Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Moj Beograd si došao da lomiš?!

Recommended Posts

A svega toga ne bi bilo da neko nije dosao na ideju da ponizi celu naciju i ugrozi prava svih onih koji gledaju svoja posla.Naravoucenje....nemoze da bude prava za sve,neko mora da trpi da bi ih drugi ostvarili.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svim povredjenim Policajcima i najbolje zelje!!!

Nije moralo ovako da bude, ali xebi ga... ipak imovina nije ziva, pa tucite po njoj...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heroji i antiheroji, panduri i huligani, spasioci i rušioci, protagonisti ovogodišnje GEJ, Pride ili kako god već ''parade''. Lupale se glave, automobili i ostala privatna i gradska imovina. A šta bi sa paradom? Pa održala se. Nemam ništa protiv bilo kakve nacionalne, društvene, verske ili seksualne (ne računajuči devijantnost) manjine. Ali zašo recimo nema neke Romske parade? Čini mi se da su oni u svim društvima više diskriminisani i zapostavljeni. Naravno kad nemaju finansijski moćnu organizaciju koja će sve to da plati. Parada ponosa se održala jer je to neko imao da plati, pa čak i to da drugi lomi glave umesto njih. Koliko god bili besni i ravoltirani dešavanjima na ovoj paradi imaćete još veću naredne godine. Zašto? Pa opet zato što imaju love da je plate i što su infiltrirani u visoke svetske političke, finansijske i ostale krugove.

Danas se bitke ne biju srcem junačkim i debelom toljagom već debelim novčanikom.

Tu je onda i antidiskriminatorni zakon koji štiti određene manjine, a svaki takav zakon je podložan zloupotrebi. Jer ako imate jednu grupu koja uživa neke posebne zaštite automatski svi ostali koji to nisu mogu biti žrtve od strane takve grupe ili njenih pripadnika (ne podrazumevam tu samo Gej populaciju). To dovodi do još veće netrpeljivosti prema toj grupi, a napadi na tu grupu nisu suzbijeni edukacijom i emancipacijom već represijom.

I šta na kraju dobijate? Duboko klasno društvo u vladavini najrazličitijih manjina sazdano od represije i prinude, uvijeno u šareni papir demokratije u kojoj je jedina moralna vrednost ona koja može da se plati.

A šta je onda sa svima ostalima?

Pa ništa. Roblje se ni u prvom demokratskom društvu nije ništa pitalo pa što bi i u ovom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre bi reko da on misli da je SERIF beograda pa ga svojata, jer se po govoru primeti da ima naglasak.

Inace u svakoj drugoj situaciji bi ovom panduru dao NOBELOVU NAGRADU za knjizevno delo, jer ova recenica je dovoljna sama po sebi da se iskaze sve sto treba i sama po sebi je umetnicko delo.

Edited by chelic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja na to posmatram ovako:

Dok god FLCS ima pravo na mirno okupljanje, dotle i drugi imaju prava na mirno okupljanje. Ma koliko se pripadnicima Pežo kluba (na primer :) ) Fijati i Lancije ne sviđaju - nemaju pravo da zabrane naše okupljanje. Još manje imaju pravo da nam prete i nedajbože fizički napadaju.

Nasilje, i uzimanje pravde u svoje ruke, svaka država mora da sankcioniše, to je jasno.

Vlast je dužna da nam omogući okupljanje - to je naše ustavno pravo. Šetnja ulicama koja bi remetila saobraćaj mora da se najavi vlastima unapred, to je razumljivo.

Dakle, ma koliko se meni gejevi ne sviđaju, smatram da imaju pravo na mirno okupljanje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mirno okupljanje je jedno ali skup koji je bezbedonosno rizican je skroz drugo...

Prosle godine posle nemira je doneta odluka da se rizicni skupovi ne mogu odrzavati u centru grada, bas zbog onoga sto se desilo u nedelju...

I sada je odrzan skup i data dozvola iako se znalo unapred sta ce se desiti...

Sto znaci da je opusteno predjeno preko toga da ce biti nemira, razbijanja, povredjenih, ne daj Boze mrtvih i slicno, a da je bilo bitno da se taj skup odrzi iz ko zna kojih razloga...

