Jump to content
FAS Goran
oktopod

Vozila žena, do pijace, garažiran...

Recommended Posts

Da li bi ste stvarno kupili auto koji je vozila žena?

Bez uvrede lepšem polu, pogotovo članicama foruma, ali zaista, zašto je to toliki plus kad se prodaje ili kupuje auto, vozila žena?

Pa ja se sit nagledah u mojoj slepoj ulici kad se isparkiravaju kako svako malo neka pametna udari nekog dok ide u rikverc, ćaleta udarali dva puta, više tu ne parkiram...

Zatim, skoro kad sam bio u servisu došla neka devojka sa puntom classic, prešla 15 ljada pa ko veli da svrati do servisa, podigli haubu, pitam je da li je pratila nivo ulja, kad ona me pita gde se to gleda, ona nikad nije ni haubu podigla. U kanalu ispod šoferke tona lišća i mulja...

Komšinica jedna NE UME DA UBACI U RIKVERC, pa kad se parkira gleda da može da izađe ravno, ili zove muža da dođe (tačno bi je oterao u k...)

Kad kreće to je pun gas pola sata, popušim cigaru dok konačno pusti kvačilo do kraja...

I onda da kupiš auto, vozila ga žena, WTF?????

Edited by Oktopod

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najjaci je onaj deo

Kad kreće to je pun gas pola sata, popušim cigaru dok konačno pusti kvačilo do kraja... :rofl: :rofl: :rofl:

Naravno ima i dobrih vozaca zanskog pola :rolleyes: ,koje noramlno voze i odrzavaju svoj auto,ali sasvim moguce je da je vecina zena i nije toliko vicna volanu i odrzavanju svojih kola :unsure:

Ja na primer znam zensko koje sasvim korektno vozi,ali zato ne otvara haubu dok nesto ne pocne da lupa :no

Sta znam :huh: to mozda ide i jedno sa drugim :yes ,zensko+pazljiviji vozaci+totalno nepoznavanje mehanike :( ,jer zana je po prirodi pol koga manje zanima mehanika i sve u vezi nje :( .

mada kazem to ne mora da bude pravilo,a i na kraju krajeva pored jedne dame bi uvek trebao da bude neki kavaljer(prijatelj,decko,muz,tata...) koji bi,sa zadovoljstvom i uzivanjem,ponosan sto toliko sam zan okolima,dami mogao da skrene paznju o cemu da vodi racuna u voznji i gde se proveravaju nivo ulja i antifriza :yes

E sad opet ostaje pitanje,zasto postoji ta reklama auto vozila zena :question:

,

Edited by mik

Share this post


Link to post
Share on other sites

....a zamisli onoga ko prodaje auto da ti kaže:"....vozio ga nadrkani klinac od 18 ljeta,nikad ispod 150 na sat niti ispod 7000 obrtaja".....sigurno bi pomisli kako se radi o extra očuvanom vozilu čiji je motor tek razrađen pa jedino sada ostaje tebi da ga voziš i uživaš u vožnji.....inače te priče preprodavaca mogu da budu tako spektakularne da bi ladno mogao da napišeš scenario za kakv film......prosto je neverovatno koju količinu gluposti i budalaština su kupci automobila sposobni da progutaju....svojevremeno,kada sam jednog preprodavca upitao "pa gde će ti duša?" samo mi je kratko odgovorio:"pa nisam ja našao njih nego su oni mene našli".........pozzzz!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja se izvinjavam lepsem polu,ali kako je cinjenica da su one lepse tako je i cinjenica da nemaju bas talenta za voznju.

To sto neka zna sasvim je normalo,ali u globalu su losi vozaci.

Kod kupovine auta od zene mozes biti siguran samo da je taj auto malo pesao,a za stanje :blink:

Prvi komsija kupio auto koji je navodno vozila baba 1923. godiste. Ja sam se slatko nasmejao kad sam to cuo :rofl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma najjaci su oni kad kazu "vozila baba iz Nemacke,zubarka" :rofl: ,ali to zubarka ako nisam cuo 100 puta nisam nijednom :rofl:

sta kao zubarke imaju neko posebno vozacko iskustvo :rofl::question:

