržati na opcionim gumama dok se ne pretvore u froncle), a koji je na startnom gridu bio 10!!! Alonso je bio 3. Procena je bila toliko loša, da je ispred svih njih bio i Rosberg, koji je takođe menjao gume za vreme vožnje iza SC. Pretpostavljam da su loše procenili stanje sa gumama i da su očekivali da će više automobila da ode u boks u tom periodu, a ne da će veliki broj vozača i dalje da ostane na stazi još desetinu krugova.

Toliku su glupost napravili u Ferarijevom boksu, da sam se uhvatio za glavu čim je ovaj skrenuo u boks. Gledajući vremena na live timingu tačno sam znao šta će da ispadne, ali sam bio donekle uveren da će uspeti da pretekne neke od automobila ispred, što se nije desilo. Možda je i dobro, jer je Vettel u sezoni više rizikovao od Alonsa. Alonso je ovu sezonu bio pre svega siguran, taktički u stilu Alena Prosta. Jedino što mu je nedostajalo u celom ovom scenariju jeste da bude sam dobar taktičar, poput Prosta ili Šumahera, ili da na gridu ima adekvatan support. Ja sam uveren da se ova greška Žanu Todu ne bi desila.

Naravno, ovo je sve samo moje viđenje. Oni zvanično tvrde da su gubili vremena i da su morali da menjaju gume, jer su počeli da gube na vremenu, ali ja to nisam primetio na live timingu, barem ne u tolikoj meri da je vredno rizika da se zaglavi u gužvi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toliku su glupost napravili u Ferarijevom boksu, da sam se uhvatio za glavu čim je ovaj skrenuo u boks. Ja sam uveren da se ova greška Žanu Todu ne bi desila.

Mislim da ovako ne bi pogrešio ni jedan od šefova timova koji trenutno voze u F1.

Red Bull je bio nadmoćan na većini staza a inferioran samo na najbržima (kapa dole Adrianu Neeey konstruktoru). Time želim da istaknem da je uspeh drugih prvenstveno Alonsai Hamiltona veoma velik.

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...