Dacic je juce izjavio da se znalo sta ce biti unapred ali da je Vlada donela odluku da se to mora odrzati...Tako da...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slažem se Saša. Tako je.

Mislim da se radi o sledećem: prošle godine je država ustuknula, tj. otkazana je parada. Svidelo se to nama ili ne, to je sramota za državu. Jer, tim gestom je vlada priznala da srpska policija nije u stanju da zavede red. Tj. prećutno je priznala da je banda huligana jača od srpske policije.

Ove godine država nije htela da ustukne, i to je dobro. Parada je održana, i svi učesnici su nepovređeni. Dakle, država je dokazala da kad hoće može da zavede red.

Ako bi se država i dalje povlačila pred huliganima, mogli bi smo da imamo situaciju da, oni na primer, iskažu neslaganje sa gostovanjem nekog stranog diplomate, i otvoreno prete da će da izazovu nerede. I šta onda ? Otkazati gostovanje, jer, "eto *ebiga Srbija nije u stanju da garantuje bezbednost"

Dakle, pitanje je principa. Ko je jači ? Država ili huligani. Šta će se poštovati ? Ustav i zakoni ili želje pojedinih organizacija.

Još jednom tvrdim, gej parada je samo povod. I tvrdim da je dobro da je održana, ne zbog gejeva i travestita, ne zbog EU i SAD, već zbog toga da se jasno da do znanja da niko nije jači od države i vlasti. Sutra ćemo da promenimo vlast, možda i zakone. I onda, opet nasilnične horde ne smeju biti jače od države i zakona.

Edited by boki

Share this post


Link to post
Share on other sites

mihailovicu ako te zanima ko je neka osoba potrazi na internetu ili u novinama ili na b92 na ovom forumu takva pitanja ne moj postavljati,pogotovo ne na ovakav nacin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dakle, pitanje je principa. Ko je jači ? DRZAVA ili huligani. Šta će se poštovati ? Ustav i zakoni ili želje pojedinih organizacija.

Još jednom tvrdim, gej parada je samo povod. I tvrdim da je dobro da je održana, ne zbog gejeva i travestita, ne zbog EU i SAD, već zbog toga da se jasno da do znanja da niko nije jači od države i vlasti. Sutra ćemo da promenimo vlast, možda i zakone. I onda, opet nasilnične horde ne smeju biti jače od DRZAVE i zakona.

Mislim da je bilo dosta price o paradi, iskreno, smorilo je. I jedno pitanje za sve vas koji ponavljaju onu recenicu sa TV-a: "Niko nece, i ne sme biti jaci od drzave."

Pitanje za sve vas: Sta je to ovde drzava?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da je bilo dosta price o paradi, iskreno, smorilo je.

Slazem se...Ipak je ovo auto forum, ne bi trebalo da ga mesamo sa politikom. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

...samo ti pričaj :whistle: ...ima majica da ti bude lepa...uska...taman kako treba... :D

-------------------------------

22994.jpg

Više je uradio za PR policije nego svi marketinški stručnjaci zajedno! Ima 26 godina, a već sedam je policajac u interventnoj brigadi na Starom gradu.

Ponosni je tata osmomesečnog sinčića, ali će u legendu ući rečenicom: ''Moj si Beograd došao da lomiš!''

Saša Čordić, koji je postao slavan zahvaljujući amaterskom snimku na YT na kome se vidi kako se nimalo biranim, ali iskrenim rečima, obraća jednom od huligana koji su rušili Beograd na gej paradi, samo za Kurir priča kako se osećao tog dana.

- Kako je bilo, sad je odlično! - nastavlja u iskrenom tonu Čordić:

- Svašta mi je tog dana padalo na pamet, ali je najvažnije bilo izvući živu glavu! Trola može da se kupi, glava nema zamenu!

Da li ste bili uplašeni?

- Ne! Mala trema je postojala, ali i ona nestane kad krene adrenalin da šiba! Tada shvatiš da nema nazad! Uostalom, ko se plaši, taj ne treba da se bavi ovim poslom.

Koja je bila najrizičnija situacija u kojoj ste se našli?

- Ona u Krunskoj, kad smo branili centralu DS. Unutra je bila trudna žena, bilo je i pucnjeve na zgradu. Baš je bilo gusto.

