Jump to content
FAS Goran
chikavili

Nova Hyundai Sonata

Recommended Posts

cartelltv.jpg CarTellTV: 2022. Hyundai Sonata N line

 

Nije auto za trkačku stazu, ali ima više snage nego što će vam ikada zatrebati jer njegov 2.5 turbo-benzinac daje 285KS/422Nm, trebaju mu 6.2 sekunde do stotke:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyundai Sonata će možda preskočiti restajling, umesto toga navodno stiže novi model

 

hyundai-sonata-hybrid 02.jpg

 

Aktuelni Hyundai Sonata je u prodaji od 2019. godine, pa bi se modernizacija na sredini životnog ciklusa mogla očekivati tokom 2023. Međutim, nezvanični izveštaji iz Južne Koreje nagoveštavaju da će Hyundai preskočiti uobičajeni restajling i da će već 2023. navodno prikazati potpuno novi model.

 

190118-hyundai s01.jpg

 

U vesti se navodi da su u Hyundaiju ocenili smeli dizajn Sonate kao neuspešan, pa je to razlog za otkazivanje restajlinga u korist potpuno novog izgleda. Važno je naglasiti reč izgled, jer se u izveštaju tvrdi da će sledeća Sonata zadržati aktuelnu platformu i pogonske agregate. Prodaja Sonate je zaista opala, i to ne samo u Južnoj Koreji gde nekadašnji bestseler više nije ni među prvih pet po prodaji. Takođe, Hyundai je u Americi prošle godine prpodao 76.997 Sonata, za razliku od više od 200.000 koliko ih je plasirano samo nekoliko godina ranije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyundai Sonata N Line Night Edition

 

219021-hyundai sonata 04.jpg

 

Hyundai je pre nešto više od godinu dana lansirao Sonatu N Line, a sada je ponudu ovog modela dopunio i specijalnom Sonatom N Line Night Edition.

 

219022-hyundai sonata 03.jpg

 

U pitanju je ograničena serija (za Ameriku je previđeno 1.000 primeraka, svaki po ceni od 34.750 dolara), pri čemu se ističu elementi od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima (poput zadnjeg spojlera), spoljašnje oznake u tamnom finišu, crvena kočiona klešta, kao i alu točkovi od 19 inča u mat crnom izdanju. Takođe, u ponudi su dve boje, i to Phantom Black i Quartz White.

 

219023-hyundai sonata 02.jpg

 

Standardno ovaj model dolazi i sa aero body paketom (izmenjeni prednji branik sa većim otvorima za vazduh, zadnji difuzor), saćastom maskom sa N-Line oznakom, modifikovanim oslanjanjem, jačim kočnicama (diskovi 345 mm napred i 325 mm pozadi), sportskim izduvnim sistemom sa četiri izduvne cevi i doteranim enterijerom sa kožnim volanom, N sportskim sedištima, Nappa kožom, crvenim kontrastnim šavovima, Bose audio sistemom sa 12 zvučnika i 10.25-inčnim ekranom infotainment sistema.

 

219024-hyundai sonata 01.jpg

 

Za pogon se brine 2.5 turbo-benzinac sa 290KS i 422 Nm, uz 8-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom i prednjim pogonom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

2024 Hyundai Sonata

 

Hyundai Sonata 07.jpg

 

Hyundai je otkrio izgled nove Sonate (modelske godine 2024), sa novom značkom za ovu limuzinu osme generacije, koja najavljuje njen najsportskiji dizajn ikada. Kroz više od jednostavnog fejslifta, nova Sonata revolucioniše imidž stare Sonate, lansirane 2019. godine, i ponovo se rađa kao dinamičan, progresivan novi model sa niskim, elegantnim proporcijama, agresivnijim stilom i tehnologijom orijentisanom na budućnost.

 

Hyundai Sonata 06.jpg

 

Nova Sonata predstavlja novi pogled na kupe sa četvoro vrata koji obuhvata suštinu ''Sensuous Sportiness'' filozofije dizajna kompanije Hyundai.

 

Hyundai Sonata 05.jpg

 

Sonata naglašava svoj prepoznatljiv imidž dizajnom eksterijera baziranom na N liniji koji prenosi sportski kupe stil sa dugačkom haubom, niskim prednjim delom i fastback linijom krova.

 

Hyundai Sonata 04.jpg

 

Sonatin niski eksterijer predstavlja primer progresivnog automobilskog dizajna i otelotvoruje ''Sportiness'' sa horizontalnim prednjim izgledom koji integriše Hyundaijev prepoznatljiv prednji deo, uz široku masku i usis za vazduh za dinamičniji i agresivniji izgled. Prednja svetla stvaraju dramatičan svetlosni efekat, naglašavajući široku poziciju vozila i dodajući futuristički štih.

 

Hyundai Sonata 03.jpg

 

Dinamičan dizajn je naglašen kontrastom između oštrih, linearnih elemenata i čistih, gipkih površina. Crni ukras duž karoserije se uzdiže prema zadnjem delu, dajući Sonati snažan karakter.

 

Hyundai Sonata 02.jpg

 

Pozadi, nova H-svetla dodatno naglašavaju Sonatin visokotehnološki imidž i širok stav. Dodatak zadnjeg spojlera, zajedno sa ekskluzivnim točkovima od 19 inča na N Liniji pojačava utisak sportske limuzine visokih performansi.

 

Hyundai Sonata 01.jpg

 

Unutrašnjost nove Sonate se može pohvaliti rasporedom usmerenim na vozača koji odgovara njegovom sportskom spoljašnjem imidžu, istovremeno implementirajući budući senzibilitet mobilnosti sa delikatnim detaljima visoke tehnologije koji podržavaju moderan stil života. Po prvi put u Hyundai modelu, Sonata ima panoramski zakrivljeni ekran koji kombinuje 12.3-inčni digitalni klaster i 12.3-inčni AVN infotainment sistem u modernom i jednostavnom rasporedu kontrolne table koji naglašava horizontalne linije i prošireni osećaj prostora.

Unutrašnjost je pretrpela značajne nadogradnje za poboljšano iskustvo putnika sa ukusnim kombinacijama boja unutrašnjosti kako bi se istovremeno poboljšao osećaj sportskog karaktera i premijum karaktera. ''Lebdeća'' tema unutrašnjosti Sonate stvara futurističko raspoloženje. Centralna konzola je dodatno poboljšana naslonom za dlan koji pruža veću udobnost za vozača tako što produžava naslon za ruke. Hyundai još nije objavio konkretne tehničke specifikacije za modernizovanu Sonatu, ali najavljuje sve detalje za 30. mart i sajam u Seulu. Neki izvori međutim navode da će se nuditi 2.5 četvorocilindrični turbo motor sa 290KS/421Nm.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...