Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Trke Formule 1 i u Rusiji

Recommended Posts

formula%201%20rusija.jpg

Od 2014. godine u Sočiju će biti održavane trke za Veliku nagradu Rusije u šampionatu sveta Formule 1, saopštio je premijer Rusije Vladimir Putin.

U poznatom crnomorskom odmaralištu Putin je potpisao ugovor sa vlasnikom Formule 1 Bernijem Eklestonom. Ugovor važi do 2020. godine, s tim što je predviđena mogućnost da bude produžen na još pet godina.

- Postigli smo dogovor sa vlasnikom Formule 1 i sada ostaje da do 2014. godine uradimo sve što je neophodno za održavanje trka Formule 1 - rekao je Putin.

Putinov zamenik Dimitrij Kozak napomenuo je da postoji mogućnost da prva trka bude održana 2015. godine, ukoliko bi 2014. to ometalo pripreme za zimske Olimpijske igre, koje te godine treba da se održe u Sočiju. Naredne godine u šampionatu sveta Formule 1 biće održano 20 trka, a nova će biti u Indiji. Od 2012. godine ponovo će biti vožena trka za Veliku nagradu SAD u Ostinu, tako da bi od 2014. godine u kalendaru bile 22 trke.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

f1%20rusija.jpg

Ruska Vlada će potrošiti oko 200 miliona dolara kako bi izgradila stazu i prateće objekte za trku koja treba da se vozi 2014. godine i koja će biti prva trka F1 na tlu Rusije.

Aleksandar Ivanov, glavnokomandujući regiona Krasnodar je rekao za novine: ''Rusija je osigurala sedmogodišnji dil sa čelnicima Formule 1 o održavanju GP takmičenja u Sočiju, koji će takođe biti domaćin zimskih Olimpijskih igara. To je pojačalo sumnje da će Ruska strana ispoštovati dogovor i odložiti godinu dana izgradnju staze, kako ne bi napravili neku glupost u pripremi Olimpijskih igara.''

Uprkos svemu, zvaničnici kažu da izgradnja staze teče po planu i da neće biti nikakvih odlaganja.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

90055-f1%20rusija.jpg

Kreator staze Herman Tilke je potvrdio da je Rusija na dobrom putu da ugosti najbrži karavan na svetu 2014. godine. To bi trebalo da bude prva trka Formule 1 na tlu Rusije, pored Crnog Mora i poznatog odmarališta Soči. U istom tom mestu će biti održane zimske Olimpijske igre, dok bi GP trebalo da se vozi u julu.

''Staza se uveliko radi'' potvrdio je Tilke koji je svoju prvu stazu Sepang dizajnirao 1998. ''Sve je po planu i izgradnja teče dobro i bićemo spremni za 2014.''

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Velika nagrada Rusije u Formuli 1 u Sočiju u novembru 2014. godine

f1%20soci.jpg

Velika nagrada Rusije u Formuli 1 biće održana u Sočiju u novembru 2014. godine, uprkos kašnjenju u izgradnji staze, saopštio je gradonačelnik tog grada.

''Trka će biti održana u novembru 2014, iste godine kada će Soči biti domaćin Zimskih olimpijskih igara'', rekao je gradonačelnik Sočija Anatolij Pahomov. Prošle godine su lokalni mediji preneli da je stopiran projekat na izgradnji staze vredan oko 200 miliona dolara. Pahomov, međutim, odbacuje sumnje da staza neće biti izgrađena na vreme.

''Izgradnja staze je pod budnim okom regionalnih vlasti. Sve se odvija po planu'', rekao je on.

Rusija je 2010. godine potpisala sedmogodišnji ugovor sa vlasnikom Formule 1 Bernijem Eklstonom da organizuje trke u Sočiju u periodu od 2014. do 2020. godine.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
VN Rusije dobila termin u Formuli 1
 
f1%20soci.jpg
 
Sledeće godine će se i definitivno u kalendaru Formule 1 naći i trka za Veliku nagradu Rusije koja će biti vožena na novoizgrađenoj stazi u Sočiju. Pretpostavlja se da bi ovo takmičenje trebalo da se održi 19. oktobra 2014. godine.
''Ostalo je još tačno 450 dana do prvog zvaničnog treninga za Veliku nagradu Rusije. Veoma sam srećan što mogu da objavim da je određen preliminarni datum VN Rusije. Konstrukcijski radovi se bliže kraju i pripreme su u punom jeku. Trudimo se da privučemo što više kako ruskih tako i stranih turista u region pa smo zbog toga produžili sezonu odmora u Rusiji. Nadam se da će Soči postati jedan ugodan moto sport dom, sa stilom za sve poklonike Formule 1'' – rekao je Oleg Zabara zamenik šefa organizacionog odbora.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Soči se sprema za F1

 

109199-f1%20soci.jpg

 

Uoči otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, nije se zaboravilo na stazu koja bi trebalo po prvi put u modernoj istoriji Rusije da bude domaćin jedne trke formule 1. Na satelitskom snimku se vidi da staza polako dobija svoje obrise. Staza će biti ukupne dužine 5 853 metara i biće klasična ulična staza. Trka će biti vožena u smeru kazaljke na satu. Očekuje se da staza ima ukupno 19 krivina, od kojih većina desnih. Ukupan broj krugova koji će se voziti iznosi 53. Trka će biti vožena 12. oktobra sa početkom u 15 časova po lokalnom vremenu.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Trka Formule 1 u Rusiji po planu

 

90055-f1%20rusija.jpg

 

Kako prenosi Tanjug, prva trka Formule 1 na ruskom tlu u istoriji održaće se, kako je i planirano, u oktobru u Sočiju, uprkos ukrajinskoj krizi. To su danas saopštili organizatori ovog takmičenja.