Cast izuzecima,ali 99% zena kad vidim za volanom,to tako neprirodno izgleda,muce se s vozilom i dok skrecu na semaforu ne prebacuju u drugu jer im je motorika slabija strana i ne mogu da saltaju dok motaju volan. . .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moram dobro da se nasmejem na komentare,nadam se da se nece neko uvrediti!A imam prica iz servisa o tome kava su im vozila,da mogu da vam pricam tri dana.... :rofl: Ima stvarno zena,devojaka,koje bas voze profi,ali je mali procenat!Imao sam ja okrsaj,sa devojkom koja me je udarila na parkingu i pita jel sam ja tebe udarila ili ti mene,a ja sedim u autu i slusam muziku :thumbsup: .I na kraju hoce da zove policiju da utvrdimo,ja poceo da se smejem,na kraju verovali ili ne ostavim joj br.tel-a i dodje kod mene i ispoliram joj zadnje desno krilo! P.S.Bas sam fin :p Dobro isli smo i na kaficu,al ajd sad :ice: a do ovaga nije doslo.bilo hladno za sladoled :lol:

I ja se izvinjavam lepsem polu,ali kako je cinjenica da su one lepse tako je i cinjenica da nemaju bas talenta za voznju.

To sto neka zna sasvim je normalo,ali u globalu su losi vozaci.

Kod kupovine auta od zene mozes biti siguran samo da je taj auto malo pesao,a za stanje :blink:

Prvi komsija kupio auto koji je navodno vozila baba 1923. godiste. Ja sam se slatko nasmejao kad sam to cuo :rofl:

Sale ta baba posle-ratna prozivodnja(1.svetski rat) :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne da loše voze, negu su kriminal. Jako je mali broj dobrih vozača nežnijeg pola. Profesionalan sam vozač, od toga živim kada se vozim na putu u 99 posto slučajeva pogodim koji auto ispred mene vozi žena. Ne želim da ispadenem neki ženomrzac, obožavam ih, ništa lepše od lepih kola i lepe žene pored ali samo da ne seda u njih :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ona prica za dekicu sto je samo subotom vozio do svoje djece/unuka, a ostatak nedjelje auto bio garaziran.... :scooter:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Marketing. Zene uglavnom lakse voze, vise vode racuna o unutrasnjosti, pa se to onda koristi kao fora pri prodaji automobila, kao i jos neke druge, poput zubara i slicno :)

A mom komsiji koji je prodavao ficu starog 20 godina, kojim je zaista presao manje od 15.000 km (dva-tri puta godisnje do Sapca i nazad, a ostatak vremena u garazi), niko nije verovao :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam licno milion puta cuo "vozila ga zena, vozila ga baba" :D Neverovatno, samo babe i zene voze kola :D

To da li zena vozi ok ili ne verovatno nije cilj nego kao "vodila racuna, cisto itd" to shto stavi jastucic u kola i plishanog medu a ne ide na servise po meni bash i nije

neki plus :D Bez uvrede za pripadnice lepsheg pola ima zena koje voze extra (isto kao shto ima i osoba mushkog pola koji voze a bolje da ne voze) samo sam

hteo da kazem da mi nije bash jasno zashto je uvek zena i baba (ok to je bolje nego cep'o ga klinac 150 na sat na 7k obrtaja) ali zasto nije neki deda ili recimo

"ozbiljan, porodicni covek koji ga je koristio samo da ide na more sa njim" :D toga se nisu setili :D

Eh da da li je neko naletao na varijantu (na autoplaceve mislim) "bio je vozilo u fabrici, interno su se njime prevozili po krugu fabrike" Prvi put kad sam naleteo na

takav komentar pomislio sam josh i da je mozda eventualno kojim slucajem moguce ali pazi posle 10-og iz fabrike.... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo da naglasim, više sam mislio na održavanje auta i čukanja sitna nego na sam kvalitet vožnje :thumbsup: sem kad je u pitanju kvačilo i menjač, znači kretanje uzbrdo i skretanje u raskrsnicu trećom... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve se slažem sa vama, ali šta fali autu (objektivno) kome je spaljena lamela ili je skretao u krivini trećom? :) Realno su loši vozači, ako već nisu slupali auto, više surovi prema potrošnim delovima, a taj ulenjen motor koji je skretao trećom, a imao možda dve zamene ulja vrlo lako može da se razradi posle par hiljada normalne vožnje. :)

