Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
tiposman

Fiat Punto 1.2 8v - ulje ispod minimuma

Recommended Posts

Problem je ovaj kolega je nedavnno kupio gore navedenog Punta realno fin i ocuvan auto kupljen od zene, danas provereno ulje kad ono skroz na minimumu znaci ispod ustvari vidi se samo tackica ulja na vrhu meraca, prethodna vlasnica je sipala cini mi se Selenia u servisu ali ne znam koju

auto normalno ide i vuce, lampicu za ulje nije upalio pa me zanima da lije auto ostao skroz bez ulja ili jos ima ulja u njemu i kad je nivo tako nizak.

Usput koje bi ulje bilo najbolje da se sipa u njega presao je oko 170.000 hiljada?

Hvala!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sipaj seleniju gold,naravno zameni ulje komplet,neki bolji filter ulja stavi,proveri da negde ne pusta i vidi,posle 200,300 kilometara sta se desava,postoji tu opcija i sa guscim uljem,ali vidi sza se desava.

Share this post


Link to post
Share on other sites

javi sta se desilo!

Ja sam probao opciju optima 20-60, pa videcemo tamo oko 20.11. kako se ponasa! Inace je bilo neko mol valjda i potrosio je oko 0.4l na 200km!

Share this post


Link to post
Share on other sites

osetno manje trosi a i video sam da curka ulje na crevu za iber, tj ono crevo izmedju motora i filtera vazduha i mozda pomalo na poklopcu gde se sipa ulje. taj deo sam obrisao ali cim odem negde opet ima ulja. to nisu neke kolicine da kaplje ili tako nesto, ali ima ga po bloku... cudno mi je sto nikada ni jena kap nije pala na beton gde mi stoji auto!

kako da smanjim curkanje iz ibera? i koliko je "zdravo" da to ulje ulazi sa vazduhom? posto sam primetio i da je razliveno unutar kucista filtera vazduha sa te strane gde dolazi i da se slivalo i odatle na motor!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...