Jump to content
FAS Goran
Branko

Tomtom navigacija

Recommended Posts

Interesuje me instalacija Tomtom 5.20 navigacije na nokiu i ubacivanje mapa i glasovnog navodjenja. Samo da pojasnim, znam da je garmin mnogo bolji od tomtoma sto se tice srbije i mapa za nas ali meni treba bas ova navigacija jer sam dobio telefon sa symbian s80 OS i ne moze ni jedna drguga navigacija da se montira na njega a zao mi da ga bacim jer je extra.

Zato ako je neko od vas imao priliku da se igra sa Tomtom navigacijama starije generacije neka baci neko uputstvo kako se instalira i dodaju mape i glasovi a i ako imate mape ili nesto vezano za Tomtom 5.20 bacite neki link. Ja sam to imao na nokiji 6680 pre par godina i radilo je extra, ali mi je sa riknjavanjem HDD-a na kompu otislo i sve sto se tice tomtoma, a sada mi treba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

brano sine,gugluj malo pa ne moze covek sve na dlanu da ti da... :rofl:

Guglujem metar dana ali nista, vrlo tesko je za pronaci jer je to varijanta koja je bila aktuelna negde 2005 i 2006, pa je vecina tih linkova murtva. Pretrazio sam citav ipmart koji je extra za telefone uopste i gde postoji citava posebna sekcija za tomtom ali za v5.20 su samo postovi dok su samo, sto je i normalno, aktuelne verzije sa linkovima i mogucnscu skidanja. Na torentima ima po nesto ali ono sto mozes da skines je vrlo slabo a na vecini uopste nema korisnika.

Tako da ako neko ima nesto neka salje a ti il pomagaj ili ticu :harhar: !

Edited by Branko

Share this post


Link to post
Share on other sites

sad ozbiljno,imao sam disk negde,potrazicu disk sam uzeo kada sam imao n73 pre 5 godina na njemu je sve sto se tice tom toma samo tad nisam mogao da nadjem povoljno modul bio je 200e ako nadjem tvoj je

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li j moguce i ko radi ubacivanje mapa srbije u tom tom navigacije?

naletelo mi nesto jeftino

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imas na rapid serbia forumum kompletno uputstvo i sve mape evrope ...ja sam to radio pre god dana jaaaaaako je prosto....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova TomTom navigacija za Fiat

TomTom%201.jpg

Svetski poznata kompanija iz domena navigacionih sistema i pratećih servisa TomTom, najavila je da će obezbediti novo navigaciono rešenje za Fiat Group, nastavljajući četvorogodišnju uspešnu sradnju između dve kompanije.

Po prvi put, TomTom navigacija biće implementirana kao deo u okviru novog Uconnect 5-inch Radio Nav Infotainment sistema kompanije Fiat. Novo navigaciono rešenje je prikazano na Salonu automobila u Ženevi. Novi infotainment sistem će u početku biti dostupan u modelu Fiat 500L i nudi 5-inčni ekran osetljiv na dodir. Uconnect će sadržati mnoge tehnologije koje se nalaze u vodećem TomTom PND sistemu, uključujući svetske mape, putne rute, upravljanje glasom i naprednu Lane Guidance funkciju. Uređaj takođe poseduje poznati i renomirani TomTom korisnički interfejs.

TomTom%2011.jpg

''Oduševljeni smo što nastavljamo našu dugogodišnju saradnju sa Fiat grupom. Danas, ugradni navigacioni sistem je izuzetno važna karakteristika automobila. Dakle, kada kompanija kao što je Fiat nastavlja da radi sa nama na ovaj način, ona odražava tekuće poverenje u TomTom tehnologiju i snagu našeg partnerstva'', izjavio je Charles Cautley, direktor autmobilskih sistema navigacije u kompaniji TomTom.

TomTom se udružio sa drugim dobavljačima u proizvodnji Uconnect 5-inch Nav Radio sistema za Fiat. Globalni isporučilac automobilskih sistema, Continental, razviće hardver i igra ulogu sistem integratora. Microsoft će isporučiti Windows Embedded Automotive operativni sistem koji omogućava jednostavnu integraciju različitih softvera. UConnect 5-inch Radio Nav sistem biće prvi koji će se naći u modelu Fiat 500L , a zatim će se pojaviti u drugim modelima i brendovima iz Fiat Group.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poštovani, da li neko nešto zna o mogućnosti, softverske, nadogradnje navigacije TOM TOM na radio-CD u 500L-u.

