Jump to content
FAS Goran
nikola97

Naknadna ugradnja daljinskog zaključavanja

Recommended Posts

Tako mi rekao elektronicar,sad dal.je to rekao da me skine sa dnevnog reda,ili stvarno nemam opciju bem li ga.Ostaje mi jos da proverim kod drugog elektronicarra.

Edited by milanns128

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam otišao u servis "Koya Elektronic" jer nisam imao kod. Ljudi skinuli bsi i na ploči ne postoji deo za daljinsku komandu. Centralno zaključavanje ima, elektroniku za daljinsko nema, fabrički. Eto, postoje i takvi. Skinuli, sve mi objasnili, pokazali, vratili nazad i nisu naplatili.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bas i ne bih da skidam i da gledam plocu. Vise bih probao sa kljucem pa da probam kod . A i ne bih ni znao sta da pogledam na ploci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako imaš kod, probaj, 5 min. posla. Ja nisam imao kod.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imas kljuceve po 10€ na oglasima, prebacis svoj mac i transponder u to kuciste i ukodiras daljinske komande. A pre nego sto prepakujes probas da ga ukodiras pa i da nemas platio si isto koliko bi nekom da ti skine bodi i proveri, a mozes i da prodas kljuc, ili da na licu mesta probas pa ako radi onda ga kupis....

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malo sam neuk, pa ako može neko da pomogne,

Fiat Panda ima centralnu bravu, ali nema daljinsko otključavanje, i ima 1 ključ,

ako ugradim ovaj neki jeftini alarm samo da bi dobio daljinsko otključavanje, koliko ključeva mogu da imam, i dalje samo 1 ili 2?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Trulex Kupis sa neta npr. aliexpress ili KP kljuc za Pandu, narezu ti novi mač po starom ključu i sa njim mozes da otključaš/zaključavaš auto ali ne i da ga upalis. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 23.11.2012. at 7:57 PM, Nidzo said:

Kuda si provlačio kabal za otključavanje gepeka i gdje si nakačio dodatni motorčić? Da nisi kojim slučajem uslikao tu akciju? :)

Ja sam se zeznuo pa pazario onaj plavi Bear sa alarmom ali nisam htio alarm već samo daljinsko zaključavanje, a malo je komplikovano to izvesti pa se majstor napatio :)Ovde sam to detaljnije opisao u pohvali "Vitez-a" :)

Sad planiram i gepek da uradim pošto sam u međuvremenu nabavio motorčić.

Zdravo sa malim zakasnjenjem gde mogu da nadjem taj motorcic za gepek?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod mene izlgeda alarm odvodi struju,da li se to moze resiti ili da se izbaci alarm a ostavi samo daljinsko?

I interesuje me gde se veze ono zadnje,trece stop svetlo kod mene ne radi?

 

 

maxresdefault (1).jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima,

 

Video sam na 4 strani deo koji kaže za punta:

"Also in the 40 pin connector at the bottom of the fuse box, are a pink wire, and a pink and white wire. These are for your indicators and can be connected to your RCL control box so that they flash when you lock/unlock the car. "

 

Ja sam ugradio daljinsko u Punto Classic 1.2 2009  godište. ali nisam povezao migavce.

Koliko sam primetio meni modul šalje 12V na kabal za migavce.

Pitanje je da li na te roze kablove ide 12v ili masa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko je komplikovano ugraditi ovo na Punta 2001 1.9 JTD:

 

-1280280194-1185993198.thumb.jpg.9514fdb68e50fec95eab05e1e07d66ff.jpg

 

 

Edited by Ivan
Sredjena slika

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravo svima,

 

kupila sam univerzalni modul za daljinsko zakljucavanje, vec imam centralnu bravu na kolima, pa bih htela da povezem da bih imala daljinsko zakljucavanje / otkljucavanje.

 

Zamolila bih za informaciju ko u Beogradu ugradjuje te module po nekoj pristojnoj ceni ?

 

S obzirom da sam nov modul u kutiji sa 2 priveska i uputstvom za montiranje platila 1600 dinara, glupo je da za ruke placam vise od toga... a potrebno je samo povezati par zica...  

Znam, znanje je skupo, a neznanje jos skuplje. :unsure:

 

Pitala sam 2 auto-elektricara, ne rade to, upucuju me na alarm centre, ili auto bravare. I njih sam pozvala i pitala, ali oni me vracaju na elektricare.

 

Hvala unapred na odgovoru.

Edited by Blue Moon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da nećeš naći nikog da ti poveže to za 15 evra. I nije to samo par žica.
Mogu da ti preporučim, nađi na FB Led Masters, oni se bave time, ali kao sto rekoh, za te pare koje ti misliš da platiš, slaba vajda.
 

