Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

hvala na odgovorima bio sam u dunav osiguranju i kriv je taj sto je izazvao sudar posle otisao u milenijum osiguranje i bas su bili ljubazni sve ce nadoknaditi i staviti novo ali sam ih jedva nasao nalaze se odmah pored energoprojekta u novoj zgradi hotela fransteyer ali nigde napolju ne pise

 

 

Edited by neshaoct
spojeno by Ivan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam terao kod mog majstora, oni mi nisu ponudili da teram u njihov servis ( mada I da jesu na to nikad ne bih pristao ) I trazio normalnu cifru koju je I trazio majstor prvi put, medjutim oni uplate 50e manje, posle sam ja zvao, pricao, bukvalno ih je bolelo uvo dok ja nisam na kraju okrenuo glavnog tamo kod njih I malo ih upozorim da ce to ici na sud I oni kao ok ok al nam daj racun od majstora. Ja lepo odem kod majstora I on izbaci racun nesto preko 100e vise nego sto sam im ja trazio prvi put I na kraju zadovoljni I ja I majstor, posle mnogo cimanja I nerviranja. Mada sad znam sta bih radio drugi put kad bi oni bili u pitanju.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/6/2017 at 3:00 PM, tondac said:
hvala na odgovorima bio sam u dunav osiguranju i kriv je taj sto je izazvao sudar posle otisao u milenijum osiguranje i bas su bili ljubazni sve ce nadoknaditi i staviti novo ali sam ih jedva nasao nalaze se odmah pored energoprojekta u novoj zgradi hotela fransteyer ali nigde napolju ne pise

 

Pored hotela Falkenštajner :)
Iz mog iskustva, odeš lepo u neki servis gde će ti dati specifikaciju delova i radova sa cenama, fiskalni itd.
Ja sam nakon sudara otišao u servis koji ima ugovor sa osiguravajućom kućom. Ugradili sve novo i to je to.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poz drugari, imam jedno pitanje. Ako krivac u evropskom izvestaju eksplicitno ne prizna krivicu nego samo potpise zapisnik, upise osnovne informacije o vozilu u njega itd, da li je moguca naplata stete od njegovog osiguranja? Inace steta na vozilu ostecenog je ogrebotina od 3 cm duzine. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@bebaneSine

 

Moguća je ako se ne napravi blesav naknadno. :) Ako kaže nešto u stilu ''ja sam tada bio pod stresom, nije tako bilo kako piše jer sam to popunjavao pod stresom/iznerviran/šta god...'', njegovo Osiguranje to jedva dočeka i onda krenu sa npr. ''kako mora rekonstrukcija da se radi'' bla-bla...

Realno, ne znam ni zašto ste uopšte popujavali to...postojaće malus za onoga ko je kriv prilikom plaćanja sledeće polise jer je eto bio prijavljeni udes zbog bezveze štete koja se za male pare rešava (poliranje ili sl.) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitanje :) 

 

Vozim danas auto (C3) ugao vitanovacke i kumodraske. Krecem se desnon stranom, vozim i ocesem parkirano vozilo (stajao na desnoj strani isto, pola na trotoraru, pola na putu), 3 metera iza njega znak za pesacki, 5m iza njega znak zabranjeno parkiranje i zaustavljanje. Nije postojala mogucnost da ga ne ocesem, bilo je ili da naglo ukocim u pukne me lik iza ili da predjem u suprotnu stranu i udarim drugo vozilo u pokretu. Steta i na jednom i drugom auto je mala (njemu malo ulubljen zadnji branik, meni ispalo staklo od retrovizora i ulubljenje desne strane krila), ali me zanima ko je u ovom slucaju kriv? 

 

Policija je izasla i sve slikala i uzela izjave

 

Hvala puno!

 

Dusan

Edited by dusann2612

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti sigurno, jer si bio u pokretu. Dobices ono standardno "nisi prilagodio brzinu uslovima saobracaja".

 

On moze da dobije kaznu za nepropisno parkiranje.

 

EDIT Koliko nama nedostaje nesto poput onih Rusa StopHam....

Edited by Smireni

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, neshaoct said:

Ovo je super ideja!:)

 

Znaci ja sam kriv iako sam morao tako da odreagujem jer sam vozio a on stajao parkiran nepropisno

 :D

Da li neko zna kazna koja bi bila?

 

Edited by dusann2612
da dodam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mesec dana gulis krompirice u padinjaku :D
Kazna nije velika, ali ti je sledecih nekoliko registracija skuplje osiguranje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@dusann2612. Verovatno ti, kao sto rekose kolege. Nisi prilagodio brzinu uslovima puta. Mada, ako je bio parkiran na onoj blagoj krivini, mozda mozes da se vadis na to da si ga kasno uocio. Inace, po meni je to jako nepravedno, zbog bahate budale ti trebas da nabijas kocnicu ili da predjes u suprotnu traku i napravis karambol. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zakacio sam sliku,

 

on je bio parkiran tacno kod ove mesare gde je reklama crvena na pola kolovoza.

 

Meni bi jedino bilo glupo da placam njemu neki trosak ili tako nesto. 

