Jump to content
FAS Goran
barcode

Fiat Nova Croma - dimenzija gume

Recommended Posts

Mozda ce ti biti velika razlika na brzinomeru tj pokazivace vise nego sto zapravo ides i obrnuto.

Imas na netu razne kalkulatore na tu temu, pa proveri.

Hvala Skile, s obzirom da sada laze u +, taman ce pribliziti stvarnu brzinu i onu na satu gledao sam te kalkulatore, razlika je 1.4% sto je sasvim OK, mene vise brine kako to vizuelno izgleda na kolima posto je 205/55/16 ruzno mala na Cromi pa mi ostaju 205/60 i skuplja varijanta 215/55 kao sto su mi letnje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uskoro mi dolazi croma 1,9 110kw 2006g sa 18 cola felgama, gume koje su trenutno na njoj su bridgestone i pri kraju su, koliko vidim za tu colazu ide samo 225/45/18 guma, znaci tvornicki a i po kalkulatoru od michelina, dok sam vozio auto ja nisam osjetio lupanja i da je auto neudoban, bas covjek koji ga prodaje kaze da mu je cudno da sa takvim felgama i gumama auto daje takav dojam udobnosti, s obzirom da su felge original od fiata i da stavrno dobro izgleda ostavio bi zasad tako premda meni je udobnost na prvom mjestu ali ne toliko da bi isao na 16 cola, pa me zanima iz iskustva koliko je 18 cola neudobnije u odnosu na 17 cola i dal je moguce staviti na 18 cola recimo 225/50/ ili cak 225/55 ilirecimo 215/50 215/55 ako netko zna, ispada da cjepidlacim mozda ali ovih 45 mi nekako previse, premda auto me odusevio, cak sam namjerno gadjao neke rupe i auto super upija neravnine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upravo se vratio sa malo duzeg puta.Snega po autoputu, kao i do samog SD, koliko hoces. Na Cromi Lassa Snoways 3, kupljene u novembru vise nego povoljno. Gume za svaku preporuku, vozio kao po suvom, ni osetio nisam nanose , led i sneg. Na uzbrdici gde mi je prosle godine Stilo sa Blizzakom LM32 stao, Croma sada bi osetila nije....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledam sad razliku izmedju 225 45 r18 ciji je promjer 659.7 milimetara i 215 50 r18 promjera 672.2 i razlika je 12m to jest 1 centimetar i 2 milimetra te je odstupanje 1,89 posto, jel tko stavljao takve gume na cromu, cak ni cijena guma nije tako strasna, ja imam 225 45 r 18 i htio bi 50 staviti da bude malo udobnija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li je neko kojim slučajem stavljao na Cromu 215/55 R17.

Fabrički idu 215/50 R17, ali mi se nekako čini da bi 55 bila lepša (popunila bi rupu za 1 cm više), a i našao sam u toj dimenziji jeftinije gume :).

Još ako neko ima sliku...

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ipak stavljene 215/50 R17 , da se ne ljute ovi iz Fiata . Prvi put vozim na Michelin gumama, i ja sam oduševljen. Mnogo bolje drzi na pravcu, kao da je  auto na šinama. I na Stilu i na Cromi sam vozio Bridgestone Turanzu leti,  mislim da Mischelin ubija koliko je dobra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugari,da li na Cromu mogu da idu gume u dimenziji 215/60 r16?

Trenutno vozim 205/55 r16 i auto je dosta nervozan i tvrd u vožnji.

Ideja je da sa visokim profilom dobijem mnogo na udobnosti.

Da li neko ima iskustva sa ovom dimenzijom?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolege, ja juče kupio zimske 205/55 r16 starfire gume. Hteo sam AVON ide besplatna ugradnja i balansiranje al čovek na kraju nije mogao da nadje četvrtu pa sam uzeo starfire pa mi je balansirao i ugradio besplatno zato što se zeznuo. 

E sad, nekako mi deluju male (baš dosta manje) ili mi se čini. U knjizi piše da idu i 205/55 nadam se da ništa ne smetaju. 

A što se tiče guma: imao sam neku sreću juče da sam vozio po suncu,magistralom i lokalnim putem sa krivanama i ne daj bože kakvim udubljenima i ispupčenjima, pa jutros magistralom po kiši i to dobroj kiši. Ono što mi se za sada sviđa je to da se gume uopšte ne čuju, dobro leže u krivinama i po suncu i po kiši. To je posle pređenih 100km. Možda je rano za sud ali za sada je ovako. Jedino me brine to da nisam pogrešio što sam uzeo 205/55

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolega po Cromi, 205/55/16 je standardna dimenzija u pojedinim verzijama Crome...uglavnom nizi paket opreme sa celicnim felnama. Tako da nisi pogresio. Ono jest, malo ruzno izgledaju na velikom autu ali to je samo dok ne naviknes. Dobra alternativa za zimske je 205/60/16 koja iako nije standard, ne izgleda lose iako malo veceg profila.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel zna neko koja beše ono web stranica kao simulator za felne za cromu. Gde ima da se menja boja auta i felni. Negde sam našo na forumu al ne znam gde?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav, htio bih kupiti polovne celicne felge sa zimskim gumama pa me zanimaju mjere za felge, dakle 16 cola 5*110 su rupe to znam, ali sta znaci et 39 i ostale oznake, pretpostavljam da se radi o centralnoj rupi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ET ili offset je rastojanje od od ose sredine felne do ose kacenja. Offset se izrazava u milimetrima i moze biti nulti (kada se sredina felne i osa kacenja poklapaju), pozitivni ili negativni.

Sto je offset veci, felna je uvucenija. CB, Center Bore je oznaka za precnik centralne rupe i izrazava se takodje u milimetrima.

5x110 je PCD (Pitch Circle Diameter) i oznacava ono sto si rekao - broj i razmak rupa za kacenje. Gomila detalja je u odgovarajucoj temi:

Svi podaci se mogu naci u korisnickom uputstvu za vozilo ili na odgovarajucim sajtovima, tipa http://www.wheelfitment.eu/ i slicnim...

Share this post


Link to post
Share on other sites

felge 6 1/2J X 16H2 ET 39

jel ide ovo na cromu ? ako moze cim prije malo mi je hitno, imam dobru ponudu za to, felge su 16 cola.

radi se o felgama sa opel vectre, 90 posto sam siguran da je 5x110, sutra idem provjeriti al me zanimaju ove ostale oznake dal je to ok.

Edited by ediedi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo uspio nabavit felge, sad trebam jos gume, 205 55 16 je najrealnija opcija ali me zanima dal je ko stavljao 205 60 16 ? cini mi se da bi mozda bile malo udobnije.

Siciliano sad vidim ti si napisao da moze i ta opcija, meni i pase da je veci kotac, mrzim dok je auto vecia kotaci mali.

Edited by ediedi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...