Edited by Ivan
Skinut nepotreban citat, skinut TT potpis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na odgovoru...

Dala bih 2000, sve preko toga je nerealno visoko... za one elektricare koji to rade svaki dan, posao se zavrsi za 15 minuta, bez trazenja zica itd...

 

Edited by Ivan
Sredjen format, skinut nepotreban citat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo da javim, odradila danas kod Miće elektricara na Novom Beogradu preko puta buvljaka, za 45 minuta = 2000 din.

Ako nekome treba, topla preporuka za majstora.

Edited by Blue Moon

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/31/2012 at 3:42 PM, markosdbg said:

Uspeo da povezem danas na pozicije uz veliku pomoc PANONICE.Ako nekoga zanima,slobodno neka pita.U principu,jako je prosto. :)

Pozdrav..

Kako si povezao brate 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bear daljinski modul sa skakavcem sam povezivao na Punto Classic i povezao sam sve na BSI (gde su osigurači) i rade svi migavci kao i otključavanje/zaključavanje. 

 

Nisam stavljao nikakve didode ili nešto dodatno već sam iskoristio samo žice za signal otključavanja/zaklkučavanja, 2 žice za migavce, 12v napon i masu. Kažem opet sve radi bez dodatnih delova i kablova. 

 

Ključ sam uzeo skakavac, namučio se malo oko otvaranja ključa kako bi prebacio ampulu (transponder) i orginalni mač ali i to nije preterano komplikovano.

 

Tako da ako nekog interesuje povezivanje nek se javi i pišem ovde pinove koje sam koristio. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bear DK-LD-009-095 modul

 

Napajanje 12V +  sam uzeo na BSI gde dolazi glavna žica sa akumulatora - (Na Bear modul to je crvena, nešto deblja žica sa osiguračem)

 

IMG_20230518_103951.thumb.jpg.affb4258a89d0b8953ce372276e9d0ab.jpg                            IMG_20230518_104001.thumb.jpg.1d04f955bb6054598b8ea74e4e14f185.jpg

 

Masu sam povezao na šraf koji nosi volan, potrebno je da se skine donji deo plastike volana kako bi se lakše prišlo šrafu, inače nisam skidao postojeći šraf već sam dodao maticu i ušrafio masu  - (Crni kabl sa Bear-a)

Ovde moram da napomenem bitnu stvar bez koje nije hteo da radi otključavanje i zaključavanje, ovo sam našao na nekom klipu gde je lik iz UK povezao na Punta tako, znači ŽUTA i ŽUTO Crni kabl sa Bear modula sam takođe stavio na istu masu gde je i masa tj Crni kabl sa Bear-a.

 

Crni konektor u donjem levom uglu (40pin konektor) kada se okrene vide se brojevi tj koji je kabl za šta, obzirom da taj konektor u sebi ima dva manja (Crni i Sivi) na crnom se nalaze kablovi za otključavanje i zaključavanje dok na sivom su migavci :

 

IMG_20230518_104410.thumb.jpg.12bcbb41233c0d509cd9f669dafa14a1.jpg

 

Signal otključavanja/zaključavanje sam vezao direktno na crni deo konektora, zalemio žicu na buksnu i vratio je u kucistke konektora (ako je nekom ovo komplikovano kako ne bi oštetio buksnu ili okolop konektora, bolje ogoliti žicu i povezati ili zalemiti tako)

 

Signal otključavanje/zaključavanje se vezuje na crni deo konektora 24 pin zeleno bela žica (Bela žica sa Bear), dok je 34 pin takođe zeleno bela žica (Belo crna sa Bear), nisam siguran koji radi otključavanje a koji zaključavanje ali povezati kako na slici. 

 

Migavci se nalaze na sivom delu konektora pin 2 i 3, ovde sam povezao obe braon žice sa Bear-a na 2 i 3 pin tj bela i roze žica je kod mene na tom pinu - (Braon žice na Bear modulu jednu sam stavio na belu žicu a drugu na roze žicu)

 

 

Nadam se da sam lepo objasnio povezivanje, ako nekom treba dodatna pomoć neka piše. Što se tiče ključa i prebacivanja kapsule (transpondera) tu sam prvo otvorio orginalni ključ , skinuo gumu koja je zalepljena za manji plastični deo unutar ključa koji nosi kapsulu i mač. Bitno je da nikako ne prilazite i ne sečete oko dela ključa gde se nalazi kapsula kako je ne bi oštetili. Kada sam skinuo gumu kapusla se iz plastike vidi gde je i onda sam skalpelom gulio plastiku dok nisam oslobodio kapsulu koju sam posle prebacio u novi ključ.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...