Screen Shot 2017-07-04 at 8.57.10 PM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravo. Imam neka pitanja i nadam se da ćete mi dati dobre savete sta kako dalje. Naime, moj dečko je imao udes motorom. Ukratko da vam opišem sta se desilo. Bilo ih je dvojica na motoru, ispred njih je bio auto, kretali su se u naseljenom mestu, on je u nekoliko navrata hteo da pretekne auto, ali je čekao povoljnu i bezbednu priliku. Sve je radio po propisima u saobraćaju. E sad najbitniji trenutak, dao je zmigavac i krenuo da pretekne auto i auto u tom trenutku daje zmigavac i skrece u levo. Dečko padne i zadobio malo teze povrede, a druga osoba koja je sedela iza njega je odletela na krov auta i zamislite auto nije stao nego je nastavio da se krece kao da ništa nije bilo i zaustavi se posle nekih 20-30m i tada samo sto nije pregazio osobu koja je bila na krovu, jer je ona pri kocenju pala dole i da se nije koliko toliko otkotrljala bila bi pregazena. Zadobila je povrede polomljenih rebara. Vozaču naravno nije bilo ništa, a ovi sa motora su bili povredjeni. E sada mene interesuje sta vi mislite o tome, imate li neki savet, ko bi po vama bio kriv itd. Kako je moguće da vozač nije čuo motor iza njega, da nije gledao propisno pri skretanju ulevo, da nije čuo udarac motora i auta, da nije čuo udarac na krovu i da ne stane nego se jednostavno parkira tamo gde mu je bila namera. Da li je moguće da je bio pod dejstvom nekih nedozvoljivih supstanci i sta sve oštećeni mogu da urade. Oni su podneli krivičnu prijavu protiv njega, a mogu traziti i materijalnu i nematerijalnu odštetu za nanetu štetu i povrede, bolove i duševnu bol. Ovo se desilo u Svajcarskoj u kantonu gde moj dečko živi, on ima boravisnu vizu ali je nas državljanin, kao i druga osoba koja je bila sa njime, a vozac auta svajcarac iz drugog kantona. Da li moj dečko ima prednost jer je njemu taj put poznat i cesto vozi motor tim putem. Procitala sam vase postove oko osiguranja  i tih stvari. Zapisnik ne znam da Ii je gotov, trebalo bi jer se to desilo 11.06. Stavila Sam I sliku motora posle udesa. Najbitnije je  da su oni zivi i zdravi. Hvala vam unapred. 

IMG_0573.PNG

Edited by bikica

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, bikica said:

Zdravo. Imam neka pitanja i nadam se da ćete mi dati dobre savete sta kako dalje. Naime, moj dečko je imao udes motorom. Ukratko da vam opišem sta se desilo. Bilo ih je dvojica na motoru, ispred njih je bio auto, kretali su se u naseljenom mestu, on je u nekoliko navrata hteo da pretekne auto, ali je čekao povoljnu i bezbednu priliku. Sve je radio po propisima u saobraćaju. E sad najbitniji trenutak, dao je zmigavac i krenuo da pretekne auto i auto u tom trenutku daje zmigavac i skrece u levo. Dečko padne i zadobio malo teze povrede, a druga osoba koja je sedela iza njega je odletela na krov auta i zamislite auto nije stao nego je nastavio da se krece kao da ništa nije bilo i zaustavi se posle nekih 20-30m i tada samo sto nije pregazio osobu koja je bila na krovu, jer je ona pri kocenju pala dole i da se nije koliko toliko otkotrljala bila bi pregazena. Zadobila je povrede polomljenih rebara. Vozaču naravno nije bilo ništa, a ovi sa motora su bili povredjeni. E sada mene interesuje sta vi mislite o tome, imate li neki savet, ko bi po vama bio kriv itd. Kako je moguće da vozač nije čuo motor iza njega, da nije gledao propisno pri skretanju ulevo, da nije čuo udarac motora i auta, da nije čuo udarac na krovu i da ne stane nego se jednostavno parkira tamo gde mu je bila namera. Da li je moguće da je bio pod dejstvom nekih nedozvoljivih supstanci i sta sve oštećeni mogu da urade. Oni su podneli krivičnu prijavu protiv njega, a mogu traziti i materijalnu i nematerijalnu odštetu za nanetu štetu i povrede, bolove i duševnu bol. Procitala sam vase postove oko osiguranja  i tih stvari. Zapisnik ne znam da Ii je gotov, trebalo bi jer se to desilo 11.06. Stavila Sam I sliku motora posle udesa. Najbitnije je  da su oni zivi i zdravi. Hvala vam unapred. 

IMG_0573.PNG

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@dusann2612. Odvratna ulica, dole nize sam ja otresao getz-a sa mojim golfom kecom, uključivao sam se u Vitanovacku desno, iz one male ulice iz koje se ne vidi nista dok ne udjes do pola Vitanovacke :D. Mislim da pandur odlučuje o krivici a on ce napisati da nisi prilagodio brzinu uslovima na putu

Edited by bebaneSine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav drugari

 

Ajd malo da ozivimo temu...

