Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
nradojkov

Tipo 1.6 i.e. - neće da pali

Recommended Posts

Zdravo svima. Tipo nekad nece da upali pa ako neko ima ideju sta da uradim,pomazite.

Naime,motor je 1.6 i.e. godiste '94. ime mono point ubrizgavanje,elektronski razvodnik (mislim da to nazivaju 4 bobine).

Nekad pali,nekad ne. Kad upali,radi savrseno. Jos nisam uspeo da dovedem elektricara kad nece da upali pa da utvrdi problem, kad god dodje elektricar auto pali. Desava se da kad ne upali i dodjem za pola sata ponovo, upali bez problema. Danas sam utvrdio da do svecica ne dolazi varnica. Ac pumpa se cuje da ubrzgava benzin. Elektronski razvodnik je ceo promenjen, nije do njega.

Da li moze biti problem u davacu sa zamajca ili mozda bravi paljenja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

...teško da je do brave.....moguće da je do senzora na zamajcu.Probajte dijagnostikom da isčitate greške kako bi manje lutali....i proveri sve mase...pozdrav!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auto je bio na dijagnostici kod Ninica radi provere radne temperature jer je pokazivac temperature bio posasavio, po dijagnostici je sve bilo ok. I temperatura i ostali parametri. Dijagnostika nije registrovala problem jer kao sto rekoh,kad dodje kod majstora,on radi..:)

Pokusacu da zamenim ili za pocetak bar ocistim davac sa zamajca i mase. Mozda ovo pomogne nekome ko se bolje razume: Samo jednom se desilo da u voznji padne napon na svemu i da stane,zatim verglanje i tek posle nekog vremena da upali.

Ovo pre lici na neki kontakt/masu.

Edited by nikoola

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slican problem sam imao na 1.4,95 godiste.Nije bilo pravila kada nece upaliti.ali vremenom je poceo sve vise da zeza.I kada me je zamalo "izdao" na autoputu,kada sam stao da "p..." smrklo mi se.

Da vidis kako dobar majstor i bez dijagnostike nadje problem.Bio je i na dijagnostici pre toga,ali sta mu vredi kada Tipo ne pamti greske(tako rece dijagnosticar).I najvise mrzim kada majstor kaze-vozi,prati situaciju,pa cemo videti...sta cemo videti????????????Slep na autoputu?

Senzor polozaja radilice.

Od zamene je palio kao nov.

Mada ovo je kod mene bio problem sa paljenjem,a vidim da se kod tebe ugasio u voznji,mada ne mora da znaci da je isti problem izmedju pada napona i problema sa pallenjem.

U svakom slucaju,senzor je bio jeftin.Ima ga u Ap sportu...

Edited by sasha015

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala puno na pomoci! Zamenicu ga ovih dana pa se javljam! To sto se tice gasenja u toku voznje desilo se samo jednom za 2 god a to da nece da upali,svaki drugi dan..

Pozdrav!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zamenjen senzor polozaja radilice, upalio bez problema vec 5-i put. Ne bih da ureknem popravku, nadam se da ce nastaviti da pali. Stari senzor koji sam skinuo je imao sloj prljavstine na celu senzora. Auto sada mnogo lepse vuce i na malim obrtajima,pretpostavljam da je razvodnik imao lose signale za aktiviranje svecica! U svakom slucaju,culi ste problem,culi ste resenje i jos jednom se zahvaljujem forumu,Sashi015 i Vidankv-u na savetima!!!!

Pozdrav,

Nikola

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravo drugari!

Zao mi je sto, posle duzeg vremena, druzenje zapocinjemo problemom

Nadam se da nece neko pomisliti da sam ovde samo kad mi nesto zatreba :)

Vec duze vreme mi Tipo ne pali kada se zagreje.

posto sam vozio sve kratke relacije to mi nije ni smetalo,ali sada nece da upali ni kada je potpuno hladan. Znaci ranije je hladan palio bez problema i u toku voznje nisam imao nikakvih problema bilo da se radi o plinu ili benzinu. Problem je bio kada ga ugasim zagrejanog,onda nece da upali. Onda sam morao da sacekam jedno 3-4h da se ohladi i onda pali bez problema.

Danas nije hteo da upali ni hladan.

Ono sto sam malopre na brzaka proverio je da nema varnice na svecici. Skinuo sam samo jednu. Mogu sutra da proverim i na ostalim.

Do razvodnika paljenja dolaze tri zice. Jedna crvena i ona ima 12.5v, druga ima ok 5v,a treca 0v. Prve dve dobiju napon kada dam kontakt.

Sta da gledam, proveravam?

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bešel tvoj tipo isti kao i moj. On nema razvodnik nego bobinu sa četiri izvoda za kablove koji idu na svećice. Ako je to to onda nevalja senzor ili ta bobina. Ako se nečuje pumpa u rezervoar moguće i da je komp ispalio. Najbolje bi bilo da ubaciš jednu sliku motornog prostora znam da imaš znam da je ceo auto exstra i da je predstavljen ali ja nemogu noćas da ga nadjem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pumpa se cuje i benzin dolazi do motora,proverio sam.

tako je, bobina, ne razvodnik. moja greska!

gde se nalazi taj senzor i kako da proverim da li je on ili je bobina riknula?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Autodatu i vidi koji su otpori kod ispravnog senzora pa uporedi isto tako i za bobinu. Nemam autodatu nedavno mi padao sistem nisam je sačuvao sad me mrzi da je skidam ponovo. Znači ili bobina ili senzor. senzor ti je na remenici gde su kaiševi sa prednje strane. Ide kablo uz poklopac zupčastog remena i na vrhu imaš spojnicu (dzek). To odspojiš i tu meriš otpore prema upustvu iz autodate.

Odmah sam vidio da si pogrešno napisao zapamtio sam tvojeg tipa i tebe od prvog ulaska na forum, i trudim se da i moj tipo bude blizu lep ka tvoj. Ali neide to sa sivom bojom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmm... sada mi upali i to na tri klipa. jedna svecica bila skinuta radi ponovne provere.

ali,posle toga nije hteo,vise puta sam pokusao.

jel moze da se desi da bobina nekad radi,a nekad ne???

a,nemam ni ja autodatu :(

Edited by saleTIPO

Share this post


Link to post
Share on other sites

DA može da se dogodi, i simptomi koje si npisao navodu na to da je bobina neispravna. Dok je hladna baca varnicu kad se zagreje nebaca. Obzirom da nije baš jeftina ja bih proverio prvo pa kupovao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...