Mog Stila je najverovatnije vozila žena 3 godine koliko je bio u Italiji (i to službeni), i to je najverovatnije vozila neko malo dete na zadnjem sedištu po tragovima onih žabica od sedišta za dete. Napred su verovatno sedele žene najčešće, jer su obe police ispod vrata pogrebane - verovatno štiklama, na menjaču je bila gumica za kosu, a na kaseti ispred suvozača i dalje stoji zalepljen smajli koji nemam pojma čime više da odlepim. E, sad, da ne bih istraumirao auto, i ja sam nastavio da ga vozim ko žena, samo ne nosim štikle, pa su police ispod vrata u jednakom stanju u kojem sam ih zatekao. :D

Naravoučenije?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moj stilo ...pokojni je zaista vozila zena( ili trandza) ,imao je rupe od stikli n ispod patosnica, ali je bio lenj ko shvapska zubarka iz Dortmunda, tako da prica o razradi motora i nije bas.....realna ( imajuci u vidu moj stil voznje) :horse:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Istina, kada motaju volanom ne znaju da menjaju brzine ! Istina je da lepa zena i "lep" auto idu jedno s drugim ! Istina je da sve to i nije pravilo ali

nije istina da lepa zena , citiram:"ne treba da sedne u auto" ! :thumbsup:

Naravno, ovo je Balkan , a nesto mislim da i u ostatku sveta zene u manjem procentu pokazuju odlicne vozne vestine ! Nadam se da razumete sta govorim?! :whistle: Zasto je tako ?

Mislim da problem lezi jos tamo negde od nastanka coveka ! Mis'im , Adam + Eva itd ! Kao , Balkan je Patrio..., ostali nisu ...:whistle:

Znam osobe zenskog , bas zenskog pola, koje su izvrsni vozaci ali isto tako imaju odlicno razvijenu logiku ! Samim tim , bez obzira sto nemaju veze sa mehanikom itd. , jako dobro poznaju svoj auto !

Nije pravilo , samo zato sto su muskarci , ali pravi :thumbsup: , u vecini !

Fala BOGU ! (odnosi se na vozacke vestine)

Ne , nemojte me pogresno shvatiti :p , nisam ja sexista, vec sagledavam realno stanje ! U krajnjoj liniji , vise je muskih vozaca ! Zasto ?

Verovatno je i interesovanje razlog ! Bar je kod mene takav slucaj ! Svaka mi recenica sa uzvicnikom ! :harhar:

Inace , ja sebe smatram za dzentlm.... u saobracaju. Osobito - obozavam kad vidim ispred sebe neku damu u aftu koja vozi gde samo ona zna !!! :harhar:

Evo materijala zlim jezicima ! :thumbup:

Necu sad sve ovo brisati , dosta sam vremena utrosio( cca.10') , makar bile gluposti ! Jos jedan ... :rofl:

p.s.

Sad vidim da sam ja tu malo "odlutao" ! Nece se baciti ! :thumbsup:

Edited by zulurbr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moja zena je odlican vozac (ne zato sto je moja zena) vec stvarno vozi extra, i trudim se maksimalno da budem na suvozacevom mestu jer je pravo uzivanje dok vozi. Ja delim vozace globalno na dve grupe, 1 gde mogu da spavam dok vozi i 2 gde ne mogu da spavam i gde sam na iglama. Ali globalno zene su mnogo losiji vozaci ali su zato muskarci mnogo bezobrazniji u saobracaju narocito taksisti. Jednom prilikom sam isao taksijem kojim je upravljala zena, iskreno sam hteo posle 3 coska da pobegnem iz kola, opusteno kroz grad 80-90, obilazenje bez zmigavca, uletanje u makazice, stavio sam joj do znanja usmeno da se ja ne zutim toliko i da ako jos jednom predje 40 necu platiti voznju i prijavicu je udruzenju. Bila je ocito besna i javila preko radio veze da daju drugu njenu voznju (zbog koje je ocito zurila) nekom drugom da ona nece stici u dogovoreno vreme.

A najzanimljivije su ove zemske koje su kupile neka manja kola tipa spark, sicento.... pa kad se okrecu ili parkiraju teba im mesta kao da voze kombi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bih to ovako definisao: Žene su lošiji vozači koje izazivaju manje udesa.

