Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
peca_88

Punto HGT...da ili ne?

Recommended Posts

Posebno mi se svidja na ovom forumu sto vidim da ima poprilicno pismenih ljudi koji pisu gramaticki ispravno, sto se na pojedinim forumima tesko srece.

Hvala svima jos jednom, mislim da sam se odlucio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo juče sam imao prilike da malo poteram jednog HGT-a sa Abarth opremom... Bio sam pod utiskom ceo dan, sve dok nisam zaspao sinoć  :turned:

Auto je raketa! Ako je nekome presudna potrošnja, i gleda u board dok vozi, onda ovaj auto nije za njega, potrošnja je sasvim okej za auto ove kubikaže.. Ovo je auto koji služi za uživanje u vožnji i ako nekome ne smeta što ume da potroši malo ulja kada se gazi, onda je ovo pravi izbor gradskog autića koji ume da potegne lepo.. Primerak koji sam ja imao prilike da testiram je na 17" felnama i 40 profilu, pa mi nije bilo udobno da se vozim preko 140, ali vlasnik svakodnevno zakucava skalu do kraja i kaže da mu ne smeta.. 

Htede kolega sa Alfom 147 od 140ks da potegnemo, ali kada je čuo za 131ks u Puntu, odustao je, pošto tamo gde njemu prestaju obrtaji, ovaj počinje da se budi.. Sa plinom bi bio i jak i štedljiv, samo zavisi ko kako voli..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravo svim, 

Novi sam na forumu ali su me zainteresovale ove teme i komentari koje sam procitao.

Imam punta 1.8 16v hgt vec 3godina presao sam oko 100.000km za to vreme od ulaganja sam ulozio nesto minimalno ali mislim kao i svaki auto. Delovi nisu uopste kao sto sam citao na forumu. Problem za hgt je nase drustvo koje nezna da odrzava taj auto. Ja sam menjao jedan drzac motora donji koji je isti kao kod sva fiat vozila samo je razlika velicina kosta oko 2500din, menjao sam tj reparirao viljuske trapa 1500din ulje filteri servis, spaner 4-5hilj kais 2, vod pumpa3- 4h. Reparac varijatora 1000din deo plus ruke, tako da iz ovoga mislim da je jeftin za odrzavanje jer imam i wv pasat pa stovse tice uporedjivanja samo moze onaj koji nezna da komentarise ovocje licno iskustvo. Imam takodje plin trosi 9-10l plina po gradu svecice bosh 150-200din komad. ne znam sta jos ali ako nekog zanima nesto slobodno nek pita stojim na raspolaganju...

Zaboravih, auto ide kao mecava ne pita da li ides 40kms ili 140 u 5brz nema da zatrokira ili slicno. Uzbrdo ne prepoznaje turazu takodj. Sto se tice potrosnje ulja ima i toga ali je zanemarljivo a razlog su gumice ventila koje propustaju ulje a taj motor ne moze da duva tek tako vec samo neadekvatno odrzavanje.

 

Edited by Aleksaco

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav forumasi,

Brat moj uzeo HGT pre 10ak dana.

Odlican primerak,Abarth oprema.

Medjutim,jako tesko pali i treba mu oko minut dva dok ne regulise obrtaje.

Hoce i preko 3hiljade obrtaja da trza.Struja deluje ok,barem tako kaze majstor.

Paljenje i sve ostalo ide preko kompjutera kaze,pa s tim u vezi ako moze pomoc...gde otici i kako dalje.

Hvala unapred.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat-Punto-1.8-16V-HGT-Kompletan-Auto-U-Delovima_19789831991113512_slika_1490341966.thumb.jpg.537729a79fefc95a5f235c08cabc2a8f.jpg

 

Ovde se nalazi klapna.
PRobajte sa ciscenjem, ali ne da se skine crevo i da se ocisti samo gornji deo klapne, vec mora da se skine, da se ima u rucu i da se kompletno ocisti. Mnogo mu znaci kad je cista, a ja sam voleo da je ocistim jednom u par meseci, svaki put je bilo crnog...
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...