Jump to content
FAS Goran
vmackm

Fiat Stilo / Nuova Bravo - ne radi daljinsko zaključavanje

Recommended Posts

Sredjivao plin na autu u jednom servisu i vlasnik me pita da li imam rezervni ključ i učita mi na nekom uredjaju( nešto kao skener otiska prta) sa ključa nešto i sutra prestane da mi radi daljinsko zaključavanje. Mogu ključem da otvorim i upalim auto. Da li postoji neka šansa da mi je u servisu nešto zeznuto?

Share this post


Link to post
Share on other sites

update za 2021, Fiat Idea 1.3 2004

 

isti problem sa daljinskim (prestao da radi odjednom, baterija menjana ranije i ispravna sigurno, led blinka ali ne reaguje otključavanje)

 

povezao kola sa starim laptopom, bluetooth elm327 adapterom, multiecuscan 3.1

remote control programming

traži da upišete kod sa kartice (na sreću imao sam), stisnete neko dugme na daljincu, na softveru odmah vidite da li ga je prepoznao ili ne i to je to, radi daljinac - hvala svima što nesebično dele svoje znanje godinama na ovom forumu

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vec par puta mi se desi da nemogu da otkljucam auto na daljinac.Kod naravno nemam,a auto je kod mene 7 godina i uvek otvaram na dajinac jer nijedna brava ne radi zaribale totalno nazalost.Baterije au nove u oba daljinca blinka svetlo na daljincima ali auto nereaguje uopste.Posto mi ne radi otkljucavanje preko brave jedina opcija su bili kljucari koji to otvaraju na vec poznati nacin preko sipkice kroz vrata kad malo odvoje i to za 2000 barem kod nas u NS.Kad otvorimo vrata i normalno upalim auto posle toga sve radi normalno i mogu da zakljucam i da otkljucam auto.Ali da ponovim ovo mi se od leta desilo tri puta i to uvek na istom mestu u isto vreme da kazem :) kao da ima neko magnetno polje kad odem na termin (fudbal) pa posle nema sanse da otvorim auto.Ne znam sta da radim citam mnogi nose da se upari kljuc ali meni normalno radi eto sve do nekog trenutka kad pobrljavi,ali cim otvorim auto sa kljucarem i stavim kljuc u bravu da upalim auto on dalje normalno zakljucava i otkljucava.Dali da kupujem bravicu samo jednu tipa za vozaceva vrata sa tim jednim kljucem da mogu fizicki da otvorim ili je problem neki drugi koji moze biti resen da nemenj bravicu na vratima

Share this post


Link to post
Share on other sites

I meni treba takav jedan :D

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima imam Stila 1.6 16v i imam problem za centralnim zakljucavanjem. Preko kljuca se auto ne zakljucava kao i preko dugmeta koje ze nalazi na vratima vozaca. Da ne radi samo preko kljucaznao bih da je kljuc izgubio kod pa bih ga programirao. Ali mi je cudno sto nece iznutra da se zakljuca i zakljuca. Osiguraci su svi dobri. Preko kljuca se zakljucava. Jedino da je otisao taj modula za zakljucavanje.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/7/2021 at 8:17 AM, Mijailović P. said:

Popravi bravu.

Ako nije moguće popraviti postojeću, kupi neku na otpadu pa neka ti prepakuje iglice i oprugice neki stručnjak kako nebi menjao ključ.

Gde je moguće naći stručnjaga tog tipa :). S obzirom da mi ne radi daljinsko otključavanje dok ne odem do majstora (reče 40€) a brava na vozačevim vratima je krenula gadno da zeza, na suvozačevim ne radi odavno.

Da li bi problem rešio možda WD, ili da ni ne pokušavam? frka mi je da nekako ne prenesem "višak" WD-a ili nekčeg sličnog u kontakt bravu pa da napravim još veći problem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slobodno kreni prvo sa Wd-om, nemas cega da se bojis. Prskaj pa okreci kljucem dok se ne razradi.

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...