 

Situacija je sledeca evo slike :

 

Ja sam bio na istom mestu kao ovaj Punto, pogledao gore desno ka hramu ni jedan auto, kad neko mi svira pogledam levo staje crveni fiat seikcento daje levi migavac, pusta me da se isparkiram da bi se jelte on parkirao, pogledam opet desno znaci ka hramu i dalje nema nikog, znaci moja traka ta od hrama kad dole kneza Milosa slobodna i dalje, drugi put pogledam levo i dalje samo Fiat seikcento kao ajde ajde, rukom, treci put pogledam desno ka gore krenem i pljas lik u mene...( zadnja polovina vozila, a najace udarac u  zadnji tocak, otisao branik odleteo bukvalno, stop svetlo i limarijski krilo to zadnje i malo dole vezni lim.

Znaci pogledao 3 puta desno ka gore, i 2 puta levo ka dole, i krenuo tada kad je po meni bilo apsolutno bezbedno, moja traka prazna u drugoj zaustavljeno vozilo.

Vozilo mi je 80% bilo u mojoj saobracajonj traci a njegovo apsolutno u mojoj.

 

Stvorio se niodkud ( pretpostavljam iz dvorista klinickog centra  jer jedino tako nije mogao da me vidi, zbog crvenog fiata i jedino je odatle mogao da ima takav zalet)

i sve to preko raskrsnice, pesackog prelaza i 10ak metara pune linije posle pesackog a gledano ka meni + stop ako je izlazio is klinickog. Nije ni kocio, nema traga kocenja, njemu skoro nista a mene razvalio.

Hitna je dosta za 2-3 minuta koja me je odvezla jer sam bio povredjen.

 

 

Kao na ovoj slici da ova Marera obilazi seikcenta, i pljas u mene koji izlazim sa parkinga

 

1a.thumb.jpg.56111bb2a1bd542a6015fcf2bc623c80.jpg

Sta mislite ?

 

 

Posto ima povredjenih tj ja, lakse povrede 2 meseca bolovanja preko 20 fizikalnih terapija, prosle nedelje me zovu tuzioc valjda da sam ja optuzen i da priznam krivicu, platim 30k din i nikom nista, ili da idem na sud u ovom slucaju Kriivicni postupak zbog povredjenih.

Po novom nema uvoda u zapisnik, jer ga salju pravo sudu ili tuziocu

Edited by saledelagano

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav druze, zao mi je sto ti se dogodilo, nadam se da ces ti biti dobro, auto se i da opraviti.

Dovoljno je i laiku da uvidi da ti nisi kriv. Nisi nabo gas pri isparkiravanju a i bio si u svojoj traci. Drugo vozilo te je cekalo da se isparkiras i pri svemu tome puna linija, sto bi i znacilo da je vozilo koje te je udarilo trebalo da saceka da se ti isparkiras i seicento uparkira, a ne da te obilazi.

Sudeci po tvom opisu i stete na kolima, obzirom da je to parking, sumnjam da je isao kao u zoni '30'.

Ako je iole deo ovoga gore sto sam napisao uslo u zapisnik policije (ofc tvojim recima) i ako su islikali mesto, taj koji ti je stetu naneo bi trebao biti kriv 100%, kao sto kaze kolega post iznad.

Sent from my S10 PRO using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala vam na brzim odgovorima.

 

Sto su onda mene zvali da priznam krivicu a pre sudjenja ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lepo uzmi ti agenciju koja ima advokata, pa ces da ih oljustis, neces se ti cimati i niko te nece maltretirati.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po mom misljenju, to je APP.
Skraceno, ako prodje prodje.

Moguce da i taj ko vas je udario je 'neciji' pa se moze i ograditi tako, a sa druge strane tako im lakse da rese slucaj gore pomenutim nacinom (APP).

Jeste drndanje po sudovima, izjave, pa ako se oduzi, vestacenje, suocavanje ucesnika... Ako si uzeo kontakt tipa iz auta koji se uparkiravao tj cekao tebe da se uparkira tim bolje, moze biti svedok sto ide tebi na ruku.

Sent from my S10 PRO using Tapatalk

Lepo sto kaze@kuvalja drmni ti advokata da presavije tabak. On iz predmeta moze videti da ti dobijas 100% i sigurno ce hteti laku zaradu a tebe da lishi muka.

Imaj u vidu da, em nisi kriv, em si povredjen i na kraju svega imas materijalnu stetu na kolima koju neko mora da popravi odnosno da nadoknadi troskove opravke.

Sent from my S10 PRO using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li sam dobro zakljucio, on je obilazio crvenog seicenta? Tj dosao je iz pravca Kneza Milosa?

Samim tim nije smeo da pretice vozilo koje je ispred njega i koje je dalo levi migavac da se parkira vec kad on zavrsi parkiranje on da nastavi svojom trakom.

 

Em lici na oduzimanje prava prvenstva vozilu ispred sebe, em nasilnicka voznja. Samo nadji ovog iz seicenta da potrvrdi da je tako. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...