banetv 3 Posted October 29, 2010 Meni dugo nije valjao akumulator, pa sam tako vozio, pa zamenio, sada taj nov ne valja, ali TABLA NIKAD NIJE ZEZALA. I ne zaboravite da ne postoje univerzalna rešenja. Pročešljajte malo postove. Negde je i bio aku ali najčešće ne. Quote Share this post Link to post Share on other sites
NenadAleksic 0 Posted October 29, 2010 Ne mogu sto posto da kazem, ali mislm da je problem samo kod prvog paljenja, tj kad je auto totalno hladan. Posto mi se to danas desilo i posle u toku danas se vise nije desavalo, a inace auto pali odlicno, videcemo sad kad bude hladnije sta ce biti. U guzvi sam ovih dana pa ne stizem da odem na dijagnostiku, a dal bi uopste dijagnostika sta pokazala oko ovog problema? Quote Share this post Link to post Share on other sites
milankoilic 0 Posted December 27, 2011 kada luduje tako kazaljka vrisnuo termostat ja sam ga menjao 5000 nov .temperatura na 1.3 mjetu mora da drzi na pola duvao ventilator ili ne u kabini Quote Share this post Link to post Share on other sites
banetv 3 Posted December 27, 2011 Šteta sam što nisi slikao da vidimo kako se to radi. Slikaj bar stari termostat i gde si ga stavio. Quote Share this post Link to post Share on other sites
milankoilic 0 Posted January 2, 2012 meni se to desavalo pre zamene termostata i posle zamene pitao sam majstora kaze pad napona akumulatora kada je hladan samo mi to radi vruc nista Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9781 Posted January 18, 2012 nesobn je greškom poslao kao Report:Meni se navedeni problem desavao vise puta u zadnjih par dana i otklonio sam ga zamjenom akumulatora koji je inace bio slab.Samo na jutarnjem prvom paljenju kada je moj Multiyet ostajao napolju,sve se isto desavalo.Dakle problem je u padu napona akumulatora preko noci u toku zime.Inace ko je pratio,nikome se navedeni problem nece desavati tokom ljeta! Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkfusion 0 Posted July 13, 2012 (edited) Evo danas sam vozio nesto tipa 10 minuta po gradu stanem na parking bio sam u njemu 1sat-2 okrenem kontakt kada ima sta da vidim pokazivac temperature pokazuje da skroz dole desno (to mu valjda dodje 100 stepeni a normalno mi je radio na 50 tj na sredini) krenem da vozim posle 2-3 minuta voznje on se vrati na normalu tj na sredinu ja ga uteram u garazu sada bukvalno pokazuje da motor gori ali ne pali se ona lampica u cemu je ovde problem ? Inace auto je kupljen nov 2009 actual u cemu je problem pipao sam motor nije nesto vruc u normali....Kasnije cu dodati sliku punto classic actual 1.2 2009 godiste (nema sat za obrtomer u ovoj verziji)Gledao sam sada ima antifriza redovno se menja sve zivo ulje filteri na svaku godinu .Pokazuje skroz desno kazaljku tj max temperaturu po to logici kada ga upalim treba da pali ventilator odma a on stoji na leru 2-3 minuta i temperatura pada na normalnu bez paljenje ventilatora da lie je ovo normalno i mislim da nije ja ga vozim 1 godinu i nikada se nije to desavalo .(mlad sam vozac tek imam vozacku 1.5 godinu ) hvala unapred na odg. Edited July 13, 2012 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ticma 696 Posted July 13, 2012 Da je zaista postigao tu temperaturu imao bi gomilu vodene pare ispod haube i izbila bi ti voda na cep, verovatno je tabla zabagovala ili je termodavac pobrljavio. Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkfusion 0 Posted July 13, 2012 Nema nikake pare nista motor radi savrseno ko i do sad jedino pokazivac je izgleda zabagovo a desavalo mis da tabla zabaguje nestane sat kilometraza i kazaljkaa se trese ko lud i posle oduzimanja kontakta se vrati u normalu hvala na odgovoru Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkfusion 0 Posted July 14, 2012 Danas sam ga odvezao kod majstora rekao da ce javiti molim boga da nije motor otisao mada na prvi pogled deluje dobro. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hardvet 2 Posted July 14, 2012 Ma nije motor. Vidis da ga je spopao Gremlin! Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkfusion 0 Posted July 14, 2012 Da nije konjski grip .Kakve sam srece ima da bude popravka 500e Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hardvet 2 Posted July 14, 2012 Mozda i jeste...Nece biti toliko, bez brige. Nego samo da nadju koji mu je Gremlin. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8636 Posted July 14, 2012 Nista mu nije, lici na neki los kontakt mase i sl... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hardvet 2 Posted July 14, 2012 E, takve stvari su najgore. Kad je dihtung glave i sl., znas 150 evrica i zdravo! Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkfusion 0 Posted July 14, 2012 (edited) Nije mu nista majstor gleda kaze motor fantastican naravno kada je preosa tek 22567 gledao ga na dijagnostiku skidao kablove kontakte gledao i vratio se u normalu mada ni on ne zna od cega je dignostika nista ne prilavljuje jeste da mi malo preko polovine ali to je valjda normalno zbog vrucine a i hauba je vruca .Da nebi otvarao novu temu da limoze motor da se cipuje kod ovog moga punta ? Edited July 14, 2012 by darkfusion Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hardvet 2 Posted July 14, 2012 Kazaljka treba da ti toji gde je i stajala. Na svim Z10/ Punto, kazaljka od temp. stoji zakucana na pola, tacno. Nema gore, dole, vruce mu, hladno mu. Valjda je i kod tebe tako bilo, pre Gremlina???Cipovanje... forget!!! 5 KS i to da verujes na rec da si toliko dobio. I to nije pametno raditi jeftinije, vec ozbljan remap, koji bi te kostao 500 jevrica...I dalje zainteresovan ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkfusion 0 Posted July 14, 2012 Bilo nekada dok nije dobio konski grip ili je mozda popizdekus a za cipovanje sam pitao onako bezveze posto vidim da je to sada in xaxaxaxaxaxaxa Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hardvet 2 Posted July 14, 2012 Ovaj moj je izgleda dobio kereci grip...Cipovanje... cudna aktivnost koju pretezno preferiraju vlasnici automobila koji vec imaju 150 konja i kojima je potrebnije od icega jos bar 30Zasta ce im nesto preko te ergele od 150 komada, pojma nemam... Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkfusion 0 Posted July 15, 2012 Posle 10 godina cuo sam hoce konji da beze Quote Share this post Link to post Share on other sites
Branko 23 1 Posted July 17, 2012 Al bacate temu u off,svaka vam dala...Znaju da zezaju same table na punticima posebno na modelima mk2b,tako da nije iskljuceno da ti je stradala tabla,a u najblazem slucju,neki kontakt na samoj tabli i slicno... Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkfusion 0 Posted July 17, 2012 Inace sto se tice cipovanje od kojeg sam odustao u sm tuning kosta 200e i dobijem citavih 7ks vise to optimize a na race ja Mislim 14 . Uglavnom nema nista od toga a kazaljka se unormalila Quote Share this post Link to post Share on other sites
lemilica 0 Posted October 7, 2012 jutros upalio auto,presao jedno 5-6km temperaturu nije digao milimetar!!!Pipnem motor ,greje se normalno,ostavim ga na leru da radi neko vreme on polako pocne da dize temperaturu ,doce do 1/4,ja krenem da ga provozam da vidim sta ce da se desava kad skala poce da luduje ---- digne se do pola pa spadne ispod 1/4 pa opet malo gore malo dole,das gas ona skoci ,ponovo stisnes ona nemrda nigde !!!ne znam koji mu je djavo,dal smem da ga ostavim da radi da vidim dal ce da upali ventilator,da se ne zajebem slucajno!?!?!? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8636 Posted October 7, 2012 Cacni malo kablove na senzoru sto meri temperaturu, videces ga, negde je bece blizu termostata, mozda je los kontakt. Quote Share this post Link to post Share on other sites