''Ne sumnjam da će trke biti'', rekao je Rojtersu promoter Sergej Varobjev, pošto se sastao sa zvaničnicima Formule 1 u Barseloni prošlog vikenda. On je naglasio da je u Sočiju već izgrađena staza i da sve pripreme za trku protiču bez problema. Predsednik Međunarodne automobilske federacije (FIA) Žan Tod rekao je da ne postoji ni najmanja sumnja da će se trka održati.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Formula 1 stiže u Rusiju

 

f1%20ekleston.jpg

 

Kako prenosi RTS, trka Formule 1 održaće se u Rusiji, kao što je i planirano. To je potvrdio jprvi čovek takmičenja Berni Eklston. Naši prijatelji su tamo, zadovoljni su ugovorom i svi ćemo biti tamo, rekao je Eklston. Formula 1 nema nikakvih nesuglasica s Rusijom i trka će se održati u oktobru, kako je i planirano, rekao je danas prvi čovek takmičenja Berni Eklston.

''Imamo ugovor. Naši prijatelji su tamo, zadovoljni su ugovorom i svi ćemo biti tamo. Možda ljudi imaju pitanja o Rusiji, ne znam. Mi nemamo nikakvih pitanja'', rekao je Eklston novinarima na stazi Spa Frankoršamp u Belgiji, preneli su britanski mediji.

Prva trka Formule jedan za Veliku nagradu Rusije održaće se 12. oktobra u Sočiju. Međunarodna automobilska federacija (FIA) odobrila je održavanje trke, što mnogi kritikuju zbog krize u Ukrajini. Zapadne zemlje su uvele sankcije Rusiji zbog kako su naveli SAD i Evropska unija, ''podrške Moskve separatistima u istočnoj Ukrajini''.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Fetel isprobao stazu u Sočiju

 

infiniti%20sochi.jpg

 

Ove godine, F1 karavan će debitovati u Rusiji, na novoj stazi u Sočiju, gde su ranije ove godine održane i Olimpijske igre. Četvorostruki uzastopni šampion Sebastijan Fetel je imao tu čast da bude prvi koji će isprobati novi asfalt pred trku u oktobru. Iako definitivno neće odbraniti titulu, bar je imao čast da se prvi provoza novom stazom. Podsetimo i to da je naredna trka mnogima omiljena u Monci.

 


 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Otvorena staza u Sočiju

 

soci.jpg

 

U Sočiju je ove subote svečano otvoren ''Soči autodrom'', na kome će od 10. do 12. oktobra biti održana prva u istoriji ruska etapa Formule jedan. Prema projektu, tribine mogu da prime 50.000 gledalaca. Od ove godine jedna trka Formule 1, ''Gran pri Rusije'' voziće se na trasi Olimpijskog parka u Sočiju. Održavanje trka dogovoreno je još u oktobru 2010. godine, napominje Glas Rusije.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Nezapamćeno interesovanje za VN Rusije

 

soci.jpg

 

Organizatori prve trke Formule jedan u Rusiji, koja će biti održana 12. oktobra u crnomorskom letovalištu Soči, saopštili su da su prodate gotovo sve karte za ovaj spektakl.

''Preostalo je još veoma malo ulaznica i preporučujemo da požure svi koji žele da prisustvuju istorijskom dogadjaju'', navodi se u zvaničnom saopštenju Organizacionog odbora trke za ''Veliku nagradu Rusije'', koja se ove godine po prvi put vozi za prvenstvo sveta Formule jedan. Štampano je više od 45.000 ulaznica, a cene su u rasponu od 5.000 do 49.000 rubalja (što je od 127 do 1.240 dolara), prenela je agencija Itar-Tass.

 

Predstavnik organizatora Sergej Vorobjov rekao je da je politika cena karata zasnovana na prodaji za trke Formule 1 u ostalim zemljama, kao i na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju ranije ove godine. U februaru i martu Soči je bio domaćin Zimskih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, koje su prema ocenama medjunarodnih sportskih zvaničnika, sportista i posetioca organizovane na najvišem mogućem nivou. Prošlog decembra Medjunarodna automobilska federacija (FIA) zvanično je uvrstila ''Veliku nagradu Rusije'' u kalendar Formule 1, a trka ce biti održana u blizini Olimpijskog sela u Sočiju. Ugovorom kojeg su još 2010. godine potpisali tadašnji premijer Rusije Vladimir Putin i izvršni direktor administracije Formule 1 (FOA) Berni Eklston predvidjeno je da trka bude u kalendaru Formule 1 najmanje do 2020. godine.

Ruski predsednik Putin i Eklston ponovo su se sreli uoči ZOI u Sočiju, kada je čelnik Formule 1 sugerisao kako bi bilo zanimljivo da se trka za ''Veliku nagradu Rusije'' ubuduće održava u noćnom terminu.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...