Ministar policije najavio je nagradu za vas i sve ostale pripadnike MUP koji su branili grad od huligana.

- Iskreno, meni ta nagrada ništa ne znači! Ne želim da me neko pogrešno shvati, ali sedam godina, koliko sam u policiji, nikako da izađemo iz vanrednog stanja! Te Kosovo se otcepljuje, te hapse Radovana Karadžića... Ne treba mi nikakva nagrada, samo neka već jednom prestanu da ruše naš grad i našu zemlju.

Na Fejsbuku grupa ''Moj Beograd si došao da lomiš'' ima već 1.500 članova, a njihov broj stalno raste.

- Znam, rekla mi je žena preksinoć - kaže kroz smeh Čordić i dodaje:

- Sve što mi je bilo na pameti posle tog dana je da se dokopam kreveta!

Nagrada za Čordića

Na Kolegijumu MUP-a, održanom u nedelju uveče posle nereda u Beogradu, kojem je prisustvovao i ministar policije Ivica Dačić, gest Čordića primljen je sa oduševljenjem. Odlučeno je da bude nagrađen, a nagrada će mu biti dodeljena sutra u zgradi MUP.

Kurir info

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eh Srbijo ! Vidim , italijani naucili cirilicu ! :thumbup:

Naslov ovog pisanija je nacin ophodjenja jednog "malog" coveka koji voli svoj grad . Covek koji voli svoj grad a pri tome to pokazuje na vidjeni nacin

implicira da postuje i grad, mesto, onog jadnika koji ne zna sto je uopste dosao . Dosao je da uvelica onaj sramni cin bacanja lazi u oci gradjanima .

Demokratija=vladavina, vecine po definiciji, to nikad nije ni bila. Ispasce da su svi , bar vecina bolesna. Da , BOLESNA ! Ja sam jos uvek pobornik

te def. , premda ce nekom smetati, iako savremena med. to drugacije karakterise. Zbog samog postojanja takvog ponasanja ne znaci i da je normalno !

Ima sijaset primera o kojima se manje ili nikako ne govori i koja jos uvek toj istoj nauci nisu interesantna ,itd.

Da ne duzim . Bilo i bice . Ignorisati takve skupove .Iskreno !

Niko Vas,policiju i mene nije pitao za saglasnost ! Drzava=gradjani ! Referendum !

Nemojmo se zavaravati ! Znamo gde se to moze promeniti.

Jos jednom , pozdrav ovakvim ljudima sto iskazuju i pokazuju onu dobru stranu ljudi !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potpuno se slazem sa Chejom ko danas nema para ili samo za prezivljavanje on nema nikakva prava i isto je ko i heloti u antickoj Grchkoj demokratiji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

uopste mi nije jasno sto svi velicaju ovog pandura ... kad je isa dzu*ela ko i svi ostali :) . . . a vidim ovde svi pisu bande huligana i sl. stvari ?! a da ja vas pitam sta je sa nemirim u parizu (5miliona kineza heheheh :) ) tamo te iste bande huligana nazivaju studentima i penzionerima ?! ... samo su u Srbiji bande i huligani cccc

a sto se nije digla tolika prasina za dogadjaj od pre dva dana ... u nedelju pre pocetka utakmice rad - vosa decko je u KOLIMA INTERVENTNE BRIGADE izboden nozem , i iseceno mu je uvo ?! a sta je to , a da to je vrsenje sluzbene duznosti ! pa lepo :) ...

ne zelim nikog da vredjam i nadam se da ce komentar biti objavljen - ovo je moje misljenje i nista vise ! previse je publiciteta dobio taj pandur koji je rekao dve reci i 38 psovki :D . . . ovoj dobio vise publiciteta od Dragutina Gavrilovica ! I zasto je posle puk zrtvovan treba se zapitati ;) ... toliko od mene na ovu temu :) .... pozzz

Share this post


Link to post
Share on other sites

mislis da taj lik nije odvaljen , lepo se vidi da je na betonu ne moze da mrda .... prvo su ga odvalili , pa se onda iske*o ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je za mene jedna obicna seljacina .umislio da je beograd njegov a luk mu jos viri iz ..... da limu parce lima pa misli da je bog :police::thumbdown:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...