Edited by neshaoct
prebačeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen i TomTom produbljuju partnerstvo

 

vw ota.jpg

 

Linije automobila Volkswagen Grupe koristiće TomTom navigaciju i saobraćajnu tehnologiju da bi vožnju učinili još lakšom, poboljšavajući iskustvo na putu. Kroz blisku saradnju, veću integraciju i razmišljanje o kontinuiranim inovacijama, TomTom će kombinovati svoju navigacijsku tehnologiju sa CARIAD-ovim vrhunskim korisničkim iskustvom i softverom za integraciju vozila.

 

Kvalitet i pokrivenost navigacijskim uslugama

Do 2030. Cariad ima za cilj da poveže do 40 miliona vozila na globalnom nivou sa automobilskim oblakom Volkswagen grupe. Iskorišćavanjem globalne veličine flote Volkswagen Grupe i korišćenjem njenih podataka, Cariad navodi da će kontinuirano poboljšavati kvalitet i pokrivenost navigacijskim uslugama. Prvi modeli Volkswagen Grupe koji prikazuju ovu revolucionarnu tehnologiju biće električni, a na puteve će stići 2023. Ovi modeli će imati koristi od TomTom-ovog hiperpreciznog EV raspona i rutiranja.

 

vw tom tom.jpg

 

Redovna bežična ažuriranja

TomTomova inovativna tehnologija za navigaciju koja se bazira na oblaku koristi super-brzo i ažurno usmeravanje koje uključuje uvide u saobraćaj u stvarnom vremenu. Redovna bežična ažuriranja pružaju najnovije informacije o navigaciji, dok potpuno funkcionalni izvanmrežni način rada znači da vozači nikada nisu bez pouzdanih smernica. TomTom takođe razvija druge najsavremenije karakteristike uključujući navigaciju na nivou trake, saobraćaj zavisan o traci i naprednije i personalizovano iskustvo električnih vozila koje obećava da će putovanje učiniti još glatkijim i bezbednijim.

 

''Partnerstvom sa TomTomom, činimo još jedan korak prema transformaciji automobila Volkswagen Grupe u automobilsko iskustvo koje se neprimetno integriše u digitalni život vozača. Uz TomTomovu pouzdanu podršku i stručnost, koju podržava opsežna povezana flota Volkswagen grupe, na tržište ćemo doneti mnoge uzbudljive inovacije koje će doprineti bezbednijem, vremenski efikasnijem i intuitivnijem iskustvu vožnje'', rekao je Francisco Moreno, šef navigacije Cariad-a, firme Volkswagen grupe.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

@mitros

Ako nije neki poseban kabl kao za npr Apple telefone i slicno pa mora taj specifican, onda je mini USB tip ulaza, pa moze bilo koji kabl. 

 

Isti je i na Garminu kao data kabl. 

 

Mozes u bilo kojoj radnji elektronike ili nekom servisu, KP i slicno. 

 

 

mini-vs-micro-usb_large.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam siguran da je to bas taj mini USB

 

2021-07-19_15_54_28.jpg 2021-07-19_15_55_40.jpg 2021-07-19_15_56_28.jpg

 

2021-07-19_15_57_05.jpg 2021-07-19_15_57_28.jpg 2021-07-19_15_52_55.jpg

 

Edited by Ivan
Sredjene slike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aha, to je fabrička navigacija sa postoljem na EVO modelu, kapiram. 

 

Od svega pretraženog, imaju na Amazonu-u pod nazivom TomTom Go Connect Cable (link) ali i Ebay-u (link2). 

 

Evo za dostavu za SRB u jeftinijoj varijanti sa ebay-a: 

Kabl tom tom go connect

 

Skontao sam da su isti priključci za tomtom. Ti isto baci pogled da budeš siguran.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nasao sam coveka na KP koji azurira za 1500 din,tako da cu verovatno to kod njega,da se ne smaram sa narucivanjem,inace hvala za info.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...