Jump to content
FAS Goran
podvarak

Google Latitude / Google Maps

Recommended Posts

http://www.google.com/latitude

Погледајте где вам се тренутно налазе пријатељи.

Google Latitude вам омогућава да останете у контакту са пријатељима преко телефона, рачунара или и једног и другог.

* Пронађите пријатеље на мапи – видите пријатеље у близини и састаните се са њима.

* Делите локацију на којој се налазите са изабраним пријатељима.

Ukratko, servis funkcionise sjajno, potreban je fon sa gps-om, gmail akaunt, gprs ili wifi konekcija i Google Maps" aplikacija. U sklopu Google Maps-a nalazi se Latitude opcija dok kod android telefona postoji posebna Latitude ikonica u meniju. Aktiviranjem tog free servisa videcete sebe na mapi a isto tako mozete slati friend request-ove drugim ljudima pa ako vas prihvate videcete i njih.

Princip rada je jednostavan, aplikacija u odredjenim vremenskim intervalima apdejtuje vasu gps lokaciju putem gprs-a (ili wifi-a) pa samim tim ne trosi net i bateriju mnogo. Zgodna stvarcica skroz :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nešto slično mt:s-ovom ''ortak lokatoru''... samo što kod nas više ima prstiju na rukama nego GPS telefona :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

A, pa ja ga koristim vec godinu dana i jace. Samo je problem sto ga retko ko redovno koristi, pa mu je upotrebljivost smanjena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Google Maps će vam naći i slobodan parking?

 

google%20aps.jpg

 

Hakeri su detaljno proanalizirali novu, beta verziju najpopularnije besplatne navigacije Google Maps i u njoj pronašli nekoliko skrivenih opcija koje još nisu aktivirane. Najveća novost je deo programskog koda koji je vezan za parkiranje. Prema onome što su u kodu otkrili, aplikacija bi uskoro mogla korisnike upozori da je na određenim destinacijama teško parkirati, a sl edeći korak biće pružanje informacija o slobodnim parking mestima. 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Google Maps sada zna gde ste parkirali auto

 

164923-google.jpg

 

Novi update Google Maps aplikacije za Andorid i iOS donosi jednu veliku novinu - opciju da na mapi označite lokaciju kada se parkirate i nakon toga lako pronađete svoj auto. Sve što treba jeste da kada ostavite auto negde, kliknete na opciju ''Save your parking'' i na mapi će se prikazati lokacija. Uz to možete dodati i napomenu kako da dođete do auta ukoliko ste se parkirali u kraju koji uopšte ne poznajete. Nova opcija vam omogućava i da lokaciju parkiranog automobila pošaljete prijatelju ali i podsetnik o kada imate plaćen parking, ukoliko vam je ta vrsta podsetnika neophodna. Da biste aktivirali ovu opciju sve što treba da uradite jeste da preuzmete najnoviju verziju aplikacije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dva mladića završila u bespuću nakon što su pratili Google Maps

 

tobolsk sibir.jpg

 

Jedan mladić se smrzao do smrti, dok se drugom doktori bore za život, nakon što ih je navigacija navela na put u oblasti gde se temperatura spušta do čak -75 stepeni Celzijusa, a koji se ne koristi već pet decenijama.

 

Sergej Justinov (18) i Vladislav Istomin (18), uputili su se ka čuvenom autoputu Koljima na severu Rusije. Ovaj autoput dužine preko 2.000 kilometara, poznat i po imenu ''Put Kostiju'' izgrađen je tokom vladavine Staljina. Naime, veruje se da je tokom izgradnje umrlo više od 250.000 ljudi čija su tela jednostavno ''sahranjena'' ispod asfalta da bi proces razvoja mogao da bude nastavljen. Tinejdžeri su se uputili od grada Jaktusk, koji je inače poznat kao najhladnije stalno naseljeno mesto na planeti Zemlji i temperatura može da se spusti i do 75 stepeni Celzijuisa ispod nule. Sam ovaj potez je bio izuzetno riskantan i u ovom delovima Sibira putnici uglavnom koriste više automobila pošto su šanse velike da će se neki od njih pokvariti.

 

Justinov i Istomin su koristili Guglovu aplikaciju za mape i dobili su uputstvo da skrenu sa glavnog puta i koriste ''prečicu'' koja je na papiru bila za 160 kilometara bliža. Ova odluka će se pokazati kobnom pošto je prečica zapravo bio put koji nije u upotrebi još od sedamdesetih godina prošlog veka. U međuvremenu ih je izdala i verna i pouzdana Toyota koja se zaglavila u snegu, a stradao je i hladnjak nakon što je vozač na putu naleteo na komad drveta. Kao u horor filmovima, telefon više nije imao signal pa su drugovi skinuli i zapalili jednu od guma da se ugreju.

 

Pronašao ih je lokalni policajac iz grada Tomtor koji je čuo da je automobil prošao prema zatvorenom putu i odlučio da proveri situaciju. Tamo je pronašao zaleđenog Justinova dok je Istomin davao znake života, ali ako i kojim slučajem preživi verovatno će izgubiti delove ruku i nogu. U zvaničnom izveštaju se navodi i da tinejdžeri nisu imali odgovarajuću odeću za hladne sibirske zime i da su pokušali da skinu preostale pneumatike da ih zapale, ali nisu uspeli u tom potezu. Gigant Google se brzo ogradio od incidenta i kaže je ''osvežio'' svoju aplikaciju koja sada ne preporučuje vozačima da koriste zatvoreni put. Sa druge strane, da su tinejdžeri samo koristili lokalnu aplikaciju ne bi naleteli na ovaj problem pošto ruski sajt daje ispravna uputstva.

 

preuzeto sa - blic.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Google Maps menjaju navike - do cilja ekološkim putem

 

google mape.jpg

 

Google Maps uvodi novine u svoju navigaciju. Do traženog cilja neće se stizati najbližim putem, već ekološkim putem. Korisnici će tako moći da doprinesu održivosti i očuvanju prirode. Svojim korisnicima Google Maps neće automatski nuditi najkraći put do zadate tačke, već put koji troši najmanje resursa i štiti prirodu. Pre ponuđenog odgovora do željenog cilja, obračunavaće se faktor potrošnje goriva i tipovi zagađenja.

 

Korisnici kojima je prioritet brzina i dalje će biti u mogućnosti da odaberu pristup najbržoj maršruti, ali samo kroz dodatna podešavanja. Zbog ovih promena Google će ažurirati i dodatno poboljšati navigaciju javnog prevoza, koji će u nekim gradovima sveta biti još dostupniji. Ekološki akcenat stavljen je na električne autobuse, vozove, tramvaje i metro, prevozna sredstva sa smanjenom emisijom ugljen-dioksida.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...