Činjenica je da se žene slabije snalaze u automobilima. Ali to zato masovno nadoknađuju većom pažnjom, manjom brzinom i sveukupno bezbednijom vožnjom. A da ne pričam da nemaju onu genetsku mušku agresivnost, koja je uzrok bahate vožnje (u svakom smislu) i velikog broja najtežih saobraćajnih nesreća.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E da vam se javi i jedna zena sada .......ccc

Slazem se da nije volan za svaku zenu, al nije vala ni za svakog muskarca .

Kako samo ne pomenuste one fine cike sto po PS-u drze volan "pobelese mi zglobovi" i "pobecice negde " stilu ceo zivot i teraju trecom po celom gradu u polozaju gde jos malo pa bradom dodiruju soferku ? :)I sto mora da gleda u menjac kad gadja prvu?

Iskreno, koga zanima nesto taj ce to i da nauci a to nema veze sa polom.

Sad imamo malo vise zena na ulici vozaca i priznajem da sam prva eto koja vice drugoj zeni da je curka sto ne zna da vozi kad me nanerviraju.Isto tako potkacim i tamo nekog caleta koji gnjavi. Generalno su mi svi mamlazi, i jedni i drugi :) Al sam zato izasla iz kola i objasnila tamo nekoj devojci kako da se parkira u rikverc i sta da gleda, bez obzira sto me nerviralo sto stoji tako ni tamo ni vamo. A koliko se ja secam, sta rade oni silni instruktori u auto skolama koji su uglavnom muskarci ? Sem sto gleda gde ne treba radi li ista pametno? Da li se stvarno trude da nauce zene da voze? Cast izuzecima.

Zene nisu vozile zbog muskaraca , sad su se malo okurazile i izasle iz senki muzeva, momaka, oceva, pocele da zaradjuju vise parica pa resile da kupe same sebi automobile.

I jeste , vecina nema pojma sta je sta na autu, al skidam im kapu sto se trude.

Ne znam zasto se pojedini muskarci osecaju ugrozeni.

I ne znam odakle im da je "prirodno" da zeni , jelte, mehanika ne ide , jer nije u, u cemu , genetskom kodu ???DNK lanac ima manjka valjda nekih sprega u lancu pa su zene jel manje vredne?

E moram da dodam i ovo, da eto ja kao zensko na ovom forumu, procitah par pitanja za koje smatram da neko ko je , jel , musko , i pride vozi vec izvestan broj godina, morao je znati odgovor. Al se tom nekom niko nije smejao, a kad bi se sad neka zena javila sa nekim naivnim pitanjem , ubili biste je od zezanja.

I ovim ne mislim da nekog prozivam, nego samo primecujem da ste vrlo spremni da se smejete zenama, kao recimo na temi o gumama, zaboravih vise cija je zena u septembru dosla kuci sa zimskim gumama, a zakljucak bio da zene treba slati samo u piljaru, a nikom nije palo na pamet da je uputi, prvo doticnog gospodina muza pa onda te dripce koji su ih namontirali i poneli se ko pajseri prema zeni koja ocigledno nije znala kad se stavljaju zimske gume. Tuzno je kad se neko smeje tudjem ne znanju a niko se naucen nije rodio.

Procentulano gledano , zene voze bolje u smislu da ima manje udesa i da su opreznije.

Sve je stvar u drugacijem gledanju na svet.

Ono sto je muskarcima biiip voznja, zenama je nepotrebno riskantno i obrnuto, muskarcima je ubi boze dosadno kad zene voze polako i oprezno.

A ta prica o tome kad se prodaje auto "vozila zena" , jeste prolazi, samo kod onog ko ne koristi mozak, tj kod istih onih koji misle da je zeni mesto samo za sporetom.

Prodali smo do sada jedno desetak automobila pajserima na tu foru, malo cale stavi mene za volan malo sestru malo kevu i eto opravdanja za prodaju "zensko, ne ume, pa zato prodajem" i svi nasednu ko nezdravi.Brata se nije zeznuo da stavi.

Ono o cemu treba da malo porazmislite je sledece: Mene je tata zarazio kolima, muzikom,raznom tehnikom, uveo me u svet svojih interesovanja , sto znaci , da ako svojim cerkama jednog dana pokazete sve ono sto znate o necemu sto vas zanima i ne budete delili svet na "zenske" i "muske" zanimacije, to ce dovesti do toga da jednom kad one stasaju imate super vozace koji ce znati da cuvaju svoj auto a da pri tome nemamo efekat Proke pronalazaca: Cemu ovo sluzi a pri tom i ne radi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iskreno, koga zanima nesto taj ce to i da nauci a to nema veze sa polom.

E, ovo je sustina svega, ... ali razocaracu te, naucno je dokazano da ima veze sa polom.

Naime, muskarci i zene ne koriste iste delove mozga. Negde se preklapaju, negde ne, negde vise, negde manje. Naucno je dokazano da vecina zena manje koriste centar u mozgu koji je zaduzen za interesoovanje za automobile i voznju, pa samim tim vecina zena vozi samo zato sto mora i bez interesovanja za to. One zene koje automobili i voznja interesuju, one voze dobro, pa cak i zbog nekih drugih kvaliteta koje muskarci nemaju, i bolje. Ali takvih zena je mali procenat. Kod muskaraca je situacija potpuno obrnuta, ali to takodje znaci i da ima odredjen procenat muskaraca koji ne umeju, niti ce ikada umeti da voze.

Takodje, veliki broj zena pazljivije voze posto su genetski, po prirodi nesigurnije i neodlucnije, ali time cesto ometaju druge ucesnike u saobracaju. Vecina muskaraca je previse sigurna u sebe, pa neretko zbog toga izazovu teske udese. Sve je to naucno obradjeno.

Ima tu jos raznih aspekata koji se temelje na naucnim istrazivanjima, ali ne bih sad zalazio u detalje, posto ovo nije tema o tome.

U svakom slucaju, vracam se na citat: koga zanima nesto, taj ce to i da nauci (samo sto ja ovde stavljam tacku) ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da su zene definitvno i generalno opreznije kao vozaci, mada ima i tu izuzetaka. O tome koliko znaju o samim automobilima zavisi iskljucivo od njihivog interesovanja i zelje okoline da ih nesto o tome nauci. Upravo je odnos muskaraca (otac, decko ili muz) taj koji ce uspostaviti tu vezu i reci "vozis taj auto, vodi racuna o tome i tome, prekontrolisi jednom mesecno to i to, doduvaj gume jednom mesecno i slicno". E tad je vec pitanje odgovornosti i interesovanja da li ce to biti samo prazna prica ili ce to ici dublje u sustinu. Imam dva burazera, obojica tehnicki obrazovna, i obojica otvaraju haubu tek kad im auto stane. Dzaba prica i bilo kakvo objasnjavanje.

Ja iskreno pojma nemam o ves masini niti kako se sta sipa niti u kolikoj meri, niti za koju vrstu garderobe. Ali isto tako sam siguran da bih u roku od nedelju dana sve skapirao ako bih se malo upustio u tu pricu. Moja zena zna o automobilima ali samo zato sto je imala zelje i interesovanja da sedi pored mene dok recimo menjam lezaj tocka, ulozak amortizera ili dihtung glave...u vreme dok je imala vremena za to. Danas jednostavno dodje i kaze, lupka mi nesto napred kod prednjeg levog, ili palio mi je ventilator danas vise puta sto nije uobicajeno..sve u svemu prati stanje auta u voznji i to je ono sto je dovoljno.

Sto se tice automobila a vozila ga zena, podseca malo na one automobile iz auto skola, cukan malo vamo i tamo, ali motor odlican :thumbsup: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ chikavili

ako cemo se doticati nauke i dokazivanja, samo da se osvrnem da je isto tako dokazano za "rasutu paznju" iliti po engleski multitasking, da muskarci ne mogu da rade vise stvari od jednom za razliku od zena :) I jeste u pravu si da muskarci i zene ne koriste iste strane mozga, zene koriste obe u isto vreme , a muskarci samo jednu tj odredjene centre u njima. Za razliku od muskaraca, zene imaju centre za iste stvari na ibe hemisfere, sto cini da se lakse oporave od sloga recimo. Al ok nije tema .

POenta mog izlaganja je ta da se decaci uce samo kolima a zene svemu ostalom. I naravno da ne zelim da generalizujem , uvek ima izuzetaka al slabo vidjam primere da se decak uci kako da skuva sebi jaje isto kao sto devojcice slabo uce da poprave same